Kолко харчите за храна на месец?

• 92 595
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 1 005
Росе, за Савото мога много да споря - белина, ама коя белина чисти също като савото мухъла? Икономисвала съм аз така и на следващата седмица пак купя Саво

Омекотитела е отсвирен, праховете са различни класове и не може да сравняваш прах за 5 и за 20 лв, след като детето поотрасна минахме на по-евтини прахове. Препаратите сме ги свили на макс, сода и оцет чистят в много случаи отлично, а пък за спешни нужди мокри кърпи и пастите с микрогранули.

За хранителните :
Салата домати + краставици ти излиза и в момента по-евтино от зелена салата - 1 салата е 50 ст, лук, репички докарват повече от цената на 1/2 кг домати.

За водата може, филтъра на брита е 10 лв

Правенето на домашен хляб - ОК, ама не мога да направя от този тип тухличка със зърна. За красенето на мляко, сирене и кашкавал и дума не може да става, защото имам само една събота и неделя почивни, а и като купя прясното мляко на 1-1,20 л всичко ти излиза пак на магазинска цена. За тези неща на мен варианта ми е проверена продукция от мандра

# 1 006
В Бг дискаунт по смисъла, който се влага у немецко НЯМА.

От месец съм редовен клиент на една верига /просто се нанесох срещу входа й, дотогава съм пазарувала в нея спорадично  Simple Smile/ и смея да твърдя, че е точно това.

# 1 007
ЛИДЛ тук от години държат една цена на продуктите, к се сещам, че купувам:) Има една шунка, мн я обичам 1.19 , печените чушки белени в буркан са поне от 5 години 1.69.  
така че това за мен са 'български номера'  Confused
Много са ми смешни тези реклами по бг телевизия - банани, сокчета и бисквитки на ЛИДЛ намалени

Определено са номера.Защото покрай 10-на стоки намалени,другите са дори на по-високи цени,за да избият намалението.

# 1 008
1/2 кило домати са точно три средни домата, което си е малко за семейна салата, докато марула с всичко останало - препълва купата за салата  Wink Пък и тия домати същи не се сервират току така - и лук, и сиренце и тн...

Лидъла продава масово скапана продукция, същото качество като на Хранс Комерс - ама нали има име - та то подлъгва  ooooh!

# 1 009
Е ,аз съм си описала,4е и с икономии(продукти ит другаде) под 500 лева минимум не сме падали .Та не знам ! Сега не се лишаваме пак ,но пусто толкова пари и без никаква помощ не можем изхар4и в Англия. Явно това което си мислех се оказа верно,4е в Бг ако не  си доста богат не можеш само храната и то ка4еставена (не сирене от 2-3 лева в ,което мляко няма ,защото дсамо то е 1,3 лв/л) да си оправиш. ooooh!

# 1 010

Не казвам, че някой трябва да го прави това, то и аз не правя повечето, а просто, че има начини. Ако наистина иска да му струва по - малко храната/препаратите на месец - посочвам някакви начини  Peace.

# 1 011
В Бг дискаунт по смисъла, който се влага у немецко НЯМА.

От месец съм редовен клиент на една верига /просто се нанесох срещу входа й, дотогава съм пазарувала в нея спорадично  Simple Smile/ и смея да твърдя, че е точно това.

А коя е веригата?

# 1 012
Отдавна "сиренето" по 2-3 лв се обявява като млечен продукт. Не виждам защо се споменава.

Роси е напълно права. От самото начало на темата се дават примери за по-евтини продукти и начини, но веднага след тия примери се започва - ама то това, ама то онова...е, кому е нужно ???  Crazy

Веригата предполагам е Т Маркет  Laughing

# 1 013
  • с/у ОколоМръсТното
А бре, още ли харчите пари за храна... ooooh!  Аз вече свикнах да не го правя  Joy

# 1 014
Преди време пишехме в една тема " Хитринки за справяне с кризата". Там се обменяха някои идеи и то много полезни.
Тук обаче...си мерим " био" - то.  Mr. Green
Е който може да го мери. Аз се класирам в темата за хитринките.

# 1 015
Не казвам, че някой трябва да го прави това, то и аз не правя повечето, а просто, че има начини. Ако наистина иска да му струва по - малко храната/препаратите на месец - посочвам някакви начини  Peace.
Аз ги правех,но това не помогна особено. newsm78
И прозорците ми лъсват след оцета с вестник,но това не пре4и да имам "Мр Мъсъл" за огледални повърхности-то у нас само стъкло,акрилни гладки повърхности, кожа и огледала,та не мога все умирисана на оцет къща да имам.
СЕГА си търся хлебопекарна за пълно-зърнест хляб със семена,но не мисля,4е е по евтино,а по здравословно.
И наистина вкуса на подквасеното кисело мляко и сирене е доста по богат и  и автенти4ен отколкото и най доброто мляко и сирене  на пазара,а млякото с ориз става вълшебно с такова гъсто мляко.  Peace

# 1 016
Т-Маркет е, да, Вилико  Simple Smile. Приятно ме изненадаха. Среден ценови клас магазин са, наистина далече от качеството, което държи Пикадили, например, но има и добри стоки, стига да знаеш какво търсиш.
Пример: днес купих кафе, по принцип вземам Якобс и други марки не гледам. Сега видях, че имат кафе от 0,65 ст. за 100 гр., друго от 4,50 лв. за кг. до 20 лв. за килограм. Т.е. са магазин с възможност за избор. Взех боя за коса на свекърва ми- Garnier на промоция /такава мисля дочух по телевизията, че има по принцип/, имаше и Арома за 1,50 /или нещо подобно/. Има постоянно млечни продукти на промоция /аз се интересувам най-вече от киселите млека и купувам определена марка Боженци за децата и Герма на нас. Миналата седмица Герма 2% беше на цена 0,66 ст./.

Всъщност средната сметка за пазаруване на ден при мен падна с около 30%. Преди купувах същите неща от Пикадили /просто ми беше удобно и липсваха други алтернативи от веригите магазини/. Това което не ми харесва е, че няма щанд за био храни, но и без това тези стоки аз ги купувам от специализиран магазин.

Преди време пишехме в една тема " Хитринки за справяне с кризата". Там се обменяха някои идеи и то много полезни.
Тук обаче...си мерим " био" - то.  Mr. Green
Е който може да го мери. Аз се класирам в темата за хитринките.

Какво ще рече това? Някой могат да си позволяват да купуват био храни, да се приютят засрамени в ъгъла ли? Всеки според дохода си, нали така беше?

# 1 017
И аз само от Т-Маркет си пазарувах ,но продиктувано от това,3е само там мога да влезна с коли4ката,а магазините около нас са смного,но малки и трябва детето да седи вън докато пазарувам . ooooh!
Та, цените са добри,има разнообразни и за всеки цени,но на фона на Бг е доста  не разпространено . Последно като влязох ми направи впе4атление,4е вси4ко обрано,но продуктите с етикет "Стара планина" заредени до пръскане. Ами и как ина4е като все пенсионери и младежи пазаруват от там, защото им е близо до дома или у4илището (до нас е едно от най големите 4астни у4илища в Пловдив).
Ина4е до Мола И Пикадили(само там го има),не ми се ходи всекидневно ,а и не харесвам Мол-овете.
А и ценово са разли4ни нещата от ЖП и Пикадили зелен4ук да ре4ем Simple SmileSimple Smile

# 1 018
Ина4е до Мола И Пикадили(само там го има),не ми се ходи всекидневно
Ако това е за Пловдив,не е вярно....    Laughing
Има още три Пикадили-та,1.до Баумакс,2.на пешеходния мост и 3.срещу централните гробища...не помня големия булевард как се казваше.Точно след Полиграфията...
Там има и магазин на Техномаркет,някакъв бар...една нова сграда е.

# 1 019
Добре де, Касита - защо тогава подскачаше като се даваше алтернатива с ниски цени ЖП - след като и ти търсиш явно такива  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт