® E-bay - тема 65

• 32 771
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
  • София
моля за помощ в превода на
ok the total is £18.18 with the combined postage for the 3 items it comes to £17.65
pay through paypal and as soon as i get the payment i will stop the listings. www.paypal.com and click on the send money link just under the blue tabs at the top of the page and enter the details. my email your email and amount and click ebay goods option
искам да купя три неща с купи веднага, разбрахме се да комбинира пощенските, но понеже продавача изисква незабавно плащане я питах какво да направя. Получих този отговор който неразбирам  Blush

Намалила ти ги е на 17.65 паунда и ти пише да влезеш в пейпал и да натиснеш бутона send money (прати пари), който се намира под сините бутончета (които се намират най-горе на страницата). И дам вече да въведеш нейния,твоя имейл,сумата (която е 17.65) и после да отбележиш, че плащаш за стоки от ибей (ebay goods) .... Дано си го разбрала Simple Smile Не съм много по обясненията! Успех  Peace
Супер си, мерси   bouquet

# 661
Аз рискувам някой път и поръчвам туй-онуй до БГ-не съм имала проблеми.Може би 2-3 неща са ми изчезнали за няколко години и то от Хонг Конг.Иначе дори днес получих едни хартиени кошнички за мъфини,дойдоха за 4 дни. Simple Smile Явно си е на късмет.

# 662
  • В сърцето на един мъж
Здравейте нова нова съм в пазаруването в ebay
Спечелих търг и искам да попитам, понеже са ми начислени доста допълнителни такси отгоре, мога ли да се откажа от търга и да не платя, ще има ли някакви глоби или нещо друго.
 И другото - никъде не е посочен срок за плащане, в какъв срок се плаща и може ли с кредитна или дебитна карта, че нямам регистрация в това пейпал. И ако платя до колко време ще ми се достави и на пощата ли ще дойте - пратката ще е от Канада

# 663
Здравейте. Имам една питанка. Купих си от ebay 2 книжки за под 30 лв. На 25.02.2011 г. ми изписа, че са пратени (dispatched). Продавачът е от САЩ и ми ги е пратил чрез USPS First Class Mail International. Въпросът ми е дали пристигат в пощата или минават през митница и евентуално колко време горе-долу отнема доставката (не е зададено точно в сайта, пише само, че варира). Благодаря предварително   bouquet

# 664
Здравейте нова нова съм в пазаруването в ebay
Спечелих търг и искам да попитам, понеже са ми начислени доста допълнителни такси отгоре, мога ли да се откажа от търга и да не платя, ще има ли някакви глоби или нещо друго.
 И другото - никъде не е посочен срок за плащане, в какъв срок се плаща и може ли с кредитна или дебитна карта, че нямам регистрация в това пейпал. И ако платя до колко време ще ми се достави и на пощата ли ще дойте - пратката ще е от Канада

Преди да купувате от Ибей - четете! Най-приятелски съвет...
Какви такси са ти начислили? Опиши по-подробно, за да ти помогнем.
Плаща се до 7 дни след края на търга, ако не е упоменато друго.
Ако не платиш - могат да ти забранят во век и веков достъпа до Ибей. Правилата са строги.
Не, не може с кредитна или дебитна карта.
"Това" Пейпал е създадено за удобство на потребителя, та ако нещо се обърка, да има кой да ти върне парите. Регистрацията е проста и лесна, отнема около 5 минути. Има тема за Пейпал в този подфорум - разгледай я, питай - доста полезна е.
Пратката от Канада може да дойде и в митницата - зависи на каква стойност е. Никой не може да ти каже за колко време ще дойде - това е работа на пощите.

# 665
newsm78  Аз съм в голяма чуденка .....
Спечелих едно горнище,разбрахме се с продавача да ми прати инвойс,защото си бил сменил акаунта в ПП и така платих горнището в петък.Вчера обаче гледам в ибей,плащането не ми е отразено ,а стои някакво часовниче на мястото на иконката,която отбелязва,че стоката е платена.
Тъй като не ми се е случвало до сега побързах да прекъсна плащането,като си помислих че  нещо съм объркала,защото 3 дни не е отразено,че съм платила.
Днес веднага писах на продавача за грешката ми и да изпрати нов инвойс,но до сега нищо.Проблемът е ,че днес е 7 ден и трябва да платя задължително!
Какво да правя  ooooh! Praynig Praynig Praynig

И при мен беше същото.
Продавача беше сгрешил мейла си и ми прати друг, на който да преведа парите.
До днес седеше като неплатено, но днес се промени-предполагам, че продавача е направил нещо, че да се отрази като платено.
А това за 7-дневния срок не съм го знаела. Бях спечелила една кошара, но комуникацията с продавача беше ужасна и докато се разбреме как да организирам куриер минаха повече от 10 дни,а аз не бях платила

# 666
  • Sofia
renydent, според моя опит - отговарят си детските.

# 667
Преди да купувате от Ибей - четете! Най-приятелски съвет...
Какви такси са ти начислили? Опиши по-подробно, за да ти помогнем.
Плаща се до 7 дни след края на търга, ако не е упоменато друго.
Ако не платиш - могат да ти забранят во век и веков достъпа до Ибей. Правилата са строги.
искам и аз да питам - кликнах на Buy it now , за да купя , като реших да плащам  Paypal ме изхвърля постоянно ,
после се зачетох и видях , че продавача доставя до адреси , регистрирани в Англия през Paypal само ,
опитах се да сменя адреса в Пейпал - да го направя английски , но не става ...
писах им , но още нямам отговор , писах и на пейпал и те не отговарят ...

# 668
Честита Баба Марта. Румени, засмени, весели червени. Мнго успешни покупки в месец март.

# 669
  • София
искам и аз да питам - кликнах на Buy it now , за да купя , като реших да плащам  Paypal ме изхвърля постоянно ,
после се зачетох и видях , че продавача доставя до адреси , регистрирани в Англия през Paypal само,
опитах се да сменя адреса в Пейпал - да го направя английски , но не става ...
писах им , но още нямам отговор , писах и на пейпал и те не отговарят ...

Не сменяй адреса в Пей Пал, смени го в ибей - там имаш два адреса, смени ги и двата.

Ох, и аз искам да питам нещо.
Получих една хубава рокличка за малкото ми момиченце. В моята скала на харесване отива към графата "става". Проблемът е, че описанието не отговаря на действителността. Роклята беше описана като pure silk, но коприната е само 30%. Аз наддавах само защото е коприна. След разменени няколко имейла с продавача, той ми писа, че очевидно пропуска е при него. Та въпроса ми е - искам все пак частичен рефънд, но условията му са следните:

Return policy
Refund on return of goods. Postage to be paid by buyer.

Как най-добре да подходя, какво да му пиша? Ако не иска да направи дори частичен рефънд мога ли да поставя неутрална или дори отрицателна оценка?

Моля, ако някой може да ми помогне, че ми е важно  Praynig

И Честита БАБА МАРТА Simple Smile

# 670
Честита Баба Марта!

Аз също имам 2 въпросчета:

1. Купих си нещо от ebay, платих и т.н., обаче на адрес на доставка ми пише само първия въведен ред (т.е само квартала и блока), а 2-я ред (вход, апартамент ...) - не Sad Това проблем ли е? И ако не ме намерят от доставката, къде мога да си търся поръчаното?

2. Как се оставя feedback? Като получа стоката и реша какъв ще е какво трябва да правя?

Благодаря предварително, хубав ден на всички!

# 671
Честита Баба Марта и от мен! petufi мисля, че ще можеш да си намериш поръчаното в пощенския клон, ако не е на цена над 30 лв. Но не ми се е случвало точно това. А за feedback-a в полето My Ebay отваряш списъка  Won/Purchased и намираш закупеното нещо, на края на редчето пише Leave Feedback. И следваш стъпките Simple Smile
Аз имам друг въпрос: Колко време точно след покупката можеш да изискваш продавачът да ти изпрати нов продукт, ако не си получил първото? или да пуснеш диспут? Нещото е много дребно и е шипнато на 26.01. от Китай или Хонг Конг, но още не е стигнало до тук. Продавачът каза да го изчакам, защото е на път да пристигне много скоро, отнемало понякога 15-30 дни, можело и повече. До днес включително са 34 дни общо. Дайте ми съвет, моля, че се чудя какво да правя  Rolling Eyes

# 672
  • Пловдив
Морена,благодаря.
Rush ,адраса в пейпал няма как да смениш.Смени адреса в ибей.Има тема за пейпал-прочети 1стр от нея и доста неща са обяснени там.А сменяйки адреса в ибей ще можеш да играеш и на доста повече търгове,защото има продавачи които доставят само до англия
Леничка,изчакай още малко-до 40 ден.Пратките от хонгконг идват за около 30-35 дни.Макар че ми се е случвало и за 12 дена.До 45 -я ден трябва да пуснеш диспут,независимо какво ти казва продавача-като дойде стоката ще го прекратиш

Последна редакция: вт, 01 мар 2011, 20:03 от renydent

# 673
До 45 - тия ден от спечелването на търга или от изпращането е срока за диспут?

# 674
  • Sofia
...плащането.

Общи условия

Активация на акаунт