За отслабване ни е любим Дюканският режим - 245

  • 32 195
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 352
Здравейте момичета, чудех се дали да пиша или не, но ще пиша.
Sunny_89, в по- предната тема се коментираше доста състоянието на кетоза, един от признаците му беше липсата на апетит, постовете на nikolexa и другите момичета по темата бяха много интересни, мисля че там ще намериш отговор на въпроса дали да се храниш.
От личен опит ще ти кажа, че аз имам вредния навик да се храня по веднъж на ден- натъпкване или нормално хранене, но веднъж на ден, с режима си налагам да се храня по  3-4 пъти на ден, точно за да избегна прегладняването и след това натъпкването, а и естествено за да засиля обменните процеси.

Четох по- рано за плодове, мисля че  колкото по- бързо минем през втора фаза, толкова по- здравословен ще е режима, безмислено е сами да си го удължаваме, пък било то заради плод,  лично аз се надявам да успея да огранича всичко, което ме води до някакво задържане, дори и да е режимно.

Пожелавам ви хубава вечер.

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 07:54 от Екатерина :)

# 91
  • Мнения: 49
Medlar, направих го по начина, който каза Sunny_89. Една лентичка не ми стигна за 1 кофичка мляко, за това после добавих още 2 и с 3 лентички общо успя да се желира. Благодаря ви отново за помощта  Hug

# 92
  • Мнения: 147
Мименситка, ми кво става- нищо. Те всички така се спотайват Cry
Ама до тук сме три и аз викам да си я направим ние трите( пък другите ако пожелаят да с еприсъединят Wink ). Та дайте да видим кога и къде ще ни е най - удобно

# 93
  • Мнения: 456
Не ми е удобно да ви търся постоянно, та да се запиша в Новата тема Peace
Нямам нищо за казване, освен  Hug на всички!

# 94
  • Мнения: 78
мименсита, още малко и почивка, че ми писна . Остана последния и край!  Hug

И аз от време на време имам такива периоди, когато забравям да ям и дори на сила сядам да хапна нещо само и само, за да не ми е празен корема..но тези два, три дни определено ми става нещо. Не знам защо не сядам да се нахраня като човек, а ходя цял ден и чопля от тук от там...две лъжици извара, след малко едно яйце, пак две лъжици извара... Днес например цял ден така изкарах и това постоянно ядене ме кара да си мисля, че съм яла много, а всъщност не е толкова много май.. newsm78
 Уфф аз нещо прегрях и най-добре да лягам вече ..
Лека нощ и сладки сънища 


# 95
  • NICE,FRANCE
  • Мнения: 181
Мимс, bowuuда добър ти е спомена за фармацевтиката и агар-агар,но се използва и в сладкарството и не само.http://www.analytica-bg.com/bg/enzymes-food-additives/pages/agar-agar/.Споделям за този продукт,защото напоследък е доста лансиран от френските дюкеси и е с доста добри показатели.Ааа,също така е по-икономичен от желатина.И като казах желатин,Оооффф тук във Франция листчетата са по 2г и за 300-400мл се разтварят 3броя-по същият начин както си ги приготвила.

# 96
  • Мнения: 557
Zdравейте, момичета!  Hug
Да се включа за агара - и аз в момента експериментирам с него. Замества желатина при вегетарианците, използва се в много азиатски кухни; за нашия режим е интересен като източник на фибри (по аналогия с хуска), а и има разхлабващо дейтсвие - засега не го е демонстрирал, ама се надявам много!
Желето, за разлика от приготвеното с желатин, е стабилно при стайна температура - т.е. може да се правят желирани бонбони, само да налучкаме рецептата!
По принцип необработеният агар (за разлика от агара на капсули, който вече е пригоден за усвояване от организма) трябва да се вари продължително - в различни рецепти се срещат препоръки за от 7 до 15 минути; когато не е варен достатъчно за да се разтвори, след желирането стои на бучици и не е особено приятен за консумация. Единствената опасност при преваряване е да желира още върху котлона - т.е. не че желира, ами коагулира и не прави желе после. След сваляне от огъня трябва веднага да се смеси с там каквото ще желирате - течности, разбити белтъци и пр., защото застива много бързо.
В БГ не съм виждала да го продават, навремето се използваше в микробиологичните лаборатории, но сега може и да го има по китайските, индийски, арабски или японски магазинчета (kanten).
P.S. Току-що изкарах втората партида - стана желе като желе. 2 супени лъжици агар разтопих (кипване и бъркане ок. 7-8 мин) с чаша вода и после смесих с чаша разтворен степ; стегна бързо в хладилника; реже се, но не е "гумен" като желираните бонбони. Утре ще пробвам с по-висока концентрация на агара.

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 02:04 от fractal

# 97
  • Мнения: 63

Четох по- рано за плодове, мисля че  колкото по- бързо минем през втора фаза, толкова по- здравословен ще е режима, безмислено е сами да си го удължаваме, пък било то заради плод,  лично аз се надявам да успея да огранича всичко, което ме води до някакво задържане, дори и да е режимно.

newsm10

# 98
  • Мнения: 208
http://www.biorest-bg.com/index_files/Page695.htm

Може да се закупи от тук за около 20-25лв за 250гр.  Peace

# 99
  • Мнения: 15
Честито на рожденичките и от мен! smile3525
Малко на патерици, ама... Blush

Dundarela, Medlar, нямате си друга работа, гювечета ще обсъждате! Така и се дояде сега, не е истина. Crazy Само дето преди режима ръгах в тях все нережимности, а и доматеният сос на майка ми не е съвсем без захар...
Ама имам един ден да измисля съставките, де, `щото днес съм на П.

Купих си и аз от тая запечата извара на "Олимпус". Нали съм като не видяла и за к`вото прочета тука - почти на 100% ще ми се дояде и хуквам да го търся! Не съм я опитала обаче, `щото имам още от старата. Ама вече съм спокойна! Така беше и с тиквата, и с "Zero"-то, и с киселото мляко със "Степ"-че... Сега и гювечетата ми се набиха у канчето! Вероятно само желирането няма да опитам, `щото от дете не понасям никакви кремове и желета! Затуй все блатовете на тортите обирах!...  А, да - и алкохолЯ не мой ме привлече! Не пия, ама и не шофирам... За да дразня мъжО! Mr. Green

Iggiberry, честит ти нов кантар! Много да те слуша! Ама и ти него! Wink

И не  знам как ви влияе на вас стресът, ама аз след вчерашния ден на работа, от който само дето не ми изхвръкна сърцето и ми се разтрепераха ръцете ooooh!, днес съм със сериозен - минус. То не е за хвалене, мен ако питате, просто го констатирам Thinking... Но краят му се види вече, тъй че, "ще огрее слънце и на моята улица", дет` се вика! Praynig

# 100
  • София :(
  • Мнения: 215
         Добро утро  Hug
     Тази сутрит реших да си поспа и явно Кантарев приветства това ми решение, защото  при неизбежната среща рече - 74.8, което ще рече, че целия вчерашен плюс и част от онзиденшния даже, са си отишли. Ама така не се бях теглела скоро - диби дюс гола, но с неоскубани вежди и неизрязани нокти, пък и с неошкурени пети, та сигур има едно стотина грама излишно тегло от тях  hahaha
     Я докато не са ме нападнали да работа, да взема да сложа по кафе, че да ни е спорен деня  Wink



      ANNAFACE , ха мерси  Hug На гала, на гала - все е нещо.
      veronic , ще ги изкараме ние от дупките, ама де да видим кога точно  Thinking
      ЦвеTи ,  Hug
      fractal, ти какво току се обадиш и ни зарежеш после?
      (не)Обикновена , те гювечета могат да се спретнат и за П ден, к`во знаеш ти  hahaha
            Хайде, усмихнат, слънчев и режимен и с мнооогог минуси  Hug Hug Hug

# 101
  • Мнения: 78
Добро утро  Hug
Мименсита, браво за минусаа Hug
Аз си взимам едно кафе за успокоение, че преди малко ходих да се тегля и ме показа + 2.5, т.е 51
Иска ми се да вярвам, че от едното посещение на 00 за 3-4 дни, ама едвали.
Сигурно е от галата ми онзи ден със семките и 3-те вафлички  ... 
 

# 102
  • Мнения: 352
Добро утро ! Heart Eyes

Нахвърлям се на кафетата, мименсита благодаря и браво за минуса. Hug

За отчета минуса ми от вчера си седи, отразявам го в лентичката!   Grinning

Слънчев и успешен ден!

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 08:11 от Екатерина :)

# 103
  • Мнения: 147
Ей, тоз километраж вчера си каза думата. Днес съм -1.200. Е от плюсчето още 400гр си седят ама няма да го правим толкова на въпрос

МИменситка, благодаря душо за кафето и поздравления за минусчето. А за дупките.... Thinking

От вчера баткото нали ми е на детска, на малкия почнах да взимам от кухнята и сега имам всекидневно навъртане на страхотен километраж. Е то понеже нямам време за друг фитнес, дано поне това ходене вече дето ще го правя всеки ден да ми се отрази добре на Кантарев

# 104
  • Пловдив
  • Мнения: 2 557
Доколкото си спомням от лекциите по захарни изделия - агарът е полизахарид. И е нестабилен в кисела среда. Тоест ако е по-кисело кремчето или в степа има повече киселина - не би следвало да е много твърдо желето. Помня, че на упражнения правихме лимонови резанки, ама то беше преди сто години и с това се изчерпват спомените.  hahaha
Аз хапвам моето кремче и заминавам на някакво обучение. Мисля за обяд да си сложа в чантата един сандвич по дюкански. Ама ми е доста притеснено довечера на ресторанта и на пиано бар как ще удържа. Молете се за мен, ама много за да не ме налагате с точилките утре.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт