Плетем, заплитаме,преплитаме и всичко оплитаме

• 62 204
  • 733
  •   1
Отговори
# 675

J_M_M, каква ти е преждата, дето е свършила? Може някоя от нас да има да ти услужи.
newsm78лошото е и че аз не помня,преди 3 г е купувана плетена ,недоплетена Embarassed и преди месец я разплетох и започнах ,но сега трябва до седмица да я довърша и не съм сигурна дали ще успея.

# 676
J_M_M, сещам се за бялата Кашмира на Ализе.

Missoni pre-fall 2011:

# 677
Нела,
много благодаря!   bouquet
Моделчетата са супер, направих си регистрация. Като заспи малечка и мятам преждата на врата.

Пуфи, пак страхотийки си показала...  bouquet

Ето нашата шапочка  Mr. Green ...има и двуцветен понпон отгоре, но не се вижда.

# 678
Марсианомила, а твоята страхотийка е по-харна от моите. Да я хапнеш от мен! Браво за шапето.  Hug

Айде още едни страхотийки, че вися вече 1/2 час на тях и цъкам по индианското ми минало - http://www.shimaseiki.com/support/trend/

# 679
  • Казанлък
Бисквитке,много хубав и изпипан топ, моля сподели как го направи по деколтето с отделно бие или ??
А за красотите на Пуфана  newsm10 само че стоят добре на манекенки, а не на дропла като мен за съжаление Weary

# 680
Кармела много ми харесва как се е получил, и аз бих се радвала да разбера как става и немога да повярвам че това е от самър аз само на една кука го пробвах и ми се вижда толкова тънък че сигурно е голяма мъка на две куки

# 681
  • София
Бисквитке,много хубав и изпипан топ, моля сподели как го направи по деколтето с отделно бие или ??

Пуфи, dodo, Eлка, Рая благодаря   bouquet
Бието на деколтето е едно цяло с бодито. Плетох в кръг, под мишниците разделих на две, вратните извивки оформих със скъсени редове, без да закривам бримките. Бримките за парчетата под мишницата извадих от ръкавните извивки, без да прекъсвам конеца (както при ентрелака се обръща плетката), а допълнителните бримки за презрамките вкарах в плетивото с този метод "knitted cast on" - от последната бримка се изплита нова и се нанизва на куката с усукване.

За голямата мъка на две куки - снощи на финала народът постепенно се изнесе от стаята - обикновено все ми се трупат на главата вечер за раздумка, но така се бях изнервила с рачешката стъпка около подмишниците, че не се дишаше около мен   Joy

# 682
Привет, момичета, много красоти, както винаги!!! Hug  bouquet

Искам да попитам някой има ли схема на тази шапка?

Знам, че се обсъждаше преди, но не помня в коя тема беше newsm78

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 19:17 от ˙·٠Butterfly™٠·˙

# 683
Здравейте момичета, не съм професионалистка в плетенето, но много се впечатлих от една шапка /от вашата библиотека/ и въпреки, че зимата е към края си реших да се пробвам. Може пък да успея да я изплета. Обясненията са перфектни, но зациклиха на ред 18. Моля ако някой може да ми обясни КАК СЕ ИЗПЛИТАТ ДВЕ БРИМКИ ОТ ЕДНА. Огромно БЛАГОДАРЯ предварително! http://mimikir.comze.com/content/hobby/knitting/sh2str1.jpg

# 684
Цитат
Здравейте на всички

Днес ни се роди момченце 3,850 кг и 52 см. Честито за бебетата на пепелно, кремена мама и екстра! Да са им живи и здрави и много да ги радват.

С най добри пожелания от щастливия татко и Стейси

Това го копирах от една отчетна тема. Датата е 16 февруари.

Мила Стейси, честито! Да сте живи и здрави да се радвате на новото попълнение в семейството!

t-ani4ka изплиташ бримката ведъж като захващаш отпред и без да я изпускаш от иглата я изплиташ втори път по задната стена (това ще се кръстоса). Така на мястото на 1 бр. в новия ред ще имаш 2.

# 685
Привет от мен.Май никаква ме няма напоследък.Но ши чета и ето ме сега с едно питане.Не знам къде да потърся схема на мотива от снимката.

За шапката имам само това:http://www.liveinternet.ru/users/dima-ani/post146890231/

# 686
Цитат
Здравейте на всички

Днес ни се роди момченце 3,850 кг и 52 см. Честито за бебетата на пепелно, кремена мама и екстра! Да са им живи и здрави и много да ги радват.

С най добри пожелания от щастливия татко и Стейси

Това го копирах от една отчетна тема. Датата е 16 февруари.

Мила Стейси, честито! Да сте живи и здрави да се радвате на новото попълнение в семейството!

t-ani4ka изплиташ бримката ведъж като захващаш отпред и без да я изпускаш от иглата я изплиташ втори път по задната стена (това ще се кръстоса). Така на мястото на 1 бр. в новия ред ще имаш 2.

Благодаря за обяснението! Пробвах, мился че се получи!

# 687
Привет от мен.Май никаква ме няма напоследък.Но ши чета и ето ме сега с едно питане.Не знам къде да потърся схема на мотива от снимката.

Заповядай:  Peace
http://www.liveinternet.ru/users/nela_66/post150426318/

# 688
Ето превод

Ажурна Розова жилетка с якичка от Сабрина 2 2011
Необходими материали – 400(500)гр. Розова прежда Bamboo soft, 100%бамбуково влакно, 100м за 50 гр., прави игли номер 3,5 и 4, обръч и куканомер 3,5 и 3 копчета
Използвани плетки:
Лицева – на игли номер 3,5 – лицеви редове на лице, опакови редове на опако
Лента – на игли номер 3,5 – нечетен брой бримки. Всеки ред започва и завършва с крайна бримка. От 1 до 4 ред се плете лицева плетка;+5 ред – изплитат се 2 бримки заедно на лице, 1 наметка и се редуват така, накрая се изплита 1 бримка лицева; 6 до 9 ред се плете лицева плетка; 10 ред - изплита се 1 бримка заедно със съответстващата бримка от наборния ред заедно опаково.Височината дотук е 2,5 см. ; 11 ред -  плете се лицева усукана плетка; 12 ред – плете се опакова плетка
Ажурна плетка – на игли номер 4, числото на бримките трябва да се дели на 13+1+2 крайни бримки.Плете се по схемата, на която са показани само лицевите редове, а опаковите се плетат както се виждат, като наметките се изплитат опако.Започва се с 1 крайна бримка, повтаря се рапорт(част която се повтаря) А,завършват се бримките след рапорт А и крайната бримка. Така се повтаря от 1 до 36 ред.
Плетка за якичката – на игли номер3,5, числото на бримките трябва да се дели на 12+2+2 крайни бримки.Плете се като ажурната плетка, но се започва с една крайна и бримките пред рапорт В, повтаря се рапорт В, завършват се с една крайна. Повтаря се от 1 до 36 ред.
Мострата се плете с ажурната плетка – набират се 21,5 бримки и се плетат 28,5 реда =10х10см.
Гръб – набират се 107(133) бримки и се изплита лентата, след което се плете ажурната плетка.След 26 см, 74 реда от лентата за ръкавната извивка се завършват( свиват) от двете страни 4 бримки, и във всеки втори ред се свиват от двете страни – 1х3, 1х2 и 3х1 бримка докато се получат 83 (109) бримки. След 42 см =120 реда( 48см=136реда) от лентата се завършват за раменната извивка от двете страни 4 (5) бримки и във всеки втори ред  3 х 5 (7) бримки.Едновременно с началото на раменната извивка( скосеност) се прави вратната извивка, като за нея се завършват средните 35(47)бримки и двете страни се завършват разделени.За закръгляне на вратната извивка от вътрешната страна във всеки втори ред  се свиват 1 х3,1х2 бр. Завършва се след 44 см=126 реда(50см=142 реда) от лентата.
Лява част на предницата – набират се 55 (68) бримки и се изплита лентата.След това се плете ажурната плетка. От дясната страна се прави ръкавна извивка и раменна както на гърба. След 36 см =104 реда(42 см=120реда)от лентата се завършват за закръгляне на гърлото от ляво 10 бримки и във всеки втори ред се свиват 1х4, 2х2 и 6х1 (1х4, 8х2) бримки. Завършва се на височината на гърба.
Дясна част на предницата – плете се като лявата, но с 3 илика(=след крайната бримка и двете първи опакови бримки се правят 2 наметки и се изплитат заедно следващите 2 бримки лицево, в следващия опаков ред наметките се изплитат с 1 опакова бримка) Първият илик се изпълнява след 25 см=72реда(28см=80реда) от лентата, а следващия илик се изпълнява в интервал в 12(16) реда.
Ръкав – на игли номер 3,5 се набират 76 (102) бримки и се плетат 0,5см=2р. лицева плетка.След което се плете ажурната плетка.Едновременно за извивката на ръкава се закрива в първи ред от двете страни 4 бримки=68(94)бримки и след  това се свиват във всеки 2 ред 1х3,1х2,15х1 и 4х2(1х4,1х3,2х2,11х1,4х2,1х3,1х4) бримки.След 15,5 см=44реда от края на лицевата плетка се завършват останалите 12(20)бримки.
Завършване – изпълняват се раменните шевове. На обръч се нанизват по биетоот вътрешната страна 100(124 ) бримки и се плете плетка за якичката. На височина на якичката 4 см. се наддават във всеки 2 лицев ред  1 опакова усукана от  напречната нишка=104(129) см.На височина на якичката 8 см се наддава в останалите лицеви редове по същия начин=109(135)бримки. На височина на якичката 30 реда се свиват от двете страни по 1 бримка и във всеки втори ред 1х2 и 1х3=97(123). На височина на якичката 36 реда всички бримки се завършват . Края на предните части и на якичката се оплитат по 1 ред „рачешки ход” с едната кука.Слага се ръкава, като леко се набира в зоната на рамото, изпълняват се страничните шевове и шевовете на ръкава. Оплитат се долните краища на ръкава с 1 ред „рачешки ход” като леко се набира. Накрая се зашиват копчетата.

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 10:11 от Ara_bella

# 689
Ara_bella, нямам думи   bouquet  bouquet  bouquet
сърдечни благодарности за превода !!!

Общи условия

Активация на акаунт