Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 16

• 79 008
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
Мами, някоя от Вас уведомила ли е педито, че се отказва от последваща задължителна имунизация на детето?

http://lex.bg/laws/ldoc/2135504228

НАРЕДБА № 15 ОТ 12 МАЙ 2005 Г. ЗА ИМУНИЗАЦИИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Чл. 14. Всеки медицински специалист, който установи нежелана реакция след ваксинация, е длъжен да уведоми РИОКОЗ незабавно по телефона и писмено чрез попълване на "Съобщение за проучване на нежелани реакции след ваксинация" по образец (приложение № 8 ).

Чл. 27. При осъществяване на надзора на имунопрофилактиката РИОКОЗ има следните задължения:
9. проучва всяка съобщена нежелана реакция след ваксинация и изпраща ежемесечно и годишно с натрупване писмена информация в МЗ и Изпълнителната агенция по лекарствата по образец (приложение № 11) за регистрираните и проучени нежелани реакции след ваксинация на обслужваната територия;

# 676
  • София
n_alex76 , и да е увредено детето ти от ваксина, не можеш да върнеш времето назад. Това, което ТРЯБВА да направиш е да се опиташ да му помогнеш да навакса дефицитите си.
Моите деца не ги ваксинирам от момента, когато разбрах, за съмненията, че ваксина е увредила детето ми. И аз и съпруга ми също. Личната лекарка ме уведоми за рисковете от липса на ваксинация - защото е длъжна да ме уведоми, написа в картона - не се ваксинират по желание на родителите и толкоз. Аз съм си слагала една ваксина, когато ме ухапа куче, защото доктора ме уведоми, че от тетенус се мре и реших, че ще рискувам. За децата също претеглям за и против и за сега отказвам.

Ако педиатъра не е съгласен да не ваксинира - търсиш такъв, който ще се съгласи и си записваш там детето. Какво толкова има да се мисли  Thinking. Хвърли си усилията за поправка на пораженията, а не за това кого да обвиниш.

# 677
В България проблема с ваксините е че държавата не ти дава право на избор,при липса на всички такива не ти приемат детето в градина ,не отпускат детски.Ние сега сме на 4 и 9м,и на 6г ме чака голяма борба.

# 678
  • София
Двойните детски за дете с ТЕЛК се отпускат без бележка за ваксини!

В ДГ приемат деца с частично поставени ваксини, не е необходимо да са всичките. За останалите несложени..............знаете колко вратички, отлагания и врътки могат да се измислят. А щом детето е увредено от ваксина - значи все пак е слагана някаква - нали.
Отделно има комисии на които се минава за отлагане от ваксини. Може да се пробвате и намерите начин да минете през такава комисия  Wink.
Друг вариант - частна ДГ.

iviviv , на 6 год. детето ти ще е в подготвителна група, която е задължителна със и без ваксини. Никаква борба не те чака. Успокой се  Grinning

# 679
Двойните детски за дете с ТЕЛК се отпускат без бележка за ваксини!

Верно ли?
    На нас ни поискаха да предоставим бележка.   Rolling Eyes

# 680
  • София
От скоро отпадна това изискване. Искат бележка само за деца без ТЕЛК. И ако имаш повече от един брой деца - взимаш само за децата без мед. проблем и  разбира се, ако дохода ти не надвишава определената сума.
Аз февруари подавах документи и ми върнаха бележката за ваксини, която стриктно си взех от джипката и казаха "Не ни трябва не се изисква". Някъде в интеграционния подфорум със сигурност го пише  и даже с наредбите .Четох го Peace

Ето го

Последна редакция: вт, 19 юли 2011, 16:48 от Катина

# 681
  • София
Здравейте, аз ще нахълтам в темичката ви по повод  ваксините и ДГ. Моят син е роден 3 месеца преждевременно и е с диагноза ДЦП, добрата новина е, че сме сравнително лека степен. Едва ли ще сложа ваксини - имаме БЦЖ и 2 хепатитни. Ще пробваме да го освободим с комисия, но шансовете са минимални. Ако можете да споделите за софийски частни градини, където радушно са приели вашите деца без ваксини, а и освен това виждате полза да ходят там. Не знам обаче дали ще ни искат заради физическия проблем  Confused.
Още нещо, има ли деца, които са започнали градина не с набора си, а година по-късно, независимо дали частна или държавна? Синът ми е роден в края на декември 2009, а трябваше да се роди в края на март 2010. Доколкото разбрах, не може да се отлага градина по медицински причини, т.е да тръгне с набор 2010 в първа група. Много е абсурдно, защото, ако се беше родил здраво, доносено дете, щеше да е в 2010-та, а сега с всичките му проблеми, трябва да го дам на 2.5 г. коригирана възраст  #Cussing out.

# 682
Ваксините - какво не знаем за тях?
http://homeohelp.eu/rumenstoichevsblog/385-vaksinite-kakvo-ne-znaem-za-tyah-.html

"Например, алуминий се съдържа във ваксините Diftet, Engerix, Euvax, Imovax, Pentaxim, Prevenar, Priorix, Tetadif, Tetraxim. Живак се съдържа в Diftet и Euvax. Формалдехид се съдържа в Imovax, Pentaxim, Tetraxim.
 Данни за причинно-следствена връзка между ваксините и аутизма има в изобилие, това е океан от информация, огромна част от която е напълно достоверна. Като се има предвид незрялостта на кръвно-мозъчната бариера при дечицата на възраст до 1 година – а това е годината, през която те са буквално бомбардирани с ваксини – никак не е трудно да се приеме, че всички токсини, съдържащи се във ваксините, проникват директно в мозъка. И не само токсините. Полиомиелитните вируси, вкарвани в организма на двумесечното бебе с първия прием на Pentaxim, могат напълно безпрепятствено да достигнат до мозъка. И го правят." Sad

# 683
  • София
Не знам не мога да взема страна по ваксините - аз си мисля, че ако се правят след 1 годишна възраст и на интеревал 3-6 месеца няма особена опасност за детето.
Ако детето е навършило 1 година може да се определи добре какво е развитието му, ако няма отклонения или ако те са минимални не виждам риск да се ваксинира. Лекаря също ще прецени.  Ако детето ви сега е за възраст за реваксинация, има затруднения в говора и осъзнаването може да изчакате една година. А в темата на Дорка имаше план за намаляване на вредните въздействие с антиоксиданти. Ако един месец след ваксината пазите детето от болести и му давате антиоксидант и пробиотици, силна храна и т.н.
Ако детето не се оправи за година и половина две и се прецени, че е за ТЕЛК и аз знам, че за тези деца поотпаднаха изискванията.
За това, че отпадат детските - то няма нищо за децата по 4  години нито логопед, нито места в градините, там отиват и детските.

Аз пък съм на обратна вълна искам да ваксинирам дъщеря ми против шарка, защото не е карала, а само чета какви страхотии има като последици - херпес зостер /между другото сега се сещам, че съм чувала, че този херпес, ако го има майката може детето да се зарази по време на раждането и да има забавено развие/.

Частните градини и те са задължени да приемат ваксинирани деца, но децата си забавят ваксините по различни причини - болести, пътувания, според мен не е нужно да заявявате пред тях, че няма да си ваксинирате детето, ако ви питат казвате, че има някои ваксини, другите ще ги слагате по календар с личният лекар. Нашата лична лекарка също не е много за ваксините, сега ни предстой една реимунизация и тя ни каза, че може да не я слагаме, но аз ще говоря и с други лекари как е по-добре.

Друг вариант, особено за малки деца са Родителските кооперативи, една мама от тази тема развива - http://prikasendom.posterous.com/ . Всички кооперативи имат хубави занимания, някой са с целодневна форма, други до обяд.

# 684
Катина,благодаря!  Simple Smile

TanyaMG,чувала съм мнения,че шарките са едни от най-неопасните болести.  Peace
Ти си преценяваш,разбира се,  Hug но аз може би не бих ваксинирала детето си против шарка.

Щом загоровихме за шарки....
  В момента сина ми ,както и дъщеричката,карат Варицела.
  Нашата хомеопат-ка се изказа,че по принцип децата от аутистичен спектър много рядко хващат шарки и ако сина ми хванел такава,това щяло да е добър знак за хода на хомеопатичното лечение.

Та ви питам (за дъщерята на Таня е ясно) вашите дечица дали са карали Варицела или друг вид шарка?

# 685
  • София
Селма, не знам колко майки ще се включат за варицелата, че сега е летен сезон, но по мои спомени доста от децата от темата я изкараха. Детските градини не прощават на никого. И на мен ще ми е интересно дали има други деца некарали варицела. Ние не сме я хванали, защото не сме имали такива контакти, два пъти в държавната градина имаше епидемия и ние я спирахме. А сещам се, че бях чела мнение на майка с дете в Тацитус и те имаха шарка, както и повечето деца от градината.
Брей дали да не дойдем на гости да се заразим Simple Smile, щото догодина в училище едва ли ще ни се размине  Sad

# 686
  • София
Мишо е карал. Изкара я сравнително леко, но впоследствие получи възпаление на ставите, като усложнение след шарката. Зарази се от раз от сестра си, която пък много трудно се зарази след години контакти с деца с варицела.

Таня аз не бих поставила тази ваксина. Дъщеря ми имаше херпес зостер 4 год. преди да се зарази с варицелата. Беше екзема на пръстчето на ръчичката и мина с мазане с кремчета.
Имам невероятен педиатър, постоянно четящ новите медицински данни и от нея знам, че ваксините предпазват около 30% от заболяването за което са измислени. Гледах един филм за ваксините - давала съм някъде линк за него. В него са документирани случаи на възрастни хора на инвалидни колички заболели трайно и нелечимо от антигрипна ваксина примерно. Нищо, че ваксината им е слагана на 30 год., а не на 1  ooooh!

# 687

Брей дали да не дойдем на гости да се заразим Simple Smile, щото догодина в училище едва ли ще ни се размине  Sad
    Ще трябва да побързате,ако решите!  Hug
     Че май само бебката е останала заразна за момента.  Simple Smile
     Гарантираме ви чист вирус без алуминий и формалдехид.  Wink Hug

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 12:57 от Селма

# 688
  • София
А аз защо си спомням, че заразата става само до избиване на първата пъпка или 24 часа след това. Карантинния период мисля, че беше 21 дни след контакта в този 24 часов период  newsm78

# 689
Здравейте момичета  Hug
Четете ми мислите Simple Smile И аз доста често си мисля ,че големия беше на 4г. като изкара Варицела ,а Дани е вече на 6 г. и не я е карал още ,въпреки че ходи на градина .Знам ,че колкото е по-голям човек по-трудно я изкарва и си мислех че не е добре ,това че Дани не се е заразил още. Иначе ние периодично сме постоянно с някакви обриви ,приличащи на шарка ,което е признак за някаъв проблем в организма ,най-вероятно натрупано доста над допустимото количество токсини . Аз на свой ред ще помоля някой ако има какво да сподели за тези обриви да го направи и дали и при вашите дечица се срещат понякога такива ? Благодаря предварително за отговорите  bouquet
Желая ви едно разпускащо и отморяващо лято  Hug

Общи условия

Активация на акаунт