Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - IV тема

• 86 078
  • 733
  •   1
Отговори
# 375
Калмарите са мекотели, къде се намира мазнината - питай някой биолог. Важното в случая е изобилието на DHA, важна за мозъка. Ако ти трябва за бременна или кърмяща жена - това е добър избор, в останалите случаи определяща е цената.

# 376
Просто от любопитство. Нали омегата е под кожата, а онзи ден хапвах калмари и затова.

# 377
Нямаше от малките капсулки рибено масло на Now foods и накрая купих тези дъвчащите, плодово овкусени: http://www.nowfoods.bg/p/DHA-Kid-s-Chewable
На дозировка пише: "1 капсула 1-3 пъти дневно"
Колко капсулки да давам дневно на 3-годишното си дете?

# 378
Може ли да се пие рибено масло по време на гастрит? Или е по-добре да се изчака?

# 379
campanula - общо две на ден, с храната. Количеството омега-3 е по-малко от нормалното.

Lucrezia_ - добре е да се пие. Действа благоприятно на чревната лигавица.

# 380
  • в 1001-та нощ
каква е дневната доза за дете на 2 г?  Rolling Eyes

# 381
campanula - общо две на ден, с храната. Количеството омега-3 е по-малко от нормалното.
  bouquet И без това детето си дъвче с удоволствие от тези "бонбонки-рибки"  Simple Smile

# 382
Здравейте,много полезна тема.
Искам да попитам за това омега 3,понеже още съм в период на четене и не са ми ясни някои неща.Тук са упоменати грамажите на рибеното масло и на EPA и DHA,но не се споменава грамажа на омега3.Да смятам ли сбора от EPA и DHA,като грамаж на омега3?

Значи стигам до извода,че една капсула от 500мг.съдържа 150мг. омега3,препоръчва се приемането на 2 капсули на ден.На мен това количество ми се струва крайно недостатъчно.
Може и да бъркам Embarassed,но ще помоля някой да ми обясни.

# 383
2 капсули е малко. Трябва по 3-4 капсули, но и аз не виждам грамажа на омега 3. На тази цена излиза малко скъпичко за този грамаж. ]

# 384
  • в 1001-та нощ
Омега 3 са двете ЕМК - EPA и DHA, указано е количеството масло в 1 капсула и процентното им съдържание:

Цитат
Рибено масло от сьомга - 500 mg (18% ейкозапентаенова киселина (EPA) и 12% докозахексаенова киселина (DHA) омега 3 мастни киселини; Витамин Е (D-алфа-токоферол) - 3.5 mg;

сметни си колко мг от 500 мг са 12% DHA и 18% EPA и ще получиш грмажите в мг на двете ЕМК, събираш ги и получаваш дозата омега 3 в 1 капсула от 500 мг (излиза 150 мг, което е много малко - за да стигнеш 3 г дневна доза за жени ти трябват 20 капсули, освен, ако не е много рано и не бъркам някъде  Mr. Green )

# 385
Благодаря Ви,значи не съм сбъркала.

# 386
Това е стандартно рибено масло, но в капсули по 500 мг. Тъй като за жени препоръчваме 3 капсули дневно (по 1000 мг) от тези трябва да се пият по 6.

А че не е изгодно до се пазарува от тука - това го знаем отдавна.

Я виж NOW foods  Minigels. (в сайта)

# 387

Я виж NOW foods  Minigels. (в сайта)

На това съм се спряла за синът ми,нещо за мен търся,че ми идва в повечко NOW foods.
От тях май аз също трябва да приемам поне по 4-6.

# 388
Препоръчвам ги (Now foods) защото са най-евтини.

А горепосочените mini gels са еднакви по съдържание с капсулите от един грам.

Значи за жени - три капсули.

Разбира се - изборът си е твой.

# 389
Здравейте,

Моля ви, дайте мнение за този продукт - Mасло от Крил 1000 MG  Krill oil.
Тук може да се закупи от Nature's baunty, доколкото знам.

Общи условия

Активация на акаунт