ФЕВРУАРСКИ майчета очакват сладки зайчета! - Тема 30

• 23 768
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Не знам какво става с групата ни във фейса, ама току що исках да я напусна и ми излезе съобщение че съм последния член на групата и ако я напусна тя ще бъде изтрита!

# 616
Аз да попитам пък можете ли да влезете в продавалника? Няколко пъти опитвам, но все не можело да зареди страницата  Thinking
За Фейсбук и изтриването - не знам колко пъти трябват, но при една странна ситуация пробвахме да докладваме един човек няколко пъти, за да проверим дали ще му спре правата за публикуване. Нищо не стана. Ей така само за докладване няма да са я затрили. Най-вероятно е хакната  ooooh! Комшийката ми се оплака наскоро, че са и хакнали личния профил. Изчакайте да видите дали пък няма да се оправи утре или в други ден ... То ФБ не е нормален много  Wink
Вече трети час съм с досадни, понякога и болезнени фалшиви контракции  Crazy Аман!

# 617
  • София
Благодаря на Ла Лече консултантите за съветите, днес бях на хирург и мамолог, тъй като акцесорната ми млечна жлеза се е възпалила и стои като към под дясната ми мишница и дава допълнително проблем към моята невъзможна лактация. Измиха си ръцете и ме пратиха при лекарката, която ме изражда. Успях обаче да изцедя към 200 мл. от двете гърди, та ще имаме днес прием на кърма, ако успея да се отпуша ще се пробвам пак да го мъча да суче, ако не ще се цедим.

Въпрос към Елсе, Клото и Зеленото човече: ако все пак се отпуша, а Аспарух не иска да суче как да процедирам с помпата, по колко пъти на ден трябва да се цедя и при какъв режим? Колко горе долу трябва да поема на денонощие?

Здравей, Little Evil!
Похвални са усилията, които полагаш, за да може Аспарух да приема кърма – поздравявам те за това! Много се надявам нещата да се развият благоприятно и Аспарух да суче от гърдата.

Елс вече ти е дала чудесни съвети за справяне с препълването на гърдите. Също така  може да опиташ кърмене в кучешката поза (бебето е легнало, а майката е на четири крака над него), често слагане на гърда, а някои майки споделят, че Лецитин 1200 мл. добре повлиява при подобни ситуаци.

Ако все пак се наложи да храниш Аспарух с изцедена кърма, вместо директно от гърдата, особено важно е през първите седмици след раждането да се осигурят между 8 и 12 изцеждания за 24 ч., като поне 1 да е през нощта. Обикновено не е необходимо изцеждането да става на абсолютно равни интервали (напр. през 2 или 3 ч.) - така, както рядко бебетата сучат по точно определен график - по-важно е да се осигурят достатъчно на брой изцеждания, които да стимулират производството на достатъчно кърма.

Количеството кърма, което различните бебета поемат на възраст между 1 и 6 месеца, обикновено варира между 570 мл. и 900 мл. За разлика от изкуственото мляко, което е със сравнително постоянен състав, кърмата променя качествата и дори вкуса си с течение на времето, нагаждайки се към нуждите на бебето. В този смисъл обикновено рядко се налага постоянно повишаване на количеството кърма, което бебето приема (както е при изкуствените млека за кърмачета). В случай, че нуждите нарастнат, добър вариант е  когато към края на изцеждането гърдата вече не “пуска” кърма, да се направят още няколко движения на празни обороти, за да може да се стимулира увеличаването на количеството кърма. Ето една полезна статия, макар и принципно насочена към случай, в който майката не е край бебето си, но пък е с много добра илюстрация за максималният капацитет на бебешкото стомахче във времето: Тема: От колко изцедена кърма се нуждае бебето ми?  (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=65156.0)

При хранене на бебето с изцедена кърма е добре да се се процедира приблизително както с кърменето на поискване – добре е да се следи за белезите на огладняване (неспокойство, примляскване, опити за лапане на ръчичките и т.н.) и да се има предвид, че обикновено плачът е късен сигнал за глад. Ако се реши, че е целесъобразно храненето да се осъществява с биберон, може би е добра идея да се подбере такъв с по-малко/малки дупки (понякога въпреки съветите на производителя), както и храненето да се извършва по възможност в поза, близка до тази, която би била удобна при кърмене, за да се поддържа близостта и връзката между майката и бебето.

Чисто практически, може би тази статия също би ти била полезна: Тема: Указания за съхранение на кърма  (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0)

Ето от тук можеш да свалиш в удобен за разпечатване вид кратко резюме за изцеждането с примерна  “линийка”, улесняваща следенето на изцежданията за деня: http://www.llli.org/docs/0000000000000001WAB/WAB_Tear_sheet_Tool … 0_pumpigchart.pdf

# 618
  • Mostly in my mind
на мен ми зарежда Продавалника, даже прекалено бързо  Laughing даже вчера направих супер изгодна покупка и съм много доволна Grinning

# 619
Е сега вече и на мен ми изчезна цялото съдържание на страничката ни във ФБ. Но преди това една от наште мами (надявам се) е харесала една от снимките ми. Как е станало не знам.
Steisi благодаря!   bouquet Моя пък се дърпа и не иска да съдейства, та от утре започвам да кърша талия с ориенталски танци!  Joy

# 620
Steisi благодаря!   bouquet Моя пък се дърпа и не иска да съдейства, та от утре започвам да кърша талия с ориенталски танци!  Joy
Hug Hug Hug
Някъде бях чела и за ананас. Пробвах с един компот, който изядох на две части. Е, и след двете половинки получих контракции, но не чак като да зараждам. Може да се подкрепиш в почивките между танците.   Peace

# 621
Привет момичета-кокичета.
Да се отчета след днешната ЖК, т.е. запис на тонове. Всичко с бебо е оки, след 2 пъти мерене на тонове. Първия път нещо и 4-те акушерки не успяха да нацелят да сложат слушалките като хората и само ме въртяха а на ляво, а на дясно, а по гръб....само дето на челна стойка не застанха. След 20-ина мин. Лазарова дойде и им се накара, че ме мъчат толкова време и ме прати 10-15 мин. да се разходя. След това вече беше ок. Само че кръста така ме сви накрая, че едвам станах от кушетката. Кръвното ми беше ниско 100/60 и доки ми каза да пия повече течности. Аз като й казах че съм ги намалила заради отоците и че вечеврно време като се активизира малкия имам чувството че ще изпадне, толкова ниско го усещам (и в момента дори), че тя ме прати директно на магарето за преглед. Емииии, няма разкритие, тапа на място и малко скъсена шийка. Каза ми ако не тръгне младежа по-рано, на 16.02 към 10ч. сутринта с багажчето в болницата за прием. Ще видим дали ще изтрае до тогава.......

Исках да питам ако някой има представа от къде по Младостите мога да си взема карта за играта на Памперс???

# 622
Някъде бях чела и за ананас. Пробвах с един компот, който изядох на две части. Е, и след двете половинки получих контракции, но не чак като да зараждам. Може да се подкрепиш в почивките между танците.   Peace
[/quote]

Tova s ananasa izobshto ne pomaga  Simple Smile . Tuka za 2 sedmici sum izqla sigorno 10 ananasa pochti ne propuskam vecher da si hapna i si izqjdam cql , no faida nikakva Simple Smile

# 623
Аз пък всичко си виждам в групичката... newsm78
Бенджи,Литъл Евил  Hug трудничко е било и ви разбирам отлично  Whistling Важното е че всичко е минало и гушкате здрави бебоци,след време ще сте забравили болките.... Hug
Лолитке,ти с избор на лекар ли ще раждаш или при който се паднеш?

Утре най-после съм на консултация да видим бебока колко е пораснал... Heart Eyes
Лека вечер.

# 624
  • Mostly in my mind
Ади, в крайна сметка реших без избор на екип.
Аз също утре следобяд ще ходя до Петров, ако не сме се родили дотогава де.  Mr. Green Може да се чуем, ако искаш.
Лека и от нас.

# 625
  • София
Бенджи, Литъл Евил това за окситоцина го чувам за кой ли не път. Защо изобщо го пускат? Няма ли как да се откажеме от него още когато ни приемат? Мен мисълта за болезнени и усилени заради него контракции много ме плаши. Това не помага на родилката, очевидно и пречи и защо продължават да го правят незнам. Моя колежка каза, че е започнала да се задушава заради системата, която била пусната да тече много бързо. Започнали са да се губят тоновете на бебето, пускали й кислород. Абе ебаси гадостта! Аз например не искам да ми слагат такова чудо. Какво обаче трябва да направя за целта? Те пак могат да си ми сложат...

# 626
hey_ya окситоцинът се слага за да предизвикат уж по-силни контракции,с цел уж по-бързо приключване на родовия процес. Това,което аз знам е,че към него се прибягва, когато водите са изтекли,а разкритието е все още много малко и/или тоновете на бебето станат лоши (недай си Боже)... Принципно настина всяка външна намеса с разни химии не е много добър вариянт,но ПОнякога е по-малкото зло. Предполагам,че ти ако твърдо откажеш,няма как насила да ти сложат системата, най-много да се прибегне до секцио,ако все пак нормално не стават енщата,а бебето трябва да се извади. Но да мислим позитивно- всичко ще е наред! Hug
В случая на Бенджи са се опитали да продължат с естественото раждане и предполагам че затова са и го сложили,но в крайна сметка пак се е стигнало до секцио. Милите те и двете с Евилчето,доста са ви изтормозили момичета, но поне резултата е до вас- живи и здрави бебоци-това е най-важното,а за раждането на Евилчето.... нямам думи просто.... по някога имам чувството,че дори не им се мисли до толкова,че да намерят най-краткия път към раждането, с цел по-бързо да се оттърват от поредната родилка.Извинете ме за негативния пост, но много се издразних от тия лекарски екипи Rage

# 627
  • София
hey_ya окситоцинът се слага за да предизвикат уж по-силни контракции,с цел уж по-бързо приключване на родовия процес. Това,което аз знам е,че към него се прибягва, когато водите са изтекли,а разкритието е все още много малко и/или тоновете на бебето станат лоши (недай си Боже)... Принципно настина всяка външна намеса с разни химии не е много добър вариянт,но ПОнякога е по-малкото зло. Предполагам,че ти ако твърдо откажеш,няма как насила да ти сложат системата, най-много да се прибегне до секцио,ако все пак нормално не стават енщата,а бебето трябва да се извади. Но да мислим позитивно- всичко ще е наред! Hug
.Извинете ме за негативния пост, но много се издразних от тия лекарски екипи Rage

Тотони, знам го това. Лошото е, че в Шейново например съм чувала, че е просто лоша практика и го слагат като "катализатор" без значение има ли нужда или не. Аз просто не искам да ми го слагат без нужда. Искам да си раждам нормално, те и без това ще ми предизвикат раждането, и не искам никакви допълнителни екстри.

# 628
Когато раждах първият път водитене ми бяха изтекли,спукаха ми ги в болницата по някое време,но въпреки това бях на система с окситоцин.Не мисля че от окситоцина е била цялата работа или поне аз не съм усетила да е боло чак такъв кошмар,ама нали всичко е индивидуално.Според мен даже по-добре че ми включиха системата та да се ускори процеса.А аз малко съм и забравила-то нали беше преди 5 години раждането.Сега се подготвям психически за второто-хем бързам,хем не ми се иска още.За фейсбука одеве като проверявах нямаше нищо,но сега всичко си е както беше-дискусии,снимки,всичко.А бг мама тази вечер ще правят профилактика на сайта май-от0 до 3 часа.                                                                                                                                                  

# 629
Момиченца, чак сега намерих време да Ви изчета, цял ден разходки, чистене и какво ли още не.
В резултат кокера се сдоби с легло в което ми се иска да си легна.

Бендж, Евилче много искам да Ви прегърна и двете. Много ми е мъчно от това какво сте изживяли, хубавото е, че сте го минали вече, имате малките прекрасни същества и всичко е отминало. Много скоро ще сте го забравили или ще е останало, като лош, но блед спомен.
Бенджи за теб пък  Hug , сигурна съм, че си полу забравила вече-спомням си те в 31г.с.  Hug много сладка. Стадо вълци, да си гледат работата  Rage Страхотни сте и двете  Hug

Аз днес след едно хубаво раздрусване в колата, получих такива контракции, че ревнах ама с глаС. Тъкмо реших да си отида за багажа, слизам пред в къщи и докато си стигна до  дома на 50м и хоп всичко отмина. Та до сега нищо  hahaha голяма съм смешница и аз. Само пробвам мъжО май-ама ще видим как ще е тази седмица, като тръгне в последна командировка  hahaha

Лека милички от нас, дано утре не се успя за тонове, преди това ще ходя да се моля за педиатър, но ще гледам да мина да се отчета и да честитя  Hug

СИЛНО СТИСНАТИ ПАЛЧЕТА, ДНЕС Е ДАТАТА НА ДИДИДано всичко мине по вода и да се отчете още сутринта!

Лягам, зверски ме боли гърба  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт