Контейнери за кърма

• 7 329
  • 21
  •   1
Отговори
  • София
Някой да може да ми препоръча свестни, но не толкова скъпи контейнери за кърма, които стават за замразяване....? Аз съм от София (ако това има значение). Peace

# 1
Има специални за целта на Авент-според мен неоснователно скъпи, и са големи като обем (180мл) т.е. са ти за хранене от шише в последствие, защото ако ще ползваш замразената кърма при захранването ще ти трябват около 60-100мл. Веднъж размразена-не се замразява повторно!

По-удачен вариант са стерилните пликчета за кърма Peace
А най-удачен за мен лично, си остават стерилните чашки за урина Wink И достатъчни като обем и евтини Peace
По-горните артикули търси в специализираните маг. за бебешки стоки и храни, и в онлайн такива, а последния-в аптеките Peace

# 2
  • София
И двете съм ползвала (това ми е 2ро дете), но се притеснявам, че контейнерите за урина са от онази... "отровната" пластмаса, която отделя какво ли не и затова се чудя този път какво да използвам....  Rolling Eyes А и се надявах да се е появило още нещо на пазара - не толкова скъпо като Авент, но и не толкова ниско качество като конт. за урина...
А пликчетата съвместими ли са със всички помпи за кърма, или само със съответните си фирми? Защото аз ползвам НУК и те не предлагат пликчета, а помпата я имам вече от първото дете.

# 3
Пликчетата нямат отношение към помпата Wink Изцеденото от шишето на помпата, се прелива в пликчето-то е с "цип" около 10см:

Ето варианти и ориентировъчни цени..:
http://shop.danet.bg/categories.php?CategoryID=131&page=3

# 4
  • София
Значи всички пликчета стават, така ли? Независимо от фирмата? Rolling Eyes

# 5
Тези, които са за целта-да Peace

# 6
  • София
Много благодаря! Peace

# 7
В бурканчета от бебешки пюренца не става ли?

# 8
В бурканчета от бебешки пюренца не става ли?

Става, обаче и те са 190мл, отделно стъклото тежи доста спрямо пластмасата Peace

# 9
  • София
Ама стъклото не се ли пука от замразяването....?

# 10
Ама стъклото не се ли пука от замразяването....?
Ами аз така замразявах и нямам спукано бурканче, но може и да е била чиста случайност, не знам...  newsm78

# 11
  • София
Супер идея е това с бурканчетата! Peace Щом не гърмят от студа!  Явно само трябва да се внимава да не са пълни, защото течностите се разширяват. Вероятно затова у нас бутилки са се пръскали... Laughing А стъклото според мен е вариант и защото не отделя бисфенол и др. такива при затоплянето. Peace

# 12
Пликчетата нямат отношение към помпата Wink Изцеденото от шишето на помпата, се прелива в пликчето-то е с "цип" около 10см:

Ето варианти и ориентировъчни цени..:
http://shop.danet.bg/categories.php?CategoryID=131&page=3

Много доволна съм от този вариант с пликчета  Peace Освен това дават възможност за оптимално използване на мястото в камерата. Бурканчетата няма как да ги "понатъпча"  Mr. Green

# 13
От личен опит: с първородния ни син имах пълен до горе фризер с кърма замразявана в стерилните чашки за урина; тогава (2006г) нямаше такива пликчета, а авентските чаши бяха безобразно скъпи и ако трябваше да купувам за количеството което замразявах Crazy
Сега-ползвах пликчетата-е много по-бързо става и размразяването после Peace, просто слагаш пликчето в чаша топла вода и за няма и 5 мин е готово., и да, както е писала enna , не заемат толкова място..въпреки, че внимавайте да не заредите фризера като мен-следствие от хиперлактация Peace

# 14
Моят съвет е да ползваш бурканчета. Едно, че е стъклено и второ - не купуваш неща, които може да се окажат излишни. Аз в началото изцеждах по малко кърма и реших да си купя нещо за съхранение, а единственото, което успях да намеря бяха чашките Виа на Авент (отделно се купуват чашите, отделно капачките  Rolling Eyes). Замразих няколко пъти, после вече не ми се налагаше цедене и сега чашките си стоят така, без да съм ги ползвала кой знае колко, че да си оправдая дадените пари. Даже и замразената кърма не използвах (изхвърлих я Embarassed), като захранвах и исках да слагам по малко, изцеждах "прясна". Сега им измислям други приложения за да не ме е яд.

Общи условия

Активация на акаунт