Отговори
# 375
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 567
Селма, позна Hug.Сега се чудя дали да не ги използвам в плънката, че не ми се бъркат кремчета и линцери - т. е. бъркат ми се, ама нямам време Sad.

# 376
  • Мнения: 7 433
Селма, позна Hug.Сега се чудя дали да не ги използвам в плънката, че не ми се бъркат кремчета и линцери - т. е. бъркат ми се, ама нямам време Sad.
  Аелис,за мидичките малко промених рецептата точно заради жълтъците.
   Последните сложих в плънката(4 жълтъка вместо 2-те яйца).  yes Като отделих половинка от единия жълтък и го смесих с олио за намазване на мидичките.
   Така че за плънката са идеални!  thumbsup

# 377
  • под тепетата
  • Мнения: 11 136
НеПоКоРнА , точно така. Макар, че не е задължително като се разлее жълтъкът да е развалено.  Блазе ви за двойната доза крем карамел  Embarassed Ако ти е силна фурната , може и на 160 градуса. Успех!

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 11:52 от bilqna_69

# 378
  • Кукуландия
  • Мнения: 108
Здравейте!   bouquet
Имам въпрос по една рецепта, която е в книгата на Звездев - Домашна кухня от Балканите.
Става дума за Пченкарник /царевичен кекс от Македония/ - в рецептата пише 1 сода Др. Йоткер, което ме хвърли в недоумение... 1 сода = 1 пакетче от 50гр., което ми се струва безумие, та исках да попитам ако някой има книгата и е правил рецептата колко сода е слагал?

# 379
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 567
Селма , точно такива мисли ми се въртяха в главата - да ги ползвам за плънката Wink.Сега, като знам вече , че е изпробвано от теб, смело ще се впусна  в оползотворяване на жълтъци Joy.

# 380
  • Мнения: 1 352
Селма , точно такива мисли ми се въртяха в главата - да ги ползвам за плънката Wink.Сега, като знам вече , че е изпробвано от теб, смело ще се впусна  в оползотворяване на жълтъци Joy.

И аз направих като Селма - 1 жълтък отделих за намазване, останалите в плънката със сиренето  Peace.

# 381
  • Мнения: 82
Колко време ,печете скумрия във фолио на фурна?

# 382
  • София-Младост
  • Мнения: 24 059
Колко време ,печете скумрия във фолио на фурна?
15-20 мин., като накрая отварям да се запече.

# 383
  • Мнения: 82
Благодаря ,ти много Hug

# 384
  • 1st floor
  • Мнения: 9 775
НеПоКоРнА , точно така. Макар, че не е задължително като се разлее жълтъкът да е развалено.  Блазе ви за двойната доза крем карамел  Embarassed Ако ти е силна фурната , може и на 160 градуса. Успех!
мерси!

# 385
  • Мнения: 246
Здравейте, имам желание за разискване на доста въпроси, свързани със суши-то. Някой ще ми помогне ли с тема, която не е архивна и може да се пише, защото не намирам или да пускам направо нова. Благодаря.

# 386
  • Бургас
  • Мнения: 424
Момичета, дайте идея какво да направя с жълтъци?Да не е нещо връткаво, по- лесничко Wink.
    Линцеров сладкиш/сладки.  Rolling Eyes

    Колко са ти жълтъците,Аелис?Да не са останали след "мидичките"?  Wink
Може ли рецептата на мидичките Praynig

# 387
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 567
luchkata , ето оригиналната рецепта :

http://www.evatoneva.com/index.php?option=com_content&view=a … sto&Itemid=10

Ние обаче дружно сложихме излишните жълтъци в плънката , а един отделихме за намазване на мидичките Wink.

Ето как става и с приложение на жълтъците Wink:

http://aelisaelis.blogspot.com/2011/02/blog-post_22.html

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 16:33 от Аелис

# 388
  • Den Haag
  • Мнения: 1 966
Правих крем карамел, стана чудесен, но карамела ми седи твърд на дъното на чашките, не е течен, защо се е получило така? newsm78

# 389
  • 1st floor
  • Мнения: 9 775
И аз пак да питам за крем карамела - с моята двойна доза, дали може да се изпече на две нива и после да ги разменя, за да се запекат и двете тавички... newsm78...

Общи условия

Активация на акаунт