Ендометриозата - това което лекарите незнаят- Група за взаимопомощ

• 124 652
  • 733
  •   1
Отговори
# 165
sisiTR
Много ти благодаря, че сподели лечението си с нас. Много ми се иска и аз да го изпробвам върху себе си. Търсих информация в интернен за всяко от нещата които си пила и виждам, че имат връзка с това което сме търсили и установили за болестта. Знам, че при хомеопатията обаче лечението зависи от индивидуалния случай и така се предписват лекарсвата и не смея  на своя глава да ги пия, моля те да ни напишеш кординати на хомеопата, както и от къде си набавяш всички тези неща.
Наистина е много хубаво, че си споделяме.

# 166
Здравейте момичета първо да пожелая успех на всички с леченеито и скоро да се похвалите с положителни тестове стискам ви палци,Искам да ви попитам нещо за СЕА-125,този маркер изследва ли се при съмнение за ендометриоза и какво е показанието му?

# 167
  • Sofia
CА 125 е тумурен маркер,който се пуска задължително при съмнение за карцином на: яйчник, матка, панкреас, черен дроб и бял дроб или ендометриоза.От 0-35 се води орицателен като стойност,но дори и да ти е такъв както беше в моя случай 23.33, 8 см-вата ми киста се оказа ендометриозна.

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 04:52 от Anfibia

# 168
Anfibia,благодаря за отговора,явно тука са важни самите стойности до 35,твоя в случая е 23,33,може би трябва да е по нисък незнам,при мен имаше едно тъмно петно което се беше появило и после изчезна но доки се усъмни,но аз имам лапароскопия преди 5 месеца и после бях на противозачатъчни,незнам за колко време може да се развие ендометриозата и да полепне по органите както пише  newsm78,сега петното го няма изчезна така както се беше появило,странна работа пфуууу!!!А ми предстои второ ИКСИ.

# 169
Момичета, много съм притеснена. Бих си първата инжекция от гадния Золадекс, но не ми идва, а бях чула, че след първата трябва да ми дойде, вярно ли е? Или не е задължително?

# 170
Момичета, много съм притеснена. Бих си първата инжекция от гадния Золадекс, но не ми идва, а бях чула, че след първата трябва да ми дойде, вярно ли е? Или не е задължително?
Не не трябва да ти идва,нали целта е да ти спре цикъла .

# 171
SAB-f Един въпрос към теб ,а ти на кой лекар хомеопат си ходила с какво се лекува,защото sisTr също е ходила,но ефекта е положителен.

# 172
Аз бях при Д-р Гълъбов, но според мен това кои лекарства ще ти повлияят си е до оганизъм. Някои организми не се влияят много от хомеопатия. Все пак мисля, да се свържа с Д-р Михайлов, все пак се счита за най-големия капацитет в България в тази сфера. Просто когато звънях за час при него ми дадоха за след 4 месеца и прецених, че след като съм отлагала заради акупунктурата толкова време операцията, няма да е много желателно да отлагам още толкова време заради чакане на лекар. Да се надяваме, че сега не се чака толкова. Simple Smile
Иначе, за инжекцията, просто съм чувала, че спират чак втория цикъл, затова се притеснявам. Ти от личен опит ли знаеш?

# 173
Аз бях при Д-р Гълъбов, но според мен това кои лекарства ще ти повлияят си е до оганизъм. Някои организми не се влияят много от хомеопатия. Все пак мисля, да се свържа с Д-р Михайлов, все пак се счита за най-големия капацитет в България в тази сфера. Просто когато звънях за час при него ми дадоха за след 4 месеца и прецених, че след като съм отлагала заради акупунктурата толкова време операцията, няма да е много желателно да отлагам още толкова време заради чакане на лекар. Да се надяваме, че сега не се чака толкова. Simple Smile
Иначе, за инжекцията, просто съм чувала, че спират чак втория цикъл, затова се притеснявам. Ти от личен опит ли знаеш?
Да,от личен опит,ако си прочела на предната страница съм писала какво ми е състоянието.Аз когато си ги слагах,първата инжекция ми казаха ,че трябва да се бие  първия ден от цикъла,след това ми свърши нормално.И следващите 5 инжекции си ги слагах на 28 дена и не ми е идвало.Чак след акто ги спрях 2 месец след това ми дойде,сега съм с рецидив и искат да ме оперират,но не ми се иска да ме режат .Дано успея да си запиша за д-д Михайлов час,май малко трудно не знам.Ти кога си опитвала да запишеш час ?Не знам ама тия Золадекс нищо не помагат само вредят...,ако си чела по предните страници една жена беше писала ,че трябва да ти изследва яйчниковия резерв преди да ти ги слагат ,ама те си знаят само тяхното режи и боди .Затова ще опитам и други алтернативи Simple Smile))

# 174
На мен, Д-р Попов ми каза, че инжекциите се бият без нза4ение кой ден от цикъла и не ми е идвало. Иначе, за яйчниковия резерв, не знам, надявам се, 4е няма да е фатално, 4е не е изследван. Направо ми писна вече да си вкарвам филми. Золадексът не знам дали десйтва, но аз бях на Лукрин Депо, спряха ми цикъла само за два от 6 месеца. Много съм недоволна. Нали уж действието е поне да ти спрат цикъла. Надявам се, със Золадекс, няма да имам този проблем след тази операция. И на мен ми писна, знаеш ли, от тези операции, трябва да се борим и да се надяваме.   bouquet    А момичета, какъв хляб ядете? Аз така като гледам, във всичкия има пшеница, моля ви, кажете ми къде да отида да си намеря без. Нали само тя беше проблема, доколкото разбрах. Лека вечер, момичета.

# 175
Аз също никъде не открих хляб без пшеница и просто спрях да го ям. Купувам си оризово, овесено или просено брашно и си правя курабии. Купувам си и оризови спагети от един китайски магазин. Понякога ям и хляб от цели зърна - там има пшеница, но 2-3 филии на седмица не пречат. Кафето още не мога спра. Не ям свинско, пилешко, но компенсирам с риба и от време на време телешко. Както ви казах, спрях домати, царевица и леща, които са вредни за В кръвна група. След втора инжекция Лукрин съм. Мисля след като мина курса, да приложа хомеопатичното лечение на д-р Михайлов. Няма да чакам за час при него, защото по мое впечатление тази негова рецепта е универсална и той я изписва без изменение на всички момичета с хормонални проблеми. Целта на всичките препарати е да балансират хормоните естроген/прогестерон. Тук е мястото да благодаря на sisiTR, затова, че ни предостави рецептата!!! Вярно е, при някои ще действа, при други не, аз лично ще пробвам.

# 176
Много накратко обобщавам храните, които да изключим от менюто си:
-пшеница и ръж - заради глутена и особено ако сте кръвна група 0 или Б
-червени меса - особено ако сте кръвна група А или АБ
-рафинирана захар /по добре я заместете с мед/
-кафе
-всички млечни продукти /освен кисело мляко/. Ако сте кръвна група Б, можете да си позволявате    повече от другите.
-пържено, маргарин, полуготови храни и др. подобни, но това го знаете...
-соеви продукти - всички са ГМО и провокират производство на естроген

Проверете си кръвната група и си направете меню, съгласно приложената таблица:
http://www.emotion.bg/viewtopic.php?f=16&t=5643#p303884

Тук искам да отбележа, че някои храни, които се препоръчват като много полезни при ендометриоза, са вредни за някои кръвни групи /проверете отново в таблиците/

# 177
maxinka,
Благодаря ти,  че сподели това с нас. Аз също се опитвам да променя храненето си и от оттогава съм и посвалила малко килограми. Иначе за хляба и аз максимално го ограничих от менюто си.В магазините за Био продукти и тези за здравословно хранене  и диабетици се продава безглутенов хляб, но цената му е доста фантастична. Там също може да мерите много безглутенови продукти с които да го замените, включително и с киноата и просото.
И аз мисля да пробвам хомеопатичното лекарство на д-р Михайлов което sisiTR сподели с нас, без да се виждам с него. Звънях да си запиша час, но той целия юли няма да е на работа. И почти съм събрала всички продукти. За всички които искат да пробват с това лечение и не знаете къде да си ги набавите, може да пробвате в хомеопатичната аптека на ул. Чаталджа 13 или в Билкова аптека Вербена М на адрес - София, ул. "Любен Каравелов" 74 (лилавата фасада).
Да се надяваме, че няма да си навредим  с това, но и аз като maxinka  мисля, че той я прилага универсално, поне с такива впечатления останах докато се рових из форума, където той дава безплатни консултации.
 Ровейки се в нета за всичко което е сложил в списъка на sisiTR, единствено limphomyosot малко ме притеснява, защото пише в листовката да не се употребява от хора с проблеми в щитовидната жлеза.  Crossing Arms
Успех на всички момичета и не преставайте да споделяте и да пишете, че се оказва, че единствено от нас научаваме всичко което наистина е важно за това как да се справим с болестта си.   bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: чт, 02 юни 2011, 17:21 от boll

# 178
Да, ще ни бъде много полезно sisiTR да коментира защо й е изписан лимфомиозот, може би д-р Михайлов е обяснил. И също какъв е този Е чай, че не намирам нищо за него. Аз също свалих около 5 кг. сега, по време на лечението, без да се ограничавам в количеството храна, само във вида й.

# 179
Мерси, момичета, помогнахте ми много. А предполагам рецептата на Д-р Михайлов не може да се ползва по време на инжекции. До колкото знам, от моя хомеопат, когато се използва хомеопатия, другите лекарства влияят зле. Киселото мляко, не знаех, че е по-малко потивопоказно. Защо е така? А глутенът като цяло стимулира естрогена, нали? Аз до сега си мислех, че е само пшеницата. Аз също, още не мога да откажа кафето, но съм го ограничила доста силно. Все още си ям хляб, направо не знам какво да правя с него. До сега живях в София, но от скоро ще по4вам да живея в Стара Загора, а тук диабети4ни магазини няма, до колкото знам. Перспективата да изключа хляба напълно не ми харесва, но май до там ще се стигне. Ако ми кажете, обаче, 4е киселото мляко не е толкова противопоказно ще ме зарадвате много днес. Simple Smile
Хубав ден, момичета

Общи условия

Активация на акаунт