Плетем, заплитаме,преплитаме и всичко оплитаме

• 62 655
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
Пуфе дай по длъвки ръкавите.Да не ти седи голямо Д.....то. Те ще отвличат вниманието.Само да кава че този съвет ми даде Сиси вас.И беше мноооого права за една моя рокля.

# 436
Благодаря за похвалите!

Пуф, обожавам тоя цвят на Меджика, знаеш. Роклето ми хареса, с тия ръкави си е ОК според мен. Отдолу с едноцветно поло с дълъг ръкав ще заспи. 

Кауни шапката ми хареса много. Кога ли и аз ще поръчам от тази красива прежда....

# 437
  • София
Пуф много готин Меджика! Аз лично съм за маалко по-дълги ръкави.В крайна сметка както интуитивно ги усещаш нещата Hug
Сбъдваща - отново перфектен проект Simple Smile
Харесаха ми една резедава блузка с къс ръкав, и розовата - на Фиф май беше...
Мащерка, много сладка шапка Simple Smile
katiABV Харесва ми - соломонов възел, нали?

# 438
  • София/Овча купел 2
Страхотни неща видях днес,браво  bouquet.
Ето и от мен потничето,което спретнах в кръг.Съвсем простичко,но мисля че стана хубаво,Дъщеря ми много си го хареса Simple Smile.

Ето и описание за чорапи:
http://s62.photobucket.com/albums/h89/niunia_2006/pletiva/terli4 … p;current=121.jpg

# 439
Eто още чорапи.
Простете латиницата, но директно така го копирам.
Аз плета по тази схема, но към вълната вмъквам и една нишка чист тънък памук  за здравина, защото вкъщи се ходи само с такива чорапи, без пантофи Crazy

Zapochvame s 48 br. (po 12 na vsiaka kuka) ili 40 za detski. Pletem 40 reda lastik. Prodaljavame s 21 reda prava pletka (opakovi brimki) ili 18 reda za detski. Zapochvame da oformiame petata - pletem samo dve ot kukite, moje da gi saberem I na edno -ot vatreshnata strana opakovi br a ot vanshnata licevi. Kato opletem parcheto prehvarliame br na edna kuka I gi razdeliame taka - 8 br v nachaloto,8 v sredata I 8 v kraia. Ili 7-6-7 za detski. Izplitame (prava pletka) parvite 8 br,veche shte pletem samo srednite 8,izplitame I sledvashtite 7 br,a 8 I 9 gi izplitame zaedno. Obrushtame ot licevata strana ,izplitame parvite 7 br ,8-ta samo ia nanizvame na kukata I izplitame sledvashtata 9-ta br. Obrushtame na opakata strana I prehvarliame vzetata br varhu izpletenata. Po tozi nachin se poluchava svivka. Prodaljavame da svivame po tozi nachin dokato ostanat samo srednite 8 br. Izplitame gi oshte vednuj, triabva da se pada ot opakata strana I prodaljavame kato zapochvame da vadim novi 8 br ot ednata strana na izpletenoto za peta parche,iazplitame dvete kuki,koito ne pletiahme I sled tova vadim 8 br ot drugata strana na parcheto. Sega triabva da imame otnovo 48 br.ili 40 ako sme vadili po 7 za detski. Pletem 41 reda prava pletka ili obuvate chorapa I merite dokato stigne do sredata na malkoto vi prustche. Zapochvame poslednite svivki. Sviva se taka - ot 1 I 3 kuka,moje da se padnat 2 I 4, purva br pletem,vtora I treta svivame,a ot 2 I 4 - svivame predposlednite 2 I 3 , a poslednata pletem. Svivkite gi pravim otnachalo dva pati prez dva reda, posle prez red dokato ostanat po 6 br na vsiaka kuka. Toagava zapo4vame da svivame na vseki red dokato ostanat po dve br na vsiaka kuka. Sabirame br na dve kuki,t.e. Po 4 na vsiaka I svivame srednite dve br. Ostavat po 3 br na kuka, koito prekarvame ot vatreshnata strana I gi svivame.

# 440
big pufana , поздравления! Прекрасна е!  smile3501

# 441
  • тъгата в мен
Чудно шарени нещица видях!Пуфана,Сбъди,поздравления! Peace

# 442
  • София
Най подир и моята етно мечта е факт. Чудя се дали да удължавам ръкавите ... Съветче?

Прежда "Меджик" на Ярн арт, цвят 598 - количество 700 гр /имам още 300 гр. остатък/. + коприна класик на Стенли.
Обръч АДДИ №4. Кука - №3.

Недей, не пипай нищо повече. Разкошна е.

ПП
Да, реших да го пробвам Соломон как ще да е...

# 443
Сбъдваща мечти,чантата е уникална.Останах с впечатление ,че е филцована нали?

# 444
  • Стара Загора
сбъваща-чантата е страхотна,ти се специализира във филцоването Mr. Green
суха-шапката от кауни е разкош.
пуфи-меджика е прекрасен.моето мнение е да оставиш ръкавите така.
поздравления  bouquet

# 445
Благодаря за съветите, момичета. Оставих ги така ръкавките. Мързелът победи! Днес съм с нея.  Flutter

Суха Мащерка, Каунката е трепач.  Hug Знаех си, че ще направиш нещо за чудо и приказ. Сподели плетката, моля. За протокола. По плетките ще се познаем ... по улиците.  Joy

Нюня, много сладък потника.  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 14 фев 2011, 10:55 от big pufana

# 446
  • София
Момичета, страхотни неща видях. Не съм влизала от четвъртък и направо свят ми се зави.
Пуф, Сбъдваща мечти, Суха мащерка, niunia, Blue_eyes поздравления!!!

И моето произведение от Меджик е готово, но е мокро  чака изсъхване. Ще покажа тези дни.

# 447
Добро утро от мен!!! Честит празник!

Ето полуготовото  бебешко пуловерче и един терлък  Laughing http://dinora1605.snimka.bg/daily/pletki.564767  Остава ми да довърша якичката и другия терлък.

# 448
ТУК СЪМ ОТНОВО!
Пуфе чудна дрешка си спретнала, мисля че с тези ръкави е добре!

# 449
Пуфана,прекрасна изработка,снимай се  иоблечена,плийз...
Тане,браво за мартеничките. Междувпрочем има ли отделна тема за мартеници,че нещо не я намирам

Общи условия

Активация на акаунт