КГБ = Клуб на Готините Баби - 107

• 41 220
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Бог да прости починалите!

Аз,според обичая в нашия край,няма да раздавам за умрелите.Сега гледам към живите.
    Шпунц Hug Hug Hug,кучето,като не можало да достигне гроздето, казало:"Кисело е" JoyИ много съжалява,щом не забравя...
     Падна ми моста,който ми държи протезата,Нощес направих астматичен пристъп,сега дишам като гайда.А имам много работа и тя е свързана с контакт с много хора.....
    Е,нищо приятно не мога да напиша днес.Оттеглям се,отивам в килера....

Последна редакция: сб, 26 фев 2011, 12:05 от Яжка

# 616
Яге, дръж се! минава.
Маринка, ааа поредно ги изкълчих, не едновременно, през 2 седмици по модела: ляво-дясно-ляво.

# 617
  • София
    Здравче,умори ме от смях с модела:ляво-дясно-ляво. Ти къде гледаш като ходиш? JoyДа нямате някой готин съсед? Joy Joy

# 618
Привет момичета!

Върнахме се с Павел от гробищата.Обиколих ги всичките.
Светло да е на душата им!

Сега сложих една пилешка супичка да ври и се чудя какво да сготвя още.
Имам замразен шаран във фризера .Може  да изпържа.Нищо ,че е вредно пърженото,ама пък е вкуснооо.И малко картофена салатка.
Павел е донесъл една тиква още от сряда вечер и тя чака,но него - да я нареже,да я обеля и после дружно да я ядем - печена с много захар Grinning Grinning
За утре ще го мислим довечера.

Танче - да се върнеш победител Hug Hug

Айша - като се върнеш кажи дали тази велика Бойка ти хареса житото. Grinning

Приятен ден момичета Hug Hug

# 619
  • Кубрат/ Пишурка

Лека им пръст на всички скъпи наши покойници.
Аз не съм писала отдавна,ама ви изчетох.Вчера се наложи да заместя колежка и бях дежурна до 19ч.Като се върнах започнах с житото.Аз често правя и ще ви напиша моята рецепта,но ще помоля някой да я прехвърли в блога,че нямам време.Ще ходя до Русе да занеса мартеничките на децата и малко жито.
И така:
Житото се слага в пропорция 1 към 4. Вари се на силно,а като заври се намалява,но не се вари до извиране на водата,а до сваряване на житото (леко да се разпука).Винаги трябва да остане малко вода (около един пръст),за да може докато стои завито да си я поеме.За това се завива.Аз винаги го варя вечерта и стои до сутринта. Сутринта изсипвам половината,една шепа захар (ползвам на кристали) и житото се поомачква и смесва със захарта,после и другата половина.Предварително смилам един пакет обикновени бисквити (Закуска) .Посипвам с бисквитите,слагам орехи (начукани,а не смлени),една-две ванилии,настъргвам от лимона половината кора,а после го срязвам на две и изстисквам сока от половината лимон.Смесвам всичко и когато го сложа по чашки или чинийки посипвам със смлените бисквити,а отгоре - кръст с канела.Винаги става вкусно. А, ако няма бисквити се използва изпечено брашно до златисто.А ако ви се вижда по-рядко,сложете от смлените бисквити повече - поемат влагата.Аз слагам две трети от смляното.
Така днес раздадох на съседки,но до гробища не стигнахме,че беше много студено и майка няма как да отиде.
Сега отивам да се приготвям за Русе и утре като се върна пак ще ви изчета.
Лек ден на всички! HugМоят ще е лек,че ще си видя децата и внучетата Heart Eyes

# 620
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona
Яне , прехвърлих рецептата.  Hug
Весело изкарване с внуците и децата.  Heart Eyes

# 621
  • София
Върнахме се много изморени. Доста вървяхме пеша, първо до моите, после на Пламен до майка му, после до рейса. От там отидохме в Люлин, че е близо. Бойка искаше да си вземе кисело зеле и трушия от другата сестра/от свестните/. Взехме си и ние и с метрото се прибрахме. Хубава работа е метрото - удобно и бързо. Дано спазят срока и пуснат втората линия на време.
Хубаво ми стана житото, размесих го с галета, пудра захар и канела. Каквото остана от помена го дадохме на Бойката да си го носи. Тя сега живее при някакъв старец без пари - уж да  го гледа.
През цялото време ми наду главата как трябвало да го обслужва, да  го вдига. Явно не и се прибираше и се чуди на къде да се разхожда. Бях ви писала по-рано, че една от дъщерите и чака 7мо дете - родила момиченце преди няколко дни и го оставила за осиновяване. Било русо, беличко,  със сини очи. Агитира ни с Пламен да си го вземем - пък ние нали сме тъмни и двамата, а и стари сме вече. Ще чакаме внуче, не сме за дете. 

# 622

Прибрах се! Laughing
Гъбче, явно  Господ те е чул с двете уши!
Кой сега е номер едно? smile3503
Вземах първо и единствено място по емоционално изпълнение на детска песничка! newsm10

Разказвам дословно!
Значи състезанието между Пенсионерските клубове в града ни беше на тема "баби-внуци".
Организирано от фирма "Фама-Сердика", за мляко и млечни изделия.
В журито имаше представители на фирма "Фама-Сердика", представителка на Двореца и спорта и представител от Общината.

Бяхме девет отбора по пет дами, с еднакви задачи.
Първо- смяна на памперс на плюшено мече, уж бебе. Познайте кой свърши това от нашия отбор-аз!
Защото имам опит! Бях най бърза и само аз се сетих първо да избърша бебешкото-мечешкото дупе с влажна кърпичка! Практиката си каза тежката дума! Grinning
Второ- оцветяване на картинка с флумастери, председателката ни се справи със задачата.
Трето- тест за гледане на бебе, какви имунизации му се правят, какво се дава при колики........
Четвърто- изброяване на пет герои от детски анимационни филми.
Пето- подреждане на пъзел, където видяхме бая зор! Joy
Шесто- изпълнение на детска песничка и
Седмо- изпълнение на детско стихотворение.

За добро представяне на отбора ни, наградата беше на всеки по четири кофички кисело мляко от асортимента им- биволско, краве- различни проценти и по две кофички сметана.
Моята награда беше единствена и ми бе връчена от представителката на Двореца на спорта,
пет покани за концерта на "Ансамбъл "Пирин", който е тази вечер от 18 часа, поканите са за двама. Дадох другите четири на жените от отбора, че да си изкараме празника докрай заедно!
Така че с Дилянчето тази вечер сме на концерт.

Похвалих ви се!
Като се върна ще споделя впечатленията си!
Отивам да се приготвям, чао!

# 623
             Браво,Танче!Честито!Само специалната награда и единствената.Нали си ни таланта в КГБ-то си ги разбила напълно!
             Яне,весело изкарване с внуците и лек път в двете посоки!
             Аз до сега бях при Ран и Неда / нея я върнаха днес  Laughing вместо в неделя,явно не са издържали  Joy Joy Joy/ и сега надникнах да ви видя!

# 624
  • София
И ние се разходихме да запалим по свещичка, но до св.Георги. Оттам - пеш по Витошка до южния парк, през парка и после до нас. Голяма, но приятна разходка си направихме. Не съм ходила отдавна по светло, а камо ли по слънчево. Вечер като си тръгваме 19-19,30 има само луна /ако няма облаци, де/.
Моето жито е купешко, но се оказа супер. Сутринта го облагородих, естествено и занесох на децата, дето са наблизо. Другите не съм ги и чувала.

Танче, честита награда. То съмнение за това нямам, таланта си ни ти  Hug Hug Hug

Яжка, и аз така знам. Не се прави помен и не се ходи по задушници. Дано се оправиш по-бързо.

Дидиа, честити ти завърнали се дечица. Вече ще е весело и шумно, но това е най-хубавото.

Какво да готвя, представа още нямам. Но бързо решавам понякога. Вече изпразник фризера, че то заради няколко пакета/които не побирам в хладилника/ само ток гълта.

# 625
Танчеее- честито!!!
С удоволствие да изгледате концерта Hug Hug Hug
 Диде - сега вече ще си спокойна - децата са при тебе Hug Hug

Айша и на мен ми се е дояло  нещо готвено с кисело зеле - свинско например,но няма фенове у дома на това ястие.Обичам и фасул със зеле,но само аз си го ям.
Предложих за утре  фасул - отговорът е отрицателен.
А за русото бебе- жалко за детето.Дано го вземат добри хора.
Сега се сетих - преди години - на морето сме с Павел ,с нашите щерки и бяхме взели племеника.
Павел е от доста тъмните,аз съм светла,но не руса,а Митето бял,рус,със сини очи.Та хапваме в няккакво заведение и една жена от близка маса ми казва - наблюдавам ви и ви се радвам ,че сте многодетво семейство,но май това ви е втори брак- като гледам русото момче Joy Joy Joy hahaha hahaha

Маринчеее -къде сиии
Фурийка и ти?

# 626
  • София
Танита, честита награда!
Сега чакаме репортаж от концерта.
Дидиа, сега е щастлив с внуците. Дано няма вече болни.
Габката, направи си каквото обичаш в по-малка доза, пък те може и да си хапнат.
Аз обичам само готвеното селе, без месото.
А боб Пламен може да яде всяка седмица.
Марина сигурно е с Влади и няма как да пише.
А Фурия нали щяха да ходят на среща с приятели.
Аз мързелувам пред комп.

# 627
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona
Честито , Танче!
Поздрав и на цялата група.

Дидка , добре са ти дошли децата.  Hug
Живи и здрави и никакви болести вече.  Naughty

Айша , жалко за детенцето , дано се намери семейство да
го обгради с много любов.  Peace

Гъбка , Айша е права , уважи си душичката.  Hug

Малееее Римар , бая разходка сте ударили.  Grinning
Хубаво , ходенето е здраве.  Hug
И аз тук маам гащи пеша , че в БГ само с колата и съвсем се
бех обездвижила.  Laughing

Хубава вечер!   bouquet

# 628
Танчеее, ти си страховита, бравос!
Ех, ако знаете колко хора плачат за такова детенце, за каквото Айша пише... Обаче такваз ни е държавицата, че - ... милата си майчица...

# 629
  • София
Ето и мен. Ходихме  на  гробищата по обед и то като грейнало едно слънце и  не ти се прибира у дома. Та и ние се поразходихме, обядвахме навън и като се прибрахме Владето   като хвана лаптопа да гледа "Татко Барба" и не го остави.  hahaha Този герой е сега на мода у нас.

Здравче, мила, дано премине бързо болката от изкълчването. Ти говориш сега с чувство за хумор, ама като знам колко боли и какъв оток има... И си гледай в крачетата.  Heart Eyes

Яжка, и аз знам така, че сега трябва да гледаш живите и да не ходиш по гробища.

Римар, много хубава разхозка сте си направили. И аз обичам да ходя пеш и често миткам по улиците.

Гъбче, пожеланието ти към Танчето се е сбъднало едно към едно!

Янче, весело изкарване с децата и внуците!

Танче,  честита ти награда! Ти си обрала всички овации там. Вярвам, че концертът ще е много хубав и ще се заредите положително.

Айша, тази дама, докога ще ражда? Що не я образоваш малко да ползва предпазни средства. А така само създава нещастни дечица. Дано бялото бебе има късмет и скоро си намери родители!

Дидиа, добра са се завърнали твоите слънчица. Сега вече трябва да си спокойна като са около теб.

Жабче, сега ти е паднало на ходиш по улици, по фиести, по курсове. Забавлявай се!

Лека вечер, аз ще гледам "Кабаре" по Канала и ще надниквам тук.

Ехо, мацки ние нищо не се разбрахме за срещата. Ще я има ли?

Общи условия

Активация на акаунт