Kолко харчите за храна на месец?

• 92 520
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 945
Малко като спам, но да го видите, че редактирах, а вече бяхте писали:

Ето това е, което търсех  да ви покажа Цените на храните на едро постигнаха нови рекорди

Това са данни от месечния анализ на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата.

# 946
  • София
Ай стига вече с тоя Женски пазар, разбрахме вече за еФтинията, ама не може цяла София да пазарува от там.  ooooh!
Цените са други за цяла България както стана ясно, само на ЖП-то са по-ниски. Не знам пък вие как не го разбрахте това.

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 16:53 от nimfi4ka

# 947
В крайна сметка само картофите са поскъпали с 80% и това дали  така не се знае нямам спомен колко са били миналата година.
И хоп веднага статия храните поскъпнали с 80%.

# 948
Ай стига вече с тоя Женски пазар, разбрахме вече за еФтинията, ама не може цяла София да пазарува от там.  ooooh!
Цените са други за цяла България както стана ясно, само на ЖП-то са други. Не знам пък вие как не го разбрахте това.

Мислех, че всеки споделя за местата - от където пазарува. Няма начин аз да дам инфо за селския пазар или тоя в Люлин - като не ходя там, затова споделям - цените, които са изгодни и които знам. Който иска  - нека се възпозва. Какъв ви е на вас проблема - че сте далече от него ли? Ем... Sunglasses

# 949
В крайна сметка само картофите са поскъпали с 80% и това дали  така не се знае нямам спомен колко са били миналата година.

Не си права. Прочети добре анализа и ще видиш какъв ръст се отбелязва и при другите стоки.
Факт е, че цените са по-високи от миналата година. Както май, viliko писа- няма нужда от задълбочени проучвания и анализи, портмонето ми го показва.

# 950
Малко като спам, но да го видите, че редактирах, а вече бяхте писали:

Ето това е, което търсех  да ви покажа Цените на храните на едро постигнаха нови рекорди

Това са данни от месечния анализ на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата.

В нормална държава, поскъпването показва, че излиза от кризата, аз понеже съм оптимист, вярвам, че и при нас е така, ама ... ще видим  Joy

Цените са други за цяла България както стана ясно, само на ЖП-то са други. Не знам пък вие как не го разбрахте това.

А защо си мислиш, че някой, който си купува картофите на 80 стотинки, го интересува, че друг дава 2 лв.? Щом има кой да ги дава, ще си стоят на 2 лв., търсене и предлагане Peace

Не ти и трябва да знаеш, умножи всичко по 3-4 и ще добиеш представа Mr. Green

# 951
  • Бургас
...
Pagocт, пазарът до мен ми ги предлага на цена 1,30 за дребни като за садене картофи до нормални около 1,80. Какво да се прави? Да отскоча до центъра на Бургас?  Mr. Green
Идвай, ще напълним багажника с хубава стока и кафе ще пием на изпроводяк. Simple Smile

# 952

Не си права. Прочети добре анализа и ще видиш какъв ръст се отбелязва и при другите стоки.
Факт е, че цените са по-високи от миналата година. Както май, viliko писа- няма нужда от задълбочени проучвания и анализи, портмонето ми го показва.
Прочетох внимателно .не споря ,че няма поскъпване , а че храните не са поскъпнали с 80% както писа някой тук.

# 953
Човече - вярвам ти, колкото и нелогично да звучи - преди, като живеехме в центъра - знам за какво иде реч.  ooooh! Но така е - като има търсене - има и предлагане. Силно обаче се съмнявам тия картофи по 2лв да са по-качествени от тия по 80ст... Thinking Примерно.

Иначе - като цяло - ами не е с 80% поскъпнало всичко. Определено!
И аз онзи ден гледах - за ц ените на едро - споменати - ами половината бяха по-високи - отколкото продукцията - заляла пазарите /евтините/. Как става това?

# 954
Аз писах, Iliana__, но не си прочела правилно- писах специално за картофите, защото ми направи силно впечатление още в репотража, излъчен по БТВ. 80% е цифра, която стряска за традиционна за българското хранене стока.

Тук четох за някой, който по време на кризата `97-ма е ял само картофи и ориз- традиционно евтина храна, но сега и качествения ориз е на доста солидна сума.

# 955
Добре де, в едно средно-статистическо семейство, където и двамата родители работят във фирми, детето е на градина - какво да мислят за увеличение на дхода? Нова работа ли? В тоя момент не е така лесно. Частен бизнес ли - да, ама трябва да имаш нещо заделено, не е време за заеми сега...според мен това  Thinking

ами по принцип в никой момент не е 'лесно', все се налага да се напънеш, за да промениш нещата.  първо предполагам ще мислят за това как да намалят разходите, нова работа идва по-натам, а собственият бизнес изобщо не го виждам в тази лог. нишка.

# 956
Добре де, в едно средно-статистическо семейство, където и двамата родители работят във фирми, детето е на градина - какво да мислят за увеличение на дхода? Нова работа ли? В тоя момент не е така лесно. Частен бизнес ли - да, ама трябва да имаш нещо заделено, не е време за заеми сега...според мен това  Thinking

ами по принцип в никой момент не е 'лесно', все се налага да се напънеш, за да промениш нещата.  първо предполагам ще мислят за това как да намалят разходите, нова работа идва по-натам, а собственият бизнес изобщо не го виждам в тази лог. нишка.

Еми именно  Joy
Но понеже на писа - че не се гледало да се намалятразходите...и затова  Wink
И вярвай ми - огромна част от семействата са именно така. Това е лошото в тая държава...

# 957

Еми именно  Joy
Но понеже на писа - че не се гледало да се намалятразходите...и затова  Wink
И вярвай ми - огромна част от семействата са именно така. Това е лошото в тая държава...

или аз съм се обръкала, или ти, защото не помня да съм писала такова нещо...

# 958

Да, затова правилното мислене е в посока как да се увеличат доходите, а не да се гледат цените в магазина. Мисленетто над темата защо еди какво  си се е вдигнало с 50% не води до нищо добро. Цените все ще се вдигат за съжаление.
....

Ами то мисленето е в тази посока, но практиката показва друго - цените се вдигат, а доходите падат. Thinking

Оле, обърках те с Богинята - нали не се сърдиш - тя не е кой да е  Joy

# 959
viliko, дай да напълним утре багажника с картофи от женския и да пообиколим кварталите на съфорумките, по 1.90 лв. ще ги даваме, нали са наши хора  Blush

Общи условия

Активация на акаунт