Kолко харчите за храна на месец?

• 92 597
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 105
Момичета,изводът е един:"Всеки се простира според възможностите си!".Важното е да сме здрави и да не гладуваме,пък кой,какво и колко яде ,или готви-това са подробности! Hug
Весело прекарване на празнуващите! Grinning
newsm10

# 106
Момичета,изводът е един:"Всеки се простира според възможностите си!" ...

Не е така. Ние не се ограничаваме. Можем да отделим до 800 лв. на месец за храна, но какъв е смисъла newsm78

# 107
  • близо до Кресненското дефиле
Момичета,изводът е един:"Всеки се простира според възможностите си!" ...

Не е така. Ние не се ограничаваме. Можем да отделим до 800 лв. на месец за храна, но какъв е смисъла newsm78
Точно така е! WinkАко можете да си позволите 800 лв,ще харчите до 800лв,а пък дали ще ги похарчите всички ,или имате други приоритети,това е отделен въпрос!Изборът е ваш!Факт е ,че например сте преценили,че за храна може да отделите до 800 лв.Това само по себе си е вид рестрикция!
И аз мога да изхарча 800лв. за храна,но при нас е налице репродуктивен проблем.Спестените пари отиват в това направление-за процедури,а не за храна. ConfusedДруг изплаща жилище,трети кола.....четвърти...вила....и т.н.!
С най-добри чувства! Hug

# 108
Мисълта ми е, че по-скоро зависи от менюто, предпочитаните храни и количеството. Защото, ако е едно семейство предпочита хамбургери и китайска готова храна, не може да се мери с другите, които обичат домашно приготвена. И ако някой изяжда половин пиле, жана му и тя толкова, а детето 2 бутчета, то друг яде това количество за 1 седмица.
Въпрос на вкус и навици Simple Smile

П.П. Успех в начинанието за бебе  Hug

# 109
  • близо до Кресненското дефиле
Не се сърди, човече ,по този въпрос,две мнения няма! Wink
Благодаря за пожеланията!Дано! Praynig Hug

# 110
Мисълта ми е, че по-скоро зависи от менюто, предпочитаните храни и количеството. Защото, ако е едно семейство предпочита хамбургери и китайска готова храна, не може да се мери с другите, които обичат домашно приготвена. И ако някой изяжда половин пиле, жана му и тя толкова, а детето 2 бутчета, то друг яде това количество за 1 седмица.
Въпрос на вкус и навици Simple Smile

Въпросът не е в хамбургерите и поръчаната храна,а в това,че половин кило домати,половин краставица и една чушка като порция салата е за 1 човек,максимум двама,но за 3-ма си е недостатъчно.  А и всички знаем какви са цените на зеленчуците през зимата и не си представям да се яде всяка вечер салата(освен ако не си отглеждам маруля на терасата или не е всяка вечер зелева) и да се вмести човек пак във въпросните 200 лв за цял месец и да яде разнообразно. Всъщност да се храни човек здравословно излиза доста по-скъпо,отколкото да се тъпче с боклуци. Точно поради факта,че към обилната салата за вечеря,трябва да има сирена,пилешко,риба в нормално големи количества за наяждане.
Допада ми начина на хранене на ahasver, но чистосърдечно си признавам,че в момента по една или друга причина не можем да си го позволим-същата като на rumibumi и напълно я разбрах какво искаше да каже по въпроса с приоритетите.Кураж и от мен! Hug

# 111
... половин кило домати,половин краставица и една чушка като порция салата е за 1 човек,максимум двама,но за 3-ма си е недостатъчно ...

Шопските салати в ресторантите са от 250 до 350 гр., 250 грама салата на човек, при положение, че след нея и ще вечеря за напълно нормални, да не говорим, че в ресторанта няма да ти сложат и толкова, но не ни се малеят там  Laughing грубо 500 гр. домати, 100 грама (1/2 краставица), 50 грама лук, останалите 50 ориентировъчно са за чушката, сиренето и подправките, детето не може да изяде една цяла, така че 700 грама са ни напълно достатъчни за тримата. Разбира се, ако на някой му е малко, нека прави повече, но чак недостатъчно е преувеличено Peace

Извън темата искам да попитам - откъде купувате нормални зеленчуци? Всяка зима пробваме от супермаркетите и изхръляме, пластмасата сигурно е по-вкусна. На шопската и 1 шише олио и оцет да излея, пак не може да се овкуси Sick

П.П. Аз обаче обожавам зеле, мога целогодишно да го ям Embarassed
Така че сме принудени да караме на зелева, като разнообразяваме с краставица или морков вътре, от тях се намират нормални, за разлика от чушките и доматите. Цвекло и ряпа също, но по-рядко, че е голям зор с рендосването и никой не ще да се наеме  Mr. Green

# 112
Зависи дали иска човек вечер да наблегне на салатата или ще хапне повече от основното. А ако набляга на салатата,всяка вечер зелева ще му дойде малко постно Laughing както и един домат,1/3 от половин краставица и 1/3 от една чушка. Laughing
За доматите съм съгласна,може би тези, които имат възможност да купуват био,ще кажат каква е разликата. Аз поради тоя факт зимата шопската я правя с повече печени чушки-цял буркан,1-2 домата и 1 краставица,понякога слагам консерва царевица,а също сирене и лук. Друга идея е вариации на китайското зеле-с пресен лук и яйца примерно или с моркови и праз(изпитана рецепта). Това са все по-скромни салати, но аз не твърдя,че не се ограничаваме.
Всяка вечер зеле,което е във вариации с краставица или морков,не е разнообразно хранене!

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 02:43 от Alinka_79

# 113
  • Пловдив
Спанака също става за салата и е много полезен суров. Накисвам го хубаво в една купа, затиснат с чиния да не изплава за час-два и после измивам. Спанак с моркови и цвекло, спанак със сирене - любими салати у нас.
Ние си изяждаме едно купено пиле за едно ядене, значи като станат три момчетата ще почна да готвя по пиле и половина. През пубертета баща им се шегува, че ще готвя по 4ри пилета за вечеря, той бил изяждал по едно на ядене......

# 114
След като гледах репортажа как с игли ги пълнят с вода, не се очудвам че едно пиле стига за едно ядене... веднъж реших да правя пиле с картофи на фурна, долех и вода и след половин час гледам водата се увеличила ама страшно много, пък пилето намаляло,  говоря за охладено пиле Thinking
За анкетата - до 500 лв., понякога и малко отгоре

# 115
  • Бургас
Много!
За трима, двама от които са много капризни. Whistling
Не ядем по много, но всеки си е с претенциите и не се ограничаваме с нищо. Няма забранени храни, на дъщеря ми (13г.) може тази седмица да й се събере и 3 пъти да яде картофки и мак тост в МД, след това може и цял месец да не й се прияде.
У дома винаги имам сготвено - колкото по-обикновено ядене, толкова по-добре (само с постни меса). Луканки, суджуци, филета - любима храна на моите. Патладжани, тиквички и др. зеленчуци -  Naughty.
През ден пека най-голямата си доза хляб и се изяжда за два дни.
Сутрин задължително се закусва стабилно, така съм научена от малка и аз така предавам на детето. Когато си хапнал добре сутринта, обядът може да се отложи и за 1 или 2ч. чак или дори да се пропусне (не и аз де  Blush).
Моите не обичат много да ядат навън, макар някога да ми се иска и това да става, малко да си почина, но тук се намесва мама, която доста успешно ме отменя в готвенето.
Нямаме член с наднормено тегло в семейството.

# 116
Зависи дали иска човек вечер да наблегне на салатата или ще хапне повече от основното. А ако набляга на салатата,всяка вечер зелева ще му дойде малко постно Laughing ...

Салата при нас е като гарнитура, в никакъв случай не основно, не наблягаме на нея. Просто зеленчук, който присъства като допълнение. Разнообразието го постигаме в основното, у нас то се предпочита.
Китайското зеле вкъщи само аз го ям  Tired зимата снежанка правим понякога с корнишони от лятото в буркани, онова с ряпата, цвекло или маслини с праз, чушки също, но тях сме ги взимали на смешни цени през сезона им и са печени, замразени...
Явно това е - храненето със сезонни зеленчуци. Е, ако ни се доядат домати взимаме, но едно взимане ни е достатъчно да не повторим дълго време  Sick Mr. Green

tinta, ужас, ние взимаме охладени, защото си мислех, че при тях не може да се добавя вода  Confused

# 117
  • Майничка
...само с постни меса...

Това не е ли оксиморон? Laughing

# 118
  • Бургас
...само с постни меса...

Това не е ли оксиморон? Laughing
Не, тлъстото или наченки да такова (видими или усетени в устата вече) предизвикват такива реакции, че чак ми става смешно, веднага след като ми е минал ядът от това, колко са капризни.  #Cussing out
И у дома винаги има салата, но като гарнитура, като при Никол, а не за наяждане. Но калкулациите ми са доста по-високи от нейните (в една стара тема ги имаше), защото ние употребяваме много тестени (купени или домашно приготвени), сладки и МНОГО мляко. Дъщеря ми хапва по 2 кис. на ден и по 2 чаши мл. с какао. (пак специално селектирани след дълга дегустация  Mr. Green ) На седмица само млякото ни е ок. 16-18 лв. "Домашното било гадно" Rolling Eyes
При нас отсъства напълно алкохолът.

# 119
Не се сърди, човече, ето в този репортаж е показано: http://www.btv.bg/videos/emisii/video/1709633890-bTV_Novinite_%E … __08022011_g.html, някъде след 6-тата минута... конкретно замразени показваха, но според мен всички се инжектират за свеж вид, а пък и значително намалява обема, а водата се увеличава в тавата при печене Tired

Общи условия

Активация на акаунт