За отслабване ни е любим Дюканският режим - 245

• 32 147
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Спокойно мила, по-вероятно е само да намали темпото(стига да не продължи със "забравянето")...Както каза МЪЖЕ...много лесно свалят тия гадини и на повечето малките прегрешения не им се отразяват...само не му го казвай, че ще го използва за оправдание. Пък как им доставя удоволствие да дразнят  Mr. Green Моя така ме ядосваше "...що ядеш сега това?" "Аз да не съм жена, че да ми попречи едно мъничко парченце от ....". Е няма да ти казвам до къде подскачах...

Днес ми е едноо...Дюканско- леко, усмихнато. Сигурно заради хубавото време...май доста ще повися тук Simple Smile ...

# 121
i√k@,много добре изглеждаш  Heart Eyes,ама точно днес излизай на разходка . Flutter
А за килограмите не се притеснявай,ще им дойде времето.А пък и схемата си я знаеш,тъй че няма да имаш проблем. Hug Важното сега е бебчо да е добре или бебка, Joy каквото си пожелаете ,това да е . Heart Eyes
skarlet71,кажи му като огладнее да помисли малко първо кое му е разрешено и после откъде да си го набави ,пък най-добре да му слагаш в торбичка нещо режимно ,така няма да посяга към забранените храни . Flutter

# 122
 Hug Благодаря, Тони. Аз си поръчах мома, ама ще съм явно мъжка мама  Laughing
А торбичката с храна- това е най-доброто решение и многократно доказало се.

# 123
  • Лутаща се
Изобщо нямам намерение да му казвам, че не е чак фатално. Некак си се ядосва, че е сбъркал.  Laughing
Ходих до аптеката и купих "Калмацин", нали трябвало минерали да се вземат.
И я ми кажете как по дяволите печете в МВ? Снощи си правих тутманик. В рецептата пише - пече се в МВ. Да, ама неще! Опече се по края, по средата - сурово. Та го прехвърлих в обикновена фурна.

# 124
Зависи каква ти е МВ.Аз в мойта не рискувам да пека ,само размразявам и стоплям. Thinking

# 125
  • Лутаща се
Някаква маркова беше, с грил, доста скъпа навремето. Но не се сещам каква точно  newsm78

# 126
Ами пекла ли си в нея досега ?
По принцип в рецептите си пише ако се пече на МВ на колко градуса и за колко минути.

# 127
  • София
      rossykv , завидях ти, при това съвсем не благородно  Blush Искам и аз 52 кила и СПА, ма на - не ме огрява  Cry
Ох, ами като се замисля, като го прочета това отстрани, че някой е 52 кг и се оплаква и звучи някак несериозно... Само дето, до преди точно 6 месеца, бях с 24 кг отгоре и изглеждах меко казано ужасно (ръст 157 см)... дори като си гледам снимките и сама не мога да повярвам колко много се промених само за половин година... сега идва трудното - а, именно задържането. Толкова е хубаво да си слаб (или поне да не си дебел), толкова ти е леко и удобно, харесваш се, а и дрехите започват да ти стоят добре... понякога си мисля, че за тази цена съм готова цял живот да си остана във втора (поне си я свикнах и не ми е никак трудно Simple Smile)... шегата настрана, започвам да се чудя колко още да се мотам във втора... навсякъде май чета, че е хубаво да се мине през втора възможно най-бързо? може ли някой да ме светне защо? мисля си, че сигурно е свързано с това, че организмът ми ще привикне и после същите методи не биха му въздействали, но дали правилно си мисля?

# 128
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
Привет на всички,нови,стари и още по-стари ! Laughing
Бяхте ме забравили, мислехте че съм се отказала или просто спряла да пише в темите?
Не познахте изобщо. Mr. Green
Имах да уча за държавен изпит и за един месец забравих, че съществува нета. Опровергах обаче  всякакви теории,че от дюкан се затъпява.Взех си и двата изпита и на това преброяване се писах и аз при Фишистите. CrazyПа викам да почерпя по тоя повод.
Относно режима ,имах две три залитяния през този месец ,за което си плащам,но вярвам че всичко ще тръгне пак добре.Остават ми 1.4 кг до калкулатора и 4.4 до моята цел.Мноо се надявам да не се подам на свинщината, която усещам как настъпва бавно и решително, преди да достигна целта си.
Пожелавам на всички ви хубав ден и много минуси! Hug

# 129
tonnny_bg аз не се храня така всеки ден хахах  Laughing По принцип си ям закуска, обяд и вечеря и понякога следобедна закуска, ако огладнея. А как се докарах до тия килограми ли? Ами много просто. С binge eating  Embarassed . Като бях на 13 се почна, защото се преместихме от Гърция в Германия. Тресеше ме див пубертет, не знаех дума на немски, бях срамежлива, майка ми беше заета с малката ми сестра, която беше на няколко месеца... И така почнах да ям много, защото ми даваше някакво моментно успокоение. Хранех се тайно, поглъщах неимоверни количества и просто не можех да спра. После почнах да повръщам, после съвсем спрях да ям и после пак отначало... Абе 3 години беше някъв ад. На 16 се преместихме в Кипър, намерих си приятели, гадже, свалих ей така около 10кг и успявах да си задържа 72-73кг без усилия. Е, да, ама завърших училище и пак дойдох в Германия да следвам и пак се почна с емоционалното ядене и за няколко месеца станах 85кг! Тогава ми прищрака, че така не може и трябва да се науча да си контролирам емоциите по друг начин. Започнах Дюкан и свалих за месец 8кг. После лека по лека започнах да вкарвам други храни и прекъснах режима. Задържах си 77кг  около година без изобщо да внимавам какво ям. Тогава се запознах и с годеника ми, смених си специалността и се чувстах супер. През май почнах пак Дюкан, за да сваля още малко. Свалих за месец и половина 7кг и от юли до сега си поддържам 70кг. През ноември реших да почна да се храня здравословно с дюкански елементи. Тоест закусвам трици, ям предимно протеини, зеленчуци гледам да има всеки ден, но не в огромни количества и ако има повод или просто адски много ми се дояде нещо просто си хапвам мъничко. Гледам да не се ограничавам, за да не изпадна пак в някоя крайност и или да спра да ям или да почна с бинджинг. И не искам вече да свързам храната с чувството за вина, за това и не гледам на нищо като "забранено". Иска ми се много да стана 63кг защото съм 1,73м висока и е перфектното тегло, но не мисля, че някога ще го постигна. Калкулатора ми каза 67кг но и тях не се виждам да ги постигам без адски ограничения. Сега съм 68-70кг зависи от деня. Не изглеждам зле. Нося 38-ми размер (преди година 42-ри ми  беше почнал да ми отеснява!) и М или S за рокли и блузи. Зависи от модела. Ама си имам дупе и кълки и не се харесвам много, макар, че се приемам и не се ненавиждам като преди.
За който не знае какво е ето малко инфо за binge eating disorder:
Цитат
Разстройство на пристъпно (компулсивно) преяждане (binge eating disorder)

Характеризира се от повтарящи се пристъпи на преяждане, със загуба на контрол и невъзможност да се прекрати храненето (както при БН), но без последващо очистване. Обикновено пристъпите са при напрежение, стрес, негативни изживявания – т.нар. емоционално хранене. Страдащите осъзнават, че количеството храна, което поемат, е голямо, срамуват се от това, прикриват се, предпочитат да се хранят сами и правят многократни опити за диети. Разстройството е по-разпростра нено от БН, двата пола са еднакво засегнати, възрастовите граници са по-големи – 20 до 50 години, половината от пациентите са с наднормено тегло или затлъстяване.

# 130
rossykv, Дюкан го е обяснил като "метаболитен синдром" или нещо подобно беше, не съм 100% сигурна. Дефакто колкто по-дълго се "мотаем" във втора, толкова повече започва да се съпротивлява организма. Даже е казал нещо от сорта, че след дълго режимстване организма започва да извлича максимален брой калории от храната. Не мога в момента да намеря точния цитат, но горе долу това е казал. Истина е, че не може вечно да се седи във втора, колкото удобна и безопасна (от към повторно напълняване) да ни се струва. Организма си иска всички хранителни елементи и тн.т.
Друг е въпроса дали сме успели за времето в което сме били във II фаза да придобием навици на хранене, с които да запазим новопостигнатото си тегло. Много старание трябва, то е ясно. Трябва да се обръща внимание и на детайлите, на мъничките камъченца, които обръщат колата. Наистина е трудно (поне за някои) да озаптяват прасчо и да го държат в кочинката под строг надзор. Но трябва! Трудили сме се месеци (а някои и години), за да постигнем нещо, просто НЕ ТРЯБВА да допускаме да провалим всичко. Знаем си прекрасно, че който е предразположен, ако не внимава МНОГО рано или късно пак ще се докара до там, че да трябва да пази диета Sad Това е положението! Нали ни е по-хубаво да сме елегантни, да носим дрехите които искаме, да ни е леко, да не се задъхваме по стълбите, да харесваме това, което виждаме в огледалото...
Пак се разписах... то тези неща всеки от нас ги знае на теория, да се подкрепяме и да се стараем да прилагаме всичко и на практика  Hug

ПП: Sunny_89, защо не опиташ схемата 2П/5ПЗ, която Дюкан препоръчва при напълняване в долната част на тялото? Ти така или иначе си се храниш предимно с месо и зеленчуци, ако няма да ти натежат 2 протеинови дни, можеш да се пробваш. Четох, че не се сваляло много на килограми, но наистина мерките намалявали точно в тази част на тялото. Simple Smile

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 16:46 от becktin

# 131
Я да ви попитам нещо, макар че съм почти сигурна в отговора - кленовият сироп разрешен ли е или не? Децата искаха да го опитат и откъм 2 месеца се разхожда в къщи. Ако се окаже, че не е режимен (както всъщност предполагам) ще трябва да измисля как да го оползотворя в разни работи за мъжът и децата, но ако е режимен бих го опитала и аз.

# 132
  • Лутаща се
Уф, от няколко дни ровя из рецептите по Дюкански. Някъде бях видяла торта с шоколадов крем с приложена снимка. Не се сещам нито къде, нито чия е.
Продуктите съм записала, но как се приготвя и колко се сиропира .... Embarassed
Някой сеща ли се?

PS: Намерих я, ще правя торта

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 19:12 от skarlet71

# 133
[... понякога си мисля, че за тази цена съм готова цял живот да си остана във втора (поне си я свикнах и не ми е никак трудно Simple Smile)... шегата настрана, започвам да се чудя колко още да се мотам във втора... навсякъде май чета, че е хубаво да се мине през втора възможно най-бързо? може ли някой да ме светне защо? мисля си, че сигурно е свързано с това, че организмът ми ще привикне и после същите методи не биха му въздействали, но дали правилно си мисля?
rossykv, първата причина за която се сещам е, че във втора, независимо че не седиш гладна, са изключени или намалени до минимум, голяма част от хранителните вещества, които  присъстват в нормалното балансирано хранене, като зърнени храни и плодове, мазнини. Релано не доставяш всички необходими съставки на организма си за да функционира нормално. Затова личното ми мнение е че трябва максимално кратко да се задържим във втора фаза. Привикване може да се получи, но то е нещо второстепенно.

Падаща звезда, браво за изпитите!  При положение че си свалила това на линийката ще се справиш с пораженията. bouquet

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 17:39 от Екатерина :)

# 134
  • Plovdiv->Toronto
Я да ви попитам нещо, макар че съм почти сигурна в отговора - кленовият сироп разрешен ли е или не?
Не, не е режимен, захар си е. Освен очевидните заливателни достойнства  newsm64  е много вкусно ако го сложиш в мъфини вместо захар или мед  Peace ...

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 19:33 от eli_c

Общи условия

Активация на акаунт