Предучилищна - набор 2004, тема 3

• 34 221
  • 725
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Благодаря!
За съжаление, нещата са много сериозни...
 От седмица сме на агресивно лечение, но промяна няма. В момента правим допълнителни консултации. Диагноза има, но още не са открили точната причина, но за лечението, вече ни прпоръчаха, да подадем документи, за "лечение на деца в чужбина"..., засега се борим да направим най-доброто тук

Лутам се между отчаяние и борбеност...
Мишел! Hug Hug Hug
Не знам за какво става въпрос, но искрено ти желая много вяра и сили, на теб и на детенцето! И, разбира се, успех и бързо оздравяване! Praynig Flowers Four Leaf Clover  fingerscrossed fingerscrossed

# 211
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Имам официален отговор ан запитването:

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ....,

Във връзка с Ваше запитване, получено по електронната поща на 15.03.2011 г., Ви уведомявам следното:       

На основание Правилника за прилагане на закона за народната просвета - Раздел II - Детски градини, чл. 26, ал.1 „Детските градини са подготвителни институции в системата на народната просвета, в които се отглеждат, възпитават и обучават деца от 3-годишна възраст до постъпването им в I клас. Съгласно чл. 27, ал. 4 „В целодневните и седмичните детски градини могат да се откриват яслени групи за деца от 3 месеца до 3 години. Детски градини с яслени групи са обединени детски заведения за деца от 3 месеца до постъпване в I клас.”

Съгласно Наредбата за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги, приета и изменена с решение № 25, по протокол № 56 от 28.01.2010 г. на заседание на Столичния общински съвет – чл. 40, ал. 2, родителите на децата от подготвителните групи, които желаят децата им да посещават детската градина след 31 май, подават заявление до директора на детската градина за периода от 1 юни до 31 август на съответната календарна година.

ВАНЯ КАСТРЕВА,

НАЧАЛНИК НА РИО –

СОФИЯ-ГРАД

# 212
  • София / Пловдив
А такааааа  Laughing  Laughing  Laughing

Копи, пейст и принт... и после се дава на всяка моля другарка, която се опита да обясни нещо друго.

# 213
  • Страната на чудесата
Мишел, съжалявам да го прочета  ConfusedАко имаш нужда от помощ, не се колебай  да я поискаш и от нас,тук! Надявам се скоро да прочета добри новини!
bim_bam, и аз вече копи-пейстнах и принтнах един екземпляр, може да го закача на дъската за съобщения на групата LaughingТака да се каже, анонимен доброжелател,  hahaha

# 214
  • Пловдив
Дааааа, имаме го вече черно на бяло. Така че ако има проблеми, сме подсигурени. Благодаря!!!

# 215
Мишел, бързо оправяне и оздравяване на детенце. Дано добрите новини дойдат скоро . А сега само  Praynig Praynig Praynig
Мандаринка, аз не съм се замисляла да е пускам на летен лагер. Досега сама не е била оставяне все с нас или с баби. Имам позната, чиято майка работи в ДГ и всяко лято  водят деца на Летен лагер на различни места. Смолян например. Нещо като разменено посещение. Децата спят в детската градина.

# 216
Здравейте момичета,
синът ми е набор 2004 и е в предучилищна от септември 2010г в училище.
Госпожата ги кара да пишат ръкописни букви. Към момента пише цели изречения с ръкописни. Четейки на Люлин първия пост виждам, че в ДЪРЖАВНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРЕДУЧИЛИЩНО ВЪЗПИТАНИЕ И ПОДГОТОВКА изрично са споменати само печатните букви.
Опитах се да й кажа няколко пъти, но тя ми отговаря, че другите родители искали тя да им научи децата да пишат ръкописно...аз като не съм искала да не му давам да пише...на всичкото отгоре всеки ден му обяснява колко грозно пишел ръкописно  #Cussing out  вчера ми е разплакала детето и мисля да разпечатам тези ДЪРЖАВНИ ИЗИСКВАНИЯ и право при директорката. Чудя се само...какъв ценз следва да има тази госпожа...до колкото знам, тя преди е била преподавател на 6-7 клас.

# 217
Какво означава "...защото родителите искали!"? Има си правила, норми, ръководства. Ха! Twisted Evil

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 18:24 от мило коте

# 218
jpp, ти с учителката разговаряла ли сина тема грозно писане? Дали казва точно това на детето? Как го казва? Чувала ли си я? Може би е редно да седне да поработи с твоето дете допълнително.
Лично при моето дете, както и преди съм писала, ръкописното писане се оказа много по-лесно от печатното. Децата учат и двата вида писане.

Днес целият начален курс имаха голямо тържество. Откри го класа на малката, закри го класа на баткото. С много танци, песни, стихове, изпълнения на китара, пиано, дори художествена гимнастика. Големите бяха в народни носии.
Въобще за пореден път въздъхнах облекчено, че са заедно, в едно и също училище и най-вече не в старото.

Мишел, желая ви много бързо оздравяване! Hug

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 18:27 от Люлин

# 219
мило коте...ами така ми отговори госпожата, че на първата родителска среща била попитала всички родители...а аз имам син в 4-ти клас и само в началото присъствам на родителските срещи на малкия...след това тича на големия...Но точно твоя въпрос смятам да задам на директорката...

Люлин, опитах се да говоря с нея...но пред мен казва"Синът ви се справя добре" и след това сякаш срещу мен СТЕНА...а после на него му ги говори...А и аз не искам да му подобрявам "краснописа" на 6 години на ръкописни букви...за всяко нещо си има време...

# 220
  • София
Мишел, аз също не зная за какво говориш (мислех че пишеш за нещо от сезонните неща) желая ти да се решета възможно най бързо нещата и една голяма прегръдка .

Някой беше писал за покана за тържества и ние имаме ... много беше доволен. Говорих да ме пуснат в работата 15 мин по-рано, а се оказа, че е в същия ден с плуването му и той каза, че не иска да пропусне плуването... сега ще видим как ще се разберем... пък и той милия мисли, че ще е участник и не иска да танцува Joy

# 221
  • София
jpp, скоро и аз имах задочно пререкание с едната г-жа.
"Г-жата каза, че не пишеш правилно цифрите" #Crazy и то при положение, че съм се постарала, а и като пиша бавно добре ги "рисувам". Да не говоря, че много внимавах по кой начин ги изписвам, тъй като понякога пиша и технически. Накрая донесе работната си тетрадка и като видя примера на г-жата не издържах и казах, че тя не пише правилно  Embarassed ... за първи път си позволих коментар пред детето естествено всичко се предава и се получи задочния спор  Embarassed
Не издържах защото преди време една от г-жите му (имам съмнение че и този път бе тя), че "майка му не я поздравявала" #Crazy тогава казах само да каже на г-жата, че ако говори за мен то такова нещо се е случило само защото не съм я видяла ... аман, доста съм "поздравителна" (пък и трябва да съм дост тъпа, да не подравнявам г-жата му)... е и умишлено поздравявам хора които се опитват да се правят на разсеяни  Mr. Green

# 222
Днес просто ме хвърлите в оркестъра....вкл. темата за говоренето в час. ooooh!

# 223
  • sofia
Браво Деси,утре "копи,пейст,принт" и на таблото в 67 ОДЗ Twisted Evil

А,и ще питам от кога ще раздават заявленията за летните месеци Mr. Green
Аз още се 4удя за у4илищата,хем сърби,хем боли Rolling Eyes

Мишел,стискам палци да не се стига до фонда Praynig

# 224
lavender, къде е вашата група, в коя сграда е?
И правила ли е проблем Валерия за оставане след 24-ти май?
Да предупредя аверките де, не за нещо друго....

И да питам дали на децата се правят тестове в края на учебната година и дали се дават резултатите на родителите? Т.е. освен свидетелството за завършена ПГУ има ли и друг документ....

Общи условия

Активация на акаунт