Монтесори - обучение у дома

• 105 382
  • 695
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Алина, благодаря за чудесните идеи!

# 586
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Алина, той не се занимава много с такива дребни нещица... бързо му омръзват. Confused
има едноцветни дървени кубчета и се опитвам да го заинтересувам да ги сортира по цветове - няма никакъв интерес.

за сензорна кутия е малък, особеното дребните нещица или ще ги налапа, или ще ги разпилее Twisted Evil

в момента е на тема музика - слуша с удоволствие песнички и танцува. какво да му предложа?

иначе пробвах и формата за мъфини - дадах му да слага коркови тапи. интересно му беше, но се наложи да излезем и прекъснахме играта.

# 587
  • Бургас
За музиката нищо конкретно не се сещам в момента, предполагам той сам си открива такива приятни занимания като произвеждане на звук от удряне върху тежджера и подобни  Laughing
Като цяло май на тази възраст се набляга на сензорните занимание - ето идейки от тук . Харесват ми и сензорните бутилки, вероятно е много забавно за децата  Simple Smile  Ето много идейки.

# 588
Алина, тази фаза я мина. когато беше на 8-9м. се занимаваше с тези бутилки (ходехме на плей група с ръководителка и тя ги правеше).

по нищо не удря, дрънкалките рядко ги размахва, опитва се на ксилофона да свири, ама повече му харесва аз да свиря, а той да слуша.
иначе дай му копчета да натиска  Crazy - телефон, дистанционно, компютър, микровълнова...

това с рисуването ми хареса, исках да му купя и пастели, но това в джоба не е лошо, няма да маже много (дано  Whistling )

# 589
  • Варна
запис.

# 590
споделям - форма за мъфини, слагаше коркови тапи. малко се обърка, защото тапите му ги давам да ги пуска в един тубус. сега му сложих капачки от бурканчета за детска храна, ама са по-малко от 12, т.е. не стигат за всяко гнездо и се занимаваше да им сменя местата и да ги обръща.

играта с онези ядливите бои беше осъществена с кисело мляко  Whistling

# 591
Алина , знаеш ли от къде в Бургас могат да се купят дървени пълзели на Дисни Educa? Имам предвид това.

# 592
Искам да ви препоръчам тези три книжки за занимания. Много са ни полезни! На вестникарска хартия са, но съдържанието е ценно (снимките са линк, макар че дадените страници за разглеждане не са много адекватни, но все пак да добиете представа):

Тази книга също е чудесен справочник, ползвам я от 6 години..
. Peace

# 593
  • Бургас
Алина , знаеш ли от къде в Бургас могат да се купят дървени пълзели на Дисни Educa? Имам предвид това.
Честно казано не съм гледала по магазините, от интернет съм си поръчвала. Но е много вероятно в Хиполенд да има.

Сетих се снощи и за едно друго интересно занимание за по-малките. Бях направила на една рамка платно с 6 джоба по него, като те са от различна материя - кожа, космести, гладки и тн /Взех от една шивачка парчета. Съответно и с ралично закопчаване - с цип, тик так, обикновено копче, велкро...Освен сетивното изучаване на различни материи и закопчаването, много беше забавно да скрия нещо в някое джобче и те да го намират.

# 594

можеш ли да напишеш името на автора в оригинал? т.е. на латиница. трябва да стои на вътрешната корица.

днес бях в магазин за играчки с бебето - не погледна ни една играчка, зае се да разглобява стелажите  Whistling
хареса му и една йоника, ама беше за 3+г. и не му я взех...

# 595
Сиси, за каква възраст са тези книжки?

# 596
  • Варна
Поръчах си ги тези книжки. Ние в момента играем на няколко игри и децата много се забавляват. Едната е да правим физиономии изобразяващи различни чувства. Единият казва: "тъжна физиономия" и всички правят такава, после другият казва и така... Другата игра е да изобразим с действия дадено животно и трябва останалите да го познаят. Другата е "Повтори движението" един показва - другите го повтарят. Обикновено са едни изкривени физиономии придружени със странно позициониране на ръцете и голям смях. Последната игра е "Врати". С баща им се хващаме за ръце като при "Отвори Гальо порти" задаваме въпрос и при верен отговор преминават. Въпросите са: На кой континент живеят лъвовете, колко прави 2+2 /за по-малкия/, питах големия колко млечни зъби имат децата и той ми отговори  Shocked.

# 597
Искам да ви препоръчам тези три книжки за занимания. Много са ни полезни!
Сиси ♥♥, благодаря ти, всичко препоръчано от теб винаги е в десятката!

# 598
можеш ли да напишеш името на автора в оригинал? т.е. на латиница. трябва да стои на вътрешната корица.
Di Hodges - 501 Activities for Kids TV-free
Hinkler Books Pty. Ltd.
Dingley, Victoria, Australia

Галче,  от 1,5-2 до +8 г.! Peace

ЛъкиHug

# 599
  • Варна
Може и да сте я споменали...

Играем една игра по Монтесори:
На малки листчета написвам числата от 0 до 10, сгъвам ги и ги слагам в удобен съд.
Детето тегли листче, тайно надниква, за да види изписаното число на него. Събира в стаята толкова еднакви предмети, колкото е числото на листчето.
Другите участници трябва да познаят кое е числото.

Интересно е възприятието на нулата, за което Монтесори доста е изписала в :Montesorri Method

http://books.google.bg/books?id=ixh0_T43eXgC&printsec=frontc … ethod&f=false

Общи условия

Активация на акаунт