Fragrancex.com - аромати и доставки- 11 тема

• 53 504
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
Аз пак да питам - добре ДДС не се дължи , но митническа декларация ЕОРИ номер и изобщо ходене до митница ? За другите такси питам , и не е ли парфюмите да са изключени от облекченията ?

# 496
Не са изключени. Но се водят с нищожна стойност ако са до 25 долара и не подлежат на такси. Т.е не би трябвало въобще да се ходи до митница.

# 497
Възползвах се от безплатната доставка и пише, че пратката е изпратена с DHL. Какви проблеми възникват от тук нататък? Какво трябва да направя? Благодаря!

# 498
  • София
И моята пратка я пратиха с DHL вчера. До сега не го бяха правили.
##bvlgari##, плащаш си като поп 20% от стойността, искат ти разпечатка от платеното, плюс някакви пощенски, които миналия път бяха 6лв. Това беше моя опит с митници за получаване на един парфюм.
На практика излиза, че сега ще оставя сума, все едно съм си платила доставката, че и отгоре.

# 499
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Момичета, на мен доколкото ми е известно, има огромна разлика между получаването на митница и получаването с DHL. Когато пратката се получи на митницата /тази, която е до Централна гара/, ако е на стойност под 30 лв., не се дължи ДДС и се плаща само такса от 1.50 лв. за освобождаването. Ако е над 30 лв. се плаща ДДС + 4.50 за освобождаване /това за София/.
Ако пратката е изпратена с DHL се търси на митницата на летището, трябва да се извади ЕОРИ номер, да се попълва митническа декларация и т.н., което хем е разправия, хем доста оскъпява нещата.  Confused

# 500
  • София
Reiny,
Аз съм получавала на митница не с DHL и сега направо ми настръхна косата. Не знаех, че има разлика и получаване на друга митница.
И така и не разбрах защо първия път платих 6 лв. плюс ДДС

# 501
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Има разлика, за съжаление. Прочети 2-3 страници напред - няколко момичета се оплакваха как са си освобождавали пратките от DHL.
И аз поръчах няколко парфюма и сега си стискам палци дано дойдат пак с Булпост.  Simple Smile

Хмм, не зная защо са ти искали 6 лв.  Thinking За София таксата е 4.50 и винаги толкова са ми начислявали /а аз често ги посещавам  Grinning/. Преди време като я измислиха тази такса, т.нар. НУПУ /неуниверсални пощенски услуги  Mr. Green - естествено, какво по-неуниверсално от това пощата да ти предостави пратката/, момичетата от други градове се оплакваха, че таксата при тях е 6 лв. и се чудеха защо в София е различна.

# 502
  • София
Леле ,момичета,
изчетох темата и всичко писано за DHL
Че в крайна сметка аз ще платя сума, по-висока от стойността на пратката. Ако от сайта са ми вписали и нереална стойност, в която Митницата да се усъмни, и ПейПал не мога да им покажа защото си платих директно с картата.
Обаче от сайта са големи з*****и защото след приемането на поръчката ми писаха така:Ship Via: Worldwide Standard Shipping
а на другия ден ми писаха, че са я пратили с DHL
Изкушавам се да им напиша едни лоши думички на английски, ама съм си обещала да не квалифицирам с тях даже когато много ме ядосат. ВЕрвайте ми, при това което ме очаква, ще ми е трудно да си спазя обещанието.

# 503
Момичета,аз още от зимата съм се отказала от този FragranceX.Сега непрекъснато разглеждам английски сайтове и  намирам изгодни оферти.Скоро очаквам да получа 30 мл гифт сет Инсоленс,който ми струва 50 лв. с доставката.Ми много си е добре!Иначе,с тази доставка от 15 $...А дори и да я няма,пак-разправии,митници,такси и загубено време...И то пак става за тази цена.

# 504
От къде го поръча?

# 505
От THE FRAGRANCE SHOP.Co.UK,но вече е изчерпан.На цена от 25-26 паунда имаше в AMAZON.CO.UK.
Сега обаче има к-т Шалимар,според мен е евтино.Трябва да поръчаш обаче на адрес в UK.Иначе,провери и в ESCENTUAL.COM или в AMAZON.CO.UK-те доставят до БГ.

Последна редакция: сб, 28 апр 2012, 10:13 от morkovianka

# 506
  • София
Току що погледнах Шалимар Инишъл в комплект. Наистина излиза на много добра цена. Но аз не познавам сайта и нищо не мога да кажа за него

# 507
  • София
От THE FRAGRANCE SHOP.Co.UK,но вече е изчерпан.На цена от 25-26 паунда имаше в AMAZON.CO.UK.
Сега обаче има к-т Шалимар,според мен е евтино.Трябва да поръчаш обаче на адрес в UK.Иначе,провери и в ESCENTUAL.COM или в AMAZON.CO.UK-те доставят до БГ.

А доставя ли до България?

# 508
The Fragrance Shop.CO.UK  доставя само в UK.Амазон-има някои позиции,които отказва да достави дотук.

# 509
  • Пловдив
Само да доложа, че поръчката ми от 25.04., пратена с ДЧЛ вече е в Пловдив и ДЧЛ казаха, че утре ще е на адреса Peace Тъй че потвърждавам, че под 20 $ не отива на митница дори с ДЧЛ Peace
Малко ме хвана яд, че не поръчах втория парфюм с безплатна доставка, но ще дебна ако има код Blush

Общи условия

Активация на акаунт