Fragrancex.com - аромати и доставки- 11 тема

• 53 485
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
И аз като Tanya2707 съм от Бургас и ми предложиха 2та варианта. Смятах, умувах и реших да им правя пълномощно на ДиейчЕл. Утре ще си взема ЕОРИ номера, защото те ми предлагат да ми изкарат, но не казаха, че струва 15 лв. Сметнах, че за парфюма ми от 52 долара разходите ще ми са около 15 лв. ДДС + 6 лв. пълномощно. Поносимо, защото някъде из темата прочетох, че когато е с Ди Ейч Ел доставка при връщане си удържат разходите от платеното и тогава връщат парите.
Чак сега видях в потвърждението си на поръчката, че наистина пише друг доставчик. А за DHL, който явно е Worldwide Premium Shipping си пише, че подлежат на мита и такси и те не са отговорни за тях.
Това достатъчно основание ли ще е за ПейПал да върне парите?

# 541
Няма основание Пейпал да ви връщат каквото и да било без да върнете парфюма/стоката.
Ако решите да пуснете диспут срещу Фрагранса, трябва задължително да върнете стоката с номер за проследяване и продавачът да потвърди, че я е получил. Едва след това ще ви върнат парите за стоката, но не и за пощенските разходи по връщането.

# 542
От моите постове на стр.28, 29 и 30 може да се ориентирате долу-горе какво се случва при поръчка от този сайт...
И да им пишете, че не сте искали DHL, че има разминаване в обявената във фактурата стойност и платената от вас сума...резултатът ще е все "гледайте си работата".

# 543
  • София
И аз приключвам с пазаруването от този сайт.
Взех си пратката днес, но с много проблеми. Единият парфюм е за сестра ми и това ме мотивира да се боря до край. Ако беше само за мен, щях да върна доставката на сайта. Защото имах и предложение да я оставя в полза на държавата. Joy ku-ku

# 544
  • Бургас
Отказах се и аз след една проблемна поръчка. Бях си поръчала един 100 милилитров. Естествено, с ДХЛ пристигна, не им направих пълномощно, тука ми правиха прословутото ЕОРИ, взеха ми мито и данъци като за 100 мл. Отварям го, а той 50 мл  Shocked
Разправях се с американците, върнаха ми половината пари. В началото се опитаха да върнат само разликата между цените на 50 мл и 100 мл, както са в сайта. Но, нали се сещате, че на по-голям флакон 1 мл винаги излиза много по-евтино. Та аз не им се вързах и ми върнаха колкото им поисках  Mr. Green

Сега гледам, че този парфюм го има в немския амазон и смятам да опитам с поръчка. Разликата в цената изобщо не е голяма, а при положение, че няма да плащам ДДС-та, мита - смятам, че ще ми излезе по-евтино.

# 545
Аз нямах никакъв проблем.Пуснах си поръчката на 9 май някъде към 18-19 часа.Проследих си я ... пишеше, че днес в 07:30 е пристигнала в офиса и към 11 часа я доставиха

# 546
  • София
А като ти я доставиха плати ли нещо? Кой беше доставчикът?

# 547
Ами не нищо не сме доплащали.А за доставчика не знам не го получих лично ама на кашона пише EMS в България се доставят от Булпост

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 17:35 от bubulinka_

# 548
  • София
Аз също направих поръчка на 9 май. На 15 май се обадиха от DHL, че пратката е получена и трябваше да се вземе от митницата на летището. Поръчката ми беше за 107 лв. Не ходих аз да си я получа, а брат ми. Не са му поискали разпечатка от ПейПал, а на кутията е пишело, че пратката е за $29, та поне с ДДС-то минах по-тънко. Общо взето допълнителните ми разходи бяха около 30 лв. За това се интересувам при теб как е било. Става въпрос за две поръчки от една и съща дата. Твоята поръчка за каква сума беше?

# 549
Аз нямах никакъв проблем.Пуснах си поръчката на 9 май някъде към 18-19 часа.Проследих си я ... пишеше, че днес в 07:30 е пристигнала в офиса и към 11 часа я доставиха

А за каква сума ти беше поръчката? Каква им е логиката за доставките?!

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 22:03 от sasi6

# 550
  • София
Твърдят, че системата сама избирала автоматично начина на пращане. Писах им колко затруднително е освобождаването на пратка от митницата и това им беше отговора.

# 551
От сайта върнаха безплатната доставка за целия свят. Ако поръчам без доставчик, просто чрез моята карта, на моя си адрес, какво ще стане? Отива ли на митница, защото е от САЩ? Над 20 долара ще е със сигурност, а може и повече от половин килограм да излезе...
Не съм поръчвала от 2 години сигурно, но сега тази доставка много ме изкушава...

# 552
Тя не е ли БД над 60 долара?
И да - отива на митница и се плаща 20% ДДС.
Ако е с ДХЛ /както напоследък/ - се плащат и едни други неща и е огромна разправия.

# 553
  • София
Защо реши, че е безплатна доставката?

# 554
Алекс, досега безплатна беше доставката само за Щатите над 59 долара (за сумата не съм абсолютно сигурна), за останалата част от света беше платено.
Ваня, получих мейла от тях, че връщат безплатната доставка за целия свят (над 69 долара - за това съм сигурна) и затова пиша.

Общи условия

Активация на акаунт