Fragrancex.com - аромати и доставки- 11 тема

• 53 494
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Ако поръчката е под 69$ на Worldwide standard shipping кодът е невалиден!

# 526
  • София
Ако поръчката е повече от 69$ имам ли шанс да не ме пратят на митница?
И ако ми я докарат с DHL плаща ли им се допълнителна такса, и колко?

# 527
  • Балчик
 Mr. Green

На някои, да четат явно религията не им позволява.

# 528
  • София
Виж, не знам твоята религия каква е, но също не разбрах и на кой въпрос точно ми отговори? След като е безплатна доставката не би трябвало да минава през DHL, но факт е, че се получава. За митницата, по същия начин - някои ги пращат на митницата, някои - не! За това питам тези, които наскоро са получавали пратки, ако може да обяснят при тях как е било?

# 529
  • София
Виж, не знам твоята религия каква е, но също не разбрах и на кой въпрос точно ми отговори? След като е безплатна доставката не би трябвало да минава през DHL, но факт е, че се получава. За митницата, по същия начин - някои ги пращат на митницата, някои - не! За това питам тези, които наскоро са получавали пратки, ако може да обяснят при тях как е било?
Тези които наскоро са получавали пратки пишат и четат.
Ето примерно на ПРЕДНАТА страница, една мацка описа много подробно как си е взела нещата от ди ейч ел Сф, на друга пратката беше за 16 долара и директно вкъщи я получи.
Това че е безплатна доставката, по никакъв начин не кореспондира с това дали или няма да мине през ДЧЛ.
Преди да се сърдиш на някой, си направи труда да прочетеш няяяколко странички назад, много помага  Peace.

# 530
  • София
Ако поръчката е повече от 69$ имам ли шанс да не ме пратят на митница?
И ако ми я докарат с DHL плаща ли им се допълнителна такса, и колко?
Ваня, не съм забелязала такава закономерност до момента. Но и много не съм поръчвала от тях. Вероятно си следват някаква логика, но не са я оповестили официално, а това е слабост в търговската им стратегия. Аз  като техен клиент вече съм с резерва към сайта им точно поради този факт - липсата на ясно регламентирани условия откъм доставка. Почти изключвам възможността  американци да действат на случаен принцип.
За DHL ще ти пиша утре как съм си освободила пратката. До тук ме мотаят, но все още не бързам със заключенията.

# 531
  • Балчик
Аз не занм какво неясно има,след като всички пишат,че получават с ДНЛ, доколкото се вижда в темата- само 1 мацка, по чиста случайност получава с булпост. Така че, ясно е, че ще е с ДНЛ. Всичко останало зависи от НАШАТА политика, не от американската.
А в края на краищата, който го е страх от мечки, не ходи в гората. Mr. Green Аз не искам да ходя намитница и не поръчвам от сайта. Не съм хазартен тип и на руска рулетка не ми се играе.

# 532
Момичета,днес на работа идва куриер на DHL,донесе пратка на фирмата.Питах го специално как стои въпросът с парфюмите от USA.Каза ми същото-пакетът идва в София.Ако искаш,те ти посредничат за освобождаването и,след като им изпратиш документи за платени такси и/или мита.Цената на услугата им е 10 лв.Аз тотално приключвам с такива пазарувки.Ще си купувам от ЕС.Не искам да се главоболя!

# 533
  • София
Не бях поръчвала отдавна, но с безплатната доставка която пуснаха сега направих тази грешка.
Парфюма е за 38$, но по фактура е 28-29$. Пристигнал е с DHL. В събота бях на митницата да освободя пакета, но не им работеше системата и не успях да взема ЕОРИ номер. Митничаря каза, че не може доставката да е безплатна както е по фактура и ще ми сложат такава, която да се обмити. И така в събота не свърших нищо, само се разкарвах до летището и платих такса за паркинг.
DHL начисляват такса 5 лева за ден ако пакета не се вземе навреме. След всичко това се отказах от парфюма и сега DHL ще връщат пакета обратно.

# 534
  • София
Джемма, ама ти май също не четеш постовете. Писах, че при приемането на поръчката ми посочиха един привозвач, при изпращането - друг. Ако бяха така любезни да спазят написаното от първото писмо, нямаше да имам забележки. Ако бяха посочили DHL също в първото писмо, пак нямаше да имам забележки към коректността на информацията. Просто щях да откажа поръчката "овреме". За това става въпрос.
Помагала си ми с информация и не искам да си разменяме реплики. Мисля обаче, че на менторския тон мястото му е в класната стая, а не във форумите. Най малкото защото при комуникацията от този тип, винаги има  възможност нещо да не бъде или добре изразено или добре разбрано.
Опитах се и аз да избегна менторството - дано се е получило.
Между другото - рецептите са ти страхотни.

# 535
В сайта на DHL за пратката пише, че е в процес на митническо освобождаване. Значи ли това, че трябва да отида да си я взема? Благодаря!

# 536
  • Балчик
seemly, не съм отговаряла на теб и да, четох те. Но в крайна сметка получи с ДНЛ нали? Посочих статистика, че само 1 е получила, повтарям получила с Булпост. Всичко останало идва с ДНЛ. Каква е вероятността тогава някой друг да Не получи с ДНЛ? Ако можете, пресметнете си го, ако не след 2 поста пак питайте.

Менторски, не менторски- тъпо е през 2 поста да се пита едно и също нещо.  Четенето е ключа към знанието.  Peace Не намирам за нормално да видиш тема с голям брой страници и да си изпльоскаш въпроса без да си направиш труда да се информираш малко.

Следях тази тема, защото едно време тук се разискваха други въпроси. И като получа съобщение, че има нов отговор се дразня да чета всеки ден, че и по 2 пъти на ден едно и също, на което при това е отговорено точно преди питането.  

# 537
и аз  да се отчета-вчера ми се обадиха от DHL и ме попитаха как искам да си получа пратката в Бургас или в София???Като чух какви главоболия и такси трябва да платя за 50/60 лв парфюм ми се зави свят.Направо им казах да го връщат обратно, а аз от своя страна ще напиша едно писмо на фрагранса и на пей пал.На всичкото отгоре са написали някаква обявена стойност на пакета, която не отговаря на действителната.

# 538
  • София
В сайта на DHL за пратката пише, че е в процес на митническо освобождаване. Значи ли това, че трябва да отида да си я взема? Благодаря!

Най-вероятно да. Съветвам те първо да се обадиш на DHL по телефона за потвърждаване. Ще те питат за номер на товарителница.

# 539
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Вчера получих 3 пратки вкъщи. Чакам още една, но и тя не е пратена с DHL.
Изключително странно ми се вижда това, което правят от този сайт - то наистина е като тото.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт