ФЕВРУАРСКИ майчета очакват сладки зайчета! - Тема 30

• 23 797
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Мамчета, аз май няма да имам в крайна сметка кърма... Confused Бях си взела помпа на Бертони в родилното, но като родих отидох в магазина на болницата и взех на Авент, защото мислех, че проблема е в помпата...ама и с нея не можах да се цедя...Така че си е почти нова, ако някое мамче още не си е взело - ще я дам на добра цена/аз я закупих за 69 лева/. Има си всякакви резервни части, даже не съм ги отваряла, и подплунки за кърмачки и контейнерче за кърма към нея има в кутията... Grinning

# 451
loryn за водите - при мен имаше съмнение със Стефан, дали не изтичат по малко, постоянно имаше нещо воднисто, правиха ми тест с някаква лентичка, беше отрицателен, обясниха ми, че ако са водите ще има и малки косъмчета и други такива частици..., няма да е бистро. Та най-вероятно някакво течение на хормонална основа беше. Когато ми изтекоха истинските води беше по-обилно, но не ги видях, вече бях в болницата на апарата за контракции и тонове на бебето, преди секциото.

Валя, копвам поста за космите на Беба, като подчертавам, че в предишния си пост се смея само и единствено на себе си. То не било лесно да ставаш мама.
Подчертавам, че Беба е една от любимите ми мами във форума и безкрайно я обичам!
  bouquet

# 452
Привет и от мен! Прибрах се. Друго си е с нова прическа! Сега вече беборан може да се ражда, разрешавам му!  Laughing Ама той хич не си и дава зор!

Лори, много лошо, че мъжлето ти е болно!  Sad  Добре, че не е хепатит. Дано по- бързо да се оправи.
cama, много стиснати палчета за утре! Ще чакаме да се похвалиш със сладко бебче!
desitacheva, кошарката е много хубава, чак ме учудва че е на такава цена. Със здраве да си я ползвате!
мишленцето , аз ги гледах тук:
http://www.mammawebshop.com/bg/tommee-tippee/pompa-za-kyrma.html
Можеш да ги питаш, дали я имат в наличност.

# 453

мишленцето , аз ги гледах тук:
http://www.mammawebshop.com/bg/tommee-tippee/pompa-za-kyrma.html
Можеш да ги питаш, дали я имат в наличност.

проверявам ги от около 2 седмици, но без резултат, а по магазините имат комплекта от 95 лв, който е с шишетата, но аз си взех вече шишета и ще ми станат много. Сега гледах и в Амазон, но нямат и там /по късно пак ще проверя да не би да не съм видяла хубаво/.
 ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ И БЕБЧЕТА!!!   bouquet

# 454
Тръгвам за лекаря, стискайте палци да е започнало раждането и всичко да е наред, макар че днес нищо  ми няма  Embarassed

# 455
  • У дома... някъде
Бобчо имаш стиснати палчета!  Peace Peace Peace
Лори,тенк ю за поста на Беба.И аз се шегувам само,но в никакъв случай на написаното от нея. Peace
Ние излизаме на разходка с дребната.Като се върнем искам 2 бебета на хоризонта. Mr. Green

# 456
  • Somewhere over the rainbow
Мами,вие като почнахте арниката,консултирахте ли се с лекаря?
Аз днес питах в аптеката и жената ми каза да питам първо доки,да не пия на своя глава.
То при мен е малко късно,де!Термина мие за 17.02.
Аз абсолютно на своя глава си ги пия , но моята приятелка ,която вече роди при доктора,  при който и аз ще раждам -го беше питала и той й беше казал,  че няма проблем да ги пие , даже бил израждал една мама ,  която също била пила и наистина родила лесно   Simple Smile

За коликите,бабешка рецепта :
 гореспоменатата моя приятелка и майка на суперревливото бебе Никол е купила семена от анасон и ги смелила и правила следната отвара-в 200 мл. вряла вода слага една лъжичка от анасона и след 20 минути го  прецежда и дава преди хранене на малката ревла.Каза че и за повишаване на кърмата действало  Simple Smile  
За нея каза че  имало ефект, вие си преценете вече   Peace

Палци за Бобчо и Сама

Отивам да се пека на терасата докато не се е скрил слънчо  Hug

# 457
Здравейте мамчета,

обещах да ви пиша за моето раждане още в петък...но не съм се спряла...това не означава, че бебка иска супер много грижи..просто така се случи.

Та....миналия петък...още в четвъртък започнаха да ми изтичат водите...не наведнъж, а като течение...освен това имах и разстройство, но си мислех,че е нормално всичко. В петък...след изпита на мъжо за докторска степен още в унито му започнах бясно да търся тоалетна, но пак не знаех какво е...след това нещата се поуспокоиха....
В 20ч. вече..по време на празненството на новия доктор Grinning започнаха контракциите...свекито започна и да засича, но аз все я убеждавах,че това е фалшива тревога...така се прибрахме вкъщи към 22ч.- аз, свекито и свекъря (аууу как не ги обичам тия думи), а мъжо продължи с празненството...в 23ч. мъжо беше извикан, в 1.ч бяхме в болницата вече с 2 см разкритие...и течението се оказа околопл. води...
Взеха ми кръв, видеозон, включиха да мерят тоновете и се започнаха с едни контракции...лелелее.....Казах си,че без упокойка няма да издържа...сложиха я и се започна едно напъване, смяна на стойки, дишане, напъване, дишане....по едно време дори захапах пръста на мъжо....хиихих...в 6ч. сутринта акушерката..може и да се избазика каза...хайде, че смяната ми е до 6.30 (тук никоя акушерка не си тръгва преди раждането да е приключило)...а аз взех да и се моля да остане...И така още напъване и в 7.40 се появи моята малка сладка Еви.Толкова бях се изморила,че буквално нямах сили да се зарадвам...А през нощта към 4-5ч. си мислех,че никога няма да свърши.
След няколко минути и плацентата .....чудеха се дали да ме шият, тъй като имах много малко разкъсвания...в крайна сметка ме зашиха....измиха и след 45 мин. вече бях като нов човек, дори успях да отида до тоалетната.
Бебка засука още там....от там насетне започна едно чакане, тъй като болницата беше претъпкана да ни преместят в стационара....и така след 6 дена ни изписаха (имахме жълтеница, трябваше да минем през едни терапии с UV лампи и падна един голям рев), а мъжо болен.....и само по телефона се чувахме. Аз се възстанових супер бързо...все едно нищо ми няма...напълнях с 15кг, вече съм свалила 11.

Сега сме си вкъщи, Евчето спи, яде, пълни памперсите....днес до сега бяхме към 3часа будни, та се надявам през нощта да не укокори пак очи. Препоръчвам на всички, които кърмят да си почиват и да се хранят стабилно и разнообразно!

Амми това е за сега от нас.
На всички мами,на които им предстои раждане...боли, но се търпи....не знам дали болката се забравя...но като погледнете после малките бебчета...е една голяма радост!
Стискам палци на всички!

# 458
  • Варна
Мишленцето, виж тук http://www.amazon.co.uk/Tommee-Tippee-Closer-Nature-Manual/dp/B0 … 084370&sr=1-2
Това е най-бедния комплект, но няма само помпа наистина-този е със стерилизаторна кутия, 1 малко шише, 6 подплънки и 1 контейнерче за кърма.

# 459
  • София
Момичета, я да ви питам нещо, докато не съм забравила, понеже напоследък мислите ми направо хвърчат. Някоя от мамите в София дали си е купила обикновена ваничка с приставка към нея? С мъжо обиколихме сума магазини и попадаме само на такива, при които ваничката и приставката хич не съвпадат, нищо, че са изложени заедно. Последния път продавачката ни "успокои", че и поставката отдолу също не става, ама какво толкова  ooooh!. Та, ако някоя от вас си е купила, моля да ми каже откъде и каква марка е (нямам против и по и-нет да поръчам, ама да не ми донесат от тия същите дето май трябва поотделно да се ползват  Joy).

# 460
elena_e , ние нашата ваничка си я имахме от племенницата, чисто нова, почти неизползвана. Тя е анатомична на Чиполино. Обаче те ня бяха купили стойка и ние с мъжа ми се чудихме откъде да намерим за същия модел. В крайна сметка си я натоварихме в багажника с нас и така на място проверявахме дали стойката става или не.  hahaha  Накрая си намерихме в магазин "Штъркел" на Стамболийски една стойка за 19 лв, която си пасна идеално. Та съвета ми е, най-добре да си вземете ваничката с вас.  Peace

# 461
  • софия
Здравейте!

Честити ни бебчета, няма да споменавам поименно, че за някoлко дни 100% ще изпусна някое Simple Smile
Нека са ни живи, здрави, усмихнати и кротички Simple Smile

Аз май за последно се включвам, утре в 8 ме искат в Шейново, защо толкова рано незнам, ама... и живот и здраве в сряда сурин ще е операцията !

Тези 2 дни все съм навън, че с това хубаво време не ме свърта в къщи .... то нормално.... дано наистина да свърши малко по-рано зимата... иначе прогнози за страшни студове няма за напред, пък да видим !

Последна редакция: пн, 07 фев 2011, 16:12 от Дидишонче

# 462
  • Mostly in my mind
стиснати палчета за мамата, която утре е на секцио.
Дидишонче палчета и за теб на 9-ти. аз като чета другите момичета с планово секцио, все ден по-рано си ги викат. явно си им е практика.
Вени, въпреки дългото раждане, което си имала, разказът ти ме зареди много положително.  Hug

# 463
На Бобчо и дидишонче много палчета и всичко да мине по мед  и масло. Hug
Неве  Hug
Лори ,знаеш ли по колко легла са в болницата в една стая?
Кошарката ще ни я правят,затова е на такава цена.110 лв. са материалите,а останалото труд. Blush
Булка марулка я чакам с новини вече.
Много палчета на Надеждата,всичко да е нормално и да няма повече поводи за притеснения.
И да ви сложа по едно,отпивайте че кипнааааа. Joy

# 464
Хоп ,ето ме и мен   Hug

честито на новите бебоци! Да са здрави,усмихнати и кротки!  bouquet Hug

Сутринта много се стреснах от една жена която си отвори вратата на колата докато минавахме и щяхме да я блъснем.И както имах леки болежки, сега всичко ми изчезна! Та се поядосах малко  #Cussing out

Корема ми продължава да се стяга и то все по силно, но нито следа от болка! #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт