Майчинството счетоводно - 38

• 44 280
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Ne iskam da si vzemam prosto 6efovete mi sa mnogo krivi4ki ne obi4at da po4iva6 ili da si bolen sega si zagledax dogovora 4e imam ispitatelen srok straw me e da im kaja 4e sam bremenna za da ne me izgonqt koeto sam sigurna 4e 6te stane kato razberat a na me mi trqbva da rabotq za6to staja ne mi stiga za da moga da vzema mai4inski.zatova se dop4tax do vas kakvo moga i nemoga da napravq tova e

# 436
аз бях в същото положение, но моя шеф е невероятен и прави много отстъпки.  Наистина не знам какво друго да ти кажа. Спред мен и да изчакаш докато преподпишеш договора и им кажеш след това, те мога да се хванат за нещо друго. Ако са хора ще ти влезнат в положението.

# 437
Rabotata e tam 4e dokato podpi6a 6te imam ve4e dorta stabilno 6kembence taka 4e mislq 4e nqma da moga da skriq bremennosta

# 438
  • Ееей тук!
здравейте, имам нужда от спешен съвет. Попаднах в доста странна за мен ситуация, а именно: На 24.02.11 ми изтече ми майчинството, навръх рожденния ден на детенце ми звънна гл.счетоводителка на фирмата в която работех за да ми "честити" рожденничката и да ми напомни, че майчинството ми изтича и понеже преди да изляза в майчинство се осигурявах на по-висока заплата(което е масова практика  Simple Smile ) ми заявява, че трябва да ми пуснат ново доп.споразумение. До тук добре, казвам подгответе документите и ми се обадете да дойда да ги подпиша, като умишленно явно и двете заобикаляме малката подробност какво ще съдържа новото доп.споразумение...Та току що ми се обаждат от счетоводството че документите ми са готови и мога да отида да ги подпиша, питам ги аз на каква заплата е новото споразумение?Ами на 2ч. и 110.00лв ... newsm78
Моля подскажете как да действам и докъде бих могла да разчитам на закона...в този случай?
Аз категорично не съм съгласна с тази ситуация  Naughty
Как да постъпя...?

# 439
  • София-Младост
слънчоглед освен да не подписваш друго не мога да ти кажа.

# 440
Здравейте,имам един въпрос към запознатите
Имах болничен който обхваща периода от 10.01 до 13.02.
проверих в сайта на НОИ и там пише :
Актуален статус на документа: Изплатен             

Извършени плащания до момента (общо 1 085,61 лв.):
за м.1/2011г.: 641,50 лв. ; за м.2/2011г.: 444,11 лв.
Доход, от който е определено обезщетението по месеци за периода на болничния лист:
за м.1/2011г.: 819,37 лв. ; за м.2/2011г.: 567,26 лв. 

Само че на мен до момента са ми изплатени само 641.50 за януари.Знаете ли кога трябва да се изплатят другите? Имам продължение на болничния от 13.02 до 15.03.Дали с тези пари ще ми изплатят 444.11 лв.или има проблем след като в актуалния статус на документа пише ,че е изплатен?

# 441
  • Ееей тук!
Аз че няма да подписвам на този етап ми е ясно...но неподписването всъщност каква сила има???

# 442
  • София-Младост

Доход, от който е определено обезщетението по месеци за периода на болничния лист:

Само че на мен до момента са ми изплатени само 641.50 за януари.Знаете ли кога трябва да се изплатят другите? Имам продължение на болничния от 13.02 до 15.03.Дали с тези пари ще ми изплатят 444.11 лв.или има проблем след като в актуалния статус на документа пише ,че е изплатен?
Виж в справки за изплатени суми...на коя дата са изплатени или ще бъдат изплатени тези 444,11.
В раздела за подадените документи виж дали ти е обработен този болничен от 13,02.

# 443
Можете ли да ми кажете като си вземеш 45 дневния болничен преди раждане на какво основание се изплаща?Ако преди това съм била в болнични за общо заболяване а 1 година преди тях на минимална.За болничните за общо заболяване 80% от 240лв. до 45 дневния,а след това 90% върху болничните ли?

# 444

Виж в справки за изплатени суми...на коя дата са изплатени или ще бъдат изплатени тези 444,11.
В раздела за подадените документи виж дали ти е обработен този болничен от 13,02.

пише :изплатено обезщетение: 444.11  ,дата на ведомостта :01.03.2011

Болничния от 13.02 не е обработен,предполагам още не е занесен,тъй като заплатите ни ги изплащат на 10.-то число ,а аз го занесох чак на 15.02,така че ще го занесат след 10.03

# 445
lizi_beti,
дата на ведомостта - тогава ще ти го преведът.

# 446
  • Варна, Шумен
Здравейте!!! Да си кажа аз пак проблема! Понеже съм студентка имам право на 150лв. помощ 45-дни преди термин и след около седмица ще ми издадът листта. Но доколкото ми обясниха документите трябва да ги подавам по постоянен адрес, а в моя случей това означава около 150км. път което никак не ме радва. Имам спомен, че моя позната ми беше споменала че тя си е взела някаква белешка от общината по постоянен адрес, че няма от там да получава и си е подала документите в социялните по временна адресна регистрация. Аз днес отидох в общината да попитам и от там ми казаха, че неможело така трябвало да отида където се водя по лична карта! Ако някой знае дали има такъв вариант.... моля да ми помогне!!!

# 447
  • Пловдив
Здравейте!!! Да си кажа аз пак проблема! Понеже съм студентка имам право на 150лв. помощ 45-дни преди термин и след около седмица ще ми издадът листта. Но доколкото ми обясниха документите трябва да ги подавам по постоянен адрес, а в моя случей това означава около 150км. път което никак не ме радва. Имам спомен, че моя позната ми беше споменала че тя си е взела някаква белешка от общината по постоянен адрес, че няма от там да получава и си е подала документите в социялните по временна адресна регистрация. Аз днес отидох в общината да попитам и от там ми казаха, че неможело така трябвало да отида където се водя по лична карта! Ако някой знае дали има такъв вариант.... моля да ми помогне!!!

по ЛК се подават само
и други неща ще имаш да взимаш и подаваш по ЛК
може да си смениш адреса за удобство

# 448
  • Варна, Шумен

по ЛК се подават само
и други неща ще имаш да взимаш и подаваш по ЛК
може да си смениш адреса за удобство
Мислех го това като вариант ако няма друг начин да си сменя личната карта!!!

# 449
Ne iskam da si vzemam prosto 6efovete mi sa mnogo krivi4ki ne obi4at da po4iva6 ili da si bolen sega si zagledax dogovora 4e imam ispitatelen srok straw me e da im kaja 4e sam bremenna za da ne me izgonqt koeto sam sigurna 4e 6te stane kato razberat a na me mi trqbva da rabotq za6to staja ne mi stiga za da moga da vzema mai4inski.zatova se dop4tax do vas kakvo moga i nemoga da napravq tova e
Аз имах същите опасения, затова позната счетоводителка ме посъветва да взема бележка от гинеколога, установил бременността и да я представя на работодателя. По този начин се застраховаш, че няма да ти скроят номер. До колкото ми е известно си защитена от закона и нямат право да те уволняват. В противен случай може да действаш по съдебен път (дано не се налага)

Общи условия

Активация на акаунт