SUPERNATURAL IS BACK!

• 27 970
  • 715
  •   1
Отговори
# 405
Розе, Hug
Горното също е мое лично мнение, с което не ангажирам никого. Както и не оспорвам твоите познания, които във всяка сфера са пъти повече от моите.
Но пред искрящо бяло или кадифено черно, предпочитам повече или по-малко macchiato, но по собствена воля и избор. Дори хората да не са най-висшето Божие творение и Той да не е искал ангелите да се преклонят пред нас – за мен е все едно.
Така или иначе всяка религия е опит на съответната култура да си обясни околния свят.
А ангелите – да си светят и пърхат където им е мястото и да не се месят.

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 11:04 от Impala

# 406
  • В средата на времето
Но той може да приеме каквато си иска форма, която хората да са способни да възприемат, без да взима чуждо тяло, човешко тяло.

Може да приеме...но не е ясно за колко време и колко устойчива може да е. Сетих се  за разни филми за духове, магьосници...и колко енергия трябва да изразходи един дух или демон, за да се материализира и колко непостоянна е формата му. Да речем - ангелите като най-висши съществата притежават много по-големи сили от някой редови демон, но може и те да не успяват съвсем.

Според юдейския мистицизъм материята е нещо грубо и несъвършено и точно заради това ангелските същности обитават свят, в който се съдържа само чистата есенция на нещата.

Бе то и според теорията за преражданията, човек се преражда докато успее да премине по всички стъпала на извисяване на духа и изчистване. Като на края остава една чисат енергия.

Обача така забъркваме много различни неща и на края ще сготвим някой свръхестествена супа Joy

Та това ме навежда на мисълта, че хич не сме ангелоподобни, а сме по-нисши

Виждайки ангелите в SPN твърдо предпочитам да съм си човек да ти кажа Grinning Wink

Да ви поздравя с нещо, което слушам този следобяд Simple Smile Може да си пише, че е по темата, защото мечтите са присъщи на хората само, но не и на хвъркатите. Пак ги водим  Grinning Wink

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 16:23 от Izida

# 407
Та това ме навежда на мисълта, че хич не сме ангелоподобни, а сме по-нисши
Виждайки ангелите в SPN твърдо предпочитам да съм си човек да ти кажа Grinning Wink

А ако ти предложат ролята на Ана Flutter ? Но без лошата част после.

# 408
Не мога да изчета внимателно всичко, което сте зачепкали. Аз си мисля, че демоните обичат да обсебват тела, за да опитат емоциите и вкусовете, които са възможни да се изпитат само в човешко тяло, което макар и с нисши вибрации, си има добрите страни  явно Mr. Green  За ангелите не знам  Grinning

Аз мисля, че част от Божествената и от Ангелската същност се съдържа в човешката душа.

# 409
  • В средата на времето
Аз си мисля, че демоните обичат да обсебват тела, за да опитат емоциите и вкусовете, които са възможни да се изпитат само в човешко тяло, което макар и с нисши вибрации, си има добрите страни  явно Mr. Green  За ангелите не знам  Grinning

Лили, ти с размах направо отвори нови хоризонти Joy Hug

Човешките емоции и чувства са храна апетитна за всякакви гадини Laughing..били те черни или от райските градини.

Хм.  Thinking Изкушаващо, но ще се откажа. То хубавото и лошото вървят ръка за ръка Simple Smile Предпочитам да съм Лиса Grinning

# 410

Хм.  Thinking Изкушаващо, но ще се откажа. То хубавото и лошото вървят ръка за ръка Simple Smile Предпочитам да съм Лиса Grinning

Точно този отговор се надявах да получа Peace . Благодаря.

# 411
  • Разпиляна във въображението
Което ме кара да мисля доколко един човек може да каже, че е живял без да е изживял любовта, да й се наслади, да й се отдаде, да я съпреживее. Сам имаше възможност.

# 412
  • В средата на времето
Което ме кара да мисля доколко един човек може да каже, че е живял без да е изживял любовта, да й се наслади, да й се отдаде, да я съпреживее. Сам имаше възможност.

Всеки човек изпитал любов поне веднъж в живота си, може да се каже, че е живял. Според мен. Дали е имал възможност да я съпреживее това вече е друго. Peace
Дийн предвид живота, който е водил, най-вероятно е нямал възможност подобна на Сам, но аз смятам, че Дийн познава любовта Simple Smile

# 413
  • гр. София
Според юдейския мистицизъм материята е нещо грубо и несъвършено и точно заради това ангелските същности обитават свят, в който се съдържа само чистата есенция на нещата.

Бе то и според теорията за преражданията, човек се преражда докато успее да премине по всички стъпала на извисяване на духа и изчистване. Като на края остава една чисат енергия.

Интересно, че и кабала казва същото  Simple Smile

Поздравът е чудесен! Благодаря ти!   bouquet   bouquet Не те познавам лично, но имам чувството, че си много фин човек.

# 414
Дийн предвид живота, който е водил, най-вероятно е нямал възможност подобна на Сам, но аз смятам, че Дийн познава любовта Simple Smile
Нали с Каси са били влюбени, дори й е признал с какво се занимава.

# 415

Любовта има много форми. Разбирам че имаш предвид тази между мъж и жена. Е, някои могат и без нея: монахините, например, които са ‘женени’ за Бог, намират пълно удовлетворение в тази любов - която не знам дали мога да нарека платонична, някак странно ми се струва -, и не биха казали, че не са живели пълноценно.

За Сам и Диййн, братската любов е най-силната, която са изживявали и съпреживявали. Аз съм доволна.

Това ме подсети да ви питам. Лиса щеше ли да е същата за Диййн, ако не беше онзи момент в живота му, в началото на Сезон 3, когато всичко изглеждаше предначертано, а тя се оказа с дете и най-близкото до семейство, което той можеше да усети/изживее?

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 11:06 от Impala

# 416
За Сам и Диййн, братската любов е най-силната, която са изживявали и съпреживявали. Аз съм доволна.

Напълно подкрепям Импала за това.

Любовта има много форми - между жена и мъж, от майка към дете, от брат към брата, между приятели...

Мисля, че двамата братя никога няма да могат да обичат жена така, както се обичат един друг. Нали самата Лиса го беше казала в една от сериите, че имат прекалено силна, но и обричаща връзка. Нещо такова беше.

А относно демоните и ангелите...

има много религии и много митове и вярвания...

Розе, благодаря, че ни обогатяваш с информация. Аз 80% от нещата, които пишеш, ги чувам за първи път.

Аз лично не мога да кажа, че съм привърженик само на една теория...

Вярвам обаче, че злото и доброто съществуват във всеки един от нас. Просто е въпрос коя част ще избереш за подхранваш в себе си.

Това за мен е голямата борба между доброто и злото - не апокалипсис и някакви грандиозни битки,

а малките всекидневни битки, които се водят във всеки един от нас...

колкото повече хора са в мир в себе си, толкова повече положителната енергия е повече и толкова повече е рай на земята и обратното....

така си обяснявам аз нещата...

# 417
Момичета, има нови промо снимки на 15 и 16 еп. (не знам дали сте ги пускали, сори ако се повтарям)

Промо снимки за еп. 15 „The French Mistake“

Промо снимки за еп. 16 „And Then There Were None“

Аз вече съм на 5ти сезон и с това темпо до понеделник ще ви настигна и ще се включвам редовно  newsm51

# 418
  • # супернатурална #
Много занимателно си говорите, обичам като откриваме нови теми! Това ме кара да мисля, че винаги ще има нещо неказано и неизяснено около сериала, дори след края му. Относно приемните тела и защо така е измислено от сценаристите-не знам, но мисля, че идеята е страхотна, дори да няма първообраз в религиите, а може би и точно за това, защото е оригинално. Ако демоните и ангелите бяха само енергия, сериалът много щеше да загуби, както и Мирка  Laughing И на мен поне това ми изглежда напълно логично, ако искаш да "работиш" с някакъв друг вид, приемаш неговата форма, стига да можеш. Може би ангелите могат да бъдат чиста енергия, но за по-лесно комуникиране избират човешки тела. Това се отнася и за демоните, чиста енергия е черния дим, предполагам. И въпреки, че могат да направят почти всичко в тази си форма, избират човешки приемник защото се налага да общуват с хората.
По въпроса за любовта-да, двамата помежду си имат това, което ние обикновено търсим в човека до нас и няма как жена да застене между тях, което в живота е доста нездраво, но в този сериал е прекрасно, и както каза Импалка-напълно удоволетворяващо. И не, не сматам, че Лиса е голямата любов на Дийн. Тя просто беше на подходящото място в подходящото време, с подходящото хлапе под ръка.
mokka, благодаря за снимките, сега ще ги попрегледам Laughing

П.С: Няма случайни грешки, Импалко  Wink Като гледам колко много съм изписала, май само ти ще ме прочетеш задълбочено  Laughing

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 19:04 от Г. Краули

# 419
Ми, аз по принцип внимателно чета, но се разконцентрирах сериозно. Пък и се обидих - аз се справям с тежката задача 'Между и стонове'.

За теб: цък.

Закачката е с ‘шумните’ и ‘атлетични’ разговори на Сам Бездушний със съквартирантката.

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 20:50 от Impala

Общи условия

Активация на акаунт