Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - IV тема

• 86 082
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, любезни съфорумки ми показаха тази тема. Започнах да я чета в захлас от начало (имам доста да прочета) Embarassed срамота че не съм попаднала по-рано!

PinkPanther, поклон за труда и всичко останало!  Hug

От прочетеното отначало разбрах че 3-4 г. рибено масло е дозата за жени във фертилна възраст, не активно спортуващи) Интересува ме мнението ви за тези http://www.drvita.com/drvita-super-omega-efa-dha-240-softgels.html и дали е удачно да се редува един ден една софтгел табл., един ден - две, или да си карам по две всеки ден.

Другото, което разгледах е http://www.omega-3.ch/omega-3/de/omega-3-menude-116/referenzwert … -3-menude-55.html тази таблица, но признавам нищо не разбрах. Не ме бива по сметките много. Факт, че не съм пила омега по време на бремеността Mr. Green Немога да изчисля за детето, и за родата кой по колко следва да приема.

Другото, което все още не мога да си изясня за себе си, почти всички (от родата)са с високо кръвно и пият хапове за кръвно, аспирини, но за антикоагуланти не съм убедена, но информацията е много понапред в темите и непомня къде прочетох че не е препоръчително да се пие омега от такива хора. Или греша?

И най-важната ми задача, поради която се разрових за омегите е, че баба ми е с тежък Алцхаймер, но не съм знаела преди за омегите да й давам, сега искам, макар да не се оправи, поне да я облека малко.

Благодаря предварително ако се наемете да ми отговорите и помогнете.   bouquet

Последна редакция: ср, 25 юли 2012, 14:26 от ina.gg

# 361
  • София
ina.gg, за Алцхаймер-а търси омеги с повече DHA....също Choline и Uridine.

Прочети тази статия:
http://www.lef.org/news/LefDailyNews.htm?NewsID=14162&Sectio … mpaign=DHB_120728

# 362
Отговор от Nordic Naturals на мое запитване относно наличието на IFOS-сертификат на рибените им масла за деца и подходящи продукти за деца съответно на 5 и 14 години.
(Пропускам само обръщението)

Thank you for your query and feed back.

All Nordic Naturals fish oil products have IFOS certificates. Not all certificates are listed on the IFOS website – there's simply too many – but we're always happy to share any certificate of analysis with our customers. If you would like to see a certificate of analysis from a specific bottle, please email me the lot# from that bottle and I'm happy to share the corresponding certificate.

Since the purpose of supplementation is to add nutrients not already present in a person's diet, a good recommendation includes a thorough evaluation of that diet. In America the food supply is generally lacking in Omega-3 fatty acids so most people can benefit from supplementation but I'm not sure if this is also true in Bulgaria. If it is, I'd recommend either a liquid oil or a soft gel no larger than 500mg for your 5 year old son. Appropriate products include:
"Arctic Cod Liver Oil" in liquid (not soft gel), "Omega 369 junior", or "Ultimate Omega Junior".

Choose 1Ž2 teaspoon of ACLO for a child who eats vegetables and fish.
Omega 369 junior is appropriate for a small child who eats vegetables and fish but struggle with very dry skin or skin issues in general.
Finally, Ultimate Omega Junior is appropriate for a 5 year old child who does not eat lots of fresh vegetables, leafy greens, and fish – 1 soft gel per day may be enough.

For a young person going through puberty a product with GLA may be an appropriate choice. GLA supports the health of the skin which can break out during puberty and it has some ability to even out hormonal fluctuations. At 14 years of age a 1000mg soft gel is safe so "Complete Omega 369" is appropriate but if the soft gel feels too big "Omega 369 Jr" is another option.

If she's through puberty and eats vegetables and fish an un-concentrated product like "Omega 3" or the "Arctic CLO" is sufficient. If she does not eat a lot of fresh vegetables you may want to choose a concentrated product like "Ultimate Omega". If she has trouble focusing, you may want to use a product concentrated in Docosahexaenoic-Acid – that product is called "DHA Xtra". If that soft gel is too big the product called "DHA" is an alternative.

Yes, please post my response if you feel others can benefit.

I hope this was helpful, let me know if I can be of further assistance.

In Health,

Jonna Paiss
Consumer sales and education representative

111 Jennings Drive
Watsonville, CA 95076
Toll free: 800-662-2544 x 113
Fax: 888-409-0382
jpaiss@nordicnaturals.com

Не съм сигурен, че ще направя идеален превод, така че, ако има доброволец...

# 363
мн интересна тема..с много части  Laughing и немога да им смогна.Моето питане е ,нали то е ясно че са незаменими и трябва да се приемат,а аз никога несъм пила рибено масло,освен като дете може би.Само че става ясно че Омега 3 разреждат кръвта,а аз имам миома която се опитвам да боря с билки.Питането ми е -има ли опасност от приемането на рибено или ленено масло да ми се увеличат кравоизливите по време на МЦ и изобщо не е ли опасно за мен да приемам такива добавки..Пинки??
 Peace

# 364
Предо време ви попитах за течно рибено масло за 3-годишно дете и ми препоръчахте течния вариант на Now foods. Детето се понаучи да приема капсулки и дражета и затова сега искам да ви питам кой от тези три варианта е най-добре да купя:

http://www.iherb.com/Now-Foods-Omega-3-Fish-Oil-Lemon-Flavored-7-fl-oz-200-ml/747

http://www.iherb.com/Now-Foods-Omega-3-Mini-Gels-180-Softgels/23362

http://www.iherb.com/Now-Foods-Kid-s-Chewable-DHA-Fruit-Flavor-120-Softgels/16275

Доколкото прочетох, и трите са молекулярно дестилирани. Концентрацията на омега 3 обаче е най-висока при течния вариант.
Кое от трите ще ми препоръчате и в каква дневна дозировка за 3-год. дете?
А може ли да комбинирам рибеното масло с коластра(пак на Now foods или на АБО фарма например)?

# 365
Може ли някой да помогне във връзка с горното ми питане  Praynig

# 366
  • София
мн интересна тема..с много части  Laughing и немога да им смогна.Моето питане е ,нали то е ясно че са незаменими и трябва да се приемат,а аз никога несъм пила рибено масло,освен като дете може би.Само че става ясно че Омега 3 разреждат кръвта,а аз имам миома която се опитвам да боря с билки.Питането ми е -има ли опасност от приемането на рибено или ленено масло да ми се увеличат кравоизливите по време на МЦ и изобщо не е ли опасно за мен да приемам такива добавки..Пинки??
 Peace
Пих по едно и също време и ензими и рибено масло, а комбинацията им разрежда кръвта. не съм имала по-сериозни кръвотечения от обичайните. Бях с полип на матката по това време, с подобен произход като миомите е.

# 367
Тука съм, надявам се за постоянно.

ina.gg - имаше дискусия между жените дали приемът на рибено масло предизвиква метрорагия. Болшинството от дамите с опит декларираха, че приемът на рибено масло не се отразява на обилността на месечния цикъл.

Пиенето на рибено масло подобрява отношението Омега-3/Омега-6, което се отразява благоприятно върху всякакави възпалителни процеси в организма.

Относно Алцхаймер-а - облекчаване може да се получи от прием на инхибитори на ацетилхолин естеразата (ензим разграждащ ацетилхолина). Такива са нашенският нивалин (безумно скъп) и китайският Huperzine A (от сайта).

При прием на рибено масло, от значение е не дневната доза, а колко е изпил човек през последните 6 месеца.

Рибеното масло се комбинира добре с аспирин за подобряване реологията на кръвта.

campanula - концентрацията на омега-3 мазнини е най-висока в капсулованите форми!

Аз бих предпочел вариант 2 - минигелс. Две капсулки дневно е подходяща доза.

Рибеното масло се комбинира успешно с всичко, включително и с коластра.

# 368
PinkPantherHug добре завърнал се. Дано да е за постоянно)) С нетърпение очаквах отговор). Благодаря.

И да се посъветвам още нещичко набързо. За синчето - на почти 4 г. Няма определени изявени заболявания или алергии. Но почти не яде. Посъветваха ме да давам рибено масло. Купих това http://www.iherb.com/Carlson-Labs-Norwegian-Cod-Liver-Oil-For-Ki … l-oz-250-ml/20493 , като се чудя дали сега да го дам, или зимата?

# 369
PinkPanther, много ти благодаря за отговора!

# 370
ina.gg - рибено масло се пие целогодишно, значи и сега и през зимата. Но тово няма да му вдигне апетита. Но ще изкарва настинките много по-леко.

# 371
  • София
Донесоха ми това рибено масло за децата http://www.boots.com/en/Boots-Pharmaceuticals-Omega-3-Liquid-6-M … s-200ml-_1139760/.
В 5 мл има ЕРА 260мг и DHA 190 мг, Anchovy and Sardine Oil 1451.5 mg.
Децата ми са на 2,5 г и са по 13 кг.
Давам им по 5 мл на ден. Правилно ли е?

# 372
bora66 - лошо рибено масло няма. Щом разполагаш с това и децата  го пият, добре.

Вчера имах предвид, че една капсула стандартно рибено масло съдържа 180 мг ЕРА + 120 мг DHA, а капсулите са по 1 000 мг. Тук количество ~1.5 пъти по-голямо се съдържа в 5 пъти по-голям обем.Освен това има и ограничение във времето - веднъж отворено трябва да се изпие за около 3 месеца. Въпреки, че го държиш в хладилника. При капсулованите такова ограничение няма.

Иначе дозата е добра.

# 373
Благодаря, Пинк) Ех, как хубаво се оживи темичката! Hug

# 374
Къде в каламарите има толкова подкожна мазнина http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Max-DHA-Highly-Concentrated … -180-Softgels/252

Общи условия

Активация на акаунт