Kолко харчите за храна на месец?

• 92 457
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 900
  • София
Нана, а ако не е тайна къде е това място от където купувате тези чуднинки домашни вкусотии.... Simple Smile

# 901
  • София
Нана, а ако не е тайна къде е това място от където купувате тези чуднинки домашни вкусотии.... Simple Smile

Не, не е тайна. В Горубляне. Майката на кумата ми продава тези вкусотии. Има си кравеферма.

# 902
И, ако може координати тук или на съобщения, моля.  Grinning

# 903
  • София
Който реши, че иска да ми пише ЛС, да не разводняваме темата.

# 904
Добре де - не ви ли писва всеки ден сирене  Thinking

Може и да ме питаш дали ми писва да консумирам и всеки ден домати. Не, не ми писва.
И на мен така,домати ,сирене,хляб ,салати , авокадо ,лук,зехтин и лимони са ми основните неща за ядене .Ина4е обожавам сезонните храни и зелен4уци,но моята сметка ве4е веднъж я бях писала,сега не е меродавна ве4е.

# 905
Е то както растат цените ако си отговаряла преди месец,вече е повече.Ако си си мислела че е едно,като започнеш да позаписваш откриваш че е друго.Поне аз за моето домакинство това открих.
Забелязвам че доста продукти продължават да поскъпват.До кога ли? Thinking

# 906
  • София
Е то както растат цените ако си отговаряла преди месец,вече е повече.Ако си си мислела че е едно,като започнеш да позаписваш откриваш че е друго.Поне аз за моето домакинство това открих.
Абсолютно е така. Преди няколко месеца гласувах в темата, сега отговорът ми е друг, естествено сумата е по-висока. Confused
За година стойността на част от продуктите е скочила с 80 %.

# 907
Моят мъж онзи ден в събота направо се изуми Shocked като видя в Била, че един буркан лютеница без няколко стотинки беше почти 6 лева.

# 908
И аз след днешното пазаруване се чудя- киселото мляко, хляба, сиренето, сякаш всичко се е вдигнало, с малко, но постоянно.

# 909
И аз след днешното пазаруване се чудя- киселото мляко, хляба, сиренето, сякаш всичко се е вдигнало, с малко, но постоянно.
Да, затова правилното мислене е в посока как да се увеличат доходите, а не да се гледат цените в магазина. Мисленетто над темата защо еди какво  си се е вдигнало с 50% не води до нищо добро. Цените все ще се вдигат за съжаление.
За сиренето като ви чета и направо ми прилошава. Ние ядем по кило сирене ако през месеца правя макарони със сирене на фурна (слагам една голяма бучка около кило на един пакет макарони в една голяма тава и се яде 2-3дни). ако не правя макарони не купувам сирене в месеца изобщо. 6-7 кила ми се струват нечувани количества. Няма нещо, което да се яде у нас и в него да участва сиренето като продукт. Кашкавал ядем под 200 грама месечно като се съсетя някой уикенд да направя филийки с кашкавал... 2 кила ядем точно за година.  Прясно мляко се купува ако правя кузунаци - демек всеки великден по 1 бутилка, а кисело като застройвам супи - демек всеки месец по 1 кофичка (а това, което остане - хвърлям, че ми отиват 3 лъжици  Joy). наистина всичко си е до навици. Нашите са просто различни. Варива у нас също не се готвят, а  от тревите ядем само зелена салата. Ми няма как да се вместим в 200 лева, та ако ще да умрем от глад. Ориз (обичаме, но не готвя често,че докарва запек), картофи и месо е обичайното меню. Разнообразяваме със спагети, пица и макарони понякога. Синът ми яде само червени плодове - диня, ягоди, боровинки, малини - ми целогодишно отива голяма цифра, ако искам нещо да му влезе в устата. Жълтите плодове мога да ги прокарам на фреш и то ако добре го  прецедя  (портокали, лимони, грейфрути, ябълки). От зеленчуците яде само краставица (демек примерно от пълнените чушки се яде само каймата и ориза, а от супа топчетата - топчетата). Чери доматките ги пробутваме с такива уговорки, че книга за малките доматчета мога да напиша. Не мога да си позволя да не му угаждам, защото в ДГ не яде нищо в 95% от дните и ако сутрин и вечер не хапне нищо това прави около 0 калории дневен прием. рекорда ни е  16 дни без храна. Ми нямаше особени проблеми (да чукна на дърво, че му е здрав организма), но е на 5 години и тамън стигне 16 кила и се върне 2-3 назад. Тамън пак ги стигне и пак с начале... Щерката яде всичко (без авокадо), включително пясък, камъни и подобни, но гледам да и разнообразявам менюто все пак  Joy, че да не я приберат социалните. Мъж ми не би оцелял, ако прасетата почнат да се раждат без врат, аз съм средна категория - май ям малко неща (но в промишлени количества). Та... както се казва - на всеки според потребностите, но ние лично в 200 лева можем да се вместим чудесно ако това е бюджета за седмица максимум или ако  е месечен, но изключим това, което повечето хора изключват - дневни хранения, храненето на децата, както и храненето извън вкъщи или поръчките... Тогава влизаме без проблеми. Та по горепосоченните причини фреша за мен си е направо здравословна храна (особено ако на чаша сок изкара следващите 3 дни и това е единственото, което успея да пробутам), месото е въпрос на оцеляване (ода за прасето мога да напиша). Това си е моето семейство - обичам си го такова, каквото е, независимо от всички хранителни извращения, които за нас са си ежедневие.

# 910
  • София
Богиньо, направо се чудя какво ядете, след всичко описано какво НЕ ядете  Joy

# 911
Богиньо, направо се чудя какво ядете, след всичко описано какво НЕ ядете  Joy

Е, как какво- амброзия, уважаема, амброзия, консумират боговете.  Laughing

# 912
Цитат
От зеленчуците яде само краставица (демек примерно от пълнените чушки се яде само каймата и ориза, а от супа топчетата - топчетата).
И моят големият син така ядеше супа топчета....    Joy
Поднасям аз купичката,след 3-4 минути чувам:
"Мамо ,изядох супата.Искам още."
Отивам,гледам ,купичката пълна.....   Thinking
А той рови в нея и вика:"Ето,няма топчета.Искам още супа."    Laughing

# 913
Пак добре, защото сестра ми, да е жива и здрава, ядеше само водата. Прецежда, прецежда с лъжицата и ако случайно попадне парченце чушчица или фиде, цеденето се започва на нова сметка. Направо се чудя на нервите на родителите ми, аз ако бях сигурно щях да вдигна ръце.
Порасна де, не е там въпроса, и сега вече яде цялата супа  Laughing

# 914
  • Countryside
Последните месеци забелязвам трайна и непрекъсната тенденция на повишаване цените на хранителните продукти, които консумираме, най-вече млечните. Та ако сега направя една сметка, сигурно ще сме поне едно 100лв отгоре.  
Сирене ядем в огромни количества, мъжът ми без сирене не сяда на масата, та ако ще пържоли да има. Кисело мляко хапваме поне по 1-2 кофички на ден, прясно отива 1л за 2-3 дни. Също така често се храним с други видове сирена, кашкавал и извара.
Така че, ако до преди три-четири месеца сме харчили по 500-600лв за храна, сега сигурно са поне 700лв.
Започвам живо да се интересувам откъде мога да си закупя прясно краве, овче или козе мляко(разбира се от здрави животни и проверен производител) и да почна да подквасвам. Както и да купувам сирене от мандра или от хора, които гледат животни. Хем по-натурално, хем по-евтино.

Общи условия

Активация на акаунт