SUPERNATURAL IS BACK!

• 27 982
  • 715
  •   1
Отговори
# 390
  • В средата на времето
Изи, и аз нещо такова си мислех, но реших все пак да попитам.
Много ми е любопитно.

Ами интересно е, да, като се замислиш Simple Smile Можем само да гадаем обаче и да си съчиняваме някакви теории, но пък и това е интересно Grinning

А може и тялото да не се пази на Земята тук, а в някакво междинно място, друго измерение или някъде, където времето не е закон.  Rolling Eyes

# 391
  • гр. София
Изи, и аз нещо такова си мислех, но реших все пак да попитам.
Много ми е любопитно.

Ами интересно е, да, като се замислиш Simple Smile Можем само да гадаем обаче и да си съчиняваме някакви теории, но пък и това е интересно Grinning

А може и тялото да не се пази на Земята тук, а в някакво междинно място, друго измерение или някъде, където времето не е закон.  Rolling Eyes

Странно е. Освен това как става така, че физическото тяло може в нашето време и пространство да се появява и после за миг, хоп! да изчезва? Имам предвид при появите и заминаванията на Кас. Той самият бидейки духовна същност може да прави така, но физическото тяло, което обладава (т.е. материята), как се появява и изчезва?  Rolling Eyes
Едни такива въпроси ме мъчат...

# 392
  • В средата на времето
Странно е. Освен това как става така, че физическото тяло може в нашето време и пространство да се появява и после за миг, хоп! да изчезва?

Розе, ангелите са усвоили телепортацията  Party Освен това бидейки такива същества притежават доста сили и могат много неща да направят. Боравят с енергиите.... Thinking

Обяснение за феномена телепортация все още няма. Според някои езотерици и учени и по-едри тела могат да бъдат премествани в пространството на принципа на квантовата телепортация (Информацията на обекта от точка А се разрушава и се реконструира в точка Б.). Други вярват, че съществуват паралелни светове и е възможно светкавичното преминаване от един в друг – нещо като пътуването във времето.

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 14:28 от Izida

# 393
  • гр. София
Странно е. Освен това как става така, че физическото тяло може в нашето време и пространство да се появява и после за миг, хоп! да изчезва?

Розе, ангелите са усвоили телепортацията  Party Освен това бидейки такива същества притежават доста сили и могат много неща да направят. Боравят с енергиите.... Thinking

Така де, но според Библията ангелите не вземат нечие тяло, когато искат да се явят на хората, а просто приемат материален образ, за да могат да бъдат видени. Същото се отнася и за бог - когато иска да се яви като нещо повече от глас, не взема нечие тяло.
Демоните според традицията също са така. Те вземат човешко тяло, само, когато го обсебват с нечиста цел. Ако просто искат да се явят, да бъдат видени, приемат видим образ и толкова.
Интересно защо са решили така да го измислят във филма....
Ох, как хубаво си дискутираме  Hug

# 394
Продължавайте  Hug Ние пък се радваме да научим нещо покрай вас Grinning

# 395
Няма да ви прекъсвам.

Разказ за the first jam session with Jensen Ackles and Jason Manns at the close of Creation’s Salute to Supernatural in LA: http://fangasmthebook.wordpress.com/2011/02/14/jammin-with-jensen-and-jason/

Тази част много ми хареса Peace Peace Peace :
"The next song was another Ray LaMontagne song, “God Willin’ and the Creek Don’t Rise” – it’s sad, haunting, full of longing, and Jensen’s voice carried all the emotion eloquently. After, he confided that some of the lyrics seemed to perfectly evoke his loneliness sometimes, alone in his trailer in the Vancouver rain, as he sang “the rain’s about to drive us all insane.” One of the things that makes music so moving and so personal is that it does pull for those feelings, whether you’re listening or playing, and the moment of shared vulnerability made the performance quietly powerful."

Ето песента: http://www.youtube.com/watch?v=Sl3X7a6yCSU

Нека е поздрав за Dana Hug .

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 15:15 от Impala

# 396
  • В средата на времето

Най-бързият отговор, който ми идва е, за да го направят по-лесно смилаемо, по-гледаемо и по-зрелищно. Laughing Освен това, това с приемните тела го направиха, за да може братятат все пак да си останат в центъра на историята и да бъде още по-драматично. Америкаци да вземат да преправят - кеф да ти стане Crazy
Ако по сюжет Майкъл и Луцифер нямаха нужда от ....друго ми хрумна сега. Ако приемем, че Апокалипсиса задължително трябва да се проведе на Земята или И на Земята, или финалната битка да е тук, тогава е нормално да се вместяват във физически тела, за да може чисто физически да се борят. Може би е възможоно енергийно да създадат образ (както си написала, когато искат да бъдат видени), но може би не и за дълго време...камо ли за битка Thinking

# 397
  • гр. София

Ако по сюжет Майкъл и Луцифер нямаха нужда от ....друго ми хрумна сега. Ако приемем, че Апокалипсиса задължително трябва да се проведе на Земята или И на Земята, или финалната битка да е тук, тогава е нормално да се вместяват във физически тела, за да може чисто физически да се борят. Може би е възможоно енергийно да създадат образ (както си написала, когато искат да бъдат видени), но може би не и за дълго време...камо ли за битка Thinking
На мен това ми се вижда неестествено. В смисъл, че те са много по-висши същности и не им е нуждо да приемат материален облик, за да направят каквото и да било. Материята по принцип нали е нещо нисше и е създадена единствено за абсолютно несъвършения наш свят. Защо ще им е на висшите същности да слизат на толкова ниско ниво, за да се бият? Thinking

# 398
Добър ден и от мен ...
говорейки за приемните тела .... той самият Кастиел го каза, неговият реален размер/ ръст е колкото сградата на Крайслер .... а това само по себе си е плашеЩо. Затова аз мисля, че взимат човешките тела за да ги възприемаме по нормално. Демоните го правят с лоша цел, така по лесно се смесват с тълпата и ...

# 399
Защо ще им е на висшите същности да слизат на толкова ниско ниво, за да се бият? Thinking

За да има интрига във филма и да може точно двамата братя да са приемните тела...

американска му работа Simple Smile

# 400
  • гр. София
Добър ден и от мен ...
говорейки за приемните тела .... той самият Кастиел го каза, неговият реален размер/ ръст е колкото сградата на Крайслер .... а това само по себе си е плашеЩо. Затова аз мисля, че взимат човешките тела за да ги възприемаме по нормално. Демоните го правят с лоша цел, така по лесно се смесват с тълпата и ...

А защо им е да се смесват тълпата, когато, бидейки невидими, ще им е по-лесно да си творят злините? Изобщо няма да им се налага да се крият и да внимават, тъй като човешките сетива няма да могат да ги "улавят"... Thinking Аз, ако искам да навредя на някого, ще гледам да не ме види, ще използвам момента на изненадата, а няма да застана пред него и да кажа :"Здрасти, идвам да те убия"...

Ако много задълбавам в темата казвайте и спирам... Rolling Eyes

# 401
  • В средата на времето
На мен това ми се вижда неестествено. В смисъл, че те са много по-висши същности и не им е нуждо да приемат материален облик, за да направят каквото и да било.

То е като...как да кажа...когато си в Рим, правиш като римляните (или нещо подобно беше Laughing)

Защо ще им е на висшите същности да слизат на толкова ниско ниво, за да се бият? Thinking

...може би, защото единствено тук могат да се борят за надмощие Rolling Eyes Нещо като Ничия земя. Бойно поле. А това бойно поле има физични закони, които всъщност може би не могат да бъдат заобиколени.  Thinking...може би са ограничаване по някакъв начин. Заради самото естество на нашия свят. Може би силите им тук намаляват.

Каква  е твоята теория?

той самият Кастиел го каза, неговият реален размер/ ръст е колкото сградата на Крайслер .... а това само по себе си е плашеЩо.

Даже може би не толкова плашещо, колкото реално да не може да бъде въпроизведено в нашия свят... Rolling Eyes

# 402
На мен това ми се вижда неестествено. В смисъл, че те са много по-висши същности и не им е нуждо да приемат материален облик, за да направят каквото и да било. Материята по принцип нали е нещо нисше и е създадена единствено за абсолютно несъвършения наш свят. Защо ще им е на висшите същности да слизат на толкова ниско ниво, за да се бият? Thinking

Ето тук ще си позволя да се намеся, макар и не точно по обсъжданата тема. Материята може и да е нисша – само и единствено в смисъл на тленна –, но хората, според мен, не са по-нисши същества от ангелите. Ангелите са праволинейно добри и подчиняващи се – оставям настрана трактовката на екипа сценаристи на ‘Свръхестествено’, както и неоспоримия факт, че възприемането на добро и зло е относително и субективно. Създадени или не по Негов образ и подобие, именно Бог е решил, че ангелите трябва да се преклонят пред нас. И това защото ценността на хората е в тяхното “““несъвършенство”””, в постоянна вътрешна борба и избор, в свободната воля.

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 15:45 от Impala

# 403
  • В средата на времето
И това защото ценността на хората е в тяхното “““несъвършенство”””, в постоянна вътрешна борба и избор, в свободната воля.

Съгласна съм с това. Според мен и за това някои ангели не харесват хората, освен поради факта, че са любимците на Татко, а именно поради наличието на свободна воля и правото на избор при човеците.

# 404
  • гр. София

той самият Кастиел го каза, неговият реален размер/ ръст е колкото сградата на Крайслер .... а това само по себе си е плашеЩо.

Даже може би не толкова плашещо, колкото реално да не може да бъде въпроизведено в нашия свят... Rolling Eyes

Но той може да приеме каквато си иска форма, която хората да са способни да възприемат, без да взима чуждо тяло, човешко тяло.

Импалка, може би си права, но пък от друга страна само ангелските, небесните, същности се наричат Бенай Елохим, т.е. Божии синове (въпреки, че "Елохим" всъщност е дума в множествено число, "Богове"). Това наименование по отношение на хората не се употребява никъде и никога не се е употребявало.
А това, че човечеството е върховното божие творение всъщност е трактовка на църквата, най-общо казано.
Според юдейския мистицизъм материята е нещо грубо и несъвършено и точно заради това ангелските същности обитават свят, в който се съдържа само чистата есенция на нещата. Според идеята за четирите взаимопроникващи се свята, върху която е изградена кабала, най-съвършеният свят, този, който е бил създаден най-напред от бог, когато е пожелал да създаде всичко, е Ацилут (наричан Свят на еманациите, тъй като всичко друго произлиза от него; Свят на единството; Свят на божествеността), след това е Бериа (наричан Свят на Сътворението, но не на физическото сътворение), после е Йецира (ангелският свят; Свят на формирането) и най-накрая е Асиа - физическият, материалният свят, който е най-нисш и несъвършен и в който сме ние, хората.
Та това ме навежда на мисълта, че хич не сме ангелоподобни, а сме по-нисши  newsm78

...ох, знам ли, много учения, много теории, човек се обърква.
Пак изписах ферман, спирам преди дружно да сте ме изритали от темата.
Извинявам се, че понякога съм така досадна...

ЕДИТ: всичко, което пиша, си е мое лично мнение и не го налагам на никого. Не искам някой да си мисли обратното.

Общи условия

Активация на акаунт