Ендометриозата - това което лекарите незнаят- Група за взаимопомощ

• 124 540
  • 733
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте момичета, как сте?Къде се изгубихте???
Аз ще ви  напиша горе долу какво ям :
Закуска:
- настъргани моркови,краставица и ябълка. Може с овесени ядки или без тях .Зависи ако имам време слагам малко да покиснат в топла вода,ако не без тях.
- друг вариант - овесени ядки със ябълка само.
                         - понякога препечена филийка черен хляб със краставица например
                         - бананов шейк много често правя - с банан и протеини на прах / но задалжително протеините са ми от кафяв ориз/
Обяд:
Тук вече може да се експериментира доста:
- Много често си правя ПРОСО - то е без глутен и става идеално.Правя я със зеленчуци / от замразените слагам докато ври просото и тях, като много често слагам и спанак от замразения също.След като е готово слагам малко вегета и готово - много вкусно.Може да се слага каквото ви е вкусно,Може със мед също.Много богато на белтъчини и аминокиселини !!!
- Друго БЕЗ ГЛУТЕН - КИНОА - много обичам - даже понякога го смесвам с просото и става екстра - тего по същия начин с каквото ви е вкусно.Много богато на белтъчини и аминокиселини и нормализира Ph - алкализира !!!
- Трето без глутен - ГРЕЧКА или ЕЛДА му е другото име.Много богато на желязо, микроелементи. Много вкусно със зеленчуци.
Вечеря:
Много често правя картофи, риба / трябва много риба да се яде/, пиле / не трябва много,нооооо/.

Не се сещам друго, естествено ям и забранени неща, но до колкото мога спазвам поне веднъж на ден да ям просо,киноа или елда .
Трябва и много зеленчуци сурови и плодове.

Кажете сега вие какво ядете , да може да комбинираме повече нещз и да преборим ЕМ  Simple Smile

# 61
boggy,
Къде могат да си  намеря споменатите от теб храни?От къде си ги набавяш?

# 62
Здравейте,
изброените храни аз ги купувам от всеки голям супермаркет - диетичен щанд.
Не са изобщо скъпи по 2лв - 0,500гр.
Само КИНОА-та е по-скапа и по-рядко се намира по тези щандове, затова лично аз си я поръчвам от американския сайт.
Тук има online в БГ някаква киноа, но излиза по-скъпа, затова като поръчвам добавки от сайта, взимам и киноа/ тя стига за доста време,така че си струва /

http://www.-spam112-/magazin/hrani/zurneni-kulturi/kinoa--nasipna-bio-3902.html

http://www.iherb.com/Now-Foods-Healthy-Foods-Quinoa-Certified-Or … -454-g/12701?at=0

www.iherb.com  !!! SEV 289 !!! използвайки този код имаш намаление 5$ от първата си поръчка !!!

# 63
Искам да споделя, че за мен най-доброто лечение се оказа стимулацията за ин витро. В месеца преди ин витро някак изчезна една малка киста, 1.5 см, която не се повлия от лукрина. А през месеца на ин витрото нямах чувство за възпаление, коремът ми поспадна, мензисът ми, макар и толкова разочароващ в края на ин витрото, беше безболезнен. Би трябвало да е обратното, разбира се, но сега се чувствам направо излекувана от ендометриозата. Чакам втори мензис след това ин витро, ще видя как е. Изчезнаха ми и пъпките, дето цял живот си ги влача. Само да бях и забременяла... Grinning

# 64
Вижте какво намерих.
Много съм чела и слушала, че сутрин на гладно е хубаво да се взима топла вода със лимон.Това е за прочистване на черен дроб, както и за нормализирането на Ph в червата.Аз го правя и съм доста доволна от ефекта.
Но сега попаднах на този сайт:
http://qbulkov-ocet-zdrave.site11.com/contacts.html

И като се зачетох излиза,че той е много по-полезен от лимона, защото си запазва всички полезни вещества и действа като метла на целия организъм.
Богат на калий и всички микро елементи и витамини.Дават го за много болести, че лекувало.
А не е лошо всеки ден да започваш деня със зареждаща чаша чай.
Аз си поръчах такъв оцет и почвам още утре да го пия.
Прочетете и кажете мнението ви

# 65
Penkailieva много се радвам за теб, вдъхна ни глътка надежда и на мен сега ми предстой инвитро и имам  същите проблеми като теб, дай  боже всичко лошо да изчезне и да успеем да забременеем. Hug
boggy много ти благодаря, че сподели диетата си, още днес си купих просото и киноата, разбира се набутах се и платих доста по над цената им, ама какво да се прави, важното е че ги добавям към диетата си.   bouquet

Ето и моя вариант:
Закуска: Тъй като сутрин бързам за работа и времето все не ми стига Embarassed почти винаги я пропускам, но когато почивам обичам първо да хапна един грейпфрут на гладно или да си направя чаша с ароматния чай за които ви споделих след около половин час хапвам салата с настъргано червено цвекло, ябълка, морков и орехи.
Понякога закусвам й с зелени ябълки, или банани и портокали.

Обяд: Картофено пюре със спанак или зелена салата с маруля, репички, авокадо и краставица. Обичам много боб яхния ( особено със зелен фасул), грахова яхния. Преди много често хапвах ризото с броколи, брюкселско зеле и всякакви други зеленчуци, орис с спанак или гъби, но сега ще ги заменя ориза  с КИНОА, благодарение на boggy. Опитвам се да избягвам хляб, но понякога се изкушавам.
Обичам много и крем супите, например от брокули, гъбена, картофена и една малко по екзотична крем супа с моркови и портокали  Laughing

Вечеря: Тук развалям всичко, в повечето случай си позволявам да хапна месо, обичам и риба, особено речните и всички възможни морски деликатеси - особено салатите които се продават в големите хипермаркети. Добре е да си правим салата от колкото се може повече зелени и пресни зеленчуци ( за черния дроб)- например от пресен спанак, маруля, зелен лук, краставици.

Гледам да изпивам около 2 литра вода с разтворена в нея морска сол, като водата се пие по следния начин.
30 минути преди ядене и 2 -2.3 часа след хранене.

Споделяйте свойте диети  за да си разнообразяваме менюто.
boggy това с ябълковия оцет звучи интересно.

# 66
Момичета, важнали е диетата  за борба срещу ЕМ,кои са  храните,които предизвикват разпространението на болестта, и изобщо има ли такива ?Каква е връзката тук с черния дроб.Извинявайте ,но не съм много запозната.

# 67
Аз знам, че диетата е от особено значение за ЕМ - и не само !

От всички добавки,които съм взимала съм много доволна от рибено масло - то се препоръчва много при ЕМ.Взимам и Б12,калций и сега гинеколога ми даде някакви антиоксиданти Неоксид - та и тях взимам  Laughing
До сега винаги съм пила Оѝмега 3-6-9  на капсули, но намерих това,което е доста по - евтино и е за 96 дози - като гледам баланса между ЕПА и ДХА е добър, а рибеното масло/Омега 3 са от особено значение.Може да се пробва. newsm78

http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Liquid-Omega-3-Deep-Sea-Fis … -480-ml/7908?at=1

www.iherb.com  !!! SEV 289 !!! използвайки този код имаш намаление 5$ от първата си поръчка !!!

# 68
 Djennika диетата помага много да се намалеят някои от негативните симтоми и да подпомогнем организма си сам с естествени продукти да се пребори с свъхпроизводството на естрогена. Черни дроб е този които премахва и регулира количеството естроген в организма ни, затова е много важно да го изчистим от всички токсини, особено ако сме преминали на хормонална терапия - синтетичните хормони много затрудняват функциите му. Наскоро четох една теория, че може би ендометриозата е в следствие на намалена функция на някои от чернодробните ензими които благоприятсват разграждането на естрогена.
Храните които водят до увеличаване на естрогена са:
всички млечни продукти
месо
захар и всички сладки продукти - освен това захарта спомага за живеене на много от паразитите в организма ни, тъй като те се хранят от нея  и затруднява черния дроб при обработката й.
кафе, черен чай и всички кофеинови напитки.
мазни храни- много повишават естрогена и мъчат черния дроб.
алкохол
трябва да се консумират глутенови храни и да се избягват хляб и всички хлебни продукти - за нормализиране на всички стомашни проблеми, газове, подуване - има теория, че има връзка на ендометриозата с бактерията Кандида и има случай на голямо подобряване на общото състояние на жени подложили са на диета за убиването й.
boggy и аз пия неоксид и мисля, да си набавя другите витамини които ми трябват чрез природни продукти, наскоро четох, че много от тях се намират в лененото, ореховото или кокосовото масло.

Последна редакция: вт, 01 мар 2011, 15:10 от boll

# 69
Благодаря Ви милички, благодаря Ви че Ви има,много ни помагате Hug

# 70
Ехоооо мацки къде изчезнахтеееее?
Няма ли и вие да споделите опита си с диети, добавки?
Почнах чайчето с оцет и е страхотно - и като чета какви позитиви има ябълковия оцет  smile3521 newsm44 може и да се справим с Леля Лаша ЕМ  smile3508
Хайде чакаме и от вас мнения  Heart Eyes

# 71
boggy,
обикновен ябълков оцет или някакъв по-особен си закупи?
Момичета аз искам да ви попитам, какъв е цикъла ви с тази ЕМ?При мен след направена биопсия,започна да става много обилен,преди това си беше нормален,не знам какво да мисля вследствие от ЕМ или от биопсия е това?

# 72
В никакъв случай обикновен!!!
Оцета трябва да е истински с гъба оцетна вътре.иначе няма ефект-даже е вредно,защото е киселина по магазините.
http://qbulkov-ocet-zdrave.site11.com/contacts.html
ето този съм взела аз, ако си намериш отдруго място става- но да е правен - истинскииии.

Eлексир на здравето и дълголетието

В чаена чаша с топла вода /чай/ се слагат:

* 2 чаени лъжички ябълков оцет "ЗДРАВЕ";
    * 2 чаени лъжички пчелен мед;
    * 1-2 чаени пчелен прашец;

Сместа се пие сутрин след ставане и вечер непосредствено преди лягане.

Този богат антиоксидантен коктейл стимулира обмяната на веществата; пречиства клетките от токсини; активизира изгарянето на излишните мазнини, намалявайки по естествен път наднорменото тегло; укрепва съдечния мускул; подобрява кръвообращението, нормализирайки кръвното налягане; повишава способността на кръвта към съсирване; заздравява кръвоносните съдове, изчиствайки атеросклеротичните плаки от артериалните стени; възстановява чревната флора, оптимизирайки дейността на отделителната система; подобрява състоянито на костно-ставния апарат; възстановява нормалния менструален цикъл; регулира нервната възбудимост и укрепва имунната защита на организма.

# 73
boggy,
Как да си закупя оцета?

# 74
Здравейте!
Боги, мерси за идеите. Как точно приготвяш киноа - аз си купих, но още не съм я сготвила. Яла съм сготвена с тиквички и беше много вкусна. Добра е идеята за оцета, аз преди пиех сутрин топла вода и бях стройна като фиданка! Но това преди беше преди 5 години, когато бях без мъж и водех изключително здравословен начин на живот Simple Smile))))
Аз съм свикнала с това, че не ям всичко и не ми тежи особено диетата (не ям месо). Сутрин ям плодове, на обед съм на работа - супа, ядки, плодове ям. Вечеря - прясна салато от моркови, ряпа, цвекло, някаква манджа със зеленчуци/ориз, или картофи/зеленчуци, или риба. Много често ядем броколи или брюкселско зеле. Фасул, леща, грах също могат да се ядат. Купих и спагети от спелта - аз мислех, че има глутен, но в магазина твърдят, че няма.
Прочетох рецепта за брашно без глутен и си купих съставки, но още не съм пробвала да правя питка - оризово брашно, брашно от елда, нишесте от царевица, пектин - мисля това бяха съставките. Като направя, ще кажа подробности.
Захар не съм яла от една седмици, мисля, че вече свикнах. Зависимостта минава за 7 - 10 дена според мен. Една много надъхваща лекция може да гледате в www.kolibka.com - Sugar - the bitter truth. Всъщност филмът е лекция на щатски професор, ендокринолог, работещ в детска клиника. Според мен абсолютно задължителен за гледане от всеки! Дори моят мъж, който беше скептичен, че има измислени моменти, доста навътре го прие. Общо взето обясняват как фруктозата (захарта и царевичния сироп, който и в БГ се използва все повече) по отношение на черния дроб има много натоварващ ефект и води до натрупване на ... холестерол! Ще ви трепне като го гледате на 100%!
Аз още не съм направила специална програма за черния дроб. Има и тук във форума за диети такива програми, и другаде по интернет - мисля, че всички работят. Моят учител по йога ми е дал  друга рецепта: сутрин на гладно се пие "шейк" от 50-70 гр зехтин, 1 лимон, 1 портокал и 1 лъжица мед. Пие се 10 - 14 дена. Аз лично не съм го правила пълния курс, мисля да го направя след някакво "ударно" пречистване.

Взела съм решение - няма да правя курса с Лукрин депо.
Надявам се на бебенце в съвсем скоро време. Ако нямаме успех, на есен ще пробваме с инвитро (моя мъж имаше проблеми, така че сме подали и документи във фонда и трябва да ни излезе номера през лятото).

Общи условия

Активация на акаунт