Отговори
# 495
Момичета, за пореден път се опитвам да направя крем карамел и кодрит кодир. Е не става и тоява е  #Cussing out  най интересно, че когато го правих за пръв път, стана страхотен. Аз представа нямах никаква за крема карамела  newsm78  А след това вече 6 пъти се опитвам и не става хубав.  Става на балончета и грозен  Mr. Green
Има ли някакви правила , при приготвяне на крем карамела?  Намирам различни рецепти и навсякаде различно пише.  newsm78

Alyona, единственото, което знам от майка и правя, за да става гладък карамела е, че водата от водната баня не трябва да завира. Обаче, това, че е на балончета и грозен, едва ли влияе на вкуса му!  Е, приятно е да е гладичък като стъкло. Peace

# 496
Царина, ето , дано е това, което търсиш:

Fortuna, това е, благодаря ти много Hug Hug Hug. Баба ни правеше варианта с орехите. И аз ще си направя другата седмица. Ако стане сполучлива, ще занеса и на братовчедите. Така ще ги изненадам самооо  bowuu.
 Още веднъж ти благодаря и хубав ден от мен.
Радвам се, че съм била полезна.  Simple Smile
Аз не съм ги правила, но ме бяха почерпили с тях. Дано и при теб да са сполучливи.  Simple Smile
Хубав ден!  Simple Smile

# 497
  • София-Младост
Момичета, за пореден път се опитвам да направя крем карамел и кодрит кодир. Е не става и тоява е  #Cussing out  най интересно, че когато го правих за пръв път, стана страхотен. Аз представа нямах никаква за крема карамела  newsm78  А след това вече 6 пъти се опитвам и не става хубав.  Става на балончета и грозен  Mr. Green
Има ли някакви правила , при приготвяне на крем карамела?  Намирам различни рецепти и навсякаде различно пише.  newsm78
160 градуса около час-час и половина. Ако видиш водата все пак да започва да завира долей малко студена. От както го правя на тами Т нямам грешка.

# 498

Alyona, единственото, което знам от майка и правя, за да става гладък карамела е, че водата от водната баня не трябва да завира. Обаче, това, че е на балончета и грозен, едва ли влияе на вкуса му!  Е, приятно е да е гладичък като стъкло. Peace

А за да не допуснеш водата да заври, трябва да го наблюдаваш и като видиш, че завира, да сипеш студена вода.
Мисля че при печенето е само тънкостта, иначе няма друга философия.  Simple Smile

П.П. Заедно сме писали с Ала-Бала.

# 499
Здравейте  Hug

Има ли някакви специфични особености при чистенето на сом или си се чисти като другите риби  newsm78

# 500
Мога ли да оцветя сметана за украса на торта със степче?Или ми дайте друга идея за оцветяване на сметана.Да уточня,че нямам сладкарска боя,или боя за яйца.За това се сетих да добавя малко степче на прах.Дали ще се получи?

# 501
Мога ли да оцветя сметана за украса на торта със степче?Или ми дайте друга идея за оцветяване на сметана.Да уточня,че нямам сладкарска боя,или боя за яйца.За това се сетих да добавя малко степче на прах.Дали ще се получи?
Да,няма проблеми.

Здравейте  Hug

Има ли някакви специфични особености при чистенето на сом или си се чисти като другите риби  newsm78

Не няма....изкормваш рибата и гледаш да махнеш черната ципа от вътрешната страна но коремните стени...Толкоз..... Grinning

# 502
  • София
Когато разбиеш яйцата с млякото преди да ги прехвърлиш в съда за печене ги прецеди /така ще отстраниш пяната/ и както вече са ти написали водата Не трябва да завира и трябва да е горе-долу до половината на съда, в който печеш.

# 503
Аз пак за помощ.....Нещо в последно време хич ме няма....Не ми се сърдете, обичам ви......

Та по същество.....Нямам домакинска хартия за печене, а се разглезих с нея.......Много...Да не мия после тави......Та ще правя бутерки - може ли да сложа отдолу от алуминиевото фолио вместо хартия....Не ме бийте, въпросът е от серия тъпи, но като видна мързелива булка не ми се мият тави......Та ако може да си го спестя......

Hug

# 504
Мастерче , за пореден път - много благодаря  Hug  bouquet

# 505
  • София
Хартийките за печене на мъфини трябва ли да се намасляват предварително преди да се сипе сместа вътре, понеже 2 пъти правя без да намаслявам и половината кексче остава по хартийката  Thinking

# 506
  • София-Младост
Хартийките за печене на мъфини трябва ли да се намасляват предварително преди да се сипе сместа вътре, понеже 2 пъти правя без да намаслявам и половината кексче остава по хартийката  Thinking
Пробвай този път тогава с намасляване. Пеп-40 беше писала, че просто има някои, които и така и иначе си лепнат. Аз лично до сега не съм намаслявала хартийките.

# 507
Та ще правя бутерки - може ли да сложа отдолу от алуминиевото фолио вместо хартия  Hug

Слагай, слагай, то всички свикнахме на лекото и мекото! Grinning

# 508
Та ще правя бутерки - може ли да сложа отдолу от алуминиевото фолио вместо хартия  Hug

Слагай, слагай, то всички свикнахме на лекото и мекото! Grinning

Ойде....не експериментирах......Минка(миялната) ще има грижата после за тавата......И....нали съм влюбена(че то май по-скоро е загубена, ама няма да си го призная) сложих бутерките и се чудя защо не са станали вече......Ама ако можеше и без да съм включила печката - щеше да е идеално!

# 509
 Joy Joy Joy  слагам алуминиево фолио на бутерките, но обикновено пускам фурната  Joy  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт