Предучилищна - набор 2004, тема 3

• 34 225
  • 725
  •   1
Отговори
# 225
Мишел, дано всичко се оправи бързо, голяма прегръдка  Hug

# 226
  • sofia
lavender, къде е вашата група, в коя сграда е?
И правила ли е проблем Валерия за оставане след 24-ти май?
Да предупредя аверките де, не за нещо друго....

И да питам дали на децата се правят тестове в края на учебната година и дали се дават резултатите на родителите? Т.е. освен свидетелството за завършена ПГУ има ли и друг документ....

Ами,самата  г-жа Иванова нищо не е казвала,но ние си контактуваме с госпожите по групи.А те няколко пъти дават ясно да се разбере,4е децата са ни там до края на м.май.Вкл. миналата седмица ,когато ми препоръ4аха 4астна занималня за лятото.Иванова не се появява 4есто м/у нас и децата Peace
Контактувам а няколко майки ,4ийто деца са ПГ(2 са групите) в 67мо и масово се казва на родителите да си търсят алтернатова.Никой до сега не е казал за законовата възможност децата ни да са там и лятото Peace
Ние сме в старата сграда сега ,единственият отделен вход ,който е само за ПГ.Аз съм изклю4ително доволна от госпожите му,невероятни са ,много добри!Но ,явно там си има някакво неписано правило "ако мине номера" и то е за цялото ОДЗ  Rolling Eyes
За тестовете......На нас постоянно ни дават тестовете на децата,в те4ение сме с възможностите им CrazyЗа края на годината незнам,ще видим.

# 227
  • В светлината на слънцето
Мишел, дано всичко се оправи. Имаш и моята виртуална подкрепа.   Praynig Flowers Four Leaf Clover Hug
Уф, и аз се чудех за летните месеци. Миналото лято за сефте ги пуснах и двамата на сборни групи - юни и юли, при това с голеееми прекъсвания, че пътувахме. Та тогава помня, че имаше 4-5 деца от предучилищната, на които специално били позволили да останат в сборна група, защото са се записали на летния лагер.
lavender, давай да слагаме бележката овреме.  Mr. Green
И от мен едно силно положително мнение за госпожите (същите).  Peace

# 228
Синът ми сега трябваше да е 3А-та група, в старата сграда, с отделен вход, долу - на чисто и ремонтирано.
Къде мога да намеря такива тестове?

# 229
  • sofia
Мишел, дано всичко се оправи. Имаш и моята виртуална подкрепа.   Praynig Flowers Four Leaf Clover Hug
Уф, и аз се чудех за летните месеци. Миналото лято за сефте ги пуснах и двамата на сборни групи - юни и юли, при това с голеееми прекъсвания, че пътувахме. Та тогава помня, че имаше 4-5 деца от предучилищната, на които специално били позволили да останат в сборна група, защото са се записали на летния лагер.
lavender, давай да слагаме бележката овреме.  Mr. Green
И от мен едно силно положително мнение за госпожите (същите).  Peace

Незнам дали да ги слагаме сега,по-скоро да питаме нашите си госпожи кога ще дават заявленията за лятото Mr. Green и ако се направят пак на интерсни ,тогава ве4е ще пускаме писмата PeaceТака мисля ,стъпка по стъпка.Хубавото е Другата Деси има отговор,на който да "стъпим" и да им се опънем Peace

# 230
  • sofia
Синът ми сега трябваше да е 3А-та група, в старата сграда, с отделен вход, долу - на чисто и ремонтирано.
Къде мога да намеря такива тестове?

Те си им ги раздават ,ние ги полу4аваме само след като ги направят децата.По принцип ние не носим нищо,вси4ко им се дава от там PeaceА аз не пазя нищо,проверявам и хвърлям,те са на хвър4ащи листове.

# 231
  • Пловдив
мило коте , аз доколкото знам на края децата ще имат изходно ниво и там ще пише уменията им. Ще има един екземпляр за училището и един за нас/ това не съм много сигурна/.  Ако разбера нещо повече ще пиша пак.

# 232
vany6a, много ще съм ти благодарна! Hug

Това, че учи по друга система, не означава, че майка му не го "тормози" и по българската. Mr. Green
Валерия не случайно й пиша на малко име. Twisted Evil...Помня когато подавах документи и разправя "Нямате никакъв шанс, нямате никакъв шанс, не се надявайте". За сметка на това много уважавам госпожите ни /доскоро не им знаех малките имена, научих ги през сайта на ДГ/, пращам им картички за всеки празник. Много ми е мъчно за тях, че са далеч, страхотни са.

# 233
мило коте, книжките, към които е пуснала линк преди няколко страници Люлин (на НУКК), са доста подобни на тестовете, можеш тях да разпечаташ, покриват всички изисквания за тази възраст. Ние си ги купихме преди няколко месеца и от време на време ги решаваме, задачите дса интересни, с различни нива на трудност. 

# 234
SZA, мила....ти откога почна да се съмняваш, че не съм го направила вече. Laughing Hug
Мен ме интересува какво съдържа един официален документ.
Такива тестове за 1 -4 клас съм пускала линкове, но за ПГУ нямам.

# 235
SZA, мила....ти откога почна да се съмняваш, че не съм го направила вече. Laughing Hug
Мен ме интересува какво съдържа един официален документ.
Такива тестове за 1 -4 клас съм пускала линкове, но за ПГУ нямам.

О, извинявай, явно не съм разбрала въпроса  Embarassed Hug Имам една книжка, в която има точно тези официални тестове (това по нашата система Ръка за ръка). Обаче се чудя как да сканирам да ти покажа?!? Ако го измисля, ще кача някъде 5-6 броя от тестовете. Водят го диагностика и всяко завършващо ПГУ дете прави такива преди да бъде "изписано". Поне това ми обясниха на мен. Мисля, че се дава нещо като доклад с изписването, който е за резултатите от тази диагностика.

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 14:34 от SZA

# 236
Водят го диагностика и всяко завършващо ПГУ дете прави такива преди да бъде "идзписано". Поне това ми обясниха на мен. Мисля, че се дава нещо като доклад с изписването, който е за резултатите от тази диагностика.

Hug Hug Hug Hug Hug Hug  За това говоря.

# 237
Здравейте, на нас пък не са ни казвали че ще има изходно ниво, но и ние сме по системата "ръка за ръка" и ако има възможност да се качат тия тестове направо  Hug Hug Hug  Wink

# 238
SZA, тази ли е книжката? http://www.prosveta.bg/?go=books&p=detail&bookId=2032
bebo_sn, http://www.prosveta.bg/?go=books&p=category&categoryId=3 … ;serieId=#theList  ето линк към предлаганите от "Просвета" книжки за ПГ.
Предполагам, ще намериш всичко, което те интересува по книжарниците.

# 239
  • София
Мишел  fingerscrossed присъединявам се към виртуалната подкрепа, надявам се да се включиш с добри новини  Praynig  Hug

Аз не знаех, че има изходящи тестове след ПГ, но звучи логично. Предполагам децата, които не са посещавали ПГ нито в градина, нито в училище ги покриват на място, за да добият право да тръгнат 1 клас. Стана ми интересно какво съдържат тестовете  Thinking
При нас едната учителка учи някакво 2 висше и постоянно отсъства  Crossing Arms от началото на март я няма, а тя е по-строгата и по-държаща на учебния процес. Сега в групата е такава анархия  ooooh!

Относно летния лагер - снощи бяхме изпаднали в абсурдна ситуация. Мишо вчера още от вратата заяви, че не искал да ходи на летен лагер  Naughty И аз като почнах да го увещавам - ама защо, толкова е хубаво там, бате Боби /треньора по футбол/ ще бъде, ще имате турнири, ще ходете на плаж, на басейн, в морето, дрън-дрън, там има детски кът, площадка. По едно време мъжът ми се намеси и вика - вие сте абсурдна картинка, обикновено децата се тръшкат, че искат на лагер, а родителите не дават с редица доводи, а вие - детето по-разумно от майка си  Embarassed
Така че въпросът е временно приключен, но не пречи Мишо спонтанно да реши изведнъж, че много му се ходи - тогава май ще разменим плочите  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт