ПЪРВИ клас - епизод 20

• 30 326
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
Добро утро! Laughing
luda,подкрепям казаното от Лого5ка.Аз също на два пъти съм правила консултации с психолог,които ми помогнаха да разбера детето си.Успех желая! Peace
Ние този уикенд поучихме,защото имахме да наваксваме два дни отсъствие.Изненадващо нямаше мрънкане от страна на наборчето и за сетен път се убеждавам,че не му тежи ученето,а му идва много когато е от понеделник до петък от 8 до 17ч на училище и после през почивните дни му налагам нещо да пише.Така с два дни отсъствие дори му беше интересно.
Много лоша майка съм,чак тази събота видях в бележника написано "най-добър математик на първи клас".Едно момиченце сгрешило и препитали Петьо,който отговорил безгрешно. Laughing
Вчера проведохме един от задушевните си разговори,в който той се отпусна и сподели доста неща за училище.Разпитах го какво иска за рожденият си ден и отговорът не беше изненадващ-Плейстейшън,но можело и едно Лего,само да не било блузка или парфюм.А на мен за рожденият ми ден,който е 6 дни преди неговия щял да ми купи парфюм и блузка,разбира се и едно цветенце в саксия,защото знаел,че ги обичам. Crazy
Приятен ден и успешна седмица! Peace

# 646
deyzi, браво на най-добрия  математик.  Hug
Да не те мислим, подаръка за рождения ден ти е сигурен.  Laughing

# 647
  • София
От днес Иво е на ски.  Grinning
Голяма драма изживях тази година с тия ски. Или няма сняг, или Иво е болен. Но като разбрах каква е прогнозата за времето за тази седмица, го записах, преди да съм видяла снега с очите си. Прегледах всички сайтове за прогнози, които ми извади Гугъл-навсякъде обещаваха сняг.
И така-сега съм заредила на един прозорец уеб-камерата на Офелия и чакам Иво да влезе в кадър.
Показала съм му какво се вижда на екрана и му казах да се огледа като отиде на влека, да види къде е камерата и да ми помаха, защото най-вероятно днес няма да отлепя очи от монитора.  Grinning

Кзала съм му, че като се прибере, ще учи-по БЕЛ и математика. Довечера ще вземем малкото "ю" и ще решаваме задачи.

# 648
chibi,забелязали,че е избрал подарък за мен,който е най-нежелан за него. Crazy
Vivi,дано е здравичък Ивчо и да си прекара страхотно.И на мен ми се иска да сме по-близо до планина и да се организираха и от нашето училище поне екскурзии,за да смени детето малко въздуха от нефтозавода. Rolling Eyes

# 649
Да, deyzi, забелязах.  Wink
Vivi, приятни изживявания на Иво на ски-училището.  Hug

# 650
  • София
Не зная кой по-нагоре беше казал, че психолога не е психиатър. И то с някаква нотка, все едно е страшно да ти се наложи да ходиш при психиатър.

Ама да ви кажа, когато при Марио се появиха проблеми заради раждането на мъничкия хич и не се поколебах, заведох го при психиатър.

Като малка в съседния апартамент, на нашата площадка, живееше психиатър. Наред с всичките си странности, човекът беше страхотен професионалист. На сестра ми и се появи стрелкаща болка в главата. Човекът само й хвана някак си главата и каза, че проблемът е в сливиците. Ходихме до Монтана, отлепиха ги и болката спря.

Сега при Марио стана пак така. Получиха се тикове. Мигаше почти постоянно. И като излезе от кабинета на психиатъра вече не мигаше. Дори не се наложи да му купувам лекарствата, които беше изписал. А проблемът си беше психологически...

# 651
Vivi , успех със ските! Дано да има снях тази седмица и да могат да карат децата.
Дейзи, той Петьо не иска блузка и парфюм, ама знае, че ти ще им се зарадваш Simple Smile Много е миличък! Браво за признанието за най- добър математик!
Аз тази сутрин се видях с класната, исках да поговорим за Мони. Много мило се държа жената и още от началото ми каза, че проблеми с него няма и се учуди, че искам да си поговорим. Бил кротък и послушен, справял се много добре с материала. Само  бил малко разсеян и бавен, но било нормално. Да сме редували вкъщи диктовки с четене на книжка. А тържеството на буквите ще е края на март, понеже всички първи класове ще го правят заедно. Не мога да си го представя това как ще стане, те са около 8 паралелки, сигурно ще е голяма лудница.

# 652
Тедка, браво на Мони.  Hug

# 653
Теди,миличък,миличък,колко да е миличък като снощи ми обясняваше как подел инициативата да искат по 5ст на охранителя в училище,за да го пуснат в стаята да ги нагледа дали са добре.Човекът им дал.Поне го хвана срам като ми разказваше и има защо-човекът очевидно си обича работата и се грижи чудесно за сигурността им,дори си играе с тях на двора през голямото междучасие.Стаята им е точно до входа и основно тежестта пада върху опазването им.
Иначе в петък бях на една продължителна и много приятна форумска среща и Петьо ми се обади,за да ми каже да не се притеснявам,че баща му го изкъпал,дал му супа,щели да си слагат пижамите и да лягат.Викам си браво на мъжете,оправят се и без мен.Реших,че са заспали,но Петьо се обади повторно и разговорът беше лаконичен:"Мамо,идвай си вече.Чао.".Изглежда много рядко излизам и не е свикнал да ме няма.Ще поправя тази грешка. Crazy

# 654
  • Русе
 deyzi, поздрави за твоето сериозно,умно и отговорно детенце. Да дочакаме да получи и "Най добър икономист на Европейския съюз" примерно.   bouquet Имаме нужда.  Praynig

Ние от вчера сме с температура и си пием чайчетата в къщи. Работим върху математиката,и има някаква искрица в тунела на текстовите задачи, но не храня голяма надежда. Виж за езиците,голям ентусиазъм. Прави си речници за думи и събира такива от различни езици. Свързва значения и търси произход на думите. Дано го задържи този интерес.

# 655
Amber,аз се настройвам да е новият Бербатов,а не да кажем Дянков. Sick Wink
Ще чакаме да дойдат разказвателните предмети,тогава ще дойде времето на Светослав,че и на Петьо. LaughingДано преборите температурата и бързо се оправи Светлето! Hug
И речник си правил,браво на детето! Heart Eyes

# 656
  • Русе
 deyzi , аз си представях Гюнтер Ферхойген , за Дянков не си бях и помисляла.  Laughing Да са живи и здрави и от интелигентни футболисти като Бербатов имаме нужда разбира се.  Hug

Светослав подхожда доста аналитично към езика,защо не може да приложи този естествен подход към математиката ми е чудно.  newsm78

# 657
  • София
Амбър, по време на второто боледуване на Иво го лекувах буквално само с чай ("Цяръ" при кашлица и бронхит) и фрешове от портокал и мандарина. И на три пъти-вода от варена ябълка (за кашлицата).
Бързо оздравяване на момчето!  Hug

# 658
  • софия
      Бързо излекуване на Светльо!
  Ако се раздаваха награди за краснопис  в училището,  моята ще вземе последно място. Днес от 4 тетрадки, учебник и лист за самостоятелна работа  има само 1 правописна грешка, но писането е кошмарно. Незнам какво да я правя вече. В къщи пише добре , но в училище като бърза е ужас!!!

# 659
  • Русе
 Габи,важно е,че пише без грешки.   bouquet Аз прилагам един такъв тест за краснопис. карам го да си прочете написаната дума.Ако успее ,мисията е изпълнена.  Laughing  Той по принцип си пише хубаво,но когато бърза доста ги разкрачва.  Инструкциите ми са,стигай до реда,но не излизай и буквите да са прави.

Общи условия

Активация на акаунт