Предучилищна - набор 2004, тема 3

• 34 860
  • 725
  •   1
Отговори
# 510
  • София
За завършване на градината доколкото разбрах групата им ще посади дърво в парк. На последната родителска среща казаха, че имали вече разрешение от общината. Миналата година бяха направили и вестник с много интересни въпроси и отговори от децата. Надявам се и тази да има.
Как ме подсетихте, че завършвнето е вече съвсем близо.

# 511
Добре момичета, радвам се че харесахте идеята, но инфото няма да бъде пълно, защото не всяка е сложила лентичка или име на детето, така че ако има някой модератор сред нас може да дооправя после  Grinning, е училищата предполагам вече ще са ясни след Юни или поне в началото и тях ще ги добавяме  Grinning
И аз зная, че учебниците са безплатни, даже сега с новия закон подразбрах, че до 7-ми клас ще са безплатни, дори до тогава  ще учат целодневно и вместо в 8-ми ще завършват след 7-ми клас newsm78 , ноооо незнам колко е вярно това  Rolling Eyes
Знаете ли онзи ден какво си мислих, ами то нали ще имат и "човек и общество" странно ми е как ще учат уроците като немогат да четат, нали това учат в първи клас. Ох толкова много въпроси си задавам, но после си викам "я се стегни, няма да си първата, нито последната майка на първолак"  Joy и ме напушва смях...

# 512
  • София
Учебниците до 7-ми клас са безплатни! Ми така де, стегни се!  Hug "Човекът и обществото" и "Човекът и природата" доколкото помня бяха от 2-ри или 3-ти клас.... И в 1-ви имаше нещо, но преобладавах картинките. Wink

# 513
  • София
Добре момичета, радвам се че харесахте идеята, но инфото няма да бъде пълно, защото не всяка е сложила лентичка или име на детето, така че ако има някой модератор сред нас може да дооправя после  Grinning, е училищата предполагам вече ще са ясни след Юни или поне в началото и тях ще ги добавяме  Grinning
Предлагам всеки "да даде отчет", за да не стават грешки  Peace Не знам по какъв начин ще са подредени дечицата ни - има разни отчетни по месеци на раждане, има по азбучен ред - това за някаква прегледност, също нашите истински имена ще фигурират ли след никовете ни - въпрос на желание от наща страна и на избор на "съставителя"  Peace
(наблюденията ми от друго отчетни теми са, че момичетата някак си стават по-затворено общество и се обръщат една към друга по имена, а не по никове, но това изобщо не е задължително  Peace )

Давам отчет: Аз съм Аделина /приятно ми е да се запознаем!/, синът ми е Мишо /всъщност Михаил, но май никой не използва пълното му име и даже ми е странно като го чуя - все едно не става дума за моето дете  Crazy), роден на 17.10.2004г.

# 514
  • Sofia
Бебо, аз гледах учебника по тоя предмет - то вътре грам текст няма, само картинки. Примерно картинка на къща, линейка, блок, кола, болница и трябва да се отбележи кои са жилищните сгради. Много детско-градински учебник ми се стори Simple Smile

# 515
  • София

Здравейте! Ще приемете ли и нас в списъка. Аз съм Искра и бъдещият първокласник е Стоян - роден на 14.04.2004 г. Аз самата съм много притеснена и шашната заради това, което ни предстои с бъдещия ученик, въпреки че вече съм минавала по този път - имам и по-голям син на 13 години. Пожелавам на всички успех с приемането в училищата, които сте избрали и всички да се похвалим с радостни новини през юни.

# 516
  • София
Ха, Искра/lora_pw! Добре дошла!   bouquet И ние сме в същата конфигурация (с батко на 13 г.), само дето Марти е роден на 16.04, а пък покрай кандидат-гимназиалните емоции, предучилищно-първокласните са ми последна грижа! Което не пречи да се радвам на трепетите на другите мами тук!  Simple Smile

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 12:38 от PurpleDragon

# 517
   Искра/lora_pw! Добре дошла!   wavey
Ами както кажете момичета, мен не ме бърка как да се подреди списъка, попълвам си на едни листчета , това което е налично от постовете - никнейм на мамата, ако някъде е споменала името /ако има лентичка още по-добре  Simple Smile/ на детето, града и това е. Наистина ще е по-добре да има и наши имена и дата на раждане.
За протокола  Grinning аз съм Евгения, казват ми Женя, детенцето ми е Светломира, родена на 17.06.2004 г. от Русе сме. Изключително много ми е приятно да се запознаем

# 518
  • София
Ха, Искра/lora_pw! Добре дошла!   bouquet И ние сме в същата конфигурация (с батко на 13 г.), само дето Марти е роден на 16.04, а пък покрай кандидат-гимназиалните емоции, предучилищно-първокласните са ми последна грижа! Което не пречи да се радвам на трепетите на другите мами тук!  Simple Smile
Марти - много харесвам това име. Драконче, нашият батко сега на 1ви май ще стане на 13 и всъщност е 6ти клас.  Записах го вече в една школа за подготовка за изпитите, които му предстоят в седми клас. Заниманията започват от септември. Някои мои познати ми казват, че съм луда майка. Знам ли - може и да са прави в известен смисъл. Както и да е - успех на вас.

# 519
Супер идея Peace  а моето слънце Моника родена на 17.09.2004г от София

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 13:51 от тончо

# 520
  • София
Бебо, аз предлагам да ги "редим" по рождена дата! Ми тъй де, по-лесно се вижда на кого кога да честитим!  Simple Smile И изобщо за "отчетните данни" кой както си прецени. Все пак, колкото и да не е анонимен нета, всякакви хора четат тук, знае ли човек кое споделено инфо може да му изиграе лоша шега! Wink

Марти - много харесвам това име. ...

Ами всъщност синът ти си е дошъл с това име на белия свят - 14.04 е Св. Мартин... Laughing Ти що тъй си му променила съдбата, м?  Joy

# 521
Привет, аз да си попълня инфото за отчета - синът ми е Влади, роден на 22. 01. 2004.   bouquet

# 522
  • София
Здравейте! Да се запишем и ние за отчета-синът ми се казва Борис,роден е на 1.05.2004 г. и сме от София.

# 523
Така значи редим по дати - месеца и срещу всяко детенце датичката, никнеймна мамата - име на детенце, а вече в следваща тема като се наредим кой къде в кое у-ще ще е и тях ще пишем, а града да го пишем ли?
Пример: за м. Юни /както е малката/
bebo_sn - Светломира - 17.06 - Русе - СОУ "Възраждане"
Ще напиша и други мами, които съм мяркала в предишни теми, дано пак се появят, колкото повече, толкова по-добре  Grinning
Шунка, значи няма да има проблеми, то като в предучилищната и там имат такива книжлета.

# 524
  • В светлината на слънцето
За протокола - Теодора, родена на 16.03.2004, местожителство - София. Училище - още не се знае кое ще бъде. Имаме ясен избор, но нека мине записването и тогава. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт