неуточнена тахикардия

• 19 170
  • 6
  •   1
Отговори
здравейте
от 1 година започнах да получавам сърцебиене с пулс 120 у/мин.Сърцебиенето е свързано и с чувство за недостиг на въздух.Веднага отидох на кардиолог направиха ми кардиограма установи се че наистина пулса ми е доста по  висок от нормалното.Доктора ми изписа хапчета и ми каза  да спра да се притеснявам че съм го получила от това и от нерви.Взех си рецептата и излезнах от кабинета и бях убедена че това не е причината защото нямам проблеми и не се бях притеснила за нищо.ХАпчетата които ми изписа не ми влияха никак добре от тях се чувствах замаяна спеше ми се постоянно и след няколко дни спрях да ги пия.Оправих се и на определени моменти пак усещах ускорения пулс но не му обръщах много голямо внимание.Преди 6 месеца отново получих сериозно сърцебиене което директно ме повали на легло.НЯмах сили за нищо.Изпратиха ме за преглед на щитовидната жлеза всички изследвания са ОК т.е. нямам никакъв проблем със щитовидната жлеза.Невроложката заключи че състоянието ми се дължи на преумора и ми предписа други лекарства и да си почивам повече.И стигам до преди 1 седмица когато за пореден път усещам как пусла ми е ускорен измервам и апарата показва 136 у/мин.Отидох веднага при личния лекар,той ми измери кръвното което беше нормално,но пулса беше над 120 и ми каза че пак тръгваме по специалисти.Оплакванията ми не са много по различни от първия път:учестен пулс,недостиг на въздух и парене в областа на гърдите и към сърцето.Отидох на кардиолог в Ямбол попаднах на много добър специалист.Прегледа който ми беше извършен от нея беше доста подробен.В крайна сметка ми каза че се налагло да ми бъде извършено по задълбочено изследване и сега трябва да отида на ЕХОКГ.Притесненията ми са свързани с това дали изобщо сърцебиенето ми е свързано с проблем в сърцето или идва от някъде другаде и до момента за 1 год. не успяват да открият какво ми има.И това парене което усещам и не спира дори за секунда на какво може да се дължи-не получих отговор на това оплакване.Има съмнение за пролапс на митралната клапа???поставено под въпрос ,за да може на ехото да гледат по задълбочено явно.
Ако има някои от вас с подобни оплаквания или с отминали такива ще съм благодарна да споделят как са се лекували

# 1
  • Русе, у дома
Едно задълбочено Ехо-кардиограма ще  даде отговор дали има пролапс или не. Също и холтер за 24 часа ще даде инфо за работата на сърцето.
Аз съм с тахикардия и екстрасистоли вече 2 години, но това не ми влия на хемодинамиката, т.е. нямам виене на свят, прималяване и т.н, за сега. Това е парасимпатикова нервна система, т.е. тя реагира на подсъзнателно ниво и ние не можем да и влияем пряко. Аз се събуждам понякога нощем към 3.00 ч. с висок пулс, но това е пак на нервна почва или умора.
Направи си нужните изследвания, за твое успокоение. Дори и да имаш пролапс, това е козметичен дефект, доста често срещан, основно при слаби жени (макар че аз мисля, че не съм слаба... hahaha), сравняват го с бенка. Той може да е причина за отклонения в ритъма и ускорен пулс, но не изписват лекарства за това.
Само не разбрах при теб какви лекарства са ти изписали кардиолозите - бетаблокери или успокойтелни, от който ти е било замаяно.
Аз също нямам проблеми със щитовидната жлеза и все още търся причината за ускорения пулс. При нужда си вземам половинка Бизогама, когато усетя сърцетуп-а, това по съвет на многото кардиолози, който посетих...

# 2
да аз не споменах за лекарства.Ще спомена само последните от които не чувствам да имам никакви странични ефекти Бетаблокада и МАгнерич това пия в момента

# 3
Здравей Силвето_ 85,
аз имам вроден козметичен пролапс на митралната клапа, който "ми се активира" през 2004г. До тогава нямах никакви проблеми, а след много нерви събрани за кратко получих първата криза. Лявата ръка и левият ми крак се схванаха, не можех да дишам, имах силно и неритмично сърцебиене и бодежи под лявата гърда и под лявата плешка. От тогава до сега съм ходила при много кардиолози, правиха ми ехокардиография, холтер и още изследвания. Оказва се че сърцето ми е здраво, а този козметичен дефект не е опасен при здраво сърце. Е, аз се паникьосвам всеки път щом прескочи и си мисля, че ще умра от инфаркт. А ти не бързай да се притесняваш, а си направи всички изследвания за да си спокойна.
Желая ти много здраве и щастие.

# 4
Здравейте и от мен Simple Smile И аз като вас имам същите оплаквания.Ходих на всякакви специялисти и отговорът им е че сърцето ми е здраво.Това може само да ме радва,но когато получа сърцебиене,парене от ляво и бодежи започвам сериозно да се притеснява.В момента взимам Бизогамма 5 мг,нямам сърцебиене,но от 3-4 дена имам леки бодежи ,като си поема въздух и чувство на парене.На контролен преглед съм след седмица,но се зачудвам дали да не отида по рано Rolling Eyes Аз по принцип съм много емоционална и притеснителна,а и голям нервак Close И повечето лекари ми казваха че всичко се дължало на нервите.Може да се каже ,че синптомите се появиха  преди година и половина,когато на синът ми му откриха ингвинална херния и шокът за мен беше голям...Оказа се и че имах и невралгия-и за това пиех лекарства....Абе с две думи се нагълтах с какви ли не лекарства ,а проблемът си остава,а и аз съм слабичка -46кг и на 27 год. newsm78 и с такъв проблем е малко притеснително....Вече незнам какво да правя,търпа и си малча....То лекарите не могат със супер специялната си апаратура да разберат какво ми е,та аз ли ще знам...изчетох какви ли не статий по въпроса, но това още повече ме травмира....

# 5
Здравейте и от мен ! На 30 години съм и също имам ускорен пулс който стига до 120 удара в минута, веднъж се бях притеснил и беше 146. Нямам проблемни сливици. От сливици съм чувал, че може да стигне 150.

2010та година ми беше най-тежката.....
Емоциите на мене са ми доста в повече и работата ми беше много тежка и пълна със стрес до скоро. Сега поутихнаха нещата. Изглеждам спокоен, но вътре в себе си не е съвсем така: един пасивен невротик  Grinning На 1-2 пъти бях вдигнал и кръвно, въпреки че кръвното ми е винаги нормално. Като се притесня или след като хапна повечко пулса ми се вдига. Нормална ми е кардиограмата. Болки нямам. Имам както казвате вие напрежение и съвсем съвсем леки бодежи и парене почти незабележими. Когато съм много спокоен го хващам, че пада дори и на 77 удара в минута. Когато отида при лекар да го мери и ми се вдига  Grinning Направих 1 милион изследвания по здравната каса:

Име на теста (изследване)    Резултат      Единици    Референтни стойности
     WBC/левкоцити                              5,2        G/L     3.5-10.5
     NEU%                                                    36,7        %             44,0-76,0
     NEU/неутрофилни левкоцити/бр.     1,9        G/L     2,0-7.8
     EOS%                                                     3,6        %             0,00-6.00%
     EOS/еoзинофилни левкоцити/бр.     0,2        G/L     0.00-0,700
     LYM%                                                   52,5        %             20-40
     LYM/лимфоцити -бр.                             2,7        G/L     0,6-4,1
     MONO%                                             5,5        %             3-13 %
     MONO/Mоноцити-бр.                             0,3        G/L     0,2-1,5
     BASO%                                             1,7        %             0,00-2,00
     BASO/базофилни левкоцити/бр     0,1        G/L     0.00-0.2
     RBC/еритроцити                           5,34        T/L     М 4.2-6.2 Ж(F) 3.7-5.4
     HGB/хемоглобин                            154        g/L     M 130-180 Ж(F) 115-160
     HCT/хематокрит                           0,47        L/L     М 0.37-0.55 Ж(F) 0.35-0.44
     MCV/ср. обем на еритроцитите       88,1        fl             82-98
     MCH/ср. Hgb. конц. в ер.                   28,8        pg     26.5-32.0
     MCHC/ср. Hgb. съдърж. в еритр.    327        g/L     295-360
     RDW/девиация на ер. разпред.       14,3        %             11.5-14.5
     PLT/тромбоцити                            281        G/L     130-440
     MPV/ср. обем на тромбоцитите    8,5                 fL              7.5-11.5
     PDW/девиация на тромб. разпр.      18,4        %             15.5-19.5
     PCT/тромбокрит                            0,2                L/L     0.15-0.45

Име на теста (изследване)    Резултат      Единици    Референтни стойности
     Глюкоза/Glucose                           4,2              mmol/l     3.3-6.0

Креатинин/Creatinine                   102,6      umol/l     50-133

Пикочна киселина/Uric acid              308,9         umol/l     М 200-420 Ж (F.)140-320

Общ холестерол/T Cholеsterol           4,85       mmol/l      < 6.5, препоръчани стойности <4.5

Триглицериди/Triglycerides                   1,26       mmol/l      < 2,2; препоръчани стойности < 1.7

HDL-холестерол/HDL-cholesterol           1,25       mmol/l      1.04-1.56 , препоръчани стойности >1.2

ASAT(GOT)                           17                U/l      < 44

ALAT(GPT)                           22                U/l      < 44

GGT                                   28                U/l      М. 5-50.0 Ж.(F.) 5 - 38.0

fT4                                1,36             ng/dl      0.74-1.85

TSH                                1,27            uIU/ml      0.27-5.0 /за мониториране на терапия
                                                                                                     0,2-5,50/

Личния лекар твърди, че всички са в норма. Твърди, че според него причината е някакво нервно разстройство. Когато постоянно се притеснявам и се нервирам за някакви неща и си става хронично.... Просто пулса свиква да бъде такъв. Тоест трябва да го отучим. Накараха ме да отида на психолог. Имам направление. По-вероятно е да не ме пратят на други изследвания. Забелязал съм, че известно време след като играя йога пулса ми намалява, а също и като си държа котката близо до сърцето  Grinning

Има едно лекарство, което се казва Corlentor. Много е добро. Регулира само и единствено пулса и не е бета блокър. На кръвното налягане не влияе. Било спечелило дори някакъв конкурс. Скъпо е да..... Има начин и по здравната каса да се взема, но на мен ми действа добре. Засега ми препоръчват това. Не съм чул някой да е недоволен от него, освен от цената. Пие се известно време и би трябвало сърцето пак да привикне към нормалния пулс.

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 21:13 от javor_bg

# 6
здравейте , след като прочетох всички постове,  разбрах че не само аз съм съм с такова сърцебиене без да има открит здравословен проблем. На 30г съм  и  от известно време съм със  учестен пулс  до 150 и с диагноза синусова тахикардия и, световъртеж  . правени са ми всевъзможни изследвания , холтер и ехографии 2 но причина няма. Имам лека болка и пробождане в сърдечната област, но ми казаха че е от ускорения пулс  , Пиех Конкорд 2пъти по  половин таблетка и след месец ми  ги смениха с  Корлентор . Чувствах се добре с първите лекарства но новото което ми изписаха било   по пречистено. Аз всичките си болежки ги получих след голям стрес,  на който отдавам и нервите си  и притесненията  които имам. Някой пие ли  Корлентор и как се чувства моля ви, споделете
Благодаря ви предварително

Общи условия

Активация на акаунт