Ендометриозата - това което лекарите незнаят- Група за взаимопомощ

• 124 610
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте момичета,
Извинявайте, че толкова дълго не Ви писах и Ви бях изоставила, но стартирах процедура по инвитро, по дълъг протокол, ходих сутрин и вечер да ме дупчат и да ми взимат кръв и въпреки конските дози хормони с които ме тъпчеха вчера на пункцията ми извадиха само една яйцеклетка  smile3518 smile3518 smile3518
Добре  дошли при нас Blumchen  и Viara1982,макар и наистина по не приятен повод, но важното е че сме всички заедно и се подкрепяме, защото тази болест е голяма гадост и единствено ние си се разбираме по между си.
 Blumchen не знам какво да ти кажа за Лукрина, аз съм абсолютно същия случай като теб, със запушени двустранно тръби от ендометриозата и на мен преди инвитрото ми бяха изписали Лукрин за 6 месеца и ето, че не отговориха добре яйчниците ми на стимулацията, лекарката ми каза, че това било заради операциите и ендометриозата, но според мен и Лукрина оказва влияние.
Viara1982 за проблемите в сливиците и белите налепи намираш сродна душа в мое лице,от както започна болестта започнаха и тези проблеми, ходих на какви ли не специалисти, дори преди две години си извадих сливиците и точно след това ми се появи нова киста която трябваше да оперирам. Според мен това е свързано с някаква жлеза с вътрешна секреция която се е възпалила, интересното при мен е, че с такива бели секрети се пълнят синусите, гърдите и имам подобно влагалищно течение. Никои лекар не може да си ги обясни тези неща, пила съм какво ли не и всичко се повтаря с менструацията. Аз мисля, че ендометриозата всетсвие на  автоимунно заболяване свързано с много силно възпаление на някаква наша жлеза или орган и при всяка от нас организма ни реагира по различен начин на възпалението, отваряйки врати за други заболявания. Всички тези други заболявания са опит на нашия организъм да се справи с нещо, да го изхвърли, било то чрез обилна менструация, възпалителни процеси,секрети, въпросът е, че ни е нужен диагностик. Но благодарение на всички Вас момичета смея да кажа, че картинката около болестта ни все повече се допълва, ние сме тези които можем да си помогнем в случая и да насочим лекарите към странните и незабележими за тях неща. Така че продължавайте да споделяте.

# 136
Здравей, Boll.

Благодаря за посрещането. И още веднъж - на теб като на инициатор на групата за взаимопомощ - БРАВО и БЛАГОДАРЯ.
Успех с инвитрото. Стискам много палци - с теб сме.

Значи и ти си със сливиците... интересно... аз мислех да вадя моите заради Хашимото /преди ЕМ/,, но сега започвам да размислям. Ако има в организма паразит, бактерия или друго - и да се издавят сливиците, то ще си намери друго място, където да удари.
И аз имам секрети в носа /в гърдите нямам/. И при мен лекарите не знаят - секретиращи сливици, но гърлен секрет чист. И никой не се занимава с теб повече.

успех, здраве и усмивки

# 137
Момичета да ви кажа и аз какво направих и ще продължавам да правя за да се преборя с тази гадна болест. Значи след n-брой операции на кисти и 8 лукрина след 8-мата инж.  пак киста 5см,  днес бях на преглед и кистата намаляла на 3см. това което никога не е било да не чуе дявола намаляла е за 2-3 месеца, та последните ми действия бяха спрях да ям всичко що е млечно, спрях пилешкото и по предписани от др. Михайлов хомеопатични лекарства , лекарства силно казано успях да намаля гадинката на 3 см. Силно се надявам да изчезне и да забременея по нормален начин защото вече никой не иска да ми прави стимулации, а искат с донор, заради ендото. А между другото мисля че има още два фактора който ми помагат за момента .След последната тежка живото спасяваща операция теглих м... на всичко и реших да си дам почивка и май се успокойх. Та си мисля, а и съм убедена  дали не е и на нервна почва, точва да избива по този начин и другото повярвах че ще се операвя и ще имам дете, та искам да ви кажа че това май е от най -голямо значение да повярваме че ще се преборим

# 138
Момичета, вчера беше моята лапароскопия, днес съм в къщи и пиша. Очарована съм от д-р Попов и болница Вита. Знаете, че преди седмица ви се оплаквах, че в при страхотни ежемесечни болки Тюфекчиева от Майчин дом написа в протокола от ноемврийската ми лапароскопия, че всичко е чисто, "без особености" и цитирам: "от нас, гинеколозите - дотук!".
Пет месеца по-късно /вчера/ д-р Попов е отстранил огромен брой кисти - по яйчници, пикучен мехур, зад матката...Останала е една, която е враснала в костите на таза, но там е твърде сложно да се оперира.
Сега следва, като при повечето от вас Лукрин депо. Ампулата ще си я поръчам още днес, защото до няколко дни трябва да я сложа.
Ако някои все още се чудят към кой лекар да се обърнат - потърсете Попов. Съжалявам, че не отидох при него по-рано. Реагира изключително бързо. Няколко дни след първия преглед при него, ми беше лапароскопията. После ме посети два пъти - веднага след операцията и днес, за да ми смени превръзките и да ми обясни как е минало всичко и какво предстои.
И още нещо - аз бях най-големият радетел на алтернативното лечение, за всеки вид болка. Може би затова отложих толкова дълго лапароскопиите и проблемите се натрупаха. Четири години /!!!/ се успокоявам, че с правилна диета, добавки и оптимизъм следващият месец ще бъде по-добър и ето, в момента съм киста, в костите на таза, която не може да бъде оперирана в България.
Намерете най-добрия лекар и не отлагайте!
Диетата и добавките ги продължавам, разбира се. Даже още по-строго! Нещата трябва да се съчетаят правилно.
Изключително полезно ми е това, което споделяте - рецептите, чайчета, добавки.
Сега ми кажете какво да добавя към Лукрина, за да не откача в близките месеци!

# 139
maxinka какво да те посъветвам незная но лукрина действа на всички различно ето взе мен 8 инж това май е единствения такъв случай тук и какво да ти кажа до 5тата инж ми идваше нормално и нищо по различно от преди после ми спря цикъла за два месеца и след 8мата ми дойде към 40 ден така че не се панирай че ще имаш вълни болежки и какво ли не индивидуално е но за съжаление всички лекари прибягват само до това лечение . Незнам дали някой друг прилага нещо друго но прочети и мнението на другите момичета и не се притесявай само вярвай че си намерила точния лекар Късмет

# 140
maxinka,аз лично те съветвам да взимаш калций,защото при мен болките в костите бяха ужасни Confused,може би защото започнах да го пия едва след като започнаха болките Thinking,а трябваше да започна още в началото на лечението.

# 141
Здрасти и от мен!На 2.04 си сложих първата инжекция золадекс,бях втори ден от цикъла.Днес на 16.04 аз отново съм в цикъл и то с доста болки както е по принцип по това време.Въпроса ми е,защо ми идва и то толкова рано,нали тези инжекции спират цикъла?И също така имам ужасно мн. бяло течение и болки в кръста.Иначе като цяло болките тези 2 седмици почти изчезнаха,тъкмо се зарадвах,че след толкова агонии и болки в корема вс отива към по добро. Crossing ArmsНо ето пак проблеми Sad

# 142
Здрасти, М.

Оправяй се бързо. Как ще процедираш с кистата?

Благодаря ти за интереса, Viara1982  Grinning  Ами за огромно мое съжаление ми се отлагат всякакъв вид лекари, понеже ми проточват сега оправянето на правата от Бг. към Де.  #2gunfire и освен да досаждам (или Татко, че го може по-добре Wink) на бг. администрацията, друго не виждам ;//
Иначе така се бях нагласила в понед. да ходя на новия немски доктор да ме изследват най-сетне подробно, с кръв, дупчене и каквото там още трябва. Но уви, ще си чакам ... Жалко  Rolling Eyes. Ако не друго, поне ще си "дерзая" на спокойствие. Ей такива са ми очичките станали  Shocked , само монитора фокусирам Wink И то добре че де  Tired.

В тази връзка се каня от известно време да ви питам цялостно, пък ако ще и да изглежда "банален" въпроса:
Напоследък, особено пък сега откакто и знам, че официално "нещо ми има" - бре хич ме няма! Само съм изморена, конски ми се спи ... когато може, правя по нечувани часове сън. Сега понеже имам страшно много работа и няма как ... обаче пък не съм така трудоспособна както знам, че съм била съвсем скоро. Чак толкова полудяла не съм още, усещам, че нещо не е съвсем наред.
Дори и да взема под внимание, че се старая по-скоро да ям, а не какво. В тоя невероятен зор пред предаване само ми е да хрупам моркови ... и без това ми се вие постоянно свят.
Демек КПД-то ми хич го няма ...
Вие какво ще кажете по тоя въпрос, подобни "оплаквания"? (и противодействия ... някак си ни кафета, ни редбулски подобни ... още по-малко като знам колко са "лоши"  Crossing Arms )

Наканила съм се и след деня на детето, когато ми е защитата, по бг. му казано, да посетя най-разни всякакви лекари, толкова отдавна не съм се отнасяла "сериозно" към темата. Сигурна съм, че ще излезнат и една камара други показатели.

А вие мили девойки, sisiTR и maxinka, като ви слушам и направо ми се плаче и за вас. Какви са тия случаи и рецидиви, какви 5 лв.?... То така излиза, че с борба, без борба ... Така де, говоря за тази на съзнателно ниво. Иначе наистина все повече се съгласявам с тезата, че спокойствието му е майката. Може да се скъсаме от предписания, и като само броим клетки и хормони и ... накрая пак  нищо.
Така че стискам ви палци да минете по-леко тоя път, като гледам май скоро и аз ще се броя от вашата "по-тежка" категория, така че пазете ми едно топло местенце, че съм зиморничава Wink

Макар да съм от тези от "отбора" ни, които повече "преливат от пусто в празно" и не пускат рецепти или диети (нали няма да ми се сърдите много, никога не са били силната ми част - по-скоро консумирането Wink), искам и аз да благодаря на всички ви тук, задето така се поддържаме и подпираме! boll,  ти си най-отпред Simple Smile
  bouquet  Това е много важен "страничен ефект", колко му е и да върши мн. повече работа от пустите администраторки в София например Wink

Пращам ви ееейййййй толкова слънчеви берлински прегръдки иззад бюрото и ви стискам палци при всичките идущи процедури  Praynig
(А вие на мен - да не си проспя изпита... както съм се засилила ;Р , или по-скоро първо да си попълня папката ...)

Grinning
M.

# 143
Здравейте момичета,
Зарадвах се много, че има такава тема, в която човек може да поизчете разни истории и мнения.
Ние с моя съпруг се опитваме да имаме бебче от 7 години, но уви - няма.
През тези 7 години съм обиколила маса доктори. 99 % от тях като ме видеха ми казваха: Оооооооооо.... Трябва да се махнат и двата яйчника, дори 2 пъти съм си тръгвала срещу подпис от болницата.
След време се намери един лекар, който ми каза, че проблема ми е ендометроиза. Направихме операция, хистологията доказа теорията му. Имах много кисти и сраствания. Болеше ме абсолютно винаги корема, а когато ми дойдеше цикъла..............  smile3518
После подобно на вас се надявах, че всичко вече е ОК и бебето ще дойде. Не дойде.
Имам зад гърба си 2 несполучливи опита ин витро.
Миналата година нещата обаче се раздвижиха. По препоръка на една девойка посетих клиниката за ин витро, която се намира в Плевен. Там получих отговори на много от въпросите си.
Намериха ми генетичен проблем 4G/4G. Изпратиха ме на ендокринолог /на който съм ходила стотици пъти и всичко е било ОК/, но този път част от изследванията ми бяха направени при натоварване с глюкоза. Тогава се оказа, че далеч не всичко е ОК. Започнах да лекувам щитовидната си жлеза. Без да пазя диета отслабнах с цели 13 килограма за 2 месеца. Ендокриноложката обясни, че никога няма да ми се случат нещата с това състояние на щитовидната жлеза и показателите, които предизвиква тя.

Сега обаче се чувствам добре. Направих 3-тото си ин витро, имах 4 чудесни оплодени фоликули, които се развиваха чудесно. Сега чакам резултатите да видя да ли този път ще има имплантация. Лекарите там ми направиха вливания, които да подтиснат НК клетките, ТАТ и МАТ.
В тази клиника работи чудесен екип от професионалисти, всеки експерт в своята област, а не специалисти по всичко. Много са подробни и прецизни в изследванията си, това е причината да намират отговора на въпроса: Защо не се получава? А дори не дай си Боже, ако не се получи отново, поне  ще е било направено всичко както трябва този път. Там хората докато не намерят причините не започват ин витро процедурата, за което шапка им свалям.
Препоръчвам на всяка една от вас да посети този център. Там хората наистина работят и постигат изключително високи резултати.
http://www.medicine.bg/novini/visoka-uspevaemost-pri-in-vitro-pr … cedurite-v-pleven
Пожелавам и на Вас и на себе си, някой ден да се усмихнем от сърце и да знаем, че и нас ни е споходило щастието да прегърнем своята рожба. И да не Ви се налага да слушате повече приказките как трябва да мислите положително, за да се случат нещата. Аз не мисля, че някой, който е забременял „проблемно” за половин година, се е надявал и мечтал повече от мен?!!!!
 smile3518

# 144
М. , успех с бг администрацията - трябват много нерви и нахалство.

За умората, за която пишеш - на мен все ми се спи, изморена съм и нямам енергия /ако физически ми беше всичко ОК, определено можеше като мързел да се погледне/. Чувствам се в някъкъв low energy mode  - не знам дали е от автоимунитет, ЕМ или от много мислене за двете..

# 145
Момичета, виждам, че много сте чели по въпроса, моля ви, за отговор! Моля ви, знам, че д-р Попов е страхотен специалист, но на мен Лукрин Депо не ми подействаха мин. път и сега се чудя дали трябва да сменя с Диферелин или Синарел, затова искам мнение от втори лекар. Вие кого препоръчвате в тази сфера, запознат с ендометриозата или помогнал и на вас?  Дали ще ми подейства по-различно различна инжекция с друго име, като и двете имат еднакво действие?

# 146
Как точно се изрази това, че Лукрин не ти действа. Не ти спря менструацията, не ти повлия на кистите или се появиха отново. Лукрин и Золадекс са най-силните лекарства. Синарел е с по-слабо действие. Ти пациентка на Попов ли си?

# 147
Не ми действаше, защото ми спря цикъла само за два месеца. Доколкото разбрах, това не е нормално, при положение че е прилаган за 6. Иначе, кисти се появиха, да и ги оперирахме вече. Сега предстои втори курс с инжекции или Синарел, затова се колебая, защото колкото и да е силен Лукрина дори не ми спря цикъла за всичките месеци . 

# 148
Д-р Попов е наистина много добър специалист. Имам правена лапароскопия при него вив Вита.

# 149
Напълно съм съголасна за него, даже се възхищавам на способността му да заопазва такова спокойствие. А други добри специалисти някой сеща ли се? Съжалявам, че не съм прочела целия форум, сигурно сте ги коментирали. Ако някой може да помогне- да пише.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт