Отговори
# 390
Правих крем карамел, стана чудесен, но карамела ми седи твърд на дъното на чашките, не е течен, защо се е получило така? newsm78

Сложи ги в тореща вода или някак понагрей чашките (всъщност не знам какви са), ще се стопи.  Peace

# 391
  • Den Haag
Правих крем карамел, стана чудесен, но карамела ми седи твърд на дъното на чашките, не е течен, защо се е получило така? newsm78

Сложи ги в тореща вода или някак понагрей чашките (всъщност не знам какви са), ще се стопи.  Peace
Благодаря ти   bouquet,чашките са метални
Мисля си  newsm78...дали е станал твърд,защото след като беше готов изкарах чашките от тавата,изсипах топлата вода и ги сложих в тава със студена вода и бучи лед.Уж по-бързо да изтине, че пуста лакомия  Crazy

# 392
Моля ви, помогнвтв със суши-то, че скоро трябва да го започвам Simple Smile

# 393
При мен крем-карамелът винаги е с твърд карамел в началото  след изваждане от фурната, и си стои залепнал за дъното на купичката. На другия ден обаче вече е течен. Според мен се разтваря  доката стои в хладилника.
 И за дамите дето правят крем -карамел сега едно пояснение - в моята фурна , когато правих за първи път  дори на 180 градуса стана на шупли.  На 160 вече беше гладък.

# 394
  • 1st floor
И за дамите дето правят крем -карамел сега едно пояснение - в моята фурна , когато правих за първи път  дори на 180 градуса стана на шупли.  На 160 вече беше гладък.
Намалих и аз фурната!  Peace Сигурно ще стане по-бавно, но понеже го сложих на два етажа, долния идва малко ниско и почва да ми завира...Другия път ще знам да не съм такава лакомия и да си бъркам като хората по една доза... Mr. Green...Ама пусти яйца нали трябваше да употребя...
А по какво да разбера кога е готов - трябва ли да е стегнат самия крем, като е още горещ във фурната ?  newsm78

# 395
  • Бургас
Аелис много ти благодаря  bouquet

# 396
Мисля си  newsm78...дали е станал твърд,защото след като беше готов изкарах чашките от тавата,изсипах топлата вода и ги сложих в тава със студена вода и бучи лед.Уж по-бързо да изтине, че пуста лакомия  Crazy

diana lobodova, точно това си помислих в първия момент. Peace Аз го оставям да изстива в тавата, обикновено вечер пека за другия ден и само изваждам тавата от фурната или пък отварям вратичката и го оставям така. Обикновено ми е разтопен карамелът, а пък това карамелено сосче най-много ми харесва! Heart Eyes  bouquet

# 397
  • под тепетата
НеПоКоРнА , точно така. Макар, че не е задължително като се разлее жълтъкът да е развалено.  Блазе ви за двойната доза крем карамел  Embarassed Ако ти е силна фурната , може и на 160 градуса. Успех!
Нали и аз това казах  Laughing  Като е опечен не е съвсем стегнат,пълно стягане след изстиване. Ако го боцнеш с нож изтича бистър сок като е готов. Като натискаш с пръст - пружинира. При завиране на долната тава - бучки лед.
 Внимавай да не се полееш с водата при смяна на тавите, че те мисля с тая врътка.

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 18:07 от bilqna_69

# 398
  • 1st floor
НеПоКоРнА , точно така. Макар, че не е задължително като се разлее жълтъкът да е развалено.  Блазе ви за двойната доза крем карамел  Embarassed Ако ти е силна фурната , може и на 160 градуса. Успех!
Нали и аз това казах  Laughing ......... Внимавай да не се полееш с водата при смяна на тавите, че те мисля с тая врътка.
Извинявай, пак съм чела-недочела  Embarassed !!! За тавите не ме мисли - обърнах ги вече.  Laughing

# 399
Моля за идеи за вегетариански спагети  Rolling Eyes Върти ми се в главата някакъв сос с гъби и сметана примерно , ама как точно да го направя ...?
Или някакви други идеи да ми предложите  Hug

# 400
  • Несебър
Здравейте, някъде гледах из форума рецепта за солен кекс във форма за кекс беше направен, но не мога да се сетя на кой беше newsm78.

Направих го по памет, но ми стана малко тестян, нещо съм объркала...

Ако някой се сеща да пише Praynig

# 401
  • Пазарджик/Лондон
Нел , ето ти идея, само пропускаш филето Wink:

http://aelisaelis.blogspot.com/2010/11/blog-post_22.html

# 402
Моля за идеи за вегетариански спагети  Rolling Eyes Върти ми се в главата някакъв сос с гъби и сметана примерно , ама как точно да го направя ...?
Или някакви други идеи да ми предложите  Hug

Паста в сос от заквасена сметана.

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 09:15 от Селма

# 403
Здравейте, някъде гледах из форума рецепта за солен кекс във форма за кекс беше направен, но не мога да се сетя на кой беше newsm78.

Направих го по памет, но ми стана малко тестян, нещо съм объркала...

Ако някой се сеща да пише Praynig

По рецептата на Pety става хубав. И тази рецепта с розмарина също е сполучлива, досега все без подправката ги правя. Peace

# 404
labrex , направих гевречетата по оригиналната рецепта. Много ни харесаха Laughing.
От едната доза излязоха 14 гевречета с диаметър около 15 см.
Благодарности от цялото семейство!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт