Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 109

• 96 193
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, момичета! Наистина темата е пълна с красоти и шедьоври и макар че сигурно ще изпусна някой искам да поздравя за голямия талант и майсторство  Ванчето, Пепи, Валерия, Албена, Петрияни, Румяна, Мариета, Бетина, Ивейн, Рачето, Рая... знам си, че изпускам много таланти тук, моля за извинение. Поздравлениия и благодарности за споделеното!
Аз искам да пусна една торта от днес, която ми е първата с човешка фигурка и стана малко смешна най-вече заради устните - иначе си я харесвам. Колкото и да се опитвах да направя по-нормални устни все ставаха такива подути като със силикон:))

И две торти от миналия месец, Тинкърбел е копната донякъде от Буболинката.

Тук имам повече снимки, ако на някой му е интересно https://picasaweb.google.com/MinaBakalova/Zahar?authkey=Gv1sRgCOCDy4by6J-F6gE#.

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 22:38 от Анонимен

# 106
Пепи много ти благодаря   bouquet  bouquet  bouquet

# 107
raya_рая, мерси за отговора! Hug
Сега пак съм с питане  Embarassed : за 14.02 искам да направя торта за мъжа ми, веднъж правих Медовик и много я хареса, но съм си наумила формата на кутия-сърце с бонбони (дано да заприлича на нещо.....за сега само въздишам по вашите изпълнения).....Дали ще стане много дебел капака, ако използвам един от блатовете, покрит с фондан, или от нещо друго да го направя?

# 108
Изписах ферман, но той изчезна в дебрите, за това накратко, че нямам нерви за цялото нещо от начало....
Валерия, теб съм се отказала да те коментирам- то стана ясно, че срам нямаш, ама поне малко жал нямаш ли останала в продуциращото ти захарни шедьоври същество, че да вземеш да направиш една скарана торта, пък да си кажем и ние тук "Е, това аз по- добре щях да го направя!", че пък да ни дойде и на нас малко въздух.
Също така да благодаря за скоростния отговор за сребристо- златните бои, както и за дадения линк, преди сто години, когато попитах.
Ивейн, неповторимо настроение, страхотни детайли във всеки аспект на флората и фауната! Не би могло да бъде коментирано по друг начин, освен с голяма усмивка и възхитено ахкане около творбата ти. Снимката само добавя към и без това голямата купчина достойни за възхищение твои таланти!
Ванче, освен всепризната постоянна потребителка на метла с дълга дръжка, всяваща страх във всеки начинаещ, готов с повтарян едва 1000 пъти въпрос, си и всепризнат висш пилотаж в торото аранжирането и моделирането и този път също не си изневерила на себе си. Четките, тубичките боя, оформящи надписа...браво!!!!!
Леля Ог, много красиви, нежни и изпипани с желание творения. От много време съм се заканила и аз да опитам бисквитите с фото хартия на Sweetopia, но все не стигам до тях, а и не съм проверявала къде тук може да се поръчат с добро качество снимките на ядивна хартия. Ако нямаш против, би ли споделила ти къде ги принтира?
Мари_ета, честит празник на теб и сестричето ти, макари на голяма патерица! Желая ти/ви едно прекрасна година, изпълнена с много положителни изживявания, безметежно щастливи дни и незабравими скъпи моменти с най- близките и важни за вас хора! Не една, а цяла върволица такива години желая! Тортата- вътре и вън, е възхитително нежна, разказът към нея е трогателен, истински и много зареждащ! Поздравления и за двете- сигурна съм, че и двете са дошли от сърцето и душата и не са били никак лесни за теб, но си се справила блестящо!
Мина, тортите са много красиви. А мацката защо искаш да я лишиш от пухкавата джуфка? Много е секси така, а тя определено има такива заявки- да е засукана красавица, така че стига й дра силикона в устата, а е остави да е ослепителна!  Peace

Имам явно проблем с браузъра и не видях доста от показаните торти, но като виждам авторите им съм напълно убедена, че заслужават множество комплименти. Надявам се да успея да си оправя настройките и да ги видя, а до тогава ням ада коментирам, за да не кажете, че си приказвам наизуст и хваля всички под ред.

По въпроса с кремовете не мога да съм полезна, но се зачудих- виждам, че повечето май от момичетата тук използват готови блатове и/или кремове. Не ви ли притесняват "Е-кстрите" в тях?

# 109
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Привет и от мен!

И аз с въпросчета.... нали съм новачка...  Embarassed

Четох, четох, гледах клипчета... ама на практика не ми се получава......
1. Има ли някаква тънкост при закрепването на цветята към телче-дръжка...... Правих няколко опита, но ми се измъква телта.. Мокря и вкарвам в розчиката напр. Но не ми се захващат. А за сушене закачени надолу и дума не може да става ....  ooooh! Станаха единствено с готова гъмпейст, която си бях купила от ибей. С фондана от блога на Димитрина са другите ми опити, но не се получава.
2. Не се справям изобщо и с придаването на форма на листата на цветята с този метод Разтегля ми се някак листото, но не се накъдря така?! Някакви съвети?!

Не ми е спешно, така че, когато имате време ще съм благодарна за насоки  Hug. Май имам спешна нужда от тортен семинар  Crazy

# 110
  • Vaudreuil Canada
Tatitt мога да ти предложа да идеш в тортената библиотека да прочетеш предпоследния пост номериран като 6-та точка. Ако след това имаш още въпроси свързани с цветята ще ми бъде приятно да помогна.

# 111
Tatitt цветята си искат своето тесто , макар Нелка да прави магии с нейното ( а не с гъм пейст) . Гъм пейста за разлика от всички желатинови теста е еластичен , това позволява изтъняване и придаване на реалистичен вид на цветята .
 По принцип се оставя каналче където влиза телта ( каза че си чела и гледала клипчета ) , аз просто оставям малко по-дебела основата . Ако лепиш само с вода , телта ще се изплъзва , най-добре е или с разбит белтък или с лепило от СМС( Тайлоза)

Не всички цветя се нуждаят от такова "накъдряне" , при някои просто се изтънява по края . Ако искаш да се накъдри , прилагаш по-силен натиск и гледаш топчето да минава по ръба .
 Шемет има в сайта си няколко клипчета , разгледай ги

В Кухарка има качени много книжки и списания за цветя  Grinning

# 112
  • Тракийка в Софийското равно поле....
 Hug Hug Hug Отивам да чета  Hug Жестока работа сте вие!!!
Безкрайно благодаря!

# 113
След като прочетох последните няколко теми и тортената библиотека, както и почти всички блогове и галерии със снимки реших, че е време да се запиша в темата Simple Smile Излишно е да казвам какви красоти творите и дори не подозирах, че такива неща могат да се направят и то от непрофесионалисти и съм меко казана потресена. Вдъхновихте ме и съм решена да се пробвам и аз, пък да видим какво ще се получи. СТРАХОТНИ СТЕ!!! Това, което сътворявате не е правене на торти, а изкуство и ще се радвам, ако един ден мога да постигна нещо подобно. Решила съм да пробвам с една торта за Св. Валентин, дано се получи нещо. Никога не съм правила торти, освен една бисквитена  Laughing  Ако стане нещо, ще показвам.

# 114
Martita А така , добре дошла ...ако знаеш с каква "краста" се захващаш  Laughing . Като каза бисквитена че се сетих за мъжа ми ...това ми повтаря постояно " едно време само торти с бисквити и нишесте правеше  Mr. Green Laughing " ...така че , докато не пробва човек , знае ли

Ай стига съм писала днес , отивам да въртя китки  Mr. Green

# 115
Леле,чак на осма старницада се запиша :oops.По добре късно отколкото никога

# 116
  • ВАРНА морето сините вълни
добро утро -да се запиша рано рано -че пак ще запрятам ръкави
Мина-тортите са коя от коя по-хубави -браво

ще се редактирам -да не пускам нов пост-имам нужда от съвет-направих бутилка ракия и саламчета които слагам върху тортата-която се опитах на прилича на съндъче-покрих я с много тънък чаршаф и отгоре лепнах ленти-които предварително малко поизсуших-да прилича на съндък но ми се струва че тези ленти  поддават и ме е страх да не се начупят-може ли да опаша сандъка с някаква по-широка панделка -все едно като подарък

Последна редакция: пт, 11 фев 2011, 09:14 от betina33

# 117
Добро утро и от мен в този най-хубав от седмицата ден - петък. След него идват почивните дни...
Изпуснала съм 4 страници.  Twisted Evil Срамота! Почвам ви!
Първо да кажа за сребърното от тубичките, че гледам няколко човека питали. Самите тубички са от ПикКо, смесено с черно боядисано ПикКо. Тоест, получих мърляво сиво. Сребърния прах е от този който си бях купувала от Кадемлия и който вече не зареждат от повече от година. Разреден е с водка. Много е хубав, но свършва...  Cry Светкавицата не ме предаде този път и не блести върху всяка тубичка. Вероятно, това което си спомням от курсовете по черно-бяла фотография, че бялото като фон, поглъща светлината, прави цветовете по-ярки и поема част от светкавицата, явно важи и за цветната фотография. За първи път снимам сребристо върху бяло, и никъде не блесна. Толкова за палитрата. Радвам се че ви хареса.

Райче - ако беше видяла как позеленях от завист, като ти видях дантелките от новата играчка.... Изобщо не беше благородна моята завист, да знаеш....
Бети - нинджите са много хубави, но защо са толкова бледо зелени??? Същото важи и за втората ти торта. Зеленото ли ти е проблем, или умишлено си го направила такова? Последната ти торта е много красива.
Linna - мъничка ти е снимката, и не се вижда добре, но изглежда интересна торта. Не се отказвай. След няколко опита, ще им хванеш цаката на нещата и ще се получават все по-добре.
Силрайке - извади се от пясъка и си покажи нещата, защото напоследък направо прекаляваш с твоето отсъствие. Освен това, ми дължиш една снимка на ЕДНА ТОРТА и ако не я видя незабавно, ще разкажа на хората тук, какви ги бъркате вие двенките Еспански дами. Визирам теб и Патирянката.  Mr. Green Ще ви натопя и окото ми няма да мигна, да знаеш!
Руми - Мерцедеса е супер. Обаче, защо са червени уплътненията на стъклата??? Малко се губи ефекта. Много добре е станал иначе. В момента творя едно БМВ  и ме втриса направо. Хич не ги обичам тия коли.... За циците, кажи на мъжо ти че нищо не разбира от силикон. Шрек е много готин. Тия апликации са безумна врътна, а??? Обаче са много хубави и аз си ги обичам.
Госпожо Сложна фамилия - bozgounova - невероятно нежна торта си направила. Поздравления за успешно кацналата пеперуда.
Патриянке - пак  поредната хубава кола извади. Естествено джунглата ми е любима и особенно централната фигура с романтичната шапка от бабан.
risi_67 - релефа по покритието се прави предварително. Ако натискаш върху тортата, ще направиш единствено релеф от целулит. Тортата ти е много ефектна, но ми се струва че си покрила много тънко и недобре загладената торта те е предала.
Мина - хубава си е мацката, не и се ядосвай. И тортата е хубава. Много ми харесва как чистичко работиш.
Милейди - много ти благодаря за комплиментите по аранжировката. Веднага ще те опровергая какъв съм дизайнер с една претрупана торта.  Laughing

Не стига че не обичам тази компания, не стига че тъпото прасе беше полегнало през нощта и си беше сплескало зурлата, ами и намалиха големината на тортата впоследствие. В резултат на което, фигурите са ми прекалено големи.  #Cussing out
И ОЩЕ

# 118
  • на село
tatyana аз пък съм останала с друго впечатление от боите - имам червена гелова на АмериКалър и такава за въздушна четка ...червеното става много по-наститено с последната ( същото се отнася и за черното ) . Може да е до боята - моите са АмериКалър
Явно зависи от марката...  Rolling Eyes Моите са Bakers Preferred.

# 119
Бетина,много  е нежна и хубава поредната торта
риси 67,добре се е полу4ила тортата,следващата ще е още по добра Hug
Мина,много хубави торти си показала,4акам следващите
Ван4е,много са готини фигурките,колкото и да не ги любиш.Наистина  идват малко големи4ки,но имаш оправдание Heart EyesВодопада е суперр
Винаги като правя маймунките се сещам за теб и Албенка Hug
Новата любов на малката ми  помощница е Дора,та опазването на фигурките беше трудна зада4а.Наложи се да ги преправям няколко пъти докато ги одобри(само тя небеШе ме критикувала вкъщи Laughing)
Цветовете на снимката са отврат,а такова хубаво лилаво беше Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт