Предучилищна - набор 2004, тема 3

• 34 209
  • 725
  •   1
Отговори
# 195
Ами в чл. 18, ал.1 от Закона за народната просвета изрично пише, че детските градини са за деца от 3-годишна възраст до постъпването им в първи клас. Аз пуснах писмо през виртуалното деловодство до Столична община - кмета по култура и образование, пък да видим дали и какво ще ми отговорят

# 196
  • София / Пловдив
Цитирайте закона на моля другарките, пък тогава да обясняват как ги изписват децата в края на май.
На предната страница съм пуснала текста.

# 197
  • Пловдив

Не само в София, по принцип учебната година за всяка градина започва на 15.09, защото градините са към Министерството на образованието. Така че не могат да принуждават родителита да си изписват дацата на предучилищна, защото приемали нови даца за първа група още на 01.06. Няма такова нещо, всичко е манипулация и ако им се хванеш. Че и нахални - частни градини, бреееее...

# 198
  • София
Момичета, аз пък да попитам, във вашите ДГ тече ли рекламна кампания на околните училища. Нас ни засипват с брошурки, дискове, картички по празници и к’во ли не... Връзвате ли се на подобни „жестове”? Прави ми впечатление, че училищата с най-добра репутация в квартала не си дават такъв зор, което всъщност е естествено...

# 199
  • Пловдив
Затрупват ни и още как, но няма кой да им се върже на повечето.  Повечето отдавна са си избрали училище.

# 200
При нас не е само рекламки. Канят ги на тържества, пиески, постановки.
Последно за баба Марта идваха и вързаха мартенички  Laughing

Но и на нашите гледам им е много приятно да ги подкупват  Mr. Green
Определено цялото това внимание им харесва.

# 201
Мдаа и нас ни засипват с покани и у дома идваха и учителки, пък вчера мойта щерка получи първото си писмо  Laughing, в което й обясняват за едно съседно училище - на първия лист адресирано за децата, а на втория за родителите. Чак мартенички не са ни връзвали, ама имам чувството, че едната госпожа се пробва да ми се скара, че нямало да я запиша в тяхното училище.  Rolling Eyes Нас постоянно ни питат дали ще ходим на градина и за утре ме питаха и за пролетната ваканция, много се дразня, та това са работни дни, аз какво съм им виновна на учителките, че работата ми е такава и трябва да работя, що не ме питаха на 04.03 дали има кой да ми гледа детето!
Момичета, я кажете вие нещо пазарувате ли от сега за училище, казвали ли са ви кога ще има родитеска среща, знам че там дават списък на необходимите пособия нашата първа среща е на 18.06, ама все пак ме човърка. Аз днес купих първото нещо - раница, много сладичка с анатомичен гръб/ има и възглавнички и светлоотразител/.

# 202
При нас в уч.ще има летен лагер за децата.Аз не мисля да го пращам , защото съм свободна, но ако изяви желание може и да го пратя.
А за ДГ идея нямам-би трябвало да се помисли за тези родители, които нямат възможност да си гледат децата летните месеци Thinking

# 203
  • София
Здравейте, включвам се и аз с кандидат първолак.
Ще попитам и аз докога могат да посещават градината ей така за спорта, тъй като нашите ще ги пращаме при бабите за една дълга ваканция.
При нас ОДЗто е между 2 училища.
Най-близото до нас и до градината изобщо не подадох молба. Бях си набелязала 4-5 училища накрая подадох в 2.
В едното ми харесаха отношението на директора/пом. директорът - директорът ми отговори още същия ден на запитването.
В другото (второто близко) ми препоръчаха учителка от 2 независими места - родител/и и нейни колеги.
Училищата са добри, но аз не си падам по елитни училища. Опарих се елитна градина и сега съм по-внимателна. Не съм сигурна, че е 1ви клас е момента за профилиране, т.е. искам да видя какви са интересите на децата. 
Направими впечатление спокойствието вътре, честно да си призная очаквах да попадна и 2та пъти в сборище на хуни.  Mr. Green

В началото на декември едно от елитните училина с web-страница беше с никаква информация за 1вокласниците. Н,аписах им аз е-mail - отговор Йок. След 3 седмици се поява високомерно съобщение кога ще се подават документи и "...всики запитвания по този въпрос ще останат без отговор" - хубаво, е аз няма да си губя времето с вас, т.е. да вися по по нощите на опашки, защото сте велики и нямате 1 мин за отговор. Ако детето ми реши, че иска да учи с тяхната насоченост след 6-7 г. да кандидатства (както и тези които са там) и ако е добро да го приемат.

# 204
...В началото на декември едно от елитните училина с web-страница беше с никаква информация за 1вокласниците. Н,аписах им аз е-mail - отговор Йок. След 3 седмици се поява високомерно съобщение кога ще се подават документи и "...всики запитвания по този въпрос ще останат без отговор" - хубаво, е аз няма да си губя времето с вас, т.е. да вися по по нощите на опашки, защото сте велики и нямате 1 мин за отговор. Ако детето ми реши, че иска да учи с тяхната насоченост след 6-7 г. да кандидатства (както и тези които са там) и ако е добро да го приемат.

Дааа, знам го това училище. И мен много ме подразни това съобщение.

Ние продължаваме черната серия със здравето. Дано по бързо да излезем...

# 205
Мишел, дано бързо се оправите  Praynig
Аз до миналата година се колебаех между 2 училища, но после твърдо си реших за едното, защото изучават английски, а другото е немска гимназия, иначе имах 4 варианта, от които 2-та на първо четене отпаднаха, незнам предубедена съм към тези училища. Та ние сме записи и приети вече, защото потвърдих, че искам да е в него училище.  Grinning

# 206
Здравейте, включвам се и аз в темата за бъдещите първолаци  Simple Smile

Записах малчугана в училището още януари, а миналата седмица бяхме на родителска среща. На нея се запознахме с учителите на първокласниците, с програмата на обучение, подадохме заявления в коя паралелка искаме да учи детето ни, и дори за занималня го записах! Видях и помагалата, които класната е харесала, иначе казаха че учебниците до 7 клас за безплатни.

А в градината ще е до 1 юни, и после чак на есен с бодра песен в училището  newsm12

# 207
  • София
Питах госпожата в нашата ДГ дали ще могат да посещават сборните групи през лятото - първо ми обясни, че градината ще почива юли месец, а ще работи юни и август (това е промяна според първоначалния план, до сега винаги са почивали август) и малко с половин уста ми каза "ами..може...ако нямате друга възможност - хора сме, ще го вземем..."  newsm78 Което не е категоричен отговор "Да, имате право до 14.септ.", примерно, или "не, изписваме ви в края на май!"  Thinking Отделно, не ми стана много ясно до колко ще се окажат "Хора" - ще ми вземат ли детето август, или след ваканцията на градината който ходил-ходил  Whistling
Ще ида при директорката, няма как, и пак ще докладвам!

Да ви питам друго - ще пускате ли децата на летен лагер? В нашата градина всяка година организират на Царево, някакъв хотел Панорама. Сега госпожите ни агитират, предимно родители на 3-4 групи да ги пуснем, треньора по футбол щял да бъде с тях, да имат турнири, в стая били 3 деца + 1 учител  Thinking
Моят син е много самостоятелен, нямам притеснения, че нещо няма да се справи с обличане, хранене, отделно е дисциплиниран и изпълнителен (освен в къщи) и има респект към преподавателите, но все пак...не са ли много малки...толкова неща ми хрумват, които могат да им се случат на едно море  Embarassed  ooooh! ама нали е казал народа "да не ти се случва това, което си представя майка ти"

# 208
Мишел, дано бързо се оправите  Praynig

Благодаря!
За съжаление, нещата са много сериозни...
 От седмица сме на агресивно лечение, но промяна няма. В момента правим допълнителни консултации. Диагноза има, но още не са открили точната причина, но за лечението, вече ни прпоръчаха, да подадем документи, за "лечение на деца в чужбина"..., засега се борим да направим най-доброто тук

Лутам се между отчаяние и борбеност...

# 209
Ето ме и мен в темата на бъдещите първолаци. Дъщеря ми Виктория септември ще е 1 клас. Ориентирала съм се към "Добри Чинтулов" Варна и по специално към Г- жа Пъндъклийска. Чух доста добри отзиви за нея. Все още не са ни срещали с учителите, но към средата на другия месец щяло да има такава среща в ДГ. Ако някой има отзиви за там ще съм благодарна да пише.

Общи условия

Активация на акаунт