Монтесори - обучение у дома

• 105 354
  • 695
  •   1
Отговори
# 600
  bouquet
Тази книга също е чудесен справочник, ползвам я от 6 години..
можеш ли да напишеш името на автора в оригинал? т.е. на латиница. трябва да стои на вътрешната корица.
Di Hodges - 501 Activities for Kids TV-free
Hinkler Books Pty. Ltd.
Dingley, Victoria, Australia

Галче,  от 1,5-2 до +8 г.! Peace

ЛъкиHug

bouquet

# 601
  • София
Момичета, така и не разбрах как мога да си изрежа буквички от шкурка с шрифт Century Gothic - някой има ли идеи?

# 602
Предполагам че трябва да напишеш буквите в word-a , като избереш желаната големина (използвай outline ефекта , за да не хабиш излишно мастило) , след което изрязваш шаблони , които копираш на обратната страна на фина шкурка и изрязваш. Така ще станат тънки и ще се огъват обаче. Можеш да ги подсилиш с дебел картон (от кутия за обувки , кутия за торта и др.).

Сега се сещам и за друг вариант . На времето имаше едни пластмасови букви , предполагам още ги има.Не са Century Gothic  шрифт , но бяха хубави. В книжарниците няма начин да ги няма . Могат да се ползват за основа и върху тях да се лепи шкурката. Виждала съм и цифри.

Аз не открих подходящ шрифт на точки и измайсторих това Simple Smile Ako ви хареса ще качвам и останалите , като са готови.

# 603
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Сиси, благодаря много Hug

# 604
  • Русе
Аз буквите ги очертах точно от такива готови. Направих ги на картон и отгоре намазах с брокатно лепило. От Кауфланд ги купих букви и цифри на някакво намаление на цена от сорта на 1-2 лв.

# 605
Meggysan, супер идея  newsm10 Аз си мислех вместо брокатно лепило да ползвам фин пясък , нали си имаме в изобилие тук  Wink А защо не и оцветена с тебешир сол Grinning

Между впрочем вчера попаднах на 2 интересни сайта за български букви. Тук една креативна учителка е направила 3 страхотни презентации на весели букви и цифри с лица за оцветяване. Свалянето става много лесно на принципа "копи-пейст" в word-a , а тук логопедът Илиян Стойчев има чудесни материали за принтиране , анимирано изписване на букви и др.

В духа на Монтесори съм замислила да направя възглавничка от старо дънки с различни закопчалки по нея - цип , копчета тик так, лепки , връзки и др. , но времето ми е толкова ограничено , че незнам кога ще успея  Sad

Титина беше обещала едни материали на английски  Rolling Eyes

Алина , намерих пъзел на Едука в Метро. Изключително доволна съм. Дървен , 2 пъзела на Дисни с по 25 елемента в една кутия.Страхотен е . Обаче е за малко по голямо дете - поне 3 -4 годинки.Сега търся нещо подходящо с 4-6-9 елемента за да може дребния да го реди сам. Ако някой е виждал някъде да помага  Blush

В един детски магазин на Гладстон открих дървен пъзел с числа за 4 лв  Crazy със страхотно качество. Има и дървен пъзел с българската азбука около 10 лв.

Взех пластмасови фигурки на различни животни и 2 еднакви книжки с домашни животни . Книжките са с твърди страници и имат животинки от двете страни .Нарязах книжките на страници  и се получиха чудесни карти.Редим ги на земята и дребния има задача да сложи върху всяка карта правилното животно (пате , коте , куче , теле , кон , пате....) и да каже кое какъв звук издава. Като направя буквите ще включа и тях. Ще слага буквата на всяко животно до него.

# 606
  • Русе
Не знам на колко сте годинки, но ние нямахме 3 и вече редяхме пъзели от 50-ина ч. Купувам от магазини тип 1 лв. На по-малко от 2 г им купувах такива с 9-12-25 ч, три пъзелчета за 1-1,50 лв. После почнах по-големи и сега редим такива на картон, мисля, че са около 50ч.
Ето част от детските http://s1307.photobucket.com/albums/s596/hobby_puzzle/Meggysan_detski/
Примерно трите с плодчетата са заедно за 1 -1,50лв. Тип като първия дървения около 2 лв, пак от тези магазини.
Има и едни като дунапренени пъзели, пак от магазините за левче, както и от една мама от продавалника.

Не мога да намеря меките, но ето тези по 3 бр с малко части:http://prodavalnik.com/3-v-1-pzelche--1-50lv-i17575229

П.П. А, ето ги меките http://prodavalnik.com/gumeni-pzelcheta-ot-mikropoliuritanova-pyana-i17903229, само, че има по-големи.
От тази мама взех и аз 10-ина меки последния път. Скоро не съм им купувала, че вече се заринахме Simple Smile.

# 607

Титина беше обещала едни материали на английски  Rolling Eyes
И ги носи от една седмица в чантата си   Laughing сканирах ги но черно-бели и т.к. са на цветни листи не се вижда нищо...днес ще гледам да ги пусна цветни  ( дай ми и-мейл да ти ги пратя, че от работа не мога кача нищо)

# 608
Meggysan , мерси много за идеите , на 2 години и 3 месеца е дребния . Не бях му давала пъзели до сега. Май го хвърлих в дълбокото с 25 фигурки , ама то се пъне да ги реди  Joy И понеже не успява да напасне картинките се светна да ги обърне наопаки .Сега реди без проблем , нали няма да се води по картинката  hahaha

Ще обиколя магазините за левче непременно! Сега обаче ми се заформи друга идея. Имам едни дублирани снимки на дребния от миналото лято и се чудех на коя баба да ги пробутам , но ми хрумна идея вместо това дали да  не направя няколко пъзела от тях   newsm78 Ако залепя снимката върху картон и я изрежа , що да не стане  Wink

Или пък така ? Вместо клечки от сладолед в санитарните магазини има дървени клечки от тия които ползват докторите за преглед на гърло.

Титина , имаш  го   Wink

# 609
  • Русе
Ще стане, даже е супер идея. Жалко, че сме големи за нея вече.
Ще свикне много бързо да реди пъзели, не се притеснявай, само да има търпение. Че моите примерно, единия много бързо ги реди, другия може, но няма търпение по-големите. Разгледай, не се появяват често този тип пъзели, но определено са добра находка.
Сега съм им налепила на едни листенца плодове, зеленчуци и ги редим да ги сортираме. После търсим примерно всички с буквата З, после К и ..., после броим от кое колко вида има и т.н.
Търся и други игри.

# 610
  • София
Алина , знаеш ли от къде в Бургас могат да се купят дървени пълзели на Дисни Educa? Имам предвид това.

Такива дървени пъзели/не същата марка, но много подобни/ видях в Джъмбо - от София съм, но би трябвало и в Бургаското да има. За качеството - не мога да твърдя, че са от най-хубавите, защото знаем качеството в Джъмбо... Но не ги бях виждала досега. Бях виждала само от тези с формичките и животните и цветовете.

Записвам се и аз да следя темата. Изчетох я от край до край, но мисля, че първо трябва да прочета малко книги.
Имам два основни въпроса и ще бъда благодарна, ако някой се включи
1. Дъщеря ми е на почти 2 години /без месец и половина/, посещава частна ясла, която използва някои принципи, но нито е сертифицирана, нито лицензирана по Монтесори, а и не е отдадена изцяло на тези принципи. Та въпросът ми е : Късно ли е да започнем сега с някои занимания? /дори и някой да ми отговори, че е много късно, аз бих направила опит/, но просто от любопитство бих искала да знам, дали не съм закъсняла.
2. Това, че не съм отдадена изцяло на детето си - имам предвид по цял ден, би ли се отразило?
Благодаря ви!  bouquet

# 611
Относно sandpaper letters - ползвам идеята от този сайт http://tsvetnagradina.blogspot.com/2010/06/blog-post_18.html . Остава ми да залепя буквите и ще докладвам крайния резултат Simple Smile

# 612
Аууу , че сте мълчаливи днес  smile3506

Пъзелите от снимка станаха страхотни! Дребния му хвърли голяма игра с тях. Обзаведохме се и подобаващо количество подобни от китайските магазини (Meggysan  Hug) .Поръчах и още 2 дървени от е бей и за момента спирам, че се олях  Blush

Започнах да правя и грапавите букви. Бях решила да ползвам пясък , но се оказа , че в играчките на мъжО открих доволно количество фина шкурка и сега ще я оползотворя   Mr. Green Щях да показвам снимки , ама ви няма никакви и се отказах   Crossing Arms

Някой да ме светне как да си направя цветен пясък или какво е восъчна хартия и от къде да си купя такава , моля  newsm78

# 613
  • Русе
Тук сме, показвай Simple Smile. Като оздравея и аз ще снимам малко Simple Smile.

Не съм чувала за восъчна хартия, за какво се използва?

Аз се отказах от шкурката да правя буквите, защото много ми е трудно рязането, особено на буквите, които имат вътрешни дупки  А, Б, В ... и реших да е с лепило. Макар че може би не са толкова големи буквите като размер.

# 614
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
восъчната хартия е твърда и леко мазна на пипане.
едно време правеха от нея лампиони. незнам къде има и майка скоро търсеше и не откри.

въпрос: буквите за каква възраст се препоръчват?
моят юнак има бебешки дървен пъзел - ползва парчетата да ги удря едно в друго или да блъска по пода... въобще не иска да го нарежда Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт