Ендометриозата - това което лекарите незнаят- Група за взаимопомощ

• 124 538
  • 733
  •   1
Отговори
# 45
За вредното влияние на кафето аз лично за себе си съм убедена също. Просто самият ми организъм така го чустваше, но доколко се вслушвах в него преди операцията е друг въпрос.

Аз кафе въобще не пиех до 2006 и никога не съм имала болезнена менструация до тогава. От януари 2006 покрай нова работа, ме научиха да пия кафе и то нес с много мляко - най-ужасната комбинация. Явно е трябвало време да се натрупа в организма преди да започне да вреди. Първите ми симптоми с болки по време на цикъл бяха септември и продължиха до операцията 2010, но не всеки месец. Понякога си купувах сок от алое и като изпия 1 бутилка имаше затишие около два - три месеца. После пак се започваше с болките.

# 46
Момичета и аз  да се присъединя към вас.Миналата година по това време ми правиха лапаро и диагнозата беше лека степен на ЕМ,имало и малки сраствания около тръбите.Та искам да ви питам накратко какви са симптомите?Имате ли газове, и от време на време като че ли мехурчета в корема, все си мисля че това в следствие от тази болест.Иначе цикъла си ми е редовен,но много болезнен.Аз лично мисля,че тази темичка ще ни бъде много полезна, да споделя и помагаме с каквото можем.Ще се включвам и ще ви чета и дано успеем да се преборим.
П.С.След лапарото ми направиха ин витро,което се оказа неуспешно,лечение на ЕМ нямаше.

# 47
Здравей Djennika и добре дошла в нашата тема. И аз съм като теб с непрекъснати газове и мехурчета в корема, ужасно е.  ooooh! Пробвай да пиеш чайчето което споделих в предишния пост, много помага за газовете. За съжаление симптомите на болестта не са еднакви при всички момичета, при някой има едни, при някой други, но това което ни обединява са шоколадовите кистозни образования и срастванията. Много е странна болестта и за мен тя не е единствена в организма ни, а има и някакво друго заболяване което я предизвиква. Поне аз така го, чувствам.
Момичета аз за себе си се убедих, че не само повишения естроген е проблема за болестта - независимо как го потискаме дали с лекарства или природни продукти, това не ни лекува, а само потиска заболяването, докато хоп нещо не се случи отново в организма ни и ето ти пак ендометриоза, ние си я носим в организма. Аз бях така след първата операция всичко беше наред  2 години, и мислех, че съм се излекувала и хоп киста, от какво, защо. Има нещо което пропускаме. newsm78 newsm78 newsm78 Споделяйте странни симптоми, ако забележите, според мен там е разковничето. Скоро четох, че според някой учени има връзка между ендометриозата и глутена, както и  връзката й  с черния дроб.

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 13:11 от boll

# 48
boll, може ли да споменеш на лични за рецептата, а и мехурчетата в корема далис а от болестта??Аз не съм много информирана.

# 49
видях рецептата,ще бъде приложена.Simple Smile

# 50
Момичета сега прочетох нещо, което звучи наистина страшно. Оказва се, в организма ни се извършва цяла революция с тази ендометриоза. Sad
Според най - новите проучвания на американски учени ендометриозата може да е част от големи имунологични нарушения. Установили са, че жените страдащи от ендометриоза имат  много други имунологични нарушения, като лупус, проблеми с щитовидната жлеза, неизвестни алергии,гъбичката кандида албиканс, синдром на Сьогрен и дори Лаимска болест.
Ето ви линкове за някой от тези болести и вижте дали вие сте чувствали нещо такова в организма си.  
http://medical.bg/diet/57.html
http://www.dar-center.com/article/?article=266

Момичета, ако някоя от вас е била на глутенова диета, моля Ви да сподели, как си набавяте продукти без глутен и най - вече хляба, с какво го заменихте.  ooooh! Знам, че има безглутеново брашно, но сега да си меся й хляб, някак си ми се вижда в повече, с цялата ми натовареност. Моля Ви споделете.

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 15:31 от boll

# 51
boll,наистина е страшничко,оказва се че на много неща трябва да се обърне внимание и най-вече да търсим  в себе си такива подобни симптоми.Ох не знам аз сякаш губя надежда,че можем да победим тази коварна болест.Ви какво мислите?

# 52
Момичета вижте намерих нещо интересно, как да си направим тест дали имаме гъбичката кандида в домашни условия.
Кандида Тест на слюнката.
Преди да си легнете оставете чаша вода върху нощно си шкафче или в близост до леглото си. Веднага след като се събудите сутрин, преди да си миете зъбите или да ядете, съберете си слюнката в устата и я изплюйте в чашата с вода. Оставете чашата с вода за около 30 минути и след това погледнете в нея. Ако има гъсти линии от слюнка слизащи надолу, като коренчета или има мътни облачета или слюнката потъва на дъното е много вероятно да имате кандида. Здравословната слюнка ще плува отгоре на водата и няма да прави облачета или да пуска коренчета надолу.

Ако при някой се установи, че има изпращам диета за премахване на гъбичката.
http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/2009/12/blog-post_720.html - диетата е описана малко след основния блок, където са изписани библейски молитви за изцеление.

# 53
Zdraveite, vsi4ki  momi4eta,koito sa v tozi Forum po slu4ai kovarnata bolest "Ebdometrioza". Dneska sednah i rewih da porazgledam nesto pove4e za tazi bolest zastoto i az stradam ot dosta vreme ot nea. Naistina me4tata mi e da stana maika ve4e sam na 28 godini i vse pak misla 4e mi e vreme, no predi 1 god. sled kato mi be postavena diagnozata sam ot4aiana ot vsakade. Az jivea v 4ujbina /Avstria/ ot 7 godini i sam obikolila sigurno vsi4kite doktori v grada kadeto sam, i nikoi ne mi be postavil tazi diagnoza osven segawniat mi doktor. Tova bewe 2009 god. noemvri mi napraviha laparoskopia, uj iz4istiha vsi4ko, uj neznam kakvo i nisto nakria. Sled operaciata biah na le4enie s injekcii 4rez koito mi spiraha cikala v prodaljenie na 5 mes., estestveno togava namaha nikav problem, i v momenta v koito mi zapo4na cikala vsi4ko na novo i do dnes. Meznam i az ve4e kakvo da pravia i koi da sluwam, misla si da zapo4vam po babiwkata i to4no zaradi tova vleznah v tozi forum. No se radvam 4e vi srestnah vas za da moje da si spodeliame, i da se hvanem raka za raka pak znaete li moje nesto da izmilsim.Az ste iz4akam da mi otgovori niakoi za da sam sigurna 4e vse oste ima momi4eta tuka  i togava ste zapo4na s sastnosta na vaprosa i ste vi razkaja podrobno prez kakvo sam preminala i kakvi oplakvania imam, no poneje sam nedover4iva na internetite iskam proto da se overia 4e niakoi gi 4ete tezi moi redove zatova do skoro i ste se srestnem pak tuka  v foruma. Do skoro
------------------------------------
Моля пишете на кирилица. Ето един примерен сайт в нета за това ЦЪК

Здравейте, всички  момичета,които са в този Форум по случаи коварната болест \\\"Ебдометриоза\\\". Днеска седнах и ревих да поразгледам нещо повече за тази болест защото и аз страдам от доста време от неа. Наистина мечтата ми е да стана майка вече сам на 28 години и все пак мисла че ми е време, но преди 1 год. след като ми бе поставена диагнозата сам отчаяна от всакаде. Аз живеа в чужбина /Австрия/ от 7 години и сам обиколила сигурно всичките доктори в града където съм, и никoй не ми бе поставил тази диагноза освен сегавният ми доктор. Това беве 2009 год. ноември ми направиха лапароскопия, уж изчистиха всичко, уж незнам какво и нищо накря. След операцията бях на лечение с инжекции чрез които ми спираха цикъла в продължение на 5 мес., естествено тогава намаха никав проблем, и в момента в които ми започна цикъла всичко на ново и до днес. Мезнам и аз вече какво да правя и кой да слувам, мисла си да започвам по бабивката и точно заради това влезнах в този форум. Но се радвам че ви срещнах вас за да може да си споделяме, и да се хванем рака за рака пак знаете ли може нещо да измилсим.Аз ще изчакам да ми отговори някои за да съм сигурна че все още има момичета тука  и тогава сте започна с същноста на въпроса и ще ви разкажа подробно през какво сам преминала и какви оплаквания имам, но понеже сам недоверчива на интернетите искам прото да се оверя че някои ги чете тези мои редове затова до скоро и сте се срещнем пак тука  в форума. До скоро

Последна редакция: сб, 26 фев 2011, 16:36 от Taни

# 54
Здравей fastakaavstria  newsm51, добре дошла сред нас.
Това, което казваш за пореден път доказва,че Ампулите май не лекуват - а по- скоро подтискат симптомите за момента, в който ги слагаш.
Щом в Австрия не са много наясно с ЕМ,какво остава за БГ?Всеки се доверява разбира се на лекаря си и прави това,което му се казва и смята, че това е най-правилното - но дали те са достатачно запознати и със самото заболяване и с лечението / ако има такова ??? /
Разкажи твоята история - тук сме момичета, които четем и се интересуваме от всичко ново - и наи-вече ако можем да намерим алтернативно лечение на тази ГАД !!!

Болл, тези неща които си намерила са доста интересни.Кандида съм убедена, че всяка има и трябва да се махнат и тези гадинки - аз например на 1-2-3 месеца взимам по 1 табл Микомакс / противогъбично лекарство - еднократна доза 150мг/.

Според мен също главната връзка е имунен отговор !!! Дали ако направим имуномодулираща терапия няма да се оправим ?  newsm78

www.iherb.com  !!! SEV 289 !!! използвайки този код имаш намаление 5$ от първата си поръчка !!!

# 55
Здравейте, доста неща изчетох и аз, общо взето навързвам нещата и съм си направила нещо като лечебен план, който да включва:
1. изчистване на черния дроб - начини много - билки, прочистващи програми. Когато работи нормално сам изчиства излишния естроген; детоксикация - мисля, че това още преди операцията го направих в болницата  Grinning
2. диета - естроген подтискаща и балансираща хормоните - полезно дори да не си болен към момента  Simple Smile;
3. засилване на имунната система - ЕМ е свързана с имунната система - в случая четох за добрите свойства на ехинацея, мисля да я взимам;
4. хормонален баланс - за това се препоръчва витекс като много важно, мисля че тук може да помогне и хомеопат - това е, ако имаш разстроен хормонален баланс естествено, моят е малко разцентрован  Simple Smile не пречи да се изследва.
5. йога, хоби, спорт
Хареса си ми този сайт - http://www.moondragon.org/health/disorders/endometriosisalternatives.html
Друго важно - да няма бактерии, инфекции, кисти, миоми - това според китайската медицина увеличава ендометриозата.
Май забравих най-важното - всички болести се лекуват, достатъчно е да се възстанови баланса - на всяко ниво - енергия, хормони, емоции - повече прияни занимания  Hug

# 56
Здравей fastakaavstria  и от мен, и добре дошла при нас! Hug Много бихме се радвали да споделяш с нас, аз с такава идея създадох тази тема, за да сме си полезни една на друга.Повярвай ми ние сме единствените които се разбираме когато става дума за ендометриоза, дори лекарите не ни разбират така.  bouquet Hug
Момитета и аз започнах с диетата и първоначално да се чувствам много добре,дори посвалих доста килца, докато не започнаха да ми се случват пак странните симптоми в определено време и днес понеже се почувствах много зле, хапнах някой от забранените неща, просто почувствах, че организма ми се нуждае.  CryОпределено диетата има ефект, що се отнася до хормоналния баланс и стомашните проблеми( с нея си намалих газовете) но съм убедена, че има и нещо друго в организма ми, освен тези бактерии. Не знам, вие как го чувствате? Cry

# 57
az neznam ot kade da zapo4na newsm78, pri men e taka: ot dosta vreme moje bi dve godini predi da mi doide cikala  moje bi 10 dni predi datata mi zapo4vat edni tamno kafiavi te4eniq, i pri polov kontakt karvene. Otidoh na parvia lekar toi mi kaza vednaga v bolnicata i kurtaj, az saotvetno otkazah kurtaj, i otidoh na vtori lekar koito zapo4na da me blaska  s kakvi li ne tabletki /protivoza4ata4ni, hormonalni i t.n./ promianata bewe nuleva sled okolo 6 meseca vzimane na hap4eta. A poneje moia cikal sasto taka i e mnogo boleznen koeto moje bi idva i ot EM, no az sam si prosto ot malka   s boleznen cikal i za tova nemoga da razbera dali e ot bolesta. I v edin prekrasen den sled 6 mes. mi idva cikala s  ogromni bolki do pripadane, nikakvi bolkouspokoiavasti ne mi deistvat ve4e, i se ka4ih v kolata i otidoh pri doktora mi , i toi mi kaza taka ve4e ne stava i me vkara vednaga v bolnicata i mi napraviha laparoskopia  s koiato vsastnost mi otkriha EM , i ot tam se zapo4na 5 mesesca na injekcii za spirane na cikala i togava vsastnost namah problem i tezi te4enia gi namawe, a te vsastnost sa 6okoladovi kisti, koito se hraniat s cikala, i zatova se poaiviavat tezi te4enia predi cikal. Obsto vzeto na men taka mi se izraziava EM, osven 4e  s moia priatel ne se pazim sigurno pove4e ot 2 god ama nama, probvame postoianno i po po4ivki imame vazmojnost da hodim i si hodim, smisal baba mi mi kazva trabva ti po4ivka spokkoino masto i taka ami hodim i to dosta 4esto no uvi nama i do dnes rezultat. A sto se otnasa do invitro vse oste ne sam se interesuvala za tova vse oste se nadiavam da stane ot samo sebe si.Tuka v Avstria plastat 3 opita invitro samo tova znam. Po Koleda si biah v BG i hodih i tam na doktor v St. Zagora v edna 4astna klinika i tam s doktora si pogovorih na dlaj i na 6ir, zastoto az vsastnost u4a medicina i sam zapoznata s  dosta nesta no specialno za EM tuka ne se u4i i komentira koi znae kolko osven 4e vodi pri niakoi slu4ai do sterilitet, i 4e poiavata i kak i zasto vse oste e neizvestno. I taka de pogovorih si  s tozi dokt. v BG i toi mi kaza taka ami ne e problem 4e si s EM nama nikava problem da zabremeneew i toi mi kaza 4e le4enieto na EM e bremennost. Estestveno az newznam kak da se izlekuva 4rez bremenost kato to nemoje da stane. I taka i tam bez rezultat. Doidoh si tuka i otidoh pri moia dokt. i toi mi napravi izledvania na guwata, i saotvetno mi izpisa tabletki za guwa, i sega pia tiah. Deistvat mi dosta zle, -. smisal mnogo napalniah ot tiah, kato se smiata 4e az sam bila vinagi 45kg. i sega ot tiah sam 10 otgore. I taka momi4eta nisto pove4e nemoga da kaja samo se nadavam niakoi da izmisli nesto za tova 4udo zastoto ve4e ste otka4a. A da ne govoria 4e kogata gi imam tezi te4enia namam nikvo jelanie za polov kontakt- to kak da imam, samo krav bez bolka. I taka ste 4akam niakoi da piwe a az kato imam novosti ste vi piwa i az. Celuvki i silni palci na vsi4ki tuka.

------------------------------------
Моля пишете на кирилица, латиница трудно се чете и по-малко се отговаря на такива постинги!!!!!!
 Ето един примерен сайт в нета за това ЦЪК

аз незнам от къде да започна newsm78, при мен е така: от доста време може би две години преди да ми дойде цикъла  може би 10 дни преди датата ми започват едни тъмно кафяви течения, и при полов контакт кървене. Отидох на първия лекар той ми каза веднага в болницата и кюртаж, аз съответно отказах кюртаж, и отидох на втори лекар които започна да ме блъска  с какви ли не таблетки /противозачатъцхни, хормонални и т.н./ промяната беве нулева след около 6 месеца взимане на хапчета. А понеже моя цикъл също така и е много болезнен което може би идва и от ЕМ, но аз съм си просто от малка   с болезнен цикъл и за това немога да разбера дали е от болеста. И в един прекрасен ден след 6 мес. ми идва цикъла с  огромни болки до припадане, никакви болкоуспокояващи не ми действат вече, и се качих в колата и отидох при доктора ми , и той ми каза така вече не става и ме вкара веднага в болницата и ми направиха лапароскопия  с която всъщност ми откриха ЕМ , и от там се започна 5 месеска на инжекции за спиране на цикъла и тогава всъщност намах проблем и тези течения ги намаве, а те всъщност са шоколадови кисти, които се хранят с цикъла, и затова се поаивяват тези течения преди цикъл. Общо взето на мен така ми се изразява ЕМ, освен че  с моя приятел не се пазим сигурно повече от 2 god ама нама, пробваме постоянно и по почивки имаме възможност да ходим и си ходим, смисъл баба ми ми казва трабва ти почивка споккойно масто и така ами ходим и то доста често но уви нама и до днес резултат. А сто се отнаса до инвитро все още не съм се интересувала за това все още се надявам да стане от само себе си.Тука в Австрия плащат 3 опита инвитро само това знам. По Коледа си бях в БГ и ходих и там на доктор в St. Загора в една частна клиника и там с доктора си поговорих на длъж и на шир, защото аз всъщност уча медицина и сам запозната с  доста неща но специално за ЕМ тука не се учи и коментира кой знае колко освен че води при някои случаи до стерилитет, и че появата и как и защо все още е неизвестно. И така де поговорих си  с този докт. в БГ и той ми каза така ами не е проблем че си с ЕМ нама никава проблем да забременеев и той ми каза че лечението на ЕМ е бременност. Естествено аз невзнам как да се излекува чрез бременост като то неможе да стане. И така и там без резултат. Дойдох си тука и отидох при моя докт. и той ми направи изледвания на гувата, и съответно ми изписа таблетки за гува, и сега пя тях. Действат ми доста зле, -. смисъл много напълнях от тях, като се смята че аз съм била винаги 45кг. и сега от тях сам 10 отгоре. И така момичета нищо повече немога да кажа само се надавам някой да измисли нещо за това чудо защото вече сте откача. А да не говоря че когата ги имам тези течения намам никво желание за полов контакт- то как да имам, само кръв без болка. И така сте чакам някой да пиве а аз като имам новости ще ви пива и аз. Целувки и силни палци на всички тука.

Последна редакция: сб, 26 фев 2011, 23:12 от Taни

# 58
Момичета, кажете една примерна диета, която прилагате?
например - закуска, обяд и вечеря.В какво се изразява?
Алех, как да изчистим черния дроб според теб по най-бързия и ефективен начин?
Права си - това е разковничето на цялата работа !!!
нека изброим храните,които можем и неможем да ядем - диета - естроген подтискаща и балансираща хормоните .

# 59
Здравейте момичета,
И аз подкрепям мнението за пречистване на черния дроб, сама за себе си установих, че приемайки чая за които Ви писах усещам леки бодежи в него след приема, определено действа.
Аз поставям джинджифила като първи в списъка с храните за потискане на естрогена и пречистване на черния дроб. Вчера си купих и пресни коренчета и си правя чая.  Добавям и лимона и грейпфрута, не съдържат захар и пречиствам черния дроб, както и пресния чесън - убива бактерии и стимулира черния дроб.
Съществуват в момента много програми, които може да намерите по Интернет или в някои от билковите аптеки, аз намерих една билкова програма в аптеките на Лечител за пречистване на черния дроб, червата и жлъчката.
Ето Ви една идея за прочистване на черния дроб
http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/2010/04/blog-post.html
Моля Ви да допълваме списъка с храните които е добре да ядем и наистина да си направим една обща диета, браво на boggy за идеята.

Общи условия

Активация на акаунт