Kолко харчите за храна на месец?

• 92 551
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 90
  • Между гори и планини
Явно ние в нашето семейство харчим доста.... а като ставнявам с вашите менюта, няма особенно голяма разлика. Ето примерно какво бихме вечеряли от понеделник до петък (детето през деня е на градина) и събота и неделя.
Понеделник - пиле с ориз и зелена салата. Пилешко филе (1 тарелка), чаша ориз,лук, подправки, олио. За салатата - зелена салата, пресен лук, краставица, репички, зехтин, балсамов оцет
Вторник - закуска за мъжът ми - бекон и 2 яйца, филия с масло (примерно)
обяд - от пилето с ориз
вечеря - мусака - 1/2 кайма (Стара Планина), 1кг картофи, лук, домати,подправки, 2 яйца, 1 кис.мляко, прясно мляко. За салатата - 1 малко червено цвекло, 1 морков, целина, захтин, балсамов оцет
Сряда- закуска - овесени ядки със сушени плодове и прясно мляко
Вечеря - зеленчукова крем супа - картофи, морков, тиквичка, броколи, масло, пр.мляко, сол, копър. За крутоните - 3 филии хляб, олио (запичам ги на фурна)
Четвъртък - закуска - мекици, чай или пр.мляко или кафе (по избор)
Вечеря - печена сьомга (500гр за 3-ма души), задушени бейби моркови, броколи, зелен боб
Петък- закуска - сандвич с шунка, 1 варено яйце (на човек), маслини и чай
Вечеря - боб яхния, салата с краставици и домати
Събота (вече и детето се храни през деня)
закуска - пържени филийки (хляб, 2 яйца, олио за пържене), сирене, сладко, чай или пр.мляко, кафе (за мен и мъжът ми)
Обяд - обядваме навън почти всяка събота
Следобедна закуска за детето - кисело мляко, настъргана ябълка, стафиди, канела
Вечеря - макарони на фурна (болонезе) или спагети болонезе
Неделя - закуска - нареждам на масата - шунка, варени яйца, кашкавал, топено сирене, сирене, маслини, краставица. Всеки си прави сандвичи по избор. Чай и кафе (за мен и мъжът ми)
Обяд - пак обядваме навън
Вечеря - печени наденички с картофи, салата

Забеляжка - на вечеря аз и мъжът ми си поделяме 1 бира, детето пие чаша сок
след вечеря всеки изяжда по 1 ябълка, или няколко мандерини или друг плод според сезона. Детето яде плодове или нарязана червена пиперка и морков сляд градина всеки ден. Не купувам чипсове, шоколад и ядки (към тях детето има алергия)
1 път седмично след вечеря с мъжът ми хапваме няколко вида сирена с чаша бяло вино.
Менюто е примерно и всяка седмица е различно.

Последна редакция: пн, 14 фев 2011, 11:57 от Топъл дъжд

# 91
  • с/у ОколоМръсТното
Говорим се, бре... кой се кара  Grinning

Аз мога само за днес да кажа (макар още да не съм наясно какво ще се готви/яде).
Закуска:
Незвита + коф. кисело мляко само за мен до обяд. + кафе с нес у дома. Това е около 2 - 2.20лв.
Ако мъж ми намери време и той би изял кофа кис. мляко. Но си купува и кафе (което не знам колко струва, аз не пия такова).Около 1 -1.50лв.
Дребните са на чаша мляко с какЛо + кроасани (или някакви бисквити). 2лв. примерно
За обяд:
 - дребен е на стола: 2.50лв., но е получил и 1лв. джобни.
 - сестра му яде някакви (според мен ужасно гадни) пици за около 2-2.50лв.
 - аз и мъжо... за сега не знам. Често си купувам ядки (около 5лв.) за обяд или пил. шишове за 6лв. Той понякога яде като мен, друг път взема някаква гозба... Поне 4-5лв. дава.
До тук може да се сметне, макар и грубо: около 20-ина лв., че даже и ги надхвърляме.
За вечеря:
И ей тук идва голямото чудене...?  newsm78
За нас (големите) 2 пил. гърди с нещо си (зел. боб или зеленчуци, много подправки и лютевини).
За дребните - не знам.. Дайде идея, инак пак ще хапват филии с шунка, топ. сирене и кашкавал. Понякога им правя баница или спагети. Или купувам и за тях някакво пил. месо и им правя дет. манджа.
Има разбира се и салатка някаква - кис. краставички или прясна краставица, туршия или задушавам броколи. И кутията с обикновено сирене. И нат. сок за децата.
И все пак е редно и някакви зеленчуци и плодове да хапнат: има ябълки, Груши, мандарини, зеле и моркови... Те си избират, а аз предлагам... За големите - чаша винце и фурмички, примерно.
Който иска да смята   Money

# 92
  • Между гори и планини
Шани, ти за децата отелно ли готвиш?
Моят син яде това което и ние с баща му. Само на боба и лещата се мръщи, но ги изтърпява щом е един път седмично.
Аз нямам проблем с това да вечеряме едно и на другият ден за обяд да доядем. Обаче колкото и да сготвя, мъжът ми като се сипе допълнително и.... или свършва или остава половин порцийка която е за никъде.

# 93
  • Пловдив
Моят син яде това което и ние с баща му. Само на боба и лещата се мръщи, но ги изтърпява щом е един път седмично.
Аз нямам проблем с това да вечеряме едно и на другият ден за обяд да доядем. Обаче колкото и да сготвя, мъжът ми като се сипе допълнително и.... или свършва или остава половин порцийка която е за никъде.
Мда и мен ме мързи да готвя отделно, децата ядат каквото и ние. Затова не ядем леща - малкия не обича. И за голяма мъка на моя мъж вече няма пикантни ястия.

# 94
Мда и мен ме мързи да готвя отделно, децата ядат каквото и ние. Затова не ядем леща - малкия не обича. И за голяма мъка на моя мъж вече няма пикантни ястия.
В момента като сме си сами с детето готвя само 1 манджа.. Освен ако не ме е зацепила някоя диета (като в момента) и не ми се връзва с режима  Mr. Green Laughing
Но като цяло - изпълнявам неговите "капризчета" .. какво  му се яде (като предлагам да си избере от 2-3 неща, че иначе само на пържоли може да кара  ooooh!)..
Баща му като си е тука.. е те тогава се случва и по 3 манжи да готвя  Crazy
Не ми е проблем Simple Smile

Вчера готвих пиле с ориз и зеленчуци.. Туй му е една от любимите и ще го яде предполагам поне 2 вечери (едната с кетчуп или лютеница, другата с кисело мляко  Simple Smile - негови си бъркочета, обича си ги).. Пилето е домашно, заразватите са замразени (лятото си слагам във фризера и сега си ги готвя).
Та ще готвя пак към сряда евентуално .. смятам да е леща или фасул, щото туй ми се хапва Simple Smile
Това той ще го яде веднъж най-много.. за другата вечер ако има останало - може някое омлетче да му направя с щуротийки вътре.. аз си обичам лещите  Sunglasses

Та и като сложим някое друго плодче или фреш за закуска + филийка/ сандвич..

Общо-взето за седмицата мога и с 10тина лв да изкарам Simple Smile .. + още 10тина ако ям на стол в работата.. ама тогава пък вечер е главно салата или трушйка Simple Smile

# 95
  • Пловдив
Е, да, ама ние правим 500лв на месец, това без алкохол, безалкохолни, излизанията отделно. Това средно! Някои месеци са по повече за да напълним фризера, други падаме под 200, защото фризера е пълен.

# 96
  • град-държава
Роси, това, че си разбрала думите ми като препратка, че се храните с боклуци не е мой проблем, аз казах само, какво не купувам и не се храним с него, без изобщо да те намесвам в поста си, дали ще спестя или не 5 лв засяга само мен.
Извини ме още веднъж, ако си се почувствала засегната и по-напред споделих, че всеки е свободен да избира с какво да се храни и мен това не би и не ме касае. 

Мога да споделя менюто ни за днес, че мъжа ми точно се върна от пазар:
За закуска той изяде 4 печени филии с масло, прошуто, домати и синьо сирене... всичко налично в хладилнка от основния пазар и няма как да направя точна сметка на закуската му.
Аз не закусвам.
Обяд: рибена супа - 1калкан 30лв, карагьоз 7лв, зеленчуци за супата 5-6лв, салата- домати 3,50 (примерно), моцарела 4лв, зехтин/подправки.
Вечеря: пържени котлети от калкана и печен карагьоз, таратор- 1 к.мляко 1.80лв., 2 краставици  около 4лв.
2 бут. бира -около 3 лв.
Тотал: 44лв, включила съм само продуктите, които са купени днес.

Последна редакция: пн, 14 фев 2011, 15:22 от ahasver

# 97
Е, да, ама ние правим 500лв на месец, това без алкохол, безалкохолни, излизанията отделно. Това средно! Някои месеци са по повече за да напълним фризера, други падаме под 200, защото фризера е пълен.
Туй го пиша като сме си само двамата с хлапето Simple Smile
Ако и мъж ми си е тука.. всичко става 3-4 пъти повече  ooooh! Как го правим не знам  Laughing

# 98
  • Пловдив
Туй го пиша като сме си само двамата с хлапето Simple Smile
Ако и мъж ми си е тука.. всичко става 3-4 пъти повече  ooooh! Как го правим не знам  Laughing
Глупав въпрос - мъжа яде повече! Моя яде точно два пъти повече от мен.

# 99
Честно казано, нямам си и идея колко точно харчим за храна на месец.  Thinking Мисля си, че около 400лв сигурно отиват. Веднъж седмично оставяме в някой голям магазин по около 50-60лв, но допълнително се купуват и други неща през останалото време. Примерно сирене и кашкавал сме си харесали "Рожен". Има ги само в един магазин откъдето купуваме и маслини. Значи горе-долу 20лв седмично и в това магазинче отиват. Риба и месо също купуваме от други магазини, не от големите супери. Плодове и зеленчуци според зависи къде са по-хубави - в супера или на пазара. Отделно хляб през ден. Готвя всяка вечер. Много сме ящни всички  Laughing Ако остане нещо все пак в тавата или в тенджерата, мъжът ми си го взема на другия ден за обяд. Аз също си вземам нещо за хапване. Не знам как някои могат да ядат два дена едно и също. Не че бих имала нещо против... просто не остава. Всичко свършва. Сутрин си закусваме вкъщи. Включително децата - хапват мляко с бисквити вкъщи (не знам как не им е омръзнало вече повече от година, все това искат), след това си правят втора закуска в яслата и градината. Вече с тих ужас си мисля как след няколко години може да ми се налага да пека едновременно в две тави да изхраня ламите вкъщи.  ooooh! Всеки ден се опустошават между 2 и 4 кофички кисело мляко. Плодове се купуват непрекъснато. Предимство ми е, че поне лятото няма такъв разход. Тогава плодовете идват от вилата, а зеленчуците от село. Зимата обаче трябва да се купува, няма как. Мед, по един буркан на седмица. Него обаче го купувам от познат производител на едро още като го извадят от кошера и ми е евтино. Лютеницата също е от село. Сладки, безалкохолни и подобни, не купуваме. Само обикновени бисквити за децата и от време на време натурален шоколад.

# 100
 И при нас по - малко от 500-600 не могат да стигнат за храна, а определон не си купуваме много глезотии  newsm78 Готвя всеки ден, двама възрастни от които единият понякога и две седмици липсва и едно дете на 2години близо. Малкият яде от нашето ядене. Примерно меню:
 закуска кук кус със сирене , прясно мляко и масло, айрян, след това плодове- излиза около 1.50-2лв
 обяд супа пилешка със зеленчуци, плодове, може и данонино за десерт - около 6-7 лв
 следобедна закуска - сандвичи със салам или сирене, айрян или сокче, плодове - 2лв
 вечеря- таратор или салата, мусака , кис мляко, безалкохолно, плодове 10-11 лв
 От днес за утре рядко остава ядене...или ако остане е недостатъчно и за един човек, иначе когато съм сама и направя повечко нямам нищо против да си го хапна, дори съм доволна , че поне за мен няма да мисля и само на дреб имам да направя нещо за хапване .

# 101
Роси, това, че си разбрала думите ми като препратка, че се храните с боклуци не е мой проблем, аз казах само, какво не купувам и не се храним с него, без изобщо да те намесвам в поста си, дали ще спестя или не 5 лв засяга само мен.
Извини ме още веднъж, ако си се почувствала засегната и по-напред споделих, че всеки е свободен да избира с какво да се храни и мен това не би и не ме касае. 

...

Аз също се извинявам, реагирах като настъпана кокошка, дет се вика  Laughing
Абсолютно права си, всеки сам избира как да се храни и с какво  Peace

# 102
  • с/у ОколоМръсТното

понякога да, че не всичко ядат, пък и аз понякога готвя по-пикантно за нас. Или пък готвя по разните му там здравословни начини и не винаги децата го одобряват.
Уууу, вече знам какво ще има довечера...
1. Супа топчета
2. Пил. месо с гъби (сега се чудя да му врътна ли и едно карт. пюре?).
3. Пил. сърца с лук за нас. Децата това не го лизват. То е малко кат' мезе.
Мислех си и за баница, но ме домързя.  Blush Ако имам муза, утре ще я спретна.
Иначе пазарувах за 22.60лв. около обяд.

# 103
Това тематично във връзка с празника, нали? Mr. Green

# 104
  • близо до Кресненското дефиле
Момичета,изводът е един:"Всеки се простира според възможностите си!".Важното е да сме здрави и да не гладуваме,пък кой,какво и колко яде ,или готви-това са подробности! Hug
Весело прекарване на празнуващите! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт