Предучилищна - набор 2004, тема 3

• 34 131
  • 725
  •   1
Отговори
# 600
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Нашата кума сама си прави такива букети. Купува си материалите от книжарница + бонбоните и е готова. Така направени цената излиза доста прилична.

# 601
  • В светлината на слънцето
Хм, само на мен ли не ми харесват тези бонбонени букети. Thinking Много ми бият на кич. Не бих подарила, нито пък бих се зарадвала на такова нещо. Thinking

# 602
Здравейте,
Има ли деца, които ще бъдат първи клас в 68 СОУ, Дружба?
Ако имате впечатления от учителите Praynig
Мерси

# 603
SZA, ще вампирясваме ли в тъмни зори пред у-щето, или?  Wink

Ами да вземем да пием по едно кафе пред училището в по-ранните часове, а? Ние с още 3 майки сме се разбрали към 7.30 пред училището, те май отварят в 8.00, нали? Ще пием по кафе, ще се видим без деца малко, пък мъжете да ги оправят един ден те сами Simple Smile

# 604
  • София
Мами, а вашите деца как се оправят по математика по специално със събиране и изваждане? Дъщеря ми събира и изважда до около 12, но си помага с пръсти или си пише задачата. И мъжа ми и дядо й постоянно ми казват, че е зле по математика и недоволстват, че не го прави наум, а ползва пръсти. Аз си мисля, че е нормално още да се подпомага.
Другите неща от книжките по математика ги прави - сравнява, измерва, знае да намери место по ред и колона, брой до 100 и т.н.

# 605
  • Sofia
И при нас е така, само някои по-елементарни ги решава без пръсти (3+1, 5+1). Според мен също е нормално, като свикнат съвсем с елементарните сметки, ще забравят за пръстите.
В първи клас им искат сметало - та дали пръсти или топчета ще броят - все тая.

# 606
Аз доколкото знам всяка учителка сама решава как да учи децата да смятат, ама ти защо тормозиш детето. Според мен е по-добре да не я учиш, защото ако госпожата държи примерно на сметало само, ще й се кара за пръстите и щ й бъде труно. Иначе и ние смятаме с пръсти, ама до 10 в повечето случаи и наум си ги смята, понякога даже я чевам как си размишлява и сама на себе си се кара, че не е сметнала правилно  Joy

# 607
  • София
Мами, а вашите деца как се оправят по математика по специално със събиране и изваждане? Дъщеря ми събира и изважда до около 12, но си помага с пръсти или си пише задачата. И мъжа ми и дядо й постоянно ми казват, че е зле по математика и недоволстват, че не го прави наум, а ползва пръсти. Аз си мисля, че е нормално още да се подпомага.
Другите неща от книжките по математика ги прави - сравнява, измерва, знае да намери место по ред и колона, брой до 100 и т.н.
И моето мъж така! Laughing Ама аз съм убедена, че и те са го правили навремето! Моят кандидатпърволак се справя с простите сметки общо взето безпроблемно, ама там, дето не стигат пръстчета (и на краката ги включваме) има известни "колебания". За мен е важно, че има желание!  Simple Smile Дано в училище да не му го убият!

Днес подадохме заявление за 1-ви клас и учудващо за мен докъм 10 ч. желаещите бяха само малко над 100 човека. Но все пак до края на срока има време...

# 608
  • България
да важно е да имат желание децата.математиката и е лесна,не ползва пръстчета,смята мн добре.има ли домашна с буквички може да я пише цяяяял ден!научи се сама да чете и сега на скаипа ми чете от пипи дългото чорапче.за сега само писането ни е проблем,но то така всяко дете е различно,едно му се отдава повече друго помалко.изцяло разчитам на госпожата,учи по неините методи,на давам допълнително домашни.да са живи и здрави дечицата ще се научат на всичко!

# 609
  • София
И моето смята на пръсти. Събира и изважда до 20, но още си помага с пръстите. Другите неща са ОК, борим четенето, а също и бързата работа (дето е срам за майстора). Аз си мислех, че щом знае 2+2 по същата логика ще може и 20+20 и 200+200. Да, ама не. Но ми обясниха ( виден математик), че 2+2 си го представят децата, но 200+200 за тях нищо не значи, та да почакам.

# 610
И 200 + 200 си "представят"Simple Smile
2-ките в началото и че има "стотин" в края и стана четири-стотин:)
Зависи как го поднесеш.

# 611
Моето дете ще си представи 400 ябълки на кукуво лято. Виж, 4, си представя.
Но не й поднасям събиране с трицифрени. Stop

На дружината от кафепиенето тази сутрин стискам палци. Дано успеете!

# 612
Люлин Simple Smile
Като те питат щеш-нещеш поднасяш Simple Smile
Представят си, че 400 е адски много Wink)) И едно от друго си казват и се учат.

# 613
lorenca, брат й се опитва да я обучи по материала за четвърти клас Simple Smile. Всеки ден я изпитва, защото му се струва много несправедливо тя да не учи, а той да пише домашни.
Шегата настрана, затова децата ходят на училище.

# 614
ЕЕЕ, всеки ден си е тормоз;))) И аз не бих била съгласна с брат й:)

Доп. но за питането - не отговарям - малка си, след 2 години ще разбереш, това имах предвид с поднасянето.

* естествено, че затова ходят на училище, но като чета колко недоволни има, и се чудят защо ходят...

Общи условия

Активация на акаунт