Монтесори - обучение у дома

• 105 602
  • 695
  •   1
Отговори
# 360
Май не много Rolling Eyes. Слушаме предимно детски песнички и песни, които пускат по радиото. Ще се радвам някой да сподели как да поднесем различните стилове музика на децата Hug

http://www.youtube.com/watch?v=5GK1xl4Etp8&feature=rellist&a … LE03F427DA148D16A

Музиката у дома е фон 24/7. Слуша се всичко без чалга. Сега децата са на вълна валсове и Четирите годишни време на Вивалди. Голямото  го карам да ми описва, какво си представя, слушайки дадено произведение, като казвам само кой е композиторът, но не насочвам към заглавие и тема. На малкото пък обратното обяснявам му за какво "се разказва".
До преди месец основно слушаха Шакира и де що има песен на Бон Бон.  Simple Smile
Купила съм ксилофон, хармоника, барабан и йоника. Също така свирят на каквото им попадне- метална кутия от сладки, пластмасовата част на химикалка, обикновена свирка...
Когато №2 беше на около 10-11 месеца едно от любимите занимания беше да удря по всеки попаднал пред очите му предмет. Радваше се на звуците, които издават.
Това, което не ползвам и, от което малкото ми дете доста се страхува са играчките, издаващи онези изкуствени звуци и песни. Ммм, само как го обясних.  Crazy

# 361
При нас няма нещо определено, което да се слуша, някак си е както го почувствам на деня. Някои дни слушаме класика - особено ни е любима Кармина Бурана, други сме на детски песнички, трети на рок музика, понякога пък не слушаме музика, а приказки или гледаме детски филмчета. Баткото много обича да пея на детските песни, танцува на всичко. За приспиване на малката й пускам музика от "Бейби Айнщайн". Имаме ксилофон, барабан и хармоника, но не са от любимите играчки, ако аз не ги предложа не се сещат за тях.

# 362
Ами ние до скоро слушахме "Сантана", а от няколко дни насам сме на "Джипси Кингс". Малчо доста ги хареса - разбирам го по ухилената му физиономия и поклащането, което прилича на танци  Grinning Детски песнички доста дълго време му пусках, но напоследък не им обръща внимание. Май предпочита аз да му ги пея.
Има една играчка, която се навива с ключе и свири мелодията "Happy Birthday". Много я харесва и се опитва да припява с нея. Получава се нещо като "А-а-аа-а-а....", но го докарва доста вярно.

# 363
  • Варна
http://www.youtube.com/watch?v=rc2g9lbi4TQ&feature=list_rela … iBVmxsiaBCLvYTzZs

Аз съм фен на това. В къщи се слушат основно детски песни, рок музика и моцарт. Иначе съм пускала като фон най-различна музика, без чалга. В къщи има китара, кавал, дудук, ксилофон, кастанети, хармоника. Обмисляме да купим йоника, но още не сме го сторили. Иска ми се да е нещо по-качествено, което да е по-скоро музикален инструмент, макар и не професионален. Сега се замислям, че още не сме почнали да учим ноти, но май ни е време...

# 364
19 ноември /събота/ концерт на ученици от НМУ " Любомир Пипков" от 16 часа в залата на училището - "Оборище" 17. Вход - свободен. Целта е децата да се запознаят с различните интструменти , да се докоснат до тях и да почувстват магията на музиката.

# 365
Момичета, като стана въпрос - от доста време ми се върти идеята да купим йоника, но истинска. Някой знае ли какво трябва да се гледа при купуването на такъв инструмент, кои марки са добри и на какви цени са горе-долу?

# 366
Alerina говори най-добре с педагог по музика, те имат по-добра представа за модели, цени, а и могат да те насочат от къде да купиш. Поне така бих направила аз

# 367
За обучение по математика по метода Монтесори има приложение за iPad e iPhone - http://itunes.apple.com/it/app/introduzione-alla-matematica/id38 … &affId=403275

# 368
  • София
Много ми е интересен метод на Монтесори. Не знам дали ще мога сама да прилагам. Много се радвам, че открих темата. Сега ще я прочета от първата страничка.

# 369
Много ми е интересен метод на Монтесори. Не знам дали ще мога сама да прилагам. Много се радвам, че открих темата. Сега ще я прочета от първата страничка.
Нашето дете е на ДГ по метода,но ми е интересна и занимавката у дома.
Ще следя темата.

# 370
  • Варна
Преди няколко дни слушаме Моцарт, децата играят... Съпругът ми, който предпочита по-твърда музика, пита децата: "Харесва ли ви тази музика?" (Само да спомена, че и децата харесват твърда музика под влиянието на нашия избор.) И двамата отговориха в един глас "Да" - за класическата. Мъжът ми очакваше друг отговор.  Laughing
Касита, определено забелязах, че моите предпочитат класическото, а не бебешкото звучене.

# 371
здравейте мами синът ми е на 5 години и ми се иска да въведа английския език защото в нашата децка градина няма курсове. моля ако някоя знае метод за това да ми пише

# 372
За обучение по математика по метода Монтесори има приложение за iPad e iPhone - http://itunes.apple.com/it/app/introduzione-alla-matematica/id38 … &affId=403275
Peace Напълно подкрепям. Синът ми е на почти 3 години, а е като омагьосан от Монтесори приложенията. С такъв интерес реди пръчките или повтаря изписването на цифри и букви, броенето на точките. Не са само за математика - има и няколко приложения на български: мозайка (пъзел) и учене на буквите в дадена дума придружена с картинка.

# 373
  • София
И аз се записвам да следя, а скоро надявам се и да се включвам активно в разискваните въпроси  Hug

# 374
  • Sofia
 Записжам се и аз и се връщам да прочета всичко  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт