Отговори
# 315
  • от точка К до точка С и обратно
snejinka, за мен най-вкусните ньоки, са приготвените по най-лесния начин - с масло, мащерка, микс от пипери, чесън и пармезан. Сваряваш ньоките. В тиган разтопяваш маслото и пускаш една едра скилидка чесън до леееко розово - не повече, че ще се смени вкуса. Слагаш няколко клонки мащерка, сол и ньоките. Объркваш хубаво, докато поемат ароматите и поръсваш с микса- черен, бял и розов пипер. Поднясяш с пармезан. Може да поръсиш и с магданоз, ако обичате. Бон апети! Чери доматчетата сложи за украса - те ще влезнат и в употреба:)

# 316
Препоръчиха ми риба -килка.По едра е от цацата.Трябва ли да се изчисти от вътрешностите? newsm78
Аз винаги чистя вътрешностите,защото ми горчи иначе....
Килка-та има дребнички люспи(като прекараш пръст от опашката към главата се усещат) и затова я препържвам за да не се усещат(стопяват се)....
Ако не изчистиш вътрешностите и я изпържиш направо така(осолена и оваляна в брашно) няма да пръска толкова,колкото,ако е изчистена.....

п.п. Аз лично не я харесвам килката(предпочитам си цацата),но това си е лично мое мнение...ПоловинЪт я харесва,щот' върви с биричка и картофки.... Mr. Green

За вечеря пържих и на мен не ми хареса.Въпреки ,че си играх да вадя вътрешностите малко горчеше.Преди седмица бяхме на гости и хапнахме килка ,обаче малко по едра и беше по вкусна и не горчеше.Май втори път няма да купя. Sad Sad

# 317
здравейте,може ли някой да се сети за едни соленки от парено тесто май бяха,на кой са,линк,защото ми се развали компютъра и половината ми рецепти ги няма...

# 318
здравейте,може ли някой да се сети за едни соленки от парено тесто май бяха,на кой са,линк,защото ми се развали компютъра и половината ми рецепти ги няма...
Ето една рецепта за такива соленки. Simple Smile

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,874.msg102504.html#msg102504

# 319
Момичета, здравейте......

Обръщам се към по-рано родените девойки в темата, които редовно си пият Гинко билобата......Има стара рецепта за течен шоколад, но там е записано 1 пак. сухо мляко. Колко беше сухото мляко едно време, колко грама......Благодаря!

# 320
Маме аз току що правих течен шоколад и млякото ми беше 250гр,на  200мл вода,125гр масло и 2с.л какао.
Дано съм ти от помощ!

# 321
Маме, лактана по соц. време беше 250г, 1,70лв.

# 322
  • При децата ми
Привет момичета!
Преди няколко дни видях рецепта на едни соленки, мисля, че бяха на Анук, Thinking, спомням си, че авторката беше писала, че децата много са ги харесали...  Много моля, ако някоѝ се сети да даде рецептата?
Всъщност приемам и други предложения, стига да не са трудни за приготвяне. Hug Blush

# 323
# 324
Не намерих по-подходяща тема, за да задам този въпрос а ето го и него –някой, някога да е виждал по магазините да се продава сладко от круши??? толкова много обичам ,но баба ми вече бая одъртя и не и се занимава ,и по магазините само ягоди и праскови...

# 325
Не намерих по-подходяща тема, за да задам този въпрос а ето го и него –някой, някога да е виждал по магазините да се продава сладко от круши??? толкова много обичам ,но баба ми вече бая одъртя и не и се занимава ,и по магазините само ягоди и праскови...

Щом го обичаш, лятото можеш да си свариш сама, не е голяма разправия, във форума, пък и в нета, има доста рецепти. Попаднах на тоя сайт, може да питаш, има телефон и имейл. Иначе в магазин поне аз не съм виждала сладко от круши, но е напълно възможно и да има. Peace

# 326
то ,че ще си направя лятото няма съмнение вече, в магазините навсякъде удрям на камък..., ама сега... Sad ... месри все пак labrex Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 327
Много искам да направя кифлички, но сме на диета без млечни и масло не мога да ползвам, нито маргарин. Ако някой може да помогне с рецепта, ще съм много благодарна.

# 328
  • Пазарджик/Лондон
acer , за кифличките не мога да помогна, дано другите се сетят за някоя рецепта, но мога да ти дам идея за кекс без млечни и масло :

http://aelisaelis.blogspot.com/2011/02/blog-post_17.html

Дано ти свърши работа Hug.

# 329
Много искам да направя кифлички, но сме на диета без млечни и масло не мога да ползвам, нито маргарин. Ако някой може да помогне с рецепта, ще съм много благодарна.

Виж рецептата на Илияна, ако те устройва. И аз имах някъде записани, но не ги откривам. Ако ги намеря, ще напиша.  Peace

Е, не ги намирам, но мисля, че този вкусен постен сладкиш ще ти хареса. Просто много хора го харесват, затова. Може и на кифлички да се завие, ако погледнеш източника под рецептата, на стр.4 има снимка на такива кифлички.  bouquet

Последна редакция: нд, 20 фев 2011, 11:39 от labrex

Общи условия

Активация на акаунт