Майка и дете под физически и психически тормоз

• 25 822
  • 286
  •   1
Отговори
# 60
............

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 09:54 от И ся кВо

# 61
  • София
А ти изобщо не се страхувай.  Плюнки като този няма какво да ти направят.

Тук не съм съгласна. Горе долу съм го изпитвала на гърба си (положението на Петя), а приятелките ми са били в ситуацията на авторката. При това не са се опитвали да ми помагат, просто бяха съпричастни... Слава Богу не бях женена, нито имах дете от въпросния, но откъсването ми от него струваха една изгоряла до тенекия кола, един подпален апартамент и други гадни мизерии. В резултат изгубих няколко приятелства безвъзвратно, защото нещата се случваха на тях.  Нека не коментираме защо се е случило така (за приятелството). Всеки има право да реагира както намери за добре, а и сами казахте - инстинкт за самосъхранение...

Така че, Виктория, бъди готова за създаване на всякакъв вид ситуация. Ако и ти имаш деца, помисли за тяхната безопасност също!

# 62
Глупости! Този убитак е "мъж" само пред жена си. Нищо няма да ти направи. Обади се в Анимус, там ще получиш адекватен съвет.
Никога не бих си мълчала за такова нещо. Дори и сега приятелката ти да не те разбира, някой ден ще ти благодари.

# 63
  • София
Le Soleil, кое точно нарече "глупости"?

# 64
Нито Анимус, нито никой не може да помогне на тази жена, защото очевидно тя самата иска да си е там, да я бият и да я наритват. Изобщо не ми е жал за нея, тя е тотално безотговорна и това си е нейна работа, но за детето наистина ми е мъчно. В България ще го оставят на родителите му, както и да се бият. Единствено за детето бих мислила в тази ситуация, майката за мен е неспасяема и щом седи при мъжа си, сама си е заслужила съдбата.  Naughty

# 65
Е, щом този е само боклук, според повечето, защо не идете да се разправите лично с него?
Той нищо няма да Ви направи...
Може и да е пикльо, ок, ако се окаже такъв, ама ако не е само мъж пред жена си, какво - авторката да жертва себе си и семейството си просто така?
Най-малкото, трябва да е подготвена предварително.

# 66
И аз не мисля, че е безобидно авторката да се занимава с мъжа на Петя. Никога не се знае докъде може да стигне такъв човек. Ако някой трябва да е разправя с него, това е бащата на Петя. Поне аз си представям, че ако не дай си Боже, на моята дъщеря се случи нещо подобно, мъжът ми (и аз!) ще сме тези, дето ще го сравним със земята. Акъл може и да не му наливаме...

# 67
Е, щом този е само боклук, според повечето, защо не идете да се разправите лично с него?
Той нищо няма да Ви направи...
Може и да е пикльо, ок, ако се окаже такъв, ама ако не е само мъж пред жена си, какво

И какво ще помогне това? Нищо! Всички мухльовци като този са комплексари, които го избиват само пред жените си. Пак казвам, ако е за моя приятелка, няма да спра да говоря, да сигнализирам органите, докато не се осъзнае.

# 68
  • Sofia
За жената нищо не можеш да направиш. А и не е редно щом тя не иска. Тя е пълнолетна и има право да си седи да я бият щом иска. Причините... всички ги знаем, много такива жени има, нищо изненадващо. Комплекси, неувереност, зависимост... Не са интересни.
Що се отнася до детето обаче трябва да се направи нещо. Само дето не знам какво. Това е страшно трудно доказуема ситуация, ако някой вътрешен в семейството не съдейства. Като подадеш сигнал какво ще стане? Те ще питат майката вярно ли е, та ще отрече и до там. Щом детето не е бито и няма следи нищо не може да се направи, ако тя не свидетелства. Или някой друг очевидец, но доколкото разбрах няма такъв. Нали не мислиш, че ще им вземат детето само въз основа на твоите показания? Така че за съжаление... ти нищо не можеш да направиш. Майката е тази която може да направи нещо. Ти единствено можеш да говориш с нея и да я вразумиш, но аз лично не вярвам че ще успееш. Тъжна работа...  Sad

# 69
Аз мисля, че единствено Петя може да си помогне. При това единствено ако го пожелае.
Виктория може да равали приятелството между двете, ако се намеси.
Нужно е само да я подкрепя и да не и противоречи. Поне според мен.
Ако Петя по някакъв начин започне да посещава психолог (тайно от мъжа си), може би ще има сили да стъпи на краката си и да си тръгне.
Но ако тя сама не го пожелае никой не може да и помогне. Дори сигнал в някоя институция.

# 70
Благодаря на всички за съветите, мненията и препоръките!

Изчетох темата за "Домашно насилие" и със сълзи съм плакала за тези непознати за мен жени. Представа си нямах на колко жени се е случвало и случва...  Sad  Но определено разбрах, че ако една жена сама не пожелае да промени нещо, то тогава другите са безсилни.

На Петя, ще й покажа темата за насилваните жени. Мисля, че тя има нужда да разбере, че това не се случва само на нея и не е срамно!
Тези дни ще ми дадът и телефонния номер на майка й. Ще поговоря с нея.
Реших че засега няма да звъня по институции, защото те са с вързани ръце и не биха могли да направят нищо без съдействие. Всъщност след разговора с родителите й, ще звънна и за професионална консултация, но засега няма да подавам сигнал.

Със съпруга й не бих се разправяла. Не съм самарянин и егоцентрично мисля и за мен, и за семейството ми.

# 71
Поне напиши в кой град се развива действието. Може някой да ти да де съвет на лични.

Пази Боже от такива "приятели" списващи в темата.

# 72
Добре де едно нещо не разбрах,живеят със свекър и свекърва тоя идиот я пребива,те къде се в цялата ситуация не ми се вярва просто да седят и да гледат newsm78
Нямате ли някои яки момченца да му ги пратите на този изрод,на такива бой докато получи амнезия и да не си спомня на другия ден кой го е бил.
Сори много се ядосах #Cussing out

# 73
Viktoria®, само един съвет и моля те да ме послушаш- не я оставяй, независимо какво ще стане.
На горе ти бяха казали- обади се в Анимус и говори с хората там как да постъпиш. Цялата се разтреперих, като прочетох историята. Не я оставяй сама. Доколкото разбирам ти си единствения човек останал до нея. Тя е в толкова голям омагьосан кръг, че... Тръпки ме побиват.

Идея си нямате какво е да заспиваш треперейки и сутринта да са цветя и рози... обещания... обещания... Сълзи, извинения. Да нямаш смелост да си тръгнеш, защото не знаеш какво те чака зад вратата. А е имало и хубави моменти. И сутрин те ти излизат на яве, заедно с обещанията и извиненията... И си мислиш, че всички семейства са така.

За свекъра и свекървата. Свекърва ми го палеше още повече БНД с коментари.... Само това ще кажа.
За родителите- Рядко разбират първи. Но винаги има един който знае. Предполагам в тази ситуация е Виктория. Чудя се дали изобщо тези родители знаят. Нищо чудно това момиче да не им е казало и да си е измислило случая с апартамента. Мисля си, че това е за извинение, че седи, защото я е страх. В момента тя не осъзнава колко вреди на детето. Не е малоумна. Просто стресната, подтисната...
И не, не почва от първата среща такъв мъж да те бие. Не се пропива още на първата среща...

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 22:16 от Корина

# 74
Дразня се, когато някои хора не знаят, за какво говорят, но имат негативно мнение за майката ...
Това може да се случи на всички ... и никой не е застрахован, защото се започва с малък жест и се стига до терор, в които не успяваш да осъзнаеш, че си жертва, а си мислиш, че ти си виновна, че си глупава, неадекватна в ситуацията, че той е по умен, че може да разполага с тялото ти, душата и ума ти, както пожелае .... да не продължавам ... Това е позицията на жертвата на насилие години наред...
Съгласна съм с Niki1 и Корина и двете като цяло разбират проблема...
Страшното е:

Цитат
Идея си нямате какво е да заспиваш треперейки и сутринта да са цветя и рози... обещания... обещания... Сълзи, извинения. Да нямаш смелост да си тръгнеш, защото не знаеш, какво те чака зад вратата. А е имало и хубави моменти. И сутрин те ти излизат на яве, заедно с обещанията и извиненията... И си мислиш, че всички семейства са така.
че това е доста често явление, което кара Петя да стои там и да се надява че утрото ще е прекрасно и повече няма да се случва насилието над нея ...
Тя се върти в затворен кръг от хора, няма контакти навън и затова положението и е още по лошо ...
Жал ми е за Петя, защото живота и ми е до болка познат... Никои не може да и помогне освен самата тя... но проблема и е че не успява да прогледне ... Свекърва и и свекър и нямат намерение да и помогнат, защото познават сина си и предпочитат тя да е боксовата круша, а не те ...
Viktoria® - добър подход, родителите и трябва да знаят и ако се наложи да си дойдат, но не съм сигурна дали тя ще приеме да напусне насилника си ... понеже не е сигурна, че може да се справя сама с детето ...
Вече споменах в темата за "Домашно насилие" ...
Дръж ни в течение на случващото се и ако можем с нещо ще помогнем на момичето и детето да превъзмогнат травмата, която им е нанесъл насилника...
Дано нещата бързо се развият и добра насока, защото за момченцето няма време. Ако той порасне в такава среда след време ще мисли, че това което баща му прави с майка му е нормално в семейните отношения  Peace

Последна редакция: нд, 06 фев 2011, 15:28 от klodia

Общи условия

Активация на акаунт