Отговори
# 435
  • София
В Нов Стандарт започват курсове по френски език от днес, три пъти седмично. Други групи ще има от 23.02- съботно-неделни и от 07.03- седмични, като тези ще бъдат два пъти седмично. Мен ме устройва курса, който започва от 7-ми. Мисля да звънна и в ЕС, някой има ли информация за тях? Като че ли за тези две школи отзивите бяха най-добри в темата Peace

Редактирам се. ЕС не предлагат курсове по френски по програмата. А за френския институт на Славейков някой има ли инфо дали работи по програмата?

Последна редакция: пн, 04 фев 2013, 10:31 от kici

# 436
В Нов Стандарт започват курсове по френски език от днес, три пъти седмично. Други групи ще има от 23.02- съботно-неделни и от 07.03- седмични, като тези ще бъдат два пъти седмично. Мен ме устройва курса, който започва от 7-ми. Мисля да звънна и в ЕС, някой има ли информация за тях? Като че ли за тези две школи отзивите бяха най-добри в темата Peace

Редактирам се. ЕС не предлагат курсове по френски по програмата. А за френския институт на Славейков някой има ли инфо дали работи по програмата?

Kici,
добри ли са впечатленията ти от Нов стандарт?
аз разбрах от ЕС България, че от 18.02, 19.02. и 23.02 стартират курсове по френски, но се доплащат 180 лв. общо за трите нива. Събирам впечатления и за тях.
Разбрах и от Френския институт, че не работят по тази програма. Sad
Имаш ли впечатления и по другите ДО за френски. Аз все още не мога да избера подходящ доставчик.. Sad
Благодаря предварително Wink.

# 437
  • София

Kici,
добри ли са впечатленията ти от Нов стандарт?
аз разбрах от ЕС България, че от 18.02, 19.02. и 23.02 стартират курсове по френски, но се доплащат 180 лв. общо за трите нива. Събирам впечатления и за тях.
Разбрах и от Френския институт, че не работят по тази програма. Sad
Имаш ли впечатления и по другите ДО за френски. Аз все още не мога да избера подходящ доставчик.. Sad
Благодаря предварително Wink.
Aз съм на същото дереже ,но като цяло се спрях на Нов  Стандарт май последно...

# 438
  • София
Изчетох цялата тема и отзивите за Нов стандарт по-назад в темата са добри. Мисля, че именно за френски език беше писал някой. Аз днес звънях в ЕС, казаха, че за сега няма да има курс. Евентуално ако се сформира група по натам. Другата школа, за която имаше добри отзиви беше Омега, но там не съм звъняла.

Днес прозвънях и Тара Актив и Детелина. От Тара ми казаха, че поради некоректно отношение от страна на бюрото по труда тази година няма да организират курсове по тази програма. В Детелина заповат съботно/неделни курсове от 09.02., които се провеждат до хотел Плиска. Аз за сега се спирам на Нов Стандарт Peace

Последна редакция: вт, 05 фев 2013, 13:21 от kici

# 439
Здравейте , момичета  и момчета .
С удоволствие изчетох последните 10-15 страници с отзиви и съвети .

За справка на търсещите курс по език и/или професионално обучение : http://training.az.government.bg/list/search/po

не само че линкът работи и търсачките действат, ами има и адрес и телефон на съотв. школа !!! Направо да не повярва човек Wink

# 440
А сега по същество по проблема който ме доведе тук - курсове по език в СОФИЯ .

***Учебен център 'Омега' са се отказали да работят с програмата , и не са единствените доколкото разбирам
***Бюро студентски труд имат курсове по испански , немски и английски - без френски !!! тел. 0885-921-189 с изкл. мило обслужване
***на сайта на школа 'академия Роял' има тестове по език - ако ви е любопитно http://royal.vipgroup-bg.com/ ... И работят 14ч-22ч - на знам дали връщат отговор на тел.секретар
***УЦ Детелина (980-82-83 ), Нов Стандарт ( 983-37-07 ) и ЕС България ( 989-23-15 ) организират ФРЕНСКИ единствено А1+А2+В1
***ОЦ МИЛЕНИУМ ООД 986-60-46 (ул. "Аксаков" 28) вече имат започнал курс по ФРЕНСКИ от В1+В2+С1
***ЕШ Академия ( 980-41-53 ) сформират група по ФРЕНСКИ А2+В1+В2 от 19.02.2013

УСПЕХ на всички и до нови и ползотворни срещи в блога

# 441
Kici, благодаря за инфото за Тара Актив и Детелина. Аз чаках уж потвърждение от Тара, но явно, че не са се разбрали с Агенцията и са решили да не уведомяват желаещите Confused.
Може би и аз ще се насоча към Нов Стандарт. Иначе получих добри отзиви и за Айли, но те започват курс сега от 11.02 от 18ч. и имали май само едно свободно място, така че на мен това ми отпада като вариант. Омега също не работили вече по програмата, просто за инфо. 

# 442
Може ли да ми кажете по какви критерии да избера доставчик по немски език? Аз съм се спряла като локация на тези двата - КОМПЮТЪРЕН И ЕЗИКОВ ЦЕНТЪР ЕВРОПА и Адеко България
Лично аз прегледах възможните фирми от списъка на Агенция по заетостта. Отхвърлих тези, които се намират в неудобни за мен места (далеч от дома и работното ми място). Отхвърлих и тези, които предлагат само курсове за по-високи нива. Прегледах и различни мнения в интернет. Важното тази година е, че не се позволява дистанционно провеждане на курсовете, за разлика от миналата година.

И така се спрях на ЕС България, поради добрите отзиви в този форум както и от мои познати. За съжаление за момента не могат да сформират група с начално ниво A2. За ниво A1 има достатъчно желаещи и курсовете им се провеждат всяка неделя по 8 часа. И те изискват допълнително заплащане в размер на около 70 лв за всяко от трите нива (общо около 210 лв). От Агенцията по заетостта ми обясниха, че на фирми се дава разрешение да изискват допълнително заплащане, когато часовете за взимане на три нива са повече от 300 или с цел закупуване на учебни материали.

Октопод с рокля, ако не знаеш за кое ниво си - на мен от ЕС България ми изпратиха тест по електронната поща и ми отговориха до 2-3 дни за кое ниво съм според тях. В случай, че си за ниво A2, обмисли тази фирма (аз съм се спряла на учебния център на бул. Витоша, тъй като е близо до местоработата ми, а курсовете за А2 са сряда и петък вечер).

Отново пиша със запитване, има ли някой с начално ниво А2 на немски език? И на коя фирма се е спрял?

# 443
# 444
Отново пиша със запитване, има ли някой с начално ниво А2 на немски език? И на коя фирма се е спрял?

Нямам никакви съмнения за кое ниво съм. Трябва да започна от азбуката. Започвам в Адеко от 18.02.

А2 видях при Интелект - http://www.intellect.bg/bg/praga/german-praga

# 445
Здравейте,
аз също получих своя ваучер вчера. След дълго търсене из доставчиците на испански език (начинаещи), се спрях на Милениум,  защото локацията ми е удобна (Аксаков 28), както и часовете за провеждане на курса от 18.30 до 21.00 ч  два дни през седмицата. Учебниците се предоставят безплатно от доставчика на услугата. Курса започва на 05.03.2013г.
В процеса на търсене събрах следната информация за предстоящи курсове по испански за начинаещи:
1) УЦ Детелина започват курс на 23.02 - съботно-неделен от 17.30 до 20.00ч в залата до Плиска.
2) Хекс Интернешънъл - 18.03 - на Дондуков 5, пон и сряда от 18,30-21,30ч и две недели в месеца от 09,00-15,30ч
3) Интелект - 12.03 - на Патр. Евтимий 45 - вторник и четв. - 18,30-21,30ч
4) ЕШ Академия (Номинатус) - 05.03 - зад Халите вторник, четв. и през петък - 18,15-21,45 ч
5) Хермес - 05.03 - бул. Христо Ботев 1 - вторник и четв - 18,30-21,30ч и събота 10,00-14,30ч

# 446
Здравейте.
Удълих ваучера си с един месец (тъй като изтичаше на 14.02.2013г.) и все пак се отказах да чакам за ниво  А2 на немски в ЕС България. Получих добри препоръки за Нов стандарт, които предлагат две опиции при обучение по "Аз мога повече" със стартово ниво А2:
     - делничен курс (понеделник, сряда и петък), започващ от 13.03.2013г., който ще се провежда от 14:00 до 18:10ч. (4 учебни часа на ден);
     - съботно-неделен курс, започващ от 06.04.2013г., който ще се провежда от 09:30 до 13:40ч. (6 учебни часа на ден).
Спрях се на втория вариант и днес се записах. Съществена разлика е и че Нов стандарт не изисква никакво допълнително заплащане за учебни материали, за разлика от ЕС България.
Успех на всички търсещи доставчик!

# 447
Здравейте,

Извинявам се, че не съм прочел цялата тема.
Бих желал да изучавам немски език по програма "Аз мога повече", ниво C1. Доколкото съм информиран, курсовете покриват три нива, т.е. се интересувам от нива B1, B2 и C1. Ще съм Ви благодарен, ако бихте могли да споделите отзиви от езикови школи, които предлагат подобни курсове. Интересувам се за територията на гр. София.

Благодаря!

Поздрави,
Николай

# 448
Здравейте,
Аз получих ваучер за испански език. Записах се в ЦЕНТЪР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ КЪМ ОБРАЗОВАТЕЛЕН БИЗНЕС ЦЕНТЪР ХЕРМЕС, гр.София,бул.Христо Ботев 1.Първо ме излъгаха за дните в които ще се провежда обучението.Бях се записала на вечер курс, а се оказа че трябва да идвам и в събота.
След това ни изчакаха да си подпишем договорите и да си извадим тетрадките и ни заявиха как курсът се отлага с 3 седмици,защото нямало група сякаш предната седмица не са го знаели.!!!
За мен за мошенници и ви съветвам да не се записвате там!! Стаята в която щеше да се провежда обучение миришеше на цигарен дим, а чиновете бяха толкова малки,че е невъзможно двама души да седят един до друг. Аз заявих,че се отказвам от обучението при тях и ще си върна ваучера.
И така ваучера го върнах в бюрото по труда, и с тях направихме споразумение, с което прекратяваме договора.

Здравейте,
Представител съм на Образователен бизнес център “Хермес”, повода да пиша тук е мнение за предлаганите от нас курсове по испански език по процедура “Аз мога повече” , публикувана на « #413 Четв., 17 Ян. 2013, 13:17 » от shamandurka79. Уважавам мнението на всеки и правото да го изкаже. Ще си позволя и аз да изкажа мнение и по – скоро да ви запозная изцяло с конкретната ситуация. По онтошение на :
“1.Първо ме излъгаха за дните в които ще се провежда обучението.Бях се записала на вечер курс, а се оказа че трябва да идвам и в събота.”
На всеки кандидат желаещ да се запише в предлагано от нас обучение се съобщават часовете и дните за провеждане. Дори тук във форума има цитирани дати и часове за същия курс по испански език изписани от кандидат търсил информация.

2. “Стаята в която щеше да се провежда обучение миришеше на цигарен дим, а чиновете бяха толкова малки,че е невъзможно двама души да седят един до друг.”
Центъра ни е лицензиран за провеждане на обучения за придобиване на квалификация и преквалификация. Базата ни също е лицензирана и съобразена с държавните образователни изисквания за този тип обучения.

3. Началото на  курса беше отложен поради недостатъчен брой кандидати. Обявените дати за курсове не са съобразени със сроковете за издаване на уведомления от ДБТ. Нямаме предварителна информация за сроковете на ДБТ.

Причината която пред нас беше изтъкната за прекратяването на договора е, че госпожата ще има бебе, което ще се роди през август месец и няма да има възможност да приключи обучението. След като отказахме да “покрием” госпожата при не посещаване на занятия в събота и евентуално не покриване на теста за ниво В1, прекратихме договора без каквито и да било санкции за приносителя на ваучера, независимо от възможностите предоставени ни от 251 ПМС.

За съжаление, в качеството си на доставчик на обучение понесохме прекалено много негативи и не мога да се съглася с дадената ни квалификация на лъжци и мошеници.
Пожелавам успех на госпожата и всички вас.

# 449
Здравейте,
Имам приятелка, която миналата година се записа по програмата аз мога повече в Нов Стандарт по френски... Тя беше страшно разочерована от обучението там, изкара само едно ниво и за останалите реши, че няма смисъл да си губи времето и си доплати сама за покрие оставащата сума по неизползвания ваучер.
Аз миналата година се записах на платен курс по немски ниво А1 пак в Нов Стандарт. Нивото за мен беше средно, в никакъв случай отлично.... Като цяло всички предподаватели там са хора без опит, студенти 3-4 курс, които нямат опит в преподаването, а и не са перфектни в знанията си!!!!
Не бих се записала пак там на курс.
В момента имам издадено уведомление и съм решила да се запиша в ЕС България, въпреки че ваучера се доплаща. Дано да си заслужава!! Някой има ли отзиви за Бела Вачева- преподавател там по немски. Аз най-вероятно ще започна курс при нея.

Общи условия

Активация на акаунт