Ендометриозата - това което лекарите незнаят- Група за взаимопомощ

• 124 648
  • 733
  •   1
Отговори
# 150
Mомичета, здравейте, от мен отново, съжалявам, че започнах включването си във форума с въпрос за инжекции, но много бързах да си поставя първата! Първо, искам да поздравя boll за идеята за клуб и група за взаимопомощ и да й пожелая успех с ин-витрото! Да ни държи в течение! Simple Smile Второ, искам да кажа, момичета, че ви обичам, без да Ви познавам!  Simple Smile Толкова много научих от вас, че нямам думи. Прекарах целия предиобед в четенето на форума, и прочетох всичките ви коментари! Радвам се, че ви открих и не знам къде съм бляла до сега.
Имам ендометриоза с първа операция, от ноем. 2009 г. и втора 4 май 2011 г. В тази една година, в която нямаше операция, и си почивах от нея, бях 6 месеца на Лукрин Депо - и забележете ми спряха цикъла за два от 6 месеца. Киста се появи още две седмици след първата операция. На някоя от Вас случвало ли се е това? Пробвах, какво ли не, момичета, ходих на хомеопат и се лекувах 6 месеца с хомеопатия (кистата се увеличи), но успях да си отпуша едната тръба, запушена. Сега и двете пропускат,което не е малко. Ходих на акупунктурни процедури,, където ми бяха съобщили космически цени, бтв има процедури за лечение на ендометриоза от порядъка на 800-1000лв с акупунктура, и ти казват -, че не е сигурно въобще дали ще ти помогнат. nice a? поддържам подобна диета на вашата, какви ли не енерготерапевти се опитаха да ми помогнат - ама не. Кистата си растеше. Сега отново съм на инжекции, този път Золадекс. Знам, че са вредни, но ме е страх да ги спра, след като предната киста се появи 15 дни след операцията.... защото тогава ми дойде.    Сега си избирам и козметика, без парабени, и направо ми настрихва косата, колко добре трябв да е финансово човек, за да посреща вси4ко това.

Първо, maxinka, напълно права си нещата трябва да се съчетават. И аз много харесвам Д-р Попов, но май след операциите трябва да се борим сами и заедно, защото Д-р Попов, колкото и да го харесвам, няма да ни каже какво  трябва да ядем с оглед да намалим ефекта от ендометриозата.
Boggy, възхищавам ти се много си напреднала! Simple Smile Не разбрах, този ендометриозаен панел за какво се прави, преди ин витро ли?
Рецептата с джинджифила, куркумата, карамфила и кармадона, отново ли е за черния дроб, че не ми стана много ясно? Мисля сега да си купя чай, детоксикиращ на Лечител, вие какво ще ме посъветвате, кой е най-добрия начин , за да подпомогна черния си дроб в трудната му борба?
ЗНаете ли, нещо друго не разбрах, защо е противопоказен глутена? За нас? Освен това, което Viara1982 е написала, че има провъзпалително действие има ли друго? Също и за ориза не разбрах?
Между другото, аз също като Viara1982 имам постоянни проблеми с гърлото и секретиращ нос. Може и да има някаква връзка.
Какво ще правим, с добавките, момичета, хем са вредни, хем трябва да ги ползваме , за да се подмопомагаме в борбата с лошата леля ЕМ?
sisTR, виждам, че при теб хомеопатията е повлияла, може би и аз трябваше да избера д-р  Михайлов (Атанас нали?)
Засмях се, когато две от вас бяха коментирали, че са зодия рак, и много се нервят за глупости и това може да има връзка с ЕМ, защото и аз съм ....Simple Smile
Параноята е голяма, момичета, а пътят пред някой от нас дълъг.  Макар, че още съм на 22, вече планбирам, скоро да раждам, за да не изпусна шанса в живота си и после да съжалявам Sad
Моля ви, на първо време ме посъветвайте с каква детоксикираща програма е най-добре да започна!  ooooh!
Бог да е с нас

# 151
Здравейте момичета,
Благодаря на всички който ме подкрепяхте за инвитро процедурата, но за съжаление беше неуспешна.  newsm45 В същото време тази гадост наречена ендометриоза си прогресира.
Много се радвам, че и нови момичета са се включили в темата, вашите истории ме карат да ви чувствам толкова близки, определено имаме нужда една от друга за да продължим да се борим. Наистина момичета Бог да е с нас и да ни помага по този труден път по които се мъчим.
SAB-f мила с теб сме и се радваме, че си част от нашата групичка. Твоята история е толкова близка до моята, разбирам те за всичко напълно. И при мен се появи веднага киста след втората операция, още раната не ми беше зараснала.  Weary Бях след това на Лукрин отново за 6 месеца и на противозачатъчни и понамаля, но не изчезна и се наложи да си направя пункция. Затова моя съвет е ако още я имаш и е малка да я пунктираш, по безболезнено е, няма да изчезне, не изчезват тези гадове.  ooooh! Иначе и аз бих се спряла на очистващата програма на лечител, и мисля скоро да отида и да си я купя. Чайчето освен, че помага за черния дроб, е много ефективно при бактерии, инфекции, спазмалогично и диоретично.
Проблемите с носа и секретите и аз ги имам и при мен вече много взеха за прогресират и това ме навежда, че ендометриозата има връзка със силно възпалително състояние. По този повод съм решила да пробвам да си набавя ЕХИНАЦЕЯ, знам, че някоя от вас я беше споменала. Тя е много ефективно при възпалителни състояния, а и американките много я използват.

# 152
Здравей, boll благодаря ти за бързия отговор. Съжалявам, много, за неуспехът, но не губи надежда, надявам се, че това не е н-та процедура, и че имаш сили за следваща.  Hug А ендометриозата как така прогресира? Почнала си ин-витро продцедура с кисти ли? В момента, нямам киста, операцията ми беше преди 12 дни, надявам се, този път да не се появи. Но съм се активизирала по време на Золадекса да правя и други неща, свързани със заболяването. А какво означава пунктирането? Пак ли операция вид?
За коя точно програма на Лечител ми говориш? Можещ ли да я назовеш по име, за да я разгледам предварително, преди да отида в магазина?
Иначе, четох в един сайт, че джинджифила, както и Кармадон-а, имат не само детоксикиращо действие, но и стимулиращо за естрогена. Така, че са опасни до някаква степен за нас. Не знам, от къде, се получава объркването , но американците хем казват, че са полезни за нашето заболяване, хем, че са с увеличаващо естрогена действие.
До скоро!

# 153
Здравей SAB-f , извинявай, че малко със закъснение ти отговарям. Благодаря ти за подкрепата, така е живота продължава и въпреки всички неуспехи и всички гадости които ни се случват не бива да спираме да вярваме и да се борим. Пунктирането е безкръвна манипулация, извършва се през влагалището и трае около 10-15 мин, извикването е обаче кистата ти да е с малки размери, мисля, че беше до 3 мм. Такава манипулация се прави и при инвитро процедурата когато са готови яйцеклетките. И на мен ми направиха такава пункция на киста преди самата процедура по инвитро. Ето ти и малко инфо за манипулацията, но от сърце ти пожелавам да не ти се налага пак да се бориш с кисти.
http://www.ivf-bg.com/index.php?option=com_content&view=arti … d=133&lang=bg
А за джинжифила и Кардамона знам от английски сайтове, че потиска естрогена американките болни от ендометриоза ги използват, при мен също потискаше естрогена, даже при стимулациите толкова го бях свалила, че лекарката се притесняваше първоначално за развитието на фоликулите. Така, че мисля, че не би трябвало да има обратното действие, аз продължавам да си правя чая и съм доволна.
Програмата се води за дедоксикация на черния дроб, преди като ходих в тяхната верига ми я показаха, но не помня как се казваше, на мен тогава ми престоеше инвитрото и реших да изчакам с нея. Тук намирам нещо за белия трън които гледам има също такова действие от техните продукти, пращам ти линк, ако мислиш, че може да ти помогне.
http://www.lechitel.bg/product.php?p=147
Иначе моите странни ендометриозни симптоми продължават, тези странни секрети пак ми се появяват, при прегледите лекарката забеляза, че има и от тях в матката и едната тръба, сунисите ми пак се пълнят, гърдите също, вече и главата ми тежи, сигурно е от възпалителния процес, но какъв е и от какво никой не знае. Тъпчат ме само с антибиотици, сега мисля да мина на кандида диетата и да пробвам с ехинацеята. Знаете ли от къде мога да си купя самата билка, аз от аптеката намерих само капки, но незнам колко ще са ефективни.
Вие как сте момичета, дано поне при вас има добри новини.

# 154
SAB-f ,boll здравейте и от мен . Онзи ден бях на преглед и познайте чиста съм, за първи път от 10години нямам киста и казах на док че ще се преборя ще го направя и ще имам дете. Незнам кое подейства дали хомеопатията или че теглих на всичко майна /извинявам се / но от януари беше 6см.миналия месец беше 3 а сега я няма, не мога да ви опиша как съм щастлива. SAB-f ,boll аз иначе нямам други странични истории но мисля да продължавам с хомеопатията и нещо като диета да не ям пилешко, млечни Мисля че всички ще се справим само да не се отказваме аз 11 години се боря и не се отказвам не че не е имало и моменти на отчаяние но трябва да продължим силни сме и ще се справим

# 155
Преди три седмици открих една книга в собствената си библиотека и я препрочетох, вече с нов поглед - Хранене според кръвната група на Д'Адамо. Това беше точно в момент, в който се хранех предимно вегетариански, с надежда да преборя ендометриозата. Горещо ви препоръчвам да прочетете тази книга. Онемях като си дадох сметка, че цял живот съм се хранила с това, което за моята кръвна група В е отрова - пилешко, домати /обичам ги/, пшенични продукти, слънчогледово олио... Сега правя пълна ревизия на храненето си, защото това което прочетох не е просто някаква статия, а труд на две поколения лекари натуропати. За ендометриозата например са противопоказни млечни продукти, но група В не може да има добър метаболизъм без тях. Същите, обаче са отрова за нулева кръвна група и т.н. Знам, че повечето от вас сигурно са чели за хранене според кръвните групи, но ако сте го направили и пропуснали като поредната диета за отслабване, ви съветвам да се запознаете по-сериозно и с този вариант. От тук можете да видите синтезирана информация от книгата
http://lubomirivanov.com/842

# 156
Здравейте и поздравления за темата!

Днес имам час при лекар, който на 100 % ще установи, че имам ЕМ киста- то тялото ми си ми говори. В същото време изследванията на антителата вчера ми показват, че имам и Хашимото. Преди много години ми откриха реактивен артрит..мисля, че ми трябва доктор Хаус, който да сглоби пъзела!!! Какво мога да очаквам от гинеколога- хормонално лечение за ЕМ; от ендокринолога- хормонално лечение за Хашимото и така без край. Отказвам да се лекувам с хормони!!! 2006 година ми направиха операциа на ЕМ киста, като ми отстраниха и част от яйчника. Лекарят ми до последно не беше убеден, че е ЕМ и ми казваше нито да чета, нито да слушам какво ми говорят другите- че няма да имам деца..Направи ми стандартна операция, защото искаше да отвори и да види с очите си какво има вътре. В последствие биопсията показа, че наистина е било ЕМ. Бях малка тогава и не го направих, за да мога да забременея, а просто защото имах силни болки; промяна в кръвното налягане (посока повишаване), световъртеж, гадене...естествено всичките ми кръвни резултати и прегледи гласяха 1- нищо ти няма. Смятам, че всичко се дължи на лошия начин на живот и на неприятностите, които всеки ден преглъщаме...Преди операцията бях на 25 години, от работа по дискотеки, не се сещах да се нахраня дори; цигари с кутии, недоспиване и т.н..Въпреки че организмът ми е бил млад, той точно тогава е имал нужда от здравословна храна и режим на живот, ама на....
Искам да вдъхна вяра на всички майки, които все още не могат да забременеят заради ЕМ- не слушайте  докторите!!! Няма доказана връзка между ЕМ и стерилността- всичко е в главата! Имам две деца, да са живи и здрави, така както си имам и ЕМ. Не са инвитро, а са направени в безгрижни и пълни с положителни емоции дни! А ЕМ след 4 години се появи сега отново, след като се изцедих с двете раждания едно след друго. И Хашимото. Грижете се за себе си, спортувайте, яжте от всичко по малко, не преглъщайте тъга или мъка, а я изкарвайте навън от тялото. Така съм решила да направя и аз. Джипито ми каза веднъж, че някакъв древногръцки философ бил казал "Кухнята трябва да замести аптеката".

# 157
Здравейте, mimitu виждам, че имаш деца браво на теб а ендометриозата кога се появи, когато си билан а 25 г. ли? Мн е трудно да ядем от всичко по малко като четем навсякъде такива неща за нивото на естрогена от консумирането на определени храни. Какво не си направила за да забременееш че не разбрах? Как си направила точно изследванията за Хашимото и аз искам да се изследвам. Лекар ли те препрати? Може ли да ми кажеш какви изследвания трябва да си направя, за да не се налага да ходя преди това на лекар а после евентуално само да ги покажа? СисТР, честито, сигурно чувството след подобна новина е направо велико! maxinka, веднага ще погледна линк-а, звучи мега интересно, аз също съм груопа Б. Добре, след като млечните продукти не се препоръчват за ендометриозата, можеш ли да ни кажеш и другите изредени там, които не се препоръчват макар че ние знаем много от тях.
Поздрави, момичета

# 158
Здравей, SAB_F!

За Хашимото има 2 вида антитела- ANTI-TG i ANTI_TPO, които в лабораториите ги знаят като кажеш; така или инъче не се поемат от здравната каса. На мен първо ми правиха ехография на щитовидната жлеза и установиха, че била цялата с възловата структура. Пуснаха ми хормони за щит. жлеза (2 от тях може по здравна каса от джи-пито, единият само е платен)- бяха в норма. След това антителата показаха Хашимото. След празниците ще ходя да видя какво лечение ще ми назначат, но в никакъв случай няма да се съгласявам да е хормонално- за какво, след като хормоните са ми в норма???
От прегледът ми в петък при гинеколог резлултатът беше- имаш няколко кисти, тази от 6 см е станала на 2-????????Simple Smile; засега нищо няма да правиш, живееш щастливо и след 6 м пак тук:) Аз ЕМ я получих на 25, да, и се оперирах, защото направих криза и ме приеха в АГ с много силни болки. Тогава след операцията чак разбраха, че е било ЕМ, те мислеха, че е обикновена киста до последно. Не се оперирах, за да забременея, това казвам. Забременях няколко години по-късно, когато срещнах правилния човек.
Аз лично много се дразня, когато чувам- не яжте това, яжте онова. И аз съм Б група, обожавам домати, пиле и мляко:) Разбирам сега, че точно тях не трябва да ям:) Това са пълни глупости за мен. Баба ми и дядо ми са знаели коя кръвна група са били:) Каквото ти душа поиска, това- по малко от всичко; е, сега няма да се тъпчем с шоколади и баници, пържени картофи и шницели:)но и те са позволени. понякога! Аз мисля, че когато жената е спокойна, не мисли постоянно, че има проблеми (особено със забременяването), не гледа какво да яде, какво не, ама сега една лъжичка мляко в кафето да си сложа ли или не...всичко си идва на мястото, включително и малките бебчета:)

# 159
Момичета,
Преди малко четох, че американски учени откриват връзка между ендометриозата и шигела бактерията, тя се намира в дебелото черво и причинява дизентерия. Сега се замислете колко от Вас са имали такива стомашни проблеми, защото аз от малка се боря със силно разстроиство.
Установили са и връзка със заболяването саркоидоза, което може да обхване всеки един орган на тялото ни, не само белите дробове както най - често се случва, но се наблюдава и саркоидоза на женските полови органи - оказва се че при жените с ендометриоза много често се среща.
Незнам дали някоя от Вас е чела и това,  че мигрената като състояние се наблюдава главно у жени болни от ендометриоза.
http://spisaniemd.bg/md/2004/12/endometriozata-povishava-riska-ot-migrena
Това с кръвните групи взе да става интересно, повечето се оказвате В група, аз съм А, но гледам че храните които не бива да ядем се припокриват някой.

# 160
boll много ти благодаря, че го сподели това.

Аз напоследък много си мисля за връзката между бактерии в дебелото черво и ендометриозата. Основно си мисля за това по причина, че кистата ми е била залепена за дебелото черво и лекарите доста са се притеснили и измъчили, докато я отстранят по време на операцията. Второ не знам дали останалите имате стомашни проблеми, но аз винаги съм се борила със запек. Газовете всички знаем, че са един от симптомите на ендометриозата.

Правих едно гладуване на плодове и чай с мед през април за 7 дни + захранване 5 дни и се чуствах отлично след това. Решила съм да го правя за 14 дни през юни пак.

За кръвната група и аз съм А. Интересно, че без да знам какво трябва и не трябва да се яде, аз месо по принцип не обичам.

Един път докато чаках за преглед/не гинекологичен/, се заприказвахме с една възрастна жена. Тя каза, че спазва храненето според кръвната група и въпреки, че има генетична обремененост от доста заболявания и майка й е починала на 50, се чуства добре. Аз учудена я питах на колко години е - 75. Казвам ви, че повече от 60 никога не бих й дала. Жената даже си изкара личната карта да ме уверява, че наистина е на 75. Така че според мен има някаква тайна в това хранене според кръвната група.

С мигрена никога не съм имала проблеми, даже почти не знам какво е да те боли глава.

# 161
Момичета, излиза че трябва да се обърнем към гастроентеролог. Интересно ми е ако помоля гастроентеролог да си направя изследвания за бактерии, дали ще се съгласи просто ей така. Много са съмнителни наистина тези газове аз още не мога да си обясня каква е връзката между тези газове и ендометриозата. Струва ми се много странно и наистина може да става дума за някаква бактериологична конспирация която се е заселила в нас. Трябва да се задълбочим в този казус мисля....                       bouquet

# 162
mimitu, а само тези антитела са достатъчни за да се диагностицира така ли?

# 163
Момичета да ви кажа и аз какво направих и ще продължавам да правя за да се преборя с тази гадна болест. Значи след n-брой операции на кисти и 8 лукрина след 8-мата инж.  пак киста 5см,  днес бях на преглед и кистата намаляла на 3см. това което никога не е било да не чуе дявола намаляла е за 2-3 месеца, та последните ми действия бяха спрях да ям всичко що е млечно, спрях пилешкото и по предписани от др. Михайлов хомеопатични лекарства , лекарства силно казано успях да намаля гадинката на 3 см. Силно се надявам да изчезне и да забременея по нормален начин защото вече никой не иска да ми прави стимулации, а искат с донор, заради ендото. А между другото мисля че има още два фактора който ми помагат за момента .След последната тежка живото спасяваща операция теглих м... на всичко и реших да си дам почивка и май се успокойх. Та си мисля, а и съм убедена  дали не е и на нервна почва, точва да избива по този начин и другото повярвах че ще се операвя и ще имам дете, та искам да ви кажа че това май е от най -голямо значение да повярваме че ще се преборим
Здравейте,аз съм нова тук.Попаднах случайно тук,докато търсих алтернативно лечение на тази болест.Миналата година ми откриха ЕМ с големина 5-6 см на левият яйчник,в резултат на лапароскопска операция останах без една тръба на левия яйчник.Бях 6 месеца на Золадекс,резултата след спиране на Золадекса последната беше Декември миналата година,и след прегледа този месец ми откриха пак киста с размери 3 см..... отчаяна съм казаха ,че отново трябва да се оперирам.Аз обаче не мисля да го правя никой не ти дава гаранция за нищо дори след тоя гаден золадекс резултат никакъв и отново рецидив, до когааа питам докога ще ме режат не искам да си го помсилям нито да го позволя!!!И ето открих вас ,възпроса ми е към sistr ,искам да те попитам ти с ЕМ ли си била казваш ,че кистата ти е намаляла и изчезнала радвам се за теб и те поздавявам!Искам да те попитам кои са тези таблетки,които си пила кажи моля те как точно се казват какво лечение приложи ще ти бъда много благодарна!

# 164
moga_da_se_spravq  аз съм с ендометриоза от 10години и след последните 8 лукрина непосредствено след спирането им имах киста 5.5-6см. Та реших да отида при др. Михайлов хомеопата, защото ми бяха казали че трябва пак да ме режат, а на това вече няма да се съглася никога поне докато мога, и в началото бях скептично настроена нали все пак ЕМ не се лекува а той каза че няма нищо невъзможно и ми предписа следното
1. Е чай
2. бял имел
3. primol 3x 1
4. monilia albicans15ch понеделник,сряда и петък по 5 зрънца
5. thuya 15ch - 5 зрънца- вторник четвъртък събота
6. apis 9 ch 3x3
7. folliculium 9ch x 5 zurna от 15 den на мц до 21
8. limphomyosot 3x10kapki
9. luteinum ot 17 do 22 den
10. клеееа т-ра 2 по 20 капки
11. ленено семе по 1с.л. дневно
12.enterosan 3x1
Почнах да ги пия и ме беше страх да отида на лекар за да не чуя отново кистата е пораснала, и поради други причини реших април да отида, /почнах с тези чудесии февруари / като ме прегледаха беше 3с., а преди 2 седмици беше изчезнала. Дано да ти помогнат ако решиш да ги пробваш безобидни са. На мен, или чудо или те ми помогнаха, но аз продължавам да се боря до край или поне докато с появи бебче.Нали казват че една бременост лекув. късмет и ме дръж в течение като почнеш, ако не те затруднява

Общи условия

Активация на акаунт