Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - IV тема

• 86 979
  • 733
  •   1
Отговори
# 465
Sunshine Mom - хранителни продукти с прилично количество вит. D просто няма. А пържене на слънце може основно през лятото. Натрупаният нит.D не стига до напролет.

Относно ерусиковата киселина в рапицата - сега отива за биодизел. Има рапично масло с ниски нива на омега-6 и ерусикова к-на (т.н. канола оил), но ще му намерите кусур, че е продукт пък на генното инженерство...

Или накратко - рапица в кухнята и душата в рая - не става. Единственият източник на ерусикова к-на остава синапът. Търсете дижонска горчица... Mr. Green

julielm - да, рибеното масло иска натрупване. Няма значение колко пиеш днес, важно е колко си изпила през последните шест месеца...

# 466
PinkPanther, Благодаря! Просто се чудех  newsm78 , защото ако даваш на детето си рибено масло, което съдържа вит. А, нали трябва да се дава 3 мес и да се направи почивка. Е тогава не се ли губи ефекта?

Друго да попитам, какво мислиш за омега-3 от Крил. Попаднах на няколко реклами, та за това питам?

# 467
Питай тези, които препоръчват рибено масло с вит. А. Аз винаги говоря за рибено масло БЕЗ витамини.

А рибеното масло от крил е по-добро, но много скъпо. Демек е по-скъпо, отколкото добро.

Пийте си редовно просто рибено масло от подкожна мазнина на дълбоководни океански риби. Демек сьомга, скумрия, треска, херинга и др.

# 468
  • София
А най-обикновено рибено масло/перли4ките от време уно/,които струват 3-4 лева стават ли за пиене?

# 469
Да, стават. На два пъти, всичките. Иначе дозата им е много подходяща за малко коте или канарче... Mr. Green

На пазара има достaтъчно рибени масла, например Fortex или NOW foods.

# 470
  • Linz
А най-обикновено рибено масло/перли4ките от време уно/,които струват 3-4 лева стават ли за пиене?
На Фито Фарма ли? Днес купих такива- 4,85 лв. Давала съм и преди. Но на новата опаковка вече пише, че съдържат Е122- това е оцветител. За него прочетох, че има канцерогенен ефект и крие рискове за децата. Сега не знам да ги давам ли Close

# 471
И аз имам въпрос за рибеното масло. Малката не иска да гълта перличките "Рибчо", та се чудя ако ги разтворя в малко топла вода, за да се отпусне желатиновата обвивка и изпие водата дали ще има същия ефект както ако ги гълта цели? Пречи ли им че ще се разтварят в топла течност?

# 472
Масло във вода няма как да разтвориш,без значение дали е топла или не.По-скоро давай рибено масло на сироп-Ескимо от нашия пазар или Карлсон от iherb.

# 473
Желатиновата обвивка се разтваря във вода. Аз я разтварях в съвсем малко сок. Не топъл, а студен.

# 474
Има ли значение кога се дава рибеното масло - сутрин или вечер. В смисъл дали превъзбужда нервната система. Става въпрос за дете.

# 475
  • София
Омега 3 може да се дава вечер, не превъзбужда,напротив тя е много подходяща при хиперактивни деца и при липса на задържане на внимание.

# 476
Bobka   bouquetблагодаря. Аз давам Ескимо, в което има и очега 6 и9, но вчера така го изплю и се наложи да я къпя, че ме достраша да не я пратя ухаеща на риба на ДГ  Joy

# 477
  • София
eli82eli, аз пък на моя син сутрин преди детската му давах кисело мляко с водорасли, целия ставаше със зелено около устата....ако така го пратех, сигурно лелките щяха много да се чудят какво е закусвал  Grinning

# 478
Преди време водихме дебати, дали да пия рибено масло,тъй като съм с миома на матката/а както знаем то разрежда кръвта/.Та сега за всички които се интересуват от ефекта .Кръвоизливите ми се засилилиха,демек станаха по обилни.Около 2 месеца го пиех ,всеки ден по 3 капсули от 1000 мг.Затова го спрях.Искам само да уточня .че такъв е ефекта при миома с обилни кръвоизливи.Иначе коса,нокти,кожа-перфектни.Продължавам да го давам и на детето-тя е на 12 и и давам 2 капсули по 1000 мг,доволна съм.Но пак да кажа-в случаи като моя не трябва да се пие.Опитът показа това  #Cussing out

# 479
mery_reportery - тогава не го пий в края на месечня цикъл. Ефектът на разреждане на кръвта трае няколко дни след спиране, докато положителните ефекти са на базата изпито рибено масло през последните 6 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт