Kолко харчите за храна на месец?

• 92 484
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 1 680
не знам , но ук в Сф цени розови домати - 4.60кг, череши - 4-6лв/кг, ягоди -3/4лв за кг, 100гр люти чушлета са 1.20-1,40лв.
Та като влязох днес в плод зеленчука,  оставих 25-30 лв ей така за плод и зеленчук, безобразни цени

# 1 681
Аз днес бях на пазар в Русе, цените са приемливи:
домати-1.20-1.80лв
краставици-0.60-1лв
чушки-1.7лв
ягоди-2лв
череши-2-4лв
пресни картофи-0.8-1.2лв
патладжан-2лв
тиквички:0.5-0.8лв
кайсии  и праскови-3.5лв
лук и моркови по 1лв
Цените по пазарите тръгнаха надолу според мен.

# 1 682
борсата се намира до Пловдив. всеки може да си купи каквото и колкото иска(е разбира се не може 2кг например)но за зимнина количествата са си големи. от опит знам че цените в големите градове са в пъти повече и даже в Пловдив са четворни. събирате се няколко човека пазарите си и после си делите горивото. майка и татко като идват на гости винаги си пазарят и на разни познати и колата става като ракета Simple Smile но си заслужава. а за яденита в буркани може да си отворим една темичка  Thinking а за мами които имат фризери големи като мен от Англия си бях купила едни торбички които се затварят като цип и седят изправени . размразявам в МВ

# 1 683
  • София
За борсата на село Първенец ли говориш, Дидисти?

# 1 684
Боже мой никога не съм смятала колко харчим за храна, newsm78ама честно. Embarassed
Стана ми интересна темичката та се записвам....сега ще ме накарате да си сметна този месец
тъкмо сме в началото Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 1 685
Село Плодовитово
намира се между  Оризово и Градина
а това е бенто кутия http://cgi.ebay.co.uk/Box-Appetit-Bento-Box-Black-Blum-Three-Col … sh=item8bb37aab34
и това http://www.amazon.co.uk/Sistema-Slimline-Quaddie-Lunch-Aqua/dp/B … 195071&sr=8-1 много удобно (за мен лично), но в Бг цените на тези кутии са мн по евтини. аз купих на дъщерята бенто кутия във формата на сандвич на 3 нива за 2лв а в ебей е 7-8лири

# 1 686
само да кажа че аз не живея постоянно в Бг. наистина много време съм там но и много време не. за съжаление това ще ни е последното по дълго стоене в България. независимо от това обаче и за там си правя някой неща тъй като не патувам със самолет а с лека кола

# 1 687
Добре де, тази бенто кутия не е ли обикновена пластмасова кутия за храна?  newsm78

# 1 688
Изглежда практична.Харесва ми и то много....

# 1 689
Да, но е на няколко нива, и е разпределена. това е удобното че не нося 3-4 кутии(салата,плодове.ядене и др) тази хамбургера за която говорех (http://cgi.ebay.co.uk/Rectangle-Hamburger-Plastic-Bento-Lunch-Bo … sh=item2310a948b9) наи долното ниво се затжаря плътно и става за не толкова сухо ядене,отгоре слагам на малката моркови или краставичка нарязана че второто ниво е по плитко и най -отгоре е пак голямо и слагам плодове. зависи пак какво искам да и сложа за училище. но го предпочитам пред купена храна и не само аз . тя не иска и да чуе за храна която не си я носи от вкъщи което е ужасно някой път.

Последна редакция: сб, 04 юни 2011, 21:52 от didisti

# 1 690
тази кутия хамбургер я има по магазините за 1лев и е около 2 лева зависи от кой магазин е но само в ебей намерих снимка да покажа Embarassed

# 1 691
КОТЕ, не че нещо ама това с Варненската борса, която един човек я държи и сергиите по пазара...не е съвсем така ... доста време с половинката се занимаваме с плодове и зеленчуци....и това до миналото лято и не съм чувала за такива неща...както и да е...истина си е че по варненската борса няма да се намерят такива цени от по 10-20ст и наистина почти няма производители newsm78...за съжаление  ooooh!

# 1 692
Аз пък го пиша най-отговорно позовавайки се на опита на 3-ма близки - единия с оранжерии за домати, другия с черешова и прасковена градина и третия - сини сливи. И тримата бяха "мило" помолени да се махат от пазара, да идат да предадат стоката на зел, борса срещу 4-ри пъти по-ниска цена. Дори не могат да наемат помещение на зел, борса и да продават сами на едро. Да не ти казвам, че единия ходи 1м да си иска амбалажа. Нито един от тримата просто вече не идва до Варна, а си наемат сергии по по-малки градчета.

Като борсата в Плодовитово няма втора  Peace

# 1 693
това е верно за борсите в другите градове. ние лятото живеем близо до плодовитовската борса и тъй като майка са от бургас решихме да им предложим да им дадеме един от нашите камиони и да почнат да продават в бургас,но след като провериха ми казаха че даже и да купят нещо няма кой да им го купи защото си имало 1-2 които са взели 'територия' . а пред плодовитовската борса производителите продават на улицата.не знам дали знаете но вътре е на 2 части.едната била асвалтирана а др не. там където било асвалтирното били по сериозните и целогодишни а др били за разни дребни производители(бабите от селото ходят да продават да изкарат някой лев) и лятото имало даначни които ходели да правят актове на тези които са на неасвалтираното.за това има много хора навън. аз лично пазаря от тези които са навън защото продават по евтино и не гонят големи количества(следователно по малко торове и химикали ползват).а една жена от селото която познавам воабще не ползва торове и лятото си взимам от нея някой неща. моя син ягоди освен нейните не вкусва(и тези които са в гората дивите). защо ли? newsm78

# 1 694
Село Плодовитово
намира се между  Оризово и Градина

От таз борса последните ми наблюдения е, че е по-скъпа от Първенец.. да не говорим, че е и по-далече..
Минаваме понякога от там, като се връщаме от бургас за Пловдив..
Еми нямат нищо общо цените със стотинките, които си писала Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт