Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 16

• 79 040
  • 766
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
  Таня, браво за решението ви да пуснете детето на изпита в Горна баня.Не съм видяла тазгодишният тест, но в предишни години дават задачки много сходни на нещата, който прави Васко в центъра.На него му е много приятно да работи по "Азбука на мисленето".
   Самият факт, че е останала сама и сте успяли да я мотивирате е голямо постижение.това е важна тренировка за първи клас, където всеки ден ще правят писмено изпитване.Синът ми продължава да предава празни листове на госпожата, въпреки, че може да се справи донякъде.Оценките, не го вълнуват и не осъзнава, че понякога е важно да показваш знанията си.
   Много ще ни липсваш в темата, научих страшно много от теб.Но се радвам за вас с Дара и дано да нямаш поводи да се върнеш тук  bouquet.

# 601
  • sofia
April 2010…Autism Rates Rocket – 1 in 38 British Boys – Cambridge Study

# 602
  • София
Благодаря за думите The Game!

Дано това лято и твоето дете да се мотивира да показва резултати. Съдейки по моята дъщеря детската градина, училището са много важни. Спомням си, че като студентка давах уроци по математика и една година ми се бяха паднали деца в 9-ти клас, изостоващи по математика и без желание за работа. Но като ги подхванах, дадох им самочувствие и ги окуражих да го показват, те постигнаха много добри резултати. Може сега да потърсите някакви интересни занимания. Сф  е залята с примамливи неща и чак се чудя как да успеем. Може би и в Пловдив има.
И при дъщеря ми в държавната градина нямаше желание да работи, в средната частна беше гору-долу, те и се караха и я ядосваха, тя се стараеше от страх. А в последната градина как го постигнаха не знам, но в момента има страхотно желание да се изявява, да е достатъчно добра и т.н. Дано да се запази и в училище!

Успех!

# 603
TanyaMG, аз също съм на мнение, че е много важна средата, в която се обучава детето.Майка ми е учителка по математика и когато я нямаше аз също съм помагала на деца от квартала.Наистина си е страст да решаваш задачи по математика./Като завършила МГ-Варна. Wink/
Дано, въпреки изпитанието пред което сме подложени бъдем по-силни и помогнем да децата ни да изминат своя път.Дано и ние намерим най-подходящата градина и да ни приемат такива, каквито сме.

# 604
  Големи благодарности на Kesaja за организирането на изложбата,която се откри вчера!Както и благодаря за всичките й усилия ,които полага за каузата Аутизъм.   bouquet  bouquet  bouquet

Имаше много народ на откриването!
  Съжалявам ,че блокирах заради шумотевицата (явно и аз имам някаква степен на СИД) и не успях да бъда по-адекватна в някои по-отговорни моменти.

Шефчето,радвам се,че се видяхме!  Hug

# 605
  • Варна
Бихте ли ме насочили къде да отида за да се установи имаме ли аутизъм или не.Няма значение в кой град -належащо ми е.Детенце е на две години.

# 606
След 3-тата година в Александровска-София.
На нас така ни казаха невролозите от Св.Наум-София.

# 607
n_alex76 , На моето дете в Александровска болница ,Клиника Св. Никола му поставиха диагноза на 2г.

Селма  Hug

# 608
  • Варна
Шефче,а като звънна кой да търся,какво да обясня-че детето ми не говори,не разбира,какво трябва да им кажа.А направлението от личната за хоспитализация,нали така?талон 7ли?

# 609
valito 79 ,Обаждаш се и казваш какви притеснения имате .Те ще ти кажат какво искат.
02/9230 375-телефона за консултации и заявки за прегледи .

Изложбата вчера в Арт Галерия Руакана мина страхотно.Имаше много гости,родители, специалисти,представители на властта и Нова Телевизия ,които отразиха събитието.
В Понеделник в Предаването на Гала сигурно ще излъчат репортажа.

Инициативата беше открита от Зам. Министърката на образованието Милена Дамянова. Ирена Соколова- член на комисията по образование в Народното събрание и психолог, която приема каузата за лична и кмета на община "Триадица" Евтим Евтимов.Присъстваха представители на Кабинета на Омбудсмана- Юлия Касалийска- Началник отдел "Образование", Заместник Изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане Даринка Янкова, голяма част от Комисията по образование в Народното събрание, Татяна Предова- председател на работната група за Стандарта за включващо обучение и Анет Маринова.Катерина Щерева от СУ, с изключителната подкрепа, на която от Септември се открива специалност в СУ- в следдипломна квалификация "Пракатики за работа с деца от аутистичния спектър".
С откриването на изложбата се даде старт на Фонда за терапии на деца от аутистичния спектър.

До седмица ще обявим процедурата за кандидатстване- за включване на деца от аутистичния спектър във Фонда.

Последна редакция: пт, 03 юни 2011, 17:57 от Шефчето

# 610
Шефче,а като звънна кой да търся,какво да обясня-че детето ми не говори,не разбира,какво трябва да им кажа.А направлението от личната за хоспитализация,нали така?талон 7ли?

И ние сме така.Не говорим и не разбираме.Затова ходихме на невролог в Св.Наум с направление за хоспитализация по клинична пътека 12, МКБ F 83.Потвърдиха диагнозата.
Ако плеснеш с ръце и реагира няма нужда да ходиш на преглед за слуха, защото за деца до 3 г. се прави с пълна упойка в ИСУЛ.

Последна редакция: пт, 03 юни 2011, 18:23 от n_alex76

# 611
  • Варна
Ние за слуха трябва да отидем задължително,защото си имаме и други проблеми.Благодаря за инфото.  bouquetРових се и ми излезе един център Холиста-някой има ли впечатления?

# 612
Мили майчета споделете как стоят нещата при вас с обличането и събличането?Ние сме на 4.7години и още не умее да се съблича и облича сам:((когато се опитвам да го уча все плаче и се отказва

# 613
  • София

И ние сме така.Не говорим и не разбираме.Затова ходихме на невролог в Св.Наум с направление за хоспитализация по клинична пътека 12, МКБ F 83.Потвърдиха диагнозата.
Ако плеснеш с ръце и реагира няма нужда да ходиш на преглед за слуха, защото за деца до 3 г. се прави с пълна упойка в ИСУЛ.
Ами моя малкия не реагира на пляскането, но проблем със слуха нямал според аудиограмата. В епикризата от св. Никола пише - Разтройство на експресивната и рецесивна реч и искат реоценка след 6 месеца. Иначе имал някои аутистични признаци...Не ми стана ясно разбира ли какво му се говори, защото команди не изпълнява newsm78. Обследваха го близо месец.
Таня,   bouquet Мисля, че съпругът ти много правилно те е посъветвал за логопедията. В случай, че решиш - Успех Hug

# 614
Цитат
    това не е съвсем така....може да не чува "някой честоти"...за пълната упойка също не съм съгласна, нашата е правена на 1 г и 8 месеца без упойка.....просто се разбрахме за аудиограма без час....съобразена с обедния сън на детето.....излязохме на разходка....заспа в количката и ....по най-бързия начин в кабинета. Всички кабели, жици...се закачиха бавно и внимателно без да го събудят, без да го вадим от количката....за около 10 минути всичко беше готово.

Общи условия

Активация на акаунт