Майчинството счетоводно - 38

• 44 285
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Zdraveite imam nqkolko vaprosa momi4eta.sega rabota v edin magazin bremenna sam v 7g.s imam malko riskova bremennost i trqbva da sam vk16ti no problema e 4e imam samo 10meseca staj tai kato na drugite mesta ne sa mi pla6tani osigurovki ta sega se nalaga do kraq na bremennosta da rabota za da mi stanat 18m staj sega me usigorqvat na minimalna zaplata kakvi pari 6te vzemam sled kato rodq i ima li nqkakav variant da ne rabotq do kraq za6toto naistina ne se 4ustvam dobre.blagadarq predvaritelno

# 421
  • София
Здравейте!   bouquet
Имам следния въпрос: Влязох туко що в системата на НОИ с моя ПИК да видя какво става с изплащането на майчинството ми и се загледах в старите болнични покрай раждането на каката, и забелязах, че на два от болничните листа, този от болницата и този от педиатъра пише, че "в момента се обработват", а на останалите пише "изплатен".  Thinking Как да разбера дали са ми били изплатени полагащите ми се майчински или са се скатали?

# 422
  • София-Младост
Zdraveite imam nqkolko vaprosa momi4eta.sega rabota v edin magazin bremenna sam v 7g.s imam malko riskova bremennost i trqbva da sam vk16ti no problema e 4e imam samo 10meseca staj tai kato na drugite mesta ne sa mi pla6tani osigurovki ta sega se nalaga do kraq na bremennosta da rabota za da mi stanat 18m staj sega me usigorqvat na minimalna zaplata kakvi pari 6te vzemam sled kato rodq i ima li nqkakav variant da ne rabotq do kraq za6toto naistina ne se 4ustvam dobre.blagadarq predvaritelno
Разбира се, че можеш от сега до края да ползваш болничен. Този период се признава за осигурителен стаж, без да се внасят вноски.

Здравейте!   bouquet
Имам следния въпрос: Влязох туко що в системата на НОИ с моя ПИК да видя какво става с изплащането на майчинството ми и се загледах в старите болнични покрай раждането на каката, и забелязах, че на два от болничните листа, този от болницата и този от педиатъра пише, че "в момента се обработват", а на останалите пише "изплатен".  Thinking Как да разбера дали са ми били изплатени полагащите ми се майчински или са се скатали?
Влез на справки за изплатени обезщетения и си провери. Отделно можеш да си направиш разпечатка на банковата сметка за съответния период и да видиш какви са ти били постъпленията. Съмнявам се  за 2години да не си разбрала, че не са ти изплащали парите.

# 423
Sega si 4eta trudoviq dogovor pi6e sklu4vane na dogovora za neopredelen period sas srok na izpitanie 6meseca tova ima li nqkakvo zna4enie za mai4instvoto

# 424
  • София-Младост
Sega si 4eta trudoviq dogovor pi6e sklu4vane na dogovora za neopredelen period sas srok na izpitanie 6meseca tova ima li nqkakvo zna4enie za mai4instvoto
Има, означава че след тези 6 месеца работодателя може да реши, че не ставаш за тази работа и договорът да бъде прекратен. Докато си в болничен не може да се прекрати, а срока се удължава с този болничен.

Моля те, пиши на кирилица!

# 425
Pi6a vi telefona si zatova nemoga na kirilica i 6tom moje da me maxne az kakvo trqbva da napravq za da ne se slu4i tova daite mi savet 4e sega mnogo se pritesnix kakvo 6te stane i 6tom me usigurqvam na minimalna zaplata kakvi pari 6te vzema

# 426
Здравейте,
Искам да ви попитам нещо.
Дъщеря ми е на година и пет месеца. Прекратих си майчинството на 07.02.2011г. и я пуснах на ясла.
Сега чакам майчинство за януари 2011, но още няма преведено... Нали би трябвало да ми се преведе за този месец или то е изплатено януари и сега да чакам заплата март месец ?

Дано сте ме разбрали.. Embarassed

п.с Не бях забелязала, че въс справки в сайта на НОИ пише, че ще се изплатят на 01.03.2011г, в края на март ще се изплатят дните от 01.02 до 07.02.2011., а от март месец започвам да взимам редовно заплата.

Последна редакция: пн, 28 фев 2011, 12:39 от mouce_

# 427
  • София-Младост
Pi6a vi telefona si zatova nemoga na kirilica i 6tom moje da me maxne az kakvo trqbva da napravq za da ne se slu4i tova daite mi savet 4e sega mnogo se pritesnix kakvo 6te stane i 6tom me usigurqvam na minimalna zaplata kakvi pari 6te vzema
Ползвайте болничен до излизане в 45дневния болничен за бременост и раждане. Болничният за бременост  не може да е под минималната раб. заплата, така че това ще ви е и обезщетението.

Здравейте,
Искам да ви попитам нещо.
Дъщеря ми е на година и пет месеца. Прекратих си майчинството на 07.02.2011г. и я пуснах на ясла.
Сега чакам майчинство за януари 2011, но още няма преведено... Нали би трябвало да ми се преведе за този месец или то е изплатено януари и сега да чакам заплата март месец ?

Дано сте ме разбрали.. Embarassed

п.с Не бях забелязала, че въс справки в сайта на НОИ пише, че ще се изплатят на 01.03.2011г, в края на март ще се изплатят дните от 01.02 до 07.02.2011., а от март месец започвам да взимам редовно заплата.
Зависи кога са подадени декл.обр.1 за м.01, би следла опрез м.02 да получите майчинството за м.01.

# 428
Бихте ли ми казали как се изплаща тази 15-дневна отпуска на бащата за раждане на дете,като отпуск или като болничен?Благодаря Ви

# 429
викинци, аз съм на същия договор 6 месеца временен договор. Работих 3 месеца и излезнах по майчинство сега се връщам на работа и след 3 месеца трябва да ми подновят договора с постоянен. Попринцип няма да има проблеми с подновяването. Незнам как стоят нещатата при теб и какъв ти е шефа, ако е решил да не го поднови няма какво да направиш.

# 430
  • София-Младост
Бихте ли ми казали как се изплаща тази 15-дневна отпуска на бащата за раждане на дете,като отпуск или като болничен?Благодаря Ви
Като обезщетение.

# 431
daniela2222 Една позната наскоро ми разказа, че мъжа и си взел тези 15 дни, изплати ли му ги след 2 месеца, имало много разправии. Много съжаляват, че са се възползвали от тях.

# 432
Имам един бърз въпрос. В 45-дневния болничен, а и в другите след това като длъжност се записва тази по трудов договор (в случая проектант, при мен) или както е вписано в НОИ - "аналитичен специалист". Това оказва ли влияние и може ли да не ми признаят болничния, ако не е записано правилното?

Последна редакция: пн, 28 фев 2011, 13:18 от kuester

# 433
Osven da ne im kazvam 4e sam bremenna dokato ne podpi6a postoqniq dogovor makar 4e e gadno taka.neznam kakvo da pravq obarkax se ve4e.ako si vzama bolni4en ot sega kakvo 6te stane

# 434
Аз по договор съм "раздавач на инструменти", а в болничните листовете "инструменталчик", не съм имала проблеми с това.

vikinci в кой месец си ? Болничен се по майчинство се взима 45 дни преди термина. Защо искаш да си вземеш болничен?

Общи условия

Активация на акаунт