Kолко харчите за храна на месец?

• 92 613
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 1 020
Не, щом го могат- да си го позволяват. Но отдавна стана ясно,че няма съпоставимост относно изначалната идея на темата...
Какво да пиша- ние умеем да се справяме с 300-макс 400 лв . И то добре. Болшинството не вярват. Но и умея да съм изключително рационална.
В различен ценови клас сме.

# 1 021
Не, щом го могат- да си го позволяват. Но отдавна стана ясно,че няма съпоставимост относно изначалната идея на темата...
Какво да пиша- ние умеем да се справяме с 300-макс 400 лв . И то добре. Болшинството не вярват. Но и умея да съм изключително рационална.
В различен ценови клас сме.

Е, то и ти ако имаш 1400 - ще ги наместиш - ще си купуваш био и розови домати, всеки го може това  Wink
За мен идеята за съпоставка е именно това - кой продукт къде на най-добра цена може да се намери. Иначе да изреждаме сега органик храните или синьото сирене като основен разход - ми някак...

# 1 022
Добре де, Касита - защо тогава подскачаше като се даваше алтернатива с ниски цени ЖП - след като и ти търсиш явно такива  Laughing

Не, не търся такива конкретно. Търся разнообразна стока, приемлива цена, богат асортимент и що годе приличен вид на магазина/пазара. Ако съм търсела, нямаше да пазарувам нито био, нито пък близо две години само и единствено от Пикадили. Щях да снова из ЖП между сергията с евтините домати и тази с чудния ананас или да търся някъде Т-Маркет, например. Сега, подчертах вече, входът на магазин Т-Маркет е на разстояние от 20 метра от моя, а преди беше сходна ситуацията с този на Пикадили. Преди десетина години пък пазарувах от ЖП, защото живеех още в центъра. Сега, нямам нито времето, нито физическата сила да ходя другаде на пазар, макар че, до нас сравнително близко има и Била и Кауфланд.
Мисля, в тази част се изяснихме, всеки пазарува не само най-изгодното, но и в най-близкото за целта място.

# 1 023
Аз май пак съм изключение. Живея в центъра / не в София разбира се /. Но редовно ходя и до Била, и до Кауфланд, и до Пени. Зависи къде какво има.
Сори, оцеляване..

# 1 024
Е, аз остнах с впечатлението, че просто не приемаш и не вярваш на ниските цени, затова  Peace

Аз да си призная - също пазарувам от удобни места, не съм ходила конкретно никъде да търся - или на връщане от работа - ако е на път, или в квартала. Но пак - дори по тези места - съм открила каква е разликата. И...се възпозвам.  Wink

Другарката певица Рени - ако в нашия квартал цените бяха високи - бих ходила и аз , определено. Някак не ми се вижда нормално да дам по-висока цена за една и съща стока, вече го написах. Така че  Peace

# 1 025
Краси-мира-говорех за най-близкият ми на мен "Пикадили" в Пловдив- на тепето на Бунарджика сме ,та затова така го написах .
Ина4е пазарите до нас(на Младежка и 4етвъртък пазара ) ги обикалях целенасо4ено за пресни и сезонни зален4уци -просто предпо4итам сезонните неща и така.
А ,4е цените на храните са високи,ве4е го сравних и доуто4нихме тук с примери.

# 1 026
Не казвам, че някой трябва да го прави това, то и аз не правя повечето, а просто, че има начини. Ако наистина иска да му струва по - малко храната/препаратите на месец - посочвам някакви начини  Peace.
Аз ги правех,но това не помогна особено. newsm78
И прозорците ми лъсват след оцета с вестник,но това не пре4и да имам "Мр Мъсъл" за огледални повърхности-то у нас само стъкло,акрилни гладки повърхности, кожа и огледала,та не мога все умирисана на оцет къща да имам.
СЕГА си търся хлебопекарна за пълно-зърнест хляб със семена,но не мисля,4е е по евтино,а по здравословно.
И наистина вкуса на подквасеното кисело мляко и сирене е доста по богат и  и автенти4ен отколкото и най доброто мляко и сирене  на пазара,а млякото с ориз става вълшебно с такова гъсто мляко.  Peace

Танче, ама блестят и с оцета, нали ?
Щом не ти бърка в джоба, няма лошо да си купиш този Мистър Мускулестия, ама ако нямаш много в джоба ще откриеш, че може и с оцет и пак блести, не че не става.
същото е и с храната - ти си писала:
"И пак за храна отиваха над 500 лева на месец,но купувам доста Био храни- тофу,соево млеко,зърнени (амарант,киноа,просо,булгур,кафяв ориз и полента),авокадо (ядем го всеки ден поне по 2-3)" Има ли смисъл да казвам, че нищо от това, което си написала никога не съм купувала. Някои не ги знам какво са дори. Всъщност един път взех авокадо, е няма такава гадост.
Та така.  Wink

# 1 027
Така е Роси! Peace
Всеки си преценя! Май пестенето не ми се удава както излиза.

# 1 028
Така е Роси! Peace

Просто нямаш нужда, не че не можеш  Peace
То като почти висичко ти е наготово - защо да не се глезиш?

# 1 029
...
Какво ще рече това? Някой могат да си позволяват да купуват био храни, да се приютят засрамени в ъгъла ли? Всеки според дохода си, нали така беше?

Не, не значи това. Значи обаче да не твърдят, че тези които не купуват био, ядат боклуци, щото така излиза от темата.
Казва някой - ми на месец ми отиват 1000лева за храна, аз или някой друг пита: "Ама как толкова пари, какво толкова купуваш ?" И се оказва, че купува яйца от 60ст и риба от 35 лв. килограм, боб от 8 лв. и биодомати за 4-5 лева килограм. И му се отговаря - ама яйцата струват 20 ст, боба2,50, има риба замразена за 8-9 лв. килограм и т.н. А той казва, ама аз не мога да ям такива храни, трябва да са чисти и здравословни.
И кво излиза: "Уж, не разбира как може да се харчи за храна по малко от 1000 лева, пък всъщност знае как, но не иска, ама въпреки туй се оплаква, че скъпо"
Ей за туй става дума  Wink

# 1 030
Е, полентата е качамак:)))
Булгура е грухана пшеница  ( така ли се казваше), а просото си е просто зърнена култура. С булгур се прави салата таббуле, аз го слагам и на салата от настъргани моркови, може да се ползва като грис. Просото може да се добавя към сириъл закуски с кисело мляко.
Кафевият ориз си е ориз, просто сорт с по малко нишесте.
А авокадото е много полезно, аз правя гуакамоле и една салата с авокадо и извара.

# 1 031
А авокадото е много полезно, аз правя гуакамоле и една салата с авокадо и извара.

А знаеш ли каква чудна супичка става от тревата ни в двора - спанак, лапад, коприва... Joy

# 1 032
Пък аз си мислех ,4е пестя като си правя киселото мляко,сиренето, бера си магданоза ,правя си питките и вси4ко готвя  не се ходи навън 4ак толкова безразборно,а и не купувам много неща ,както извън Бг .
Все стисках в БГ и все не стигаха.  И помощ имах с продукти и пак не падах под посо4ената сума,а тук вси4ко си купуваме ,все същите неща ядем ,4е и отгоре глезотии ,а сметката не надхвърля 300 евро на месец за храна  newsm78 newsm78

# 1 033

А знаеш ли каква чудна супичка става от тревата ни в двора - спанак, лапад, коприва... Joy
Извънн двора ти, не виждам с какво изброните са скъпи. Едно авокадо е левче сигурно, по евтино е от домат, а е по засищаща храна.
Полента/качамак сигурно не е кой знае колко по скъп от обикновеното царевично брашно, поне в ДМ, откъдето го купувам, е на сходна цена за аналогичните продукти- грис, булгур, киноа.

# 1 034
Така е Роси! Peace

А не, тук пестенето не е задължително, ако можеш да си позволиш по - качествено, по - хубаво, купувай го, не е оправдано да пестиш. Но когато се налага, научаваш се. Иначе ако можех да си го позволя - бих се отпуснала и бих харчила повече  Peace

Общи условия

Активация на акаунт